Vi guider

Eksperten guider: Find det rigtige serum

Et serum er hudplejerutinens aktive indslag, hvor du har mulighed for at bruge aktive ingredienser på huden, som passer til netop dine behov. Men hvordan ved man, hvilket serum man skal bruge? I denne artikel guider kosmetolog Zita Gaston til fem forskellige sera og deres fordele.

Det kan være lidt af et mysterium at finde ud af, hvad huden egentlig har brug for – og ikke desto mindre at tyde, hvad de forskellige hudplejeingredienser egentlig gør for din hud. For det er om at holde tungen lige i munden, når man skal lære, hvad forskellen på C-vitamin og A-vitamin er, hvordan man sikrer sig fugt i hudplejen, og om man egentlig kan man stole på, at et serum har en anti-age effekt, bare fordi det står på emballagen. I denne artikel kan du heldigvis blive lidt klogere på det hele, når vi gennemgår fem forskellige sera og deres fordele for huden. Læs med – og udvælg dem, der passer til dine hudplejemål.

1: Den ultimative fugtgiver

Hvis der er én hovedregel, der altid gør sig gældende i hudpleje, så er det, at huden aldrig kan få nok af fugt. Derfor er mit første råd altid at sørge for, at din hudplejerutine indeholder masser af fugt, fugt og atter fugt. Netop fugt er det, som L’Oréal Paris Revitalift Filler Serum 1,5 % HA forsyner huden med i dybden.


Serummet indeholder nemlig den ultrafugtgivende ingrediens hyaluronsyre, som binder sin egen vægt i vand op til 1000 gange. Samtidig er det en mild ingrediens, som passer til alle hudtyper og i alle hudplejerutiner.  


Derfor er L’Oréal Paris Revitalift Filler Serum 1,5 % HA det oplagte serum til enhver hudplejerutine, uanset hudtype, alder eller andre hudplejemål. Det virksomme serum trænger ind i huden og øger hudens fugtniveau. Fordi hyaluronsyre er så godt til at binde vand i huden, giver serummet en udfyldende effekt, som får huden til at se smidigere ud.


Du kan bruge serummet alene, eller du kan bruge det sammen med et andet serum, som giver glød, booster cellefornyelsen eller noget helt tredje. Fordi L’Oréal Paris Revitalift Filler Serum 1,5 % HA er så mildt for huden, kan det nemlig kombineres på kryds og tværs med andre sera. På den måde kan du både arbejde for et specifikt hudplejemål og samtidig sikre fugtbalancen.

30 ml
L'Oréal ParisRevitalift Filler serum 1,5% HA
229,95 kr.
(98)


Tip! Brug hyaluronsyre hver gang du kan komme i nærheden af det. Morgen og aften, i cremer og sera og også til kroppen. Du kan aldrig få for meget hyaluronsyre, og med alderen får huden mere og mere brug for den fugtgivende ingrediens. Det er aldrig for tidligt (eller for sent!) at starte på den gode vaner.

2: Til dig, der vil have fornyet glød

Når vi snakker om serum, snakker vi ofte om hudplejemål: Mere fugt, mere fylde, anti-age. Men hvad hvis man gerne vil have lidt af det hele – og gerne vil arbejde mod en pæn og velplejet hud med en sund glød?  Der findes faktisk en helt fantastisk multifunktionel ingrediens, som hjælper dig med det hele: Nemlig C-vitamin.


C-vitamin er kendt for sin glødgivende effekt, men det effektive vitamin virker også udjævnende på hudtonen, mindsker porer og desuden fine linjer. Generelt er C-vitamin en af hudplejeverdenens mest dokumenterede ingredienser, som forfiner huden uanset alder, og derfor er det en virkelig god ingrediens at have med i sin hudplejerutine. Her er L’Oréal Paris Clinical Vitamin C Serum et oplagt valg. Det indeholder C-vitamin for sin glødgivende og anti-age effekt, E-vitamin, som virker antioxidativt, samt salicylsyre, som er en kemisk peeling, der forfiner huden og udjævner hudtonen.


C-vitamin findes i mange forskellige udgaver, og det er allermest aktivt i sin reneste form, ’ascorbic acid’ eller askorbinsyre, som det hedder på dansk. Netop askorbinsyre er den form for C-vitamin, som L’Oréal Paris Clinical Vitamin C Serum indeholder i en 12% koncentration. Som resultat kan du glæde dig til en jævn hud med masser af glød og fine linjer, der bliver sværere og sværere at få øje på. L’Oréal Paris Clinical Vitamin C Serum kan bruges af alle hudtyper og passer til alle aldre – både dig, der leder efter anti-age, og dig, der vil vedligeholde en smuk og jævn hud.


Selv bruger jeg mit C-vitamin om morgenen, men du kan sagtens bruge det både morgen og aften. Har du sensitiv hud, anbefaler jeg, at du starter stille ud med C-vitamin et par gange om ugen og trapper op, når huden vænner sig til den aktive ingrediens.

30 ml
L'Oréal ParisRevitalift Clinical 12% Vitamin C Serum
259,95 kr.
(85)

3: Til dig, der vil reducere alderstegn

Synes du, de fine linjer er blevet lidt mere udtalte, end de var for et par år siden? Når det kommer til anti-age, findes der mange produkter, mange ingredienser og ikke mindst mange løfter. Én ting er dog helt sikker: Vil du forkæle huden med det bedste anti-age, videnskaben endnu har fundet frem til, så er der én særlig ingrediens, du skal investere i: Nemlig retinol.  


Retinol er en form for A-vitamin, som er kendt og elsket for sin dokumenterede effekt på fine linjer og rynker, hudtonen og struktur. Det er en ingrediens, jeg altid anbefaler til kunder, der gerne vil i gang med anti-age af den simple grund, at det virker.


L’Oréal Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum er et retinolserum med en høj koncentration af den aktive ingrediens på hele 0.2%. Som resultat vil du opleve en forfinet hudstruktur og hudtone, ligesom rynker og fine linjer efter fire måneder vil være synligt reduceret.


Fordi A-vitamin er så aktiv en ingrediens, vil du måske opleve, at din hud har brug for tid til at vænne sig til produktet. Start derfor stille ud med at bruge serummet et par gange om ugen. Med tiden kan du skrue op og bruge det hver anden dag og slutteligt hver dag.

30 ml
L'Oréal ParisRevitalift Retinol Night Serum
229,95 kr.
(97)

TIP: Kombinér ingredienserne

Vil du både have glød og en jævn hudtone, fugt og aktivt arbejde for at reducere fine linjer og rynker – på én og samme tid? Heldigvis kan du få det hele, hvis du kombinerer de rigtige ingredienser med hinanden. Eksempelvis går C-vitamin og A-vitamin godt i spænd med hinanden, og derfor kan du passende bruge dit C-vitamin hver morgen og dit A-vitamin om aftenen. Synes du også, din hud trænger til øget fugt, kan du altid kombinere med et hyaluronsyre-serum både morgen og aften.

4: Beskyttelse mod frie radikaler

I løbet af den travle hverdag møder huden mange udfordringer i form af blandt andet frie radikaler. Frie radikaler skal forstås som udefrakommende faktorer, som påvirker huden i det daglige. Det kan være alt fra forurening som bilos og sand fra strandturen eller sved, stylingprodukter og makeuprester. Netop på grund af disse strabadser, huden møder, er det vigtigt at rense huden grundigt hver aften – gerne ad to omgange, så du er sikker på, at al skidt er renset væk – og desuden bruge beskyttende ingredienser, der nulstiller huden.  


Det er her, L’Oréal Paris’ Cell Renewal Midnight Serum kommer ind i billedet. Det kraftfulde serum indeholder nemlig to antioxidanter og E-vitamin samt neohesperidin – et derivat af citrusfrugt – som tilsammen sørger for at beskytte huden mod udefrakommende faktorer, mens serummet over natten revitaliserer huden i dybden.


Serummet passer til alle aldre og til alle hudtyper, så det er perfekt til dig, hvis du synes, din hud trænger til en dybderengøring i form af nærende pleje, der virker om natten. Samtidig har serummet også en anti-age effekt, så hvis du har en fin linje eller to, er dette serum også til dig. Serummet hedder i øvrigt ’Midnight Serum’, og det af en grund: Det er nemlig et natserum, der skal ind i din hudplejerutine efter en grundig rens og før din natcreme.

30 ml
L'Oréal ParisAge Perfect Cell Renewal Midnight Serum
247,95 kr.
(73)

5: Fasthed og smuk glød til moden hud

Holder du af et serum, der virker med aktive ingredienser og samtidig nærer huden udefra og ind, præcis som en olie gør det, hvorfor så ikke kombinere de to? Med L’Oréal Paris’ Golden Age Rosy Oil-serum får du en høj koncentration af aktive ingredienser, som i kombination med serummets oliekonsistens virker blød og behagelig på huden.


Serummet indeholder blandt andet den multifunktionelle ingrediens niacinamid, som udjævner hudtonen og blødgør, glycerin, som fugtgiver, og ikke mindst ekstrakt fra pæoner.


Serummet har en skøn duft, og er særligt godt til dig med den modne hud. Brug det morgen og aften på ren hud – og glæd dig til den lækre selvforkælelses-følelse!

30 ml
L'Oréal ParisGolden Age Rosy Oil-Serum
229,95 kr.
(88)

Andre favoritter fra L'Oréal Paris:

3 FOR 2
1 Antirednessgreen Universal Shade 30 ml
L'Oréal ParisCC Cream
129,95 kr.
(255)
50 ml
L'Oréal ParisRevitalift Filler Night Cream
207,95 kr.
(47)
50 ml
L'Oréal ParisAge Perfect Golden Age Dagcreme Rosy
207,95 kr.
(626)

Relaterede artikler

Guide: Find den perfekte hudpleje til din alder

Vi guider

Guide: Find den perfekte hudpleje til din alder

Af Ida Hinchely Kyhn

Huden forandrer sig hele livet, og der kan derfor være stor forskel på, hvad din hud har brug for, når du er i 20'erne fremfor 50'erne. Med Matas Striberne er det gjort meget nemt – her finder du nemlig hudpleje skræddersyet til præcis der, du er i livet. Læs med her, så guider vi til de forskellige serier, og hvad de kan gøre for din hud.

Læs Mere
Derfor skal du huske C-vitamin i din hudpleje

Matas LIVE

Derfor skal du huske C-vitamin i din hudpleje

Vi kender Caroline Hannibal som en skarp beauty-nørd, der på TikTok deler ud af tips, tricks, produkter - og alt hvad der rører sig indenfor den store beauty-verden. Caroline er dygtig, og vi er flere på redaktionen, der troligt følger med og afprøver det, Caroline foreslår. Derfor har vi inviteret hende i studiet, hvor hun afslører nogle af hendes favoritter, når det kommer til både hud og hår. Hun har blandt andet en helt særlig vitamin C-serum fra Revitalift med. Den vil du prøve!

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek