Hairstudio

Den store Olaplex guide - StyleBox By Matas

Hvordan laver du en Olaplex behandling derhjemme? I artiklen her giver jeg en step-by-step guide til, hvordan du bruger de forskellige Olaplex produkter, hvilken rækkefølge du bruger dem i samt min egen personlige vurdering af de top populære produkter. Og så kommer vores frisør Mike med sine bedste tips til brug af Olaplex.

Måske er dine lokker allerede blevet forkælet med en god Olaplex behandling før hos din frisør. Heldigvis kan du tage behandlingen med hjem på eget badeværelse. I indslaget gør jeg dig klogere på den perfekte hårplejerutine med hjælp fra 5 af Olaplex produkterne.

1.  Olaplex No. 3 - Hair Perfector

Inden du giver dine lokker en tur med en shampoo og balsam, skal du have fat i Olaplex nr. 3. Olaplex3 er en cremet, fugtgivende, genopbyggende og intensiv hårkur, der særligt er udviklet til farvet og skadet hår. Den er god til alle hårtyper - også til extentions.


Fordel hårkuren jævnt i både længder og spidser i håndklæde tørt hår. Herefter skal den sidde i minimum 10 minutter, inden du skyller den ud. Personligt har jeg aldrig prøvet en hårkur som Olaplex nr. 3. Hold nu op, hvor bliver ens lokker og hovedbund forkælet. For at få det bedste resultat anbefales det, at man bruger Olaplex3 én gang om ugen.

100 ml
OlaplexNo. 3 Olaplex Hair Perfector
259,95 kr.
(98)

Frisøren svarer på 3 hurtige om Olaplex

Vores dygtige frisør Mike har svaret på tre af de mest stillede spørgsmål om Olaplex her:

1. Hvorfor er Olaplex så hypet?
Olaplex går ind i håret og genopbygger det indefra. Det er rent faktisk bevist, at det kan gøre det. Der findes intet andet på markedet, der kan det, som Olaplex kan.


2. Hvornår er det en god idé at bruge Olaplex?
Olaplex kan bruges af alle, også det fine hår. Det er en plejende, fugtgivende og virkelig genopbyggende serie. Hvis man har et farvet blond hår, fx lyse striber eller en afblegning, kan det være en god idé at bruge Olaplex-produkter, da de har en bevist effekt i at genopbygge håret. Og et hår, der er blevet lysnet eller afbleget, har brug for at blive genopbygget, da en afblegning trækker en masse næring og styrke ud af håret, når det lysnes.


3. Skal man bruge alle produkterne, før det virker, eller kan man nøjes med at vælge et par af dem?
Man kan godt nøjes med et par stykket af produkterne, så man behøver ikke bruge hele serien. Men selvfølgelig bliver effekten bedre, og resultatet ses hurtigere, hvis man bruger produkter fra samme serie.

2. Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo

Næste step i Olaplex behandlingen er Bond Maintenance Shampoo. Hvis du er på udkig efter en shampoo, der reparerer ødelagt hår, spaltede spidser samt frizz, så er shampooen fra Olaplex dit kald. Bond Maintenance Shampoo er en patenteret og innovativ shampoo, der er spækket med fugtgivende ingredienser, så håret opnår det helt perfekte fugtniveau.


Jeg har mellemlangt hår, og jeg havde kun behov for en lille klat til hele håret. Når den ultra bløde tekstur masseres ind i håret og hovedbunden, kan man virkelig fornemme, at den arbejder effektivt med at fugtmætte håret. Da vandet fra bruseren løb igennem mit hår, blev mine lokker i den grad også silkebløde fra hovedbund til spidser.

250 ml
OlaplexNo. 4 Bond Maintenance Shampoo
259,95 kr.
(98)Tip fra frisøren:

Vask altid håret to gange for det bedste resultat, og lad gerne shampooen sidde i 1-2 minutter, anden gang du vasker. Så vil håret føles blødere efterfølgende.

- Mike, frisør hos Stylebox i Matas

3. Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner

Når shampooen er skyllet ud, er det videre til balsam. Olaplex balsam er meget anderledes end så mange andre balsammer, jeg har prøvet. Den har en utrolig blød konsistens, og så gør den håret meget blødt og velplejet.


Selvom hårkuren og shampooen gør et rigtigt godt stykke arbejde i sig selv, giver Bond Maintenance Conditioner lige det sidste fugtgivende touch. Tip! Lad den gerne sidde i omkring 3 minutter, hvis dine lokker skal forkæles lidt ekstra.

250 ml
OlaplexNo. 5 Bond Maintenance Conditioner
259,95 kr.
(72)Tip fra frisøren:

Når du har kommet balsam i håret, så red det gennem med en bredtandet kam, og lad det gerne sidde i så længe som muligt.

- Mike, frisør hos Stylebox i Matas

4. Olaplex No. 6 Bond Smoother

Når balsammen er skyllet ud, og dit hår er håndklæde tørt, skal du have fat Olaplex nr. 6. Bond Smoother er en leave-in stylingcreme, der reparerer håret, mindsker kruset hår, fugter og beskytter.


Stylingcremen har - ligesom alle andre Olaplex produkter - en patenteret teknologi, der styrker og genopbygger håret. Derudover gør den også håret silkeblødt til punkt og prikke.


Fordel en lille mængde i længderne, inden du lufttørrer eller føntør dit hår. Hvis du har meget tørt eller kruset hår, kan du med fordel anvende en lille smule i resten af håret.

100 ml
OlaplexNo. 6 Bond Smoother
259,95 kr.
(70)

5. Olaplex No. 7 Bonding Oil

Det sidste step i min Olaplex behandling er den vidunderlige hårolie. Bonding oil er en stylingolie, der giver glans, styrke og et ekstra fugtmættet hår. Takket være den eksklusive formel, har olien også en varme- og farvebeskyttende effekt på håret. Win!

Du behøver blot en meget lille mængde i spidserne. Hårolien er nemlig rigtig effektiv, og hvis du er alt for ivrig med olien - som jeg personligt selv kan have en tendens til at være- kan dit hår føles fedtet efterfølgende. Olien kan både bruges i fugtigt og tørt hår.

30 ml
OlaplexNo. 7 Bonding Oil
259,95 kr.
(91)Tip fra frisøren:

Bland Anti Frizz Cream og Bonding Oil sammen og fordel i håret, efter du har vasket det. Jeg elsker selv denne kombi, man får virkelig det bedste af to verdener.

- Mike, frisør hos Stylebox i Matas

Har du lyttet til vores nye podcast Nøgne Sandheder? Ellers lyt med her!  ​​​​​

Andre favoritter fra Olaplex:

155 ml
OlaplexNo. 0 Intensive Bond Building Hair Treatment
279,95 kr.
(27)
100 ml
OlaplexNo. 8 Bond Intense Moisture Mask
259,95 kr.
(21)
250 ml
OlaplexNo. 4P Blonde Enhancer Shampoo
259,95 kr.
(32)
90 ml
OlaplexNo.9 Bond Protector Serum
259,95 kr.
(19)

Relaterede artikler

Frisørens 8 favoritter fra professionel hårpleje

Hairstudio

Frisørens 8 favoritter fra professionel hårpleje

Af Maria Bech-Jensen

Der er nærmest ikke noget bedre end at sidde hos frisøren og blive forkælet med de lækreste produkter, som lige kan dét ekstra. Heldigvis kan du få samme luksus hjemme! Du kan finde et stort udvalg af hårplejeheltene fra frisøren her hos Matas. I denne artikel får du Matas’ egen frisørs favoritter fra professionel hårpleje.

Læs Mere
Test: Purely Professional - StyleBox By Matas

Vi guider

Test: Purely Professional - StyleBox By Matas

Af Ida Hinchely Kyhn

Purely Professional er et dansk beauty-brand, hvis plejeprodukter er geniale, hvis du har en mere sensitiv og følsom hud. Jeg har de sidste par uger testet en fuld hårplejerutine fra brandet hjemme på mit badeværelse – læs med her, og hør, hvordan det gik!

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek