Menu
Vi guider

Den store shampooguide til mænd

Har du hår på hovedet, vasker du det sikkert tit og ofte med en shampoo. Men vidste du, at det faktisk ikke er helt ligegyldigt, hvilken shampoo, du bruger? Og er du klar over, at der findes helt specifikke shampooer udviklet særligt til alt lige fra hårtab, skæl og irriteret hovedbund? Vi guider dig til disse og mange flere gode shampooer velegnet til mænd lige her.

Alles hår er forskelligt, og derfor er det en god ide, hvis du som det første finder ud af, hvad du ønsker, at din shampoo skal kunne.

Leder du fx efter en shampoo, der hjælper mod hårtab? Døjer du måske med skæl eller sart hovedbund? Eller ønsker du bare en shampoo, der er nem og hurtig at bruge, eller går du meget mere op i duften, eller i at den er budgetvenlig og velegnet til hele familien?

Uanset hvad, findes der en shampoo til netop dit behov, og her har vi udvalgt 23 lækre og effektive shampooer, der blot er ét klik væk fra måske at blive din nye favorit i brusebadet.  

2 i 1 shampoo til de travle

Hvis du også er en af dem med en travl hverdag, er det ikke altid, at tiden lige er til at bruge en masse forskellige produkter eller til at sæbe hår og krop ind flere gange.

Heldigvis er der mulighed for, at du kan klare et hurtigt bad og blive fri fra snavs og lugt med en let og praktisk løsning. Med 2 i 1-shampooer kan du med et enkelt produkt nemt og bekvemt få klaret badet og komme videre med dagen.

Shampoo til de sarte

Hvis du har en sart hovedbund, kan du blive ramt af tørhed, irritation og kløe. Hvis det sker, er det vigtigt at kigge på de produkter, du putter i håret.

Den bedste shampoo til sensitiv hud indeholder sjældent duft. For selvom duft i produkter er dejligt, kan det være en fordel at gå efter mere neutrale produkter, hvis din hud er sart.


De parfumefri shampooer er udviklet til at lindre den irriterede hovedbund, samtidig med at de fjerner skidt og snavs. På den måde kan du træde ud af badet med helt rent hår, beskyttet hovedbund og en ren duft.

Shampoo mod skæl

Har du problemer med skæl, er du langt fra den eneste. Faktisk rammes hver 5. dansker af skæl, og mænd i endnu højere grad end kvinder – dette skyldes mænds højere niveau af testosteron. De gullige hudflager, som kendetegner skæl, skyldes en gærsvamp i hovedbunden, der øger produktionen af døde hudceller.


For at komme de gullige skælflager til livs, skal du have fat i en shampoo, der er udviklet til præcis skæl. De bedste shampooer mod skæl rengør håret, sørger for at hovedbunden kommer i balance og hjælper dig af med de gullige flager.


Husk! Hvis du i stedet for gule flager oplever kløe og hvide hudflager, er du ramt af tør hovedbund – og skæl og tør hovedbund skal ikke behandles ens. 

Shampoo mod hårtab

For mænd såvel som kvinder er det helt normalt, at håret bliver tyndere med alderen. Men hårtab og tyndere hår kan også skyldes andre ting, som for eksempel stress, sygdom, dårlig kost eller for meget/forkert brug af stylingprodukter. Som det første er det vigtigt at finde ud af, hvad grunden til dit eventuelle hårtab kan være. Hvis du har en mistanke om, at du er syg, skal du som det første søge læge.


Hvis hårtabet eller det tyndere hår er hormonelt betinget eller blot skyldes bestemte livsstilsfaktorer, findes der hårprodukter, som kan hjælpe med både at få håret til at vokse, gøre det stærkere og give mere volumen.


Shampoo med maskulin duft 

Ønsker du, at dit hår og din hud skal dufte lækkert, når du træder ud af badet, så findes der også produkter til dig. Shampooer med parfume eller essentielle olier er præcis lige så effektive som alle andre shampooer, blot med den fordel at de dufter dejligt.


Heldigvis findes der masser af velduftende shampooer på hylderne, men blandt de mest populære blandt herrerne, er lækre maskuline dufte som frisk kaktusblomst og dybe trænoter som fx cedertræ, sandeltræ og eukalyptus.


Tip! Har du mellemlangt til langt hår, kan det være en god idé at supplere med en balsam, der gør håret blødt og mere medgørligt. Find det store udvalg på matas.dk 

Shampoo til at fjerne hårvoksen

Synes du, at dit hår bliver hurtigt fedtet? Årsagen kan være dine stylingprodukter. Nogle stylingprodukter, som fx voks, kan være svært at få ordentligt ud af håret, og det kan resultere i mere fedtet hår. Derfor er det vigtigt at bruge en shampoo, som kan få produkterne ud af håret.


For at få resterne af stylingprodukter ud af dit hår, skal du på udkig efter en dybderensende shampoo, der helt kan fjerne rester af fx silikone og olier fra håret.  

Shampoo til hele familien 

Er I en familie med flere forskellige hårtyper, er det vigtigt at finde en shampoo, som kan bruges af jer alle – store som små.


Derfor kan du med fordel gå efter en shampoo med plejende ingredienser, men som er lavet til flere hårtyper. Når det kommer til shampoo til hele familien, kan det også være en rigtig god ide at købe de større og mere økonomiske flasker, hvor der er mere produkt i. På den måde slipper du for hele tiden at skulle købe ny shampoo.

Relaterede artikler

Hårvoksguide: Find den bedste hårvoks til dig

Vi guider

Hårvoksguide: Find den bedste hårvoks til dig

Af Nanna Skousbøll

Sidder dit hår aldrig helt i skabet? Så kan forklaringen meget vel være, at du bruger den forkerte hårvoks. Hårvoks er nemlig ikke bare hårvoks, og skal du have det optimale ud af din klipning og en frisure, der holder, så er der helt bestemte ting, du skal overveje, inden du køber din næste hårvoks. Læs med her og bliv (forhåbentlig) lidt klogere.

Læs Mere
Barbergrej til mænd

Vi guider

Barbergrej til mænd

Af Amalie Schiller

Skæg kommer i mange forskellige former og looks. Nogle mænd foretrækker det glatte look, andre sværger til stubbelooket mens nogle arbejder på at gro et fuldskæg. Hvad end om du er til den ene eller anden type skæg, er det altid en god idé at benytte det rette barbergrej til netop dit skæg og det look, du selv foretrækker og ønsker at skabe. I indslaget her guider jeg til 4 forskellige typer barbergrej, så du kan blive klogere på, hvad der er bedst for dig og dit skæg.

Læs Mere
Materialisten guider: Sådan skal du pleje dit skæg

Nyhed

Materialisten guider: Sådan skal du pleje dit skæg

Af Benedikte Lundberg

Skægget er for alvor tilbage hos mændene. Der er da heller ikke noget flottere end et velplejet og stylet skæg. Derimod kan det hurtigt komme til at se sjusket og usoigneret ud, hvis du ikke styrker og plejer det. Vi har allieret os med materialist Johnny Jensen, der giver dig sine bedste råd med på vejen til optimal og nem skægpleje- og styling med Matas Mens produkter.

Læs Mere
Guide: Find skægtrimmeren der passer til dit skæg

Vi guider

Guide: Find skægtrimmeren der passer til dit skæg

Af Ida Marie Winge

Skæg kommer i mange former og størrelser. Uanset om du er til det store og voluminøse, de maskuline stubbe, eller du har hang til et mere kunstnerisk udtryk, er en god skægtrimmer din ven. Vi guider dig til, hvad du skal overveje, når du vælger skægtrimmer – og giver et par fif til den bedste skægpleje.

Læs Mere