Menu
Nyhed

Materialisten guider: Hurtig hudpleje til mænd

Tør, fedtet, normal eller kombineret. Lige meget hvilken hudtype du har, er det vigtigt som mand at få etableret gode hudplejerutiner - især når vejret bliver koldere. Materialist Johnny Jensen guider dig til de bedste hudplejerutiner med Matas Mens produkter, der nemt kan presses ind i en travl hverdag.

Det kan være noget af en jungle at finde frem til den rette hudplejerutine. Mange mænd vil helst undgå et helt arsenal af produkter og lange tidskrævende rutiner. Ja, faktisk er mottoet nok nærmere jo simplere, jo bedre. Vi har allieret os med materialist Johnny Jensen, der gør dig klogere på hudpleje til mænd og guider dig til nemme og effektive hudplejerutiner, der kan få din hud i balance.

Find din hudtype

En god hudplejerutine afhænger i høj grad af, at du først og fremmest finder de helt rigtige produkter til din hudtype. Huden kan sagtens gå igennem forskellige tilstande, der bliver påvirket af bl.a. årstid, stress- og hormonniveau, men disse vil som regel gå hurtigt over igen. Det er derfor vigtigst at gå efter produkter, der matcher din hudtype. Er du i tvivl om, hvilken hudtype du har, så kan du få vejledning i din lokale Matas, men ellers skal du se og mærke din hud – den fortæller dig, hvad den har brug for, understreger materialst Johnny Jensen.


Tør og/eller sart hud:

Huden føles ofte stram og har øjeblikketligt brug for creme, når du kommer ud af badet. Den har måske også tendens til kløe eller rødmen.


Fedtet og/eller uren hud:

Har du derimod lyst til at springe cremen over, fordi du glinser og fedter, så har du højst sandsynligt en fedtet/uren hud. Huden bliver blank og skinnende i løbet af dagen, og der kan være både hudorme og bumser. Man kan også have en kombineret hudtype, hvor man både kan opleve tørhed direkte efter badet men også kan have tendens til at fedte i løbet af dagen.


Normal hud:

Din hud er kun sjældent tør (fx om vinteren) med få eller ingen urenheder. ​​​​​​​

Er det nødvendigt at købe målrettede herre-hudplejeprodukter, som mand?


"Mænds hud er op til 25% tykkere end kvinders – bl.a. fordi vi har skægvækst og skægget skal bruge en tykkere hud til at fæstne sig i. Hudpleje til mænd skal kunne penetrere 25% længere ned i huden end hudpleje til kvinder. Derfor er det mest ideelt at bruge målrettede produkter til mænd, der som regel vil være mere aktive. Der er selvfølgelig unisex-produkter som både mænd og kvinder kan bruge, men når det kommer til hudpleje, er det vigtigt med meget aktive produkter, der trænger dybere ned i huden."


Herre-nem hudpleje

Vi guider

Herre-nem hudpleje

Kender du den nemmeste hudplejerutine til mænd? Om dit svar er ja eller nej, så tror jeg, at min hudplejeguide til mænd i indslaget her kan give dig inspiration til, hvordan du kan optimere din hudplejerutine med få produkter. Fællesnævner for de udvalgte produkter i mit lille skriv er, at de er lette at bruge og gør en stor forskel i hverdagen.

Læs også

Mange mænd nedprioriterer en hudplejerutine, fordi det er for besværligt. Hvis du skulle udvælge de vigtigste produkter til en hurtig, daglig rutine, hvilke skulle det så være?

"Så ville jeg helt klart prioritere en mild ansigtsvask, der fx kan bruges i badet om morgenen. Derefter en helt basis fugtighedscreme til ansigtet, der både kan bruges dag og nat. Matas Men laver både til sensitiv, uren hud og normal hud. Her er det så med at finde den rigtige ansigtscreme til sin specifikke hudtype. Hvis du har brug for et lille fix til at få de mørke rander under øjnene væk, kan du have Matas Men Anti-age 3-in-1 Eye Gel Roll-on liggende i bilen eller i køleskabet, så den giver en dejlig kølende fornemmelse samtidig med, at den har en anti-age effekt."


Hvilken hudplejerutine vil du anbefale til folk med tør hud?


"Først og fremmest er det vigtigt ikke at vaske ansigtet i for varmt eller koldt vand, da det chokerer huden. Vask det i lunkent vand med en mild ansigtsrens – fx Matas Men Face Wash til sensitiv hud. Hvis du vasker ansigtet grundigt med rens om aftenen, er der ikke nogen grund til også at gøre det om morgenen, da det kan strippe huden fra den såkaldte lipidbarriere. Lipidbarrieren findes i dine yderste hudlag, og er det første forsvar over for interne og eksterne faktorer, der kan påvirke hudens tørhed. Når lipidbarrieren irriteres, medvirker det fugttab, dehydrering og dermed afskalning og tør hud. Har du meget tør hud skal du springe sæben over i din renserutine og gå efter mere fedtholdige renseprodukter som en rensemælk, olie eller balm.""Sørg desuden altid for at lægge din ansigtscreme på, mens huden stadig er fugtig fra bad eller ansigtsvask. Gå efter en ansigtscreme til tør hud – fx Matas Men 24H Moisturizing Face Cream til tør og sensitiv hud. Det kan være en rigtig god ide at bruge en olie uden på sin ansigtscreme i vintermånederne som en beskyttende barriere – fx Matas Men Multi Oil. Undgå desuden gelécremer, da de er meget vandholdige og derfor tørrer hurtigt ind og kan dehydrere en i forvejen tør hud."


TIP: Slut din hudplejerutine af med en fugtgivende læbepomade, så du undgår tørre og sprukne læber


Hvilken hudplejerutine vil du anbefale til folk med fedtet/uren hud?


"Når huden overproducerer fedt og olie i huden, er det ofte et tegn på, at du stripper huden for fedtstof ved enten at skrubbe huden for meget eller vaske den for meget med sæbe. Huden bliver derved tyndere og begynder at overproducere fedtstof. Den optimale pleje til en fedtet hud er en helt enkel plejerutine med sensitive produkter målrettet uren hud – som fx Matas Men til uren hud. Undgå at skrubbe huden for meget med en ansigtsscrub – én gang om ugen er rigeligt - og gør det kun, når huden er opvarmet som i badet, så du ikke laver små ridser. Sørg for altid at holde huden velfugtet, selvom du måske mest af alt har lyst til at spare på ansigtscremen, fordi du føler dig fedtet."

TIP: Skift dit hovedpudebetræk ofte, da der sætter sig mange bakterier, der kan give urenheder i ansigtet.


Hvilken hudplejerutine vil du anbefale til folk med normal hud?


"En normal hud vil ofte være fint i balance men kan sagtens gå igennem korte hudtilstande som enkelte urenheder eller tørhud. Du skal dog ikke af den grund begynde at skifte hudplejerutine, da disse tilstande hurtigt vil gå over igen. Brug produkter til normal hud som fx en mild anisgtsvask, en god scrub et par gange om ugen til at fjerne de døde hudceller og en god ansigtscreme."


Hvilken hudplejerutine vil du anbefale til folk med kombineret hud?


"Til en kombineret hud er det vigtigt at finde den rette temperatur på vandet, du vasker ansigt i. Igen må det ikke chokere huden ved at være hverken for varm eller for koldt. Det er vigtigt ikke at udtørre den kombinerede hud så put ansigtscreme på, ligeså snart du har vasket ansigt eller kommer ud af badet. Hvis du har størst tendens til tør hud, kan du lægge en beskyttende olie på som sidste lag. Når du afrenser ansigtet om aftenen er det godt at bruge en skintonic. Den vil for det første fjerne de sidste rester snavs fra huden, men derudover forbereder den også din hud på i højere grad at kunne optage din ansigtscreme. Hvis du har størst udfordringer med at fedte i løbet af dagen, kan du skrue ned for rens med sæbeprodukter og i stedet blot rense om aftenen og plaske lidt koldt vand i hovedet om morgenen, så du ikke stripper huden for fedtstoffer."


Sådan finder du hudpleje, der passer til dig​​​​​​​

Kender du endnu ikke Matas Men, så er det nemt at komme i gang ved at tjekke farvekoderne ud til hudplejen:​​​​​​​​​​​​​​

  • Den mørkeblå serie: Ansigts- og kropspleje til normal hud
  • Den lyseblå serie: Uparfumeret ansigts- og kropspleje til sensitiv hud
  • Den grå serie: Uparfumeret ansigtspleje til uren hud

Johhny Jensen arbejder til dagligt som materialist på Gl. Kongevej på Frederiksberg, hvor han rådgiver kunder om alt inden for skønhedspleje.


Relaterede artikler

Kender du Danmarks herreserie #1?

Bag om brandet

Kender du Danmarks herreserie #1?

Af Benedikte Lundberg

Vi kunne slet ikke få armene ned, da vi fik dokumentation for, at de fleste mænd vælger Striberne, når de køber hudpleje. Og det giver god mening: Matas Men tilbyder det bredeste sortiment med målrettede produkter til stort set ethvert behov

Læs Mere
Ny Matas Men øjengel bekæmper pandaøjnene

Nyhed

Ny Matas Men øjengel bekæmper pandaøjnene

Af Benedikte Lundberg

Sorte rander og poser under øjnene er sødt… Hvis du altså er en panda! Nyheden fra Matas Men kommer alle mænd til undsætning, der har brug for effektiv førstehjælp til træthedstegn og rynker omkring øjnene.

Læs Mere
10 tips til den bedste barbering

Vi guider

10 tips til den bedste barbering

Af Matas

Barberkost og kniv, skraber og gele – en god barbering har mange faconer. Uanset om du er til retro-metoden eller mere moderne værktøjer, guider vi dig til den bedste barbering.

Læs Mere