• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-3 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt frem til 31/1-2022
Menu
Vi guider

Den store guide til hårolie

De gyldne dråber er efterhånden blevet fast sortiment hos et stort antal kvinder (og mænd), men hvad ved du egentlig om hårolie? Her er svarene på alle dine hårolie-spørgsmål.

Hårolie er efterhånden et musthave for at sikre, at dit hår altid både ser og føles silkeblødt, lækkert og sundt. Der findes et hav af olier, og flere måder at bruge din hårolie på. Vi guider dig til alt, du behøver at vide for at vælge og bruge hårolie.

Derfor skal du bruge hårolie

Når du behandler dit hår med olie, tilfører du masser af fugt, og dit hår får en flottere glans og smidighed. Hårolie kan bruges af alle, men er som udgangspunkt bedst til tørt, filtret eller mat hår.


Vær opmærksom på hvilket hår den enkelte olie er egnet til, så du fremhæver de bedste træk ved dine elskede lokker. Hårolieprodukter, som indeholder naturlige koldpressede olier, indeholder nærende vitaminer og fedtstoffer, som dit hår har gavn af, og som kan hjælpe med at forsegle fx spaltede spidser, så håret ikke knækker så nemt.

Hvad er hårolie egentlig?

Som navnet lyder, er hårolie olie til håret, og den kan have forskellige egenskaber, alt efter hvilken olie du benytter. Mange hårolier indeholder dog ikke altid ægte olie, men i mange tilfælde silikone eller andre ingredienser som kan tæmme slidte hårspidser og give glathed og smidighed til hårstråene. Det kan derfor være en smule misvisende at kalde det en hårolie, hvis ikke indholdet er derefter.

Plantebaseret hårolie

Mange hårolier indeholder koldpressede olier, der udvindes fra planter. Arganolie, jojobaolie og kokosolie er blandt andet nogle af de naturlige olier, som du hyppigt finder på ingredienslisten i både makeup, hud- og hårprodukter verden over.


Alle tre olier er i deres rene form gode for dit hår, da de indeholder vitaminer, antioxidanter og fedtsyrer, som er med til at holde håret stærkt og sundt. Da de naturlige olier presses med helt specifikke metoder, betyder det også, at de forskellige olier på markedet varierer i kvalitet. Er olierne i deres 100 procent rene form, kan du bruge dem både til hud og hår.

Arganolie

Argan udvindes fra træsorten Argan Spinos’ nødder, der kun vokser i Marokko. Olien er kendt for sin evne til at behandle tør og skadet hud og hår.


Fordelen ved arganolie er, at olien er rig på mættede fedtsyrer og E-vitamin, som binder fugten i håret uden at fedte. Der findes forskellige udgaver af arganolie, så hvis du vil være sikker på, at det er den rene af slagsen, der er i din hårolie, skal der på ingredienslisten stå Argan Spinosa Kernel Oil.


Arganolie fra SARDkopenhagen er det naturlige valg, hvis du vil en 100% ren og økologisk koldpresset olie. Du kan både bruge den i håret, på kroppen og i ansigtet. Olien trænger bedst ind hvis håret, såvel som huden, er fugtigt. Brug kun meget lidt til håret, så den ikke tynger eller fedter. 

(26)
SARDkopenhagen 100% Arganolie 100 ml
294,95
Du optjener 30 point

Jojobaolie

Jojobaolie er ikke en olie, men faktisk en flydende voks. Den bliver udvundet af nødderne fra jojobaplanten. Jojobaolien blev oprindeligt brugt af indianerne for dens medicinske egenskaber.


Fordelen ved jojobaolie er, at den omslutter sig håret og tilfører masser af fugt og har samtidig en blødgørende effekt. På ingredienslisten skal der stå Simmondsia chinensis olie eller Buxus Chinensis, så har du fat i jojobaolie.


Organic Caring Hair Oil fra Björn Axén er en ren vegetabilsk hårolie, som består af flere forskellige olier. De primære ingredienser er Shea- og jojobaolie, men du finder også, solsikkeolie, begamot og rapsolie i dette lækre produkt. 

Kokosolie

Kokosolie er en af de mest benyttede olier, når det gælder hud, hår og madlavning. Olien udvindes ad kødet fra kokostræets nødder.


Fordelen ved kokosolie er det høje indhold af antioxidanter og fedtsyrer, som er gode for dit hårs sundhed. Ren kokosolie fedter en del, så du skal bruge utrolig lidt, hvis du vil bruge kokosolien i sin rene form i dit hår. I stedet er kokosolien ideel som hårkur natten over.


Kokosolie står efterhånden i de flestes køkkenskab, og det er den samme olie, du bruger i madlavning, som du putter i håret. Vælg en ren økologisk kokosolie, hvis du gerne vil gøre noget godt for naturen. 

Oil of Life Oil of life Kokosolie ren Ø jomfru 500 ml
109,95
Du optjener 11 point
Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs også

Silikone i hårolie

Mange hårolier indeholder silikone, som giver en glansfuld og anti-frizz effekt på håret. Hårolie med silikone tilfører dog ikke noget reel pleje, som kan styrke dit hår i længden. Mange af de mest omtalte hårolier på markedet indeholder silikone, fordi håret bliver smukt og medgørligt med denne ingrediens. ​​​​​​​


Du kan som regel genkende silikone i ingredienslisten ved at det ender på -cone eller -oxane.


Vidste du, at...
​​​​​​​jo højere oppe ingrediensen optræder på ingredienslisten, des større andel af produktet udgør den?

Olier til hovedbunden

Styrk din hovedbund ved at give dig selv en hovedbundmassage med hårolier, som tilfører fugt og næring til hovedbunden. De naturlige olier som argan-, jojoba-, og kokosolie er alle gode til en sart og tør hovedbund, da de indeholder gode fedtstoffer og vitaminer, som er venlige mod din hovedbund.


Smør gerne olien i hele håret, så du samtidig laver en hårkur til længderne. Ved at massere olien ind i hovedbunden øger du blodcirkulationen, så hårvæksten bliver stimuleret og hårstråene bedre optager olien. Sov eventuelt med olien over natten, med et håndklæde på hovedpuden for ikke at fedte din hovedpude til.


Andre hårolieprodukter kan også bruges i hele håret og til hovedbundsmassage. Vær dog opmærksom på anbefalingerne på produktbeskrivelsen. Produkter med silikone bør ikke komme i hovedbunden.

Olie til krøllet eller gråt hår

Krøllet og gråt hår er ikke umiddelbart hårtyper, der har noget tilfælles, men så alligevel, da strukturen minder meget om hinanden. Har du krøllet eller gråt hår (eller begge dele!) vil olien gøre underværker for dit hårs fremtoning.


Olien “tæmmer” håret ved at lægge sig rundt om hårstråene, og kan på den måde være med til at definere krøllerne. Håret virker derfor mindre kruset, som også er en fordel for det grå, lidt stive, hår.

Bedste olier til krøllet eller gråt hår

TRINE'S WARDROBE Argan Oil Curl Lotion indeholder den lækre arganolie, som tilføjer masser af fugt og pleje til dit krøllede hår. Lotionen fremhæver dine krøller og mindsker krus, tilfører E vitamin, omega 3 og 9 og antioxidanter til at holde dit hår sundt. 


Hovedingrediensen i MAUI Coconut Oil Curl Milk er kokosolie sammen med papayasmør og plumeria-ekstrakt. Olien mindsker krus, og gør dit hår mere medgørligt at rede ud, samtidig med at olien definere dine krøller/bølger i håret. Dette produkt er uden silikone, sulfater og farvestoffer.

(43)
MAUI Coconut Oil Curl Milk 236 ml
99,95
Førpris 119,95
Du optjener 10 point

Hårolie til fint hår

Har du fint hår, skal du især passe på med mængden af hårolie, da håret nemt kan komme til at klaske sammen, hvis du bruger for meget. Med fint hår opnår du den bedste effekt ved at bruge olien i håndklædetørt hår. På den måde undgår du den fedtede effekt, og olien trænger nemmere ind i håret. Køb gerne letvægtsolier og olieprodukter, som ikke tynger håret.

Bedste hårolier til fint hår

Aussie 3 Miracle Oil Repair er en letvægts-oliebehandling med macadamianøddeolie, saflorfrøolie og kokosolie, der blødgør og beskytter håret mod hverdagens slid. Kan bruges inden vask, i fugtigt hår og i tørt hår. Indeholder silikone. 


Moroccanoil Oil Treatment er hårolien, som altid popper op på listen over bedste hårolier. Den er silikonebaseret og tilsat plejende arganolie. Produktet er perfekt til at lukke spaltede spidser og hullede hårfibre, samt giver dit hår et sundt look.

(137)
Aussie Reconstructor Hair Oil 100 ml
59,95
Du optjener 6 point
Moroccanoil Treatment 100 ml
339,95
Du optjener 34 point

Olie til kraftigt hår

Har du kraftigt hår, er der frit spil, hvorvidt du helst vil bruge hårolie i vådt eller tørt hår, da du ikke lige så nemt vil opnå en fedtet effekt. Du kan med fordel både bruge hårolien i fugtigt hår, for at olien bedre kan trænge ind, og i tørt hår som stylingprodukt for at gøre dit hår glansfuldt og spændstigt.

Bedste hårolier til kraftigt hår

Living proof No Frizz Nourishing Oil er en lækker olie, som hurtigt absorberes af håret. Den er beriget med lipider, som minder om hårets egne naturlige olier, og det patenterede ʻHealthy Hair Molecule’ (OPFMA). Olien er silikonefri.


Matas Argan Hair Oil indeholder ikke parfume eller farvestoffer, og er en suveræn blanding af to slags silikone og ren arganolie. Formlen lægger sig som en beskyttende hinde om hårstråene, og er effektiv mod kruset hår og spaltede spidser. 

Hårolie til tørt hår

Hvis du har tørt hår, kan du med fordel bruge hårolie i både vådt og tørt hår. For at give dit hår mest mulig fugt, kan du bruge hårolie flere gange om dagen. Prøv dig frem, og mærk efter hvor meget olie dit hår har behov for, inden det begynder at se fedtet ud.

Bedste hårolier til tørt hår

Lernberger & Stafsing Oil Booster tilfører maksimalt fugt fra rod til spids. Med sine nøje udvalgte ekstrakter, vil olien opkvikke og tilføje nyt liv til et gråt og udtørret hår. Olien er rig på antioxidanter, vitaminer, fedtsyrer og er både silikone- og parabenefri.


Huile Prodigeiuse Dry Oil kaldes også for en multipurpose-oil, fordi den kan bruges på både huden og i hårspidserne. Olien har en høj koncentration af plantebaserede olier, der reparerer og blødgør både hår og hud. Nuxe multipurpose indeholder ikke silikone og har en behagelig luksuriøs duft. 

Lernberger & Stafsing Oil Booster 50 ml
249,95
Du optjener 25 point
(48)
Nuxe Huile Prodigieuse Dry Oil 50 ml
174,95
Du optjener 18 point
Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs også

Sådan bruger du hårolie til styling

Hårolie kan også bruges som et stylingprodukt til håret, da du vil få effekten af et sundt og velplejet hår. Du kan bruge din hårolie i fugtigt nyvasket hår eller i tørt hår. Nogle hårolier har desuden en varmebeskyttende egenskab, som gør dem perfekte før du tørrer, glatter eller krøller dit hår.


3 hurtige tips:


 1. Kun dråber
  Start med to små dråber, og tilføj mere efter mængde og længde af hår. Hellere for lidt end for meget. Så du undgår et uønsket wet-look.

 2. Kun i spidserne
  Kom kun hårolien i spidserne, og de nederste længder. Bruger du olien i hele håret eller i hovedbunden, får dit hår i stedet et fedtet look.

 3. Som hårkur
  Hvis du vil bruge din hårolie i hovedbunden, eller som hårkur, skal den altid skylles ud igen. Ellers er vi tilbage ved det fedtede hår igen.

Kan jeg bruge hårolie som balsam?

Både ja og nej. Balsam anvendes i badet som afsluttende produkt efter shampoo og hårkur, da balsam lægger en hinde om håret og lukker hårstråene. Balsam hjælper også med at gøre dit hår nemmere at rede ud, og skaber en skinnende effekt på håret.


Hårolie lukker også hårene, så du tænker måske, om du ikke bare kan bruge det ene af produkterne i stedet for begge to. Har du normalt hår, som ikke kruser, er tørt eller slidt, kan du med fordel kun bruge balsam eller kun hårolie. Dog foregår balsameffekten kun på overfladen af håret, hvor hårolie trænger ind i hårstråene og giver styrke og pleje. Derfor kan det være en fordel at bruge begge produkter.


Tip! Du kan dryppe et par dråber af din yndlingsnaturolie i din balsam for at give håret ekstra glans og pleje.

Relaterede produkter

(50)
HairLust Strengthening & Protection Hair Oil 45 ml
149,95
Du optjener 15 point
(12)
Stuhr Argan Oil 75 ml
89,95
Du optjener 9 point
(14)
Sachajuan Intensive Hair Oil 50 ml
324,95
Du optjener 33 point
Kiehl’s Strengthening and Hydrating Hair Oil-in-Cream 180 ml
244,95
Du optjener 25 point
(8)
Antonio Axu Pure Silk Oil 75 ml
279,95
Du optjener 28 point

Relaterede artikler

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs mere
Skønhedsshot mixet af 10 unikke eksotiske olier

Nyhed

Skønhedsshot mixet af 10 unikke eksotiske olier

Af Matas

Ztrengz har sammensat et komplet olieshot. Det indeholder alle de kendte beautyolier sammensat til et stærkt beautymix.

Læs mere
Æteriske olier – alt det, du (måske) ikke vidste

Spot Trenden

Æteriske olier – alt det, du (måske) ikke vidste

Æteriske olier dufter ikke bare dejligt, de bliver også tillagt alverdens gode egenskaber. Men du skal have en vis form for viden om og respekt for de koncentrerede og kraftige dråber. Bliv klogere og få viden, du måske ikke havde om de skønne dråber.

Læs mere
Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs mere