Hairstudio

Tørt hår: Sådan plejer du bedst dine lokker

Om du har fint hår, kruset hår eller et hår, der ofte knækker, så er det fælles for de fleste af os, at håret kan føles mere tørt efter nogle varme måneder med masser sol og saltvand. I denne artikel stiller vi skarpt på, hvordan du bedst får fugten tilbage i dit hår, og vores frisør Mike deler ud af sine bedste tips. Læs med!

I denne artikel guider vi til en række hårplejeprodukter, som kan gøre dit hår lækkert, blødt og fugtet her i nogle varme sommermåneder. Og så deler vores frisør Mike ud af sine aller bedste tips.

Mikes bedste råd til et tørt hår

Håret kan føles ekstremt tørt oven på en varm sommer med eksponering for solen, salt- og klorvand og måske mere hyppig vask på grund af varmen. Så hovedreglen er, at alt, der har med fugt at gøre, er en god idé, hvis du vil have det bløde, lækre hår tilbage.

Tip 1: Mere fugt
Man kan kigge på, hvilke produkter man kan opdatere sin rutine med. Skal man evt have fat i en ny balsam, som er mere fugtgivende, eller skal man bruge sin hårkur lidt mere. Brug gerne en hårkur 1-3 gange om ugen, og lad den sidde så længe, produktet anbefaler det. Det er også en god idé at indføre en multispray, som er varmebeskyttende, fugtgivende, anti-frizz og andre gode ting. På den måde tilfører man et ekstra element i rutinen, der giver mere fugt og pleje.


Tip 2: Leave-in spray mod statisk hår
Mange har statisk hår, når deres hår føles tørt, og her kan ekstra fugt hjælpe. Jo mere fugt og pleje, du kan give dit hår, jo bedre. Brug gerne balsam, leave-in og hårkur i længderne.

Tip 3: Føntør altid dit hår
Dit hår er stærkest, når det er tørt og kan dermed meget bedre modstå vind og vejr - så en god idé er altid at føntørre det, efter du har vasket det. Brug en tørshampoo de dage, du synes, håret fedter.

Forbered dit hår med en rens

Kuren mod tørt sommerhår er som nævnt fugt og masser af det. Men det er en rigtig god idé at starte ud med at få renset hår og hovedbund i dybden. Om sommeren kan du nemlig nemt samle overskydende produkt, som for eksempel solcreme, i hovedbunden. Om sommeren kan varmen og svedproduktionen også føre til en stigning i talgproduktionen i hovedbunden, som kan gøre dit hår fedtet.

Kérastase Apasaint Soothing Scalp Scrub er en beroligende scrub-rens til hovedbunden. Den indeholder appelsinskal, der renser og beroliger hår og hovedbund. Den vil hjælpe dig med at rense sommerens spor og starte på en frisk.


Fugtgivende hårpleje til din hårtype:

Den bedste pleje til et skadet hår

Redken Extreme er en serie til dig, der har et skadet hår. Er dit hår skadet og samtidig tørt, er det ekstra vigtigt at sætte ind med noget god hårpleje, som kan hjælpe håret godt på vej.

Redken Extreme Shampoo er en skånsom shampoo, der styrker håret indefra med dets Strenght Complex, der indeholder aminosyret arginin. Serien er lavet til at styrke et skadet hår og hjælpe med at forebygge knækkede hårstrå. Brug også conditioneren til - jeg er sikker på, at dit hår vil blive glansfuldt igen.


500 ml
RedkenExtreme Shampoo
+ 1 størrelse
254,95 kr.
(42)
500 ml
RedkenExtreme Conditioner
274,95 kr.
(24)
SPAR 20%ABONNÉR
250 ml
RedkenExtreme Anti-Snap Treatment
244,95 kr.
(18)
Frisørens 8 favoritter fra professionel hårpleje

Hairstudio

Frisørens 8 favoritter fra professionel hårpleje

Der er nærmest ikke noget bedre end at sidde hos frisøren og blive forkælet med de lækreste produkter, som lige kan dét ekstra. Heldigvis kan du få samme luksus hjemme! Du kan finde et stort udvalg af hårplejeheltene fra frisøren her hos Matas. I denne artikel får du Matas’ egen frisørs favoritter fra professionel hårpleje.

Læs også

Den bedste pleje til et fint og tørt hår

Så skal vi runde lidt af en klassiker inde for god hårpleje, nemlig Kérastases Genesis-serie. Det er en fantastisk fugtgivende hårplejeserie til det fine hår, der trænger til ekstra fugt og pleje. Udover at gøre håret blødt som kashmir, så dufter produkterne også fuldstændig fantastisk. Du kan læse mere om Genesis-serien her, hvor jeg har testet den.

Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo er en shampoo til det fine, svækkede hår, som også kan være tilbøjeligt til at knække og falde af. Den renser hår og hovedbund skånsomt og forebygger, at hårstråene løsner sig og falder af. Du vil opleve et hår, der er fugtet fra rod til spids, men som på ingen måde bliver tynget. Håret føles nemlig let og luftigt efter brug. Det er i hvert fald en absolut favorit i min hårplejerutine!

250 ml
KÉRASTASEGenesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo
249,95 kr.
(33)
250 ml
KÉRASTASEGenesis Bain Nutri-Fortifiant Shampoo
249,95 kr.
(17)
200 ml
KÉRASTASEGenesis Masque Reconstituant Hair Mask
439,95 kr.
(9)
90 ml
KÉRASTASEGenesis Sérum Anti-Chute Fortifiant Scalp Serum
439,95 kr.
(16)

Den bedste pleje til et afbleget, lyst hår

Hvis du har et afbleget, lyst hår, så ved du garanteret allerede, at det kan give anledning til tørre spidser og krus, hvis ikke man plejer det med de rigtige produkter. Med L’oréal Professionnel Expert Blondifier-serien får du fugtgivende og blødgørende hårpleje, som samtidig neutraliserer de gule og orange toner i håret, så håret holdes køligt i tonen, samtidig med at det holder på fugten.


L’oréal Professionnel Serie Expert Blondifier Gloss Shampoo er en reparerende og fugtgivende shampoo, som giver intensiv næring til håret. Er dit hår skadet fra en afblegning, vil den også gå ind og reparere og blødgøre det mere skadede hår. Håret efterlades silkeblødt og køligt i tonen.

300 ml
L'Oréal ProfessionnelSerie Expert Blondifier Gloss Shampoo
174,95 kr.
(5)
200 ml
L'Oréal ProfessionnelSerie Expert Blondifier Conditioner
194,95 kr.
250 ml
L'Oréal ProfessionnelSerie Expert Blondifier Masque
264,95 kr.

De 3 mest stillede spørgsmål om silvershampoo

Vores frisør Mike har svaret på de tre mest stillede spørgsmål om silvershampoo lige her:

1. Kan silvershampoo ødelægge håret?

Nej, silvershampoo kan ikke ødelægge håret. Silvershampoo afgiver lilla pigmenter i håret, som neutraliserer det gule eller orange i håret. Er man meget lyshåret, kan det lilla pigment sidde lidt fast i håret, hvis man bruger silvershampoo for meget eller bruger én med for kraftig farve. Men det er også det værste, der kan ske.

2. Hvor længe skal silvershampoo sidde i håret, før det virker?

En shampoo er lavet til at blive påført i fugtigt hår, skumme op og skylle ud. Den proces anbefaler vi frisører tager 1-2 minutter. Vi har så set den her nye trend, hvor man lader silvershampoo sidde i længere tid, for at de lilla pigmenter tager godt fat. Det kan nærmest kategoriseres som en toning. Men det er altså en trend, og ikke noget vi anbefaler som sådan.
​​​​​​​

Er dit hår derimod naturligt (og altså ikke farvet eller afbleget), kan der være en pointe i at lade shampooen sidde lidt længere tid, da dit hår er sundere, og pigmentet dermed kan have sværere ved at trænge ordentligt ind. Men der er altså ikke nogen decideret tid på, for det afhænger meget af hvor lyst håret er, og hvor porøst håret er. Så det er noget med at prøve sig frem.


3. Hvor ofte skal man bruge silvershampoo?

Man anbefaler, at man vasker håret 2-3 gange om ugen. Vil man bruge en silvershampoo, er det en god idé, at man veksler mellem ’almindelig’ shampoo og silvershampoo. Grunden til det er, at nogle silvershampooer afgiver meget lilla pigment. For at det ikke fæstner sig fast i håret og gør det lilla eller blåt at se på, så skal man veksle, så man vasker 1-2 gange med en silvershampoo om ugen, og ellers bruger en normal shampoo. ​​​​​​​

Alt du skal vide om silvershampoo

Hairstudio

Alt du skal vide om silvershampoo

Silvershampoo, aka lilla shampoo, er en formidabel og farverig ven at have i baghånden, når de lyse eller grå lokker er blevet matte i koderne med et trist, gulligt skær. Genkender du problemet, så læs med her.

Læs også

Den bedste pleje til det kraftige, tørre hår

Hvis du har et kraftigt og måske endda kruset hår, så skal du prøve Frizz Dismiss serien fra Redken. Det er en udglattende serie, der plejer, mindsker krus, samtidig med at serien giver dig fugt og blødhed.


L’oréal Frizz Dismiss serien indeholder både shampoo, conditioner, en hårmaske og en leave-in. Brug shampoo først, derefter masken et par gange om ugen, og conditioner til sidst i din vaskerutine. Slut af med leave-in, når du er ude af badet i håndklædetørt hår.

500 ml
RedkenFrizz Dismiss Conditioner
274,95 kr.
(6)
SPAR 20%ABONNÉR
250 ml
RedkenFrizz Dismiss Hair Mask
314,95 kr.
(1)
SPAR 20%ABONNÉR
250 ml
RedkenFrizz Dismiss Rebel Tame Leave-in
244,95 kr.
(3)
SPAR 20%ABONNÉR
300 ml
RedkenFrizz Dismiss Shampoo
194,95 kr.
(1)

Den bedste pleje til et hår, der let falder af

Har du et hår, der har tendens til at falde af? Det kan hænge sammen med, at din hovedbund og hår er blevet svækket. Her kan Kérastase Genesis Serum være din redning!

Deres Genesis Sérum Anti-Chute Fortifiant Scalp Serum er en styrkende hårserum til dig med svækket hovedbund. Serummet styrker din hovedbunds naturlige beskyttende barriere og hjælper med at bevare hårfibrene.

Du påfører produktet enten morgen eller aften. Anvend fire doser i tørt eller håndklæde tørt hår. Masser serummet ind i hovedbunden. Produktet skal ikke skylles ud.

90 ml
KÉRASTASEGenesis Sérum Anti-Chute Fortifiant Scalp Serum
439,95 kr.
(16)

Har du lyttet til vores nye podcast Nøgne Sandheder? Ellers lyt med her!  ​​​​​

Andre gode produkter til det tørre hår:

SPAR 20%ABONNÉR
300 ml
RedkenExtreme Length Shampoo
209,95 kr.
(5)
250 ml
KÉRASTASEResistance Bain Extentioniste Shampoo
249,95 kr.
(8)
300 ml
L'Oréal ProfessionnelSerie Expert Silver Shampoo
174,95 kr.
(8)
SPAR 20%ABONNÉR
300 ml
RedkenExtreme Shampoo
+ 1 størrelse
194,95 kr.
(42)
500 ml
RedkenAll Soft Shampoo
+ 1 størrelse
254,95 kr.
(45)
SPAR 20%ABONNÉR
250 ml
RedkenExtreme Strength Builder Plus Mask
314,95 kr.
(11)
300 ml
L'Oréal ProfessionnelSerie Expert Absolut Repair Gold Shampoo
174,95 kr.
(7)

Relaterede artikler

Frisørens 8 favoritter fra professionel hårpleje

Hairstudio

Frisørens 8 favoritter fra professionel hårpleje

Af Maria Bech-Jensen

Der er nærmest ikke noget bedre end at sidde hos frisøren og blive forkælet med de lækreste produkter, som lige kan dét ekstra. Heldigvis kan du få samme luksus hjemme! Du kan finde et stort udvalg af hårplejeheltene fra frisøren her hos Matas. I denne artikel får du Matas’ egen frisørs favoritter fra professionel hårpleje.

Læs Mere
Redaktionen tester: Kérastase - StyleBox By Matas

Hairstudio

Redaktionen tester: Kérastase - StyleBox By Matas

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har garanteret hørt om franske Kérastase. De er kendt for deres unikke formler og hamrende lækre dufte, som gør en hver hårvask til en fornøjelse. Men måske har du scrollet gennem deres produkter her på matas.dk og været i tvivl om, hvilken serie du egentlig skal klikke i kurven for at få den optimale pleje til dit hår? Genesis, Nutrivive, Specifique – hvad betyder de, og hvad skal man bruge? Lad os gennemgå dem fra en ende af.

Læs Mere
Tørt hår? Her er mine hårpleje-helte

Hairstudio

Tørt hår? Her er mine hårpleje-helte

Af Amalie Schiller

Tørt, filtret og kruset hår... Nej tak! Det er ikke altid let at finde rundt i hårplejejunglen, og når man lever med en tør manke, findes der er et utal af skønheder, der bidrager til en mere glansfuld hverdag. Er du på udkig efter nogle nye hårplejehelte i hverdagen? Så har jeg nogle helt særlige darlings i tankerne, jeg er overbevist om, at dit hår vil elske.

Læs Mere
Redaktionen anbefaler: Redken hårpleje

Hairstudio

Redaktionen anbefaler: Redken hårpleje

Af Michelle Weis

Det sidste stykke tid har jeg haft fornemt besøg i min brusekabine. Jeg har nemlig fået lov til at teste en række produkter fra det populære mærke, Redken, og jeg må indrømme, at det bliver svært at slippe jerngrebet om de effektive hårplejeprodukter, der har taget kærlig hånd om mine lokker på det seneste. I dagens indlæg giver jeg en kort introduktion til 3 skønne serier og de mest populære stylingprodukter fra Redken, så du kan finde dit perfekte match.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek