Vi guider

Frisøren guider: Få en flot hårfarvning hjemme

Overvejer du en ny, lækker farve til dit hår? Så skal du ikke lede særlig meget længere! Schwarzkopf har nemlig en række super nemme hårfarvnings-kits, som gør det simpelt og overskueligt at få en smuk, ny hårfarve uden at du behøver forbi din frisør. Læs med her og bliv klogere på, hvilken hårfarve der kunne passe til dig, og få Matas’ frisør Mikes bedste ekspert-råd til, hvordan du får det bedste resultat.

Måske er du én af dem, hvor der gerne skal ske noget nyt og ofte elsker at eksperimentere med forskellige hårfarvninger? Eller også har du bare lyst til at gå ind i efteråret med en ny, sprød farve til dine lokker, og har måske aldrig prøvet at hjemmefarve før? Uanset hvilket udgangspunkt du kommer fra, så har Schwarzkopf en løsning til dig. Med deres ultra-simple hårfarvnings-kits får du alt, hvad du skal bruge for at opfriske din farve eller give dig selv et helt nyt look.


Vi gennemgår her de bedste tips og tricks, samt hvad du skal tænke over, når du vælger din farve.  Og så kan du lade dig inspirere af en række fine forvandlinger med Schwarzkopfs flotte farver.

Den naturlige hårfarve

Vil du gerne have et naturligt resultat, som også dækker de grå hår og giver håret masser af glans? Så er det Schwarzkopfs Natural and Easy serie, du skal have fingrene i. Farverne rangerer fra det helt blonde look, til det mere varme chokolade-brune. Så der er altså masser af fine farver, du kan dykke ned i.


Denne serie af produkter har en formel, der er beriget med Nutrive Oil Serum, som indeholder nærende olier, der plejer det farvede hår og giver masser af glans. Samtidig fremhæver denne hårfarve også det naturlige spil og farvereflekser i håret.

​​​​​​​

Et rigtig godt tip – specielt hvis du er ny i hårfarvning – er at teste produktet på din hud først. Påfør en lille smule af hårfarven på en vatrondel, og smør den på indersiden af din arm, hvor huden er tyndest. Lad der gå 48 timer og hold øje med, om du får en reaktion på produktet. På den måde sikrer du dig, at du kan tåle hårfarvningen og ikke slår ud, når du bruger den.  

Hvad du skal tænke over, inden du vælger din hårfarve

​​​​​​​

Vores dygtige frisør Mike kommer her med sine bedste råd til, hvad du skal overveje, inden du vælger din nye hårfarve:


”En god tommelfingerregel er, at man kigger på sin egen hårfarve og går enten to eller tre toner den ene eller anden vej. Er du varmere i hudtonen, så er det oftere også en varmere farve, du skal bruge. Har du fx kold og lys hudtone og vælger en varm farve, så kan det blive en mærkelig kombination. Jeg er fx meget varm i hudtonen, så blev jeg platinblond, så ville jeg ligne et dannebrogsflag. Så det er altså meget godt at have i baghovedet, når du vælger din farve”.


”Hvis du har farvet mørkt hår, så er det bedst at holde det i de mørke nuancer, og i stedet vælge en refleksfarve som rød, lilla eller gylden. For når du som mørkhåret bevæger dig over i de lysere farver, så kan det ikke lade sig gøre. Det er ofte den fejl, folk laver, at de tænker: ’nu vil jeg være karamel-farvet, og mit hår er farvet helt sort’ - og det kan man altså ikke. Så skal du forbi din frisør først og have en afrensning.”TIP: Vil du lære mere om valg af tone til dit hår? Så læs med her!

Til dem, hvor der gerne må ske noget!

Er du på udkig efter en farve, som får hovederne til at vende på gaden? Så kan det være en idé at dykke ned i Schwarzkopfs LIVE Intense Color serie. Her kan du blandt andet finde en intens rød, en modig lilla eller en dyb, sort farve. Karakteristisk for disse farver er, at du får en langtidsholdbar hårfarve, som også giver glans og liv til dit hår. Så er det nu, der skal ske noget nyt? Så klik dig videre i de forskellige muligheder her, og lad dig inspirere af vores flotte hårmodel herunder!


Med HD-Vibrant pigmentteknologien dækker denne hårfarvning hvert et hårstrå med farvepigment og giver samtidig et intensivt resultat med klare farver.

Mikes tre bedste tips til hjemmefarvning


1. Jeg vil altid anbefale, at man har et rent men tørt hår, inden man går i gang med at farve. Men er det en afblegning, man kaster sig ud i, så er det okay, at håret ikke er rent, for de naturlige fedtstoffer passer på hovedbunden. Men vær opmærksom på, at håret ikke må være fyldt med rester af stylingprodukter – så får du et ujævnt resultat.


2. Når du farver dit hår, så brug efterfølgende en shampoo og balsam som er farvebeskyttende. Farven vil fade med tiden, fordi håret kaster farven af sig, når vi fx bruger glattejern og vasker det. Så bruger du ikke farveshampoo og balsam, så vil din farve fade hurtigere. Hav også meget gerne UV-beskyttelse i dine stylingprodukter, da solen også kan få håret til at miste farve hurtigere.  


3. Et godt tip er at gå ind og forberede håret på en farvning. Det betyder, at du skal pleje det godt inden, du går i gang. Har du et hår, der er skadet i forvejen, så er selve hårstrået så ødelagt, at det ikke kan tage særlig godt imod farve. Brug eventuelt et produkt der går ind og genopbygger håret inden, så håret er sundt og modstandsdygtigt, inden du går i gang. Så er du sikker på, at farven bliver blank og ensartet.

Den perfekte pleje til din farve

For at passe bedst muligt på din farve og få den til at holde så længe som muligt, så er det essentielt at du bruger den rigtige shampoo og balsam. Med Gliss Shine and Protects Shampoo og Conditioner får du produkter, som plejer og reparerer håret indefra. Derudver indeholder det UV-filter, som beskytter din farve mod solens stråler, så den ikke falmer ligeså nemt.

Følg op et par gange om ugen med en hårkur med Gliss Shine and Protect Treatment, som giver masser af glans og styrker farveintensiteten.


TIP: Vil du lære mere om, hvordan du farver dit hår? Så læs med i her.

Se hvordan du farver dit hår her:


Relaterede artikler

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Hairstudio

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Trænger du til forandring, så kan en ny hårfarve være lige det, du mangler. Vi guider til, hvordan du kan farve dit hår selv og giver dig hårstylisten Mikes bedste tips til, hvordan du kan få dit farvede hår til at holde sig pænt længere.

Læs Mere
Sådan opfrisker du din hjemmehårfarve

Vi guider

Sådan opfrisker du din hjemmehårfarve

Af Cecilia Demant

Som om der ikke er udfordringer nok forbundet med at farve sit eget hår, er der også en masse du skal tage højde for, når du opfrisker din hårfarve igen. I dag deler vi alle vores bedste tips til at camouflere nye grå hår, skjule udgroninger og holde din farve frisk og fin.

Læs Mere
Live video: Frisøren guider til hjemmehårfarve

Matas LIVE

Live video: Frisøren guider til hjemmehårfarve

Af Matas

Frisører landet over holder lukket, men det afholder jo ikke vores hår fra at gro eller vores hårfarve fra at falme. Har du brug for hjælp til at friske din hårfarve op, skjule en udgroning eller dække de irriterende grå hår, så se med når frisøren Maj guider dig til hvordan du opnår et vellykket resultat, når du farver håret derhjemme. Maj vil dele ud af sine bedste tips – og du kan helt sikkert bruge dem, uanset om du har prøvet det før eller ej!

Læs Mere
Få 4 flotte looks til et kort hår

Vi guider

Få 4 flotte looks til et kort hår

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvordan laver man det bedste look til kort hår? Det dykker vi ned i i denne artikel, hvor vi guider til fire flotte frisurer til et kort og stylet look, som du kan finde inspiration i. Og så svarer vi på de mest stillede spørgsmål til styling og pleje af kort hår.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.