• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
Vi guider

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Trænger du til forandring, så kan en ny hårfarve være lige det, du mangler. Vi guider til, hvordan du kan farve dit hår selv, og giver dig tips til, hvordan du kan få dit farvet hår til at holde sig pænt længere.

Hårfarve er ikke bare hårfarve i dag. Der er stor forskel på, hvad den permanente, semi-permanente, skyllefarve og de ‘grønne’ hårfarver indeholder og kan. Fælles for dem alle er dog, at de er kraftige nok til at ændre hårets natulige hårfarve, og derfor er det altid en god idé at lave en lille allergitest på dig selv, inden du farver håret. Det bedste, du kan gøre, er at smutte forbi Matas og få god vejledning om, hvilke farver der er på markedet til at opnå lige præcis det look, som du ønsker. Læs også med her, hvor vi guider til den bedste hårfarve, der passer til dit behov.

Hvilke typer af hårfarve er der?

Står du og skal i gang med at farve håret, så er der først og fremmest nogle valg, du skal tage. Ikke alene skal du vælge, hvilken farve håret skal have, du skal vælge, hvilken type hårfarve du vil bruge, og der er et par stykker at vælge imellem, skulle vi hilse at sige.


Mærk efter, om du er til en permanent farve – og dermed tager et stort skridt, da farven ikke kan vaskes ud, eller om du blot vil lege lidt med nogle toner, så en semipermanent eller skyllefarve kan gøre jobbet. Vi guider dig her til de forskellige valg du kan tage, når du skal farve hår.

Guide til valg af hårfarve:

Permanent hårfarve guide

En permanent hårfarve er, som navnet antyder, permanent og bliver i håret, til det gror ud. Den kan med andre ord ikke vaskes ud.


​​​​​​​Denne type er den mest velkendte form for hårfarve og den, som mange har farvet med i årevis. Denne type er for eksempel god til dig, der vil dække grå hår.


Permanent hårfarve - Color Expert fra Schwarzkopf:

''Den bedste hårfarve jeg har prøvet, og jeg har prøvet MANGE. Dækker fantastisk og dufter godt. Nem at påføre''.

Kundeanmeldelse
​​​​​​​- Mette, 47 år
​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★

Semipermanent hårfarve guide

Denne form for hårfarve vaskes ud af håret efter en periode på typisk fire til seks uger eller cirka 15 hårvaske. Farven lægger sig uden på hårstråene og fader langsomt ud.

​​​​​​​

Du kan gå lys eller mørk med en semipermanent hårfarve, men læs på emballagen, hvor mange toner den kan lysne eller mørkne håret, inden du giver dig i kast med farvningen. Ud over at få en flot farve får håret også mere glans, så det ser sundt og lækkert ud.


Semipermanent hårfarve -L'Oréal Paris Casting Creme Gloss:

''Det bedste hår farve produkt jeg har brugt.
Produktet er enkelt og nemt at bruge og dækker gråt hår fint. Farverne falder super flot ud''.


Kundeanmeldelse
- Connie, 50 år
​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​

Skyllefarve

Vi har set masser af kendisser med lyserødt og lyseblåt hår. Du har måske allerede prøvet en af de nye skyllefarver, som er superhotte inden for hårfarvning lige nu.


De nye pastel-skyllefarver er nemme at arbejde med og holder kun et par hårvaske, så man behøver ikke være bange for at kaste sig ud i trenden. Farverne fås i alle nuancer, så hvis du ikke lige er klar på en pastelfarve, så prøv en blond, mahogni eller brun tone i stedet som en slags farve-touch-up.


Björn Axén Color Shot Washout:

''Den er så nem af bruge, og har ikke nogen stærk lugt, og sviner ikke''.

Kundeanmeldelse
​​​​​​​- Christina, 51 år
​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★

Lyse pasteller i håret

Drømmer du om lyst pastelfarvet hår, så skal der lidt mere arbejde til. For at de lyse farver skal sætte sig i håret, skal dit hår være lyst. Her kan det være nødvendigt at gå til en frisør for at få afbleget håret. Der findes dog pastelhårfarver, du selv kan lege med.  

Pastel-hårfarver

Mange af de lyse pasteller kræver, at du er lyshåret. Er du i tvivl, om farven vil fungere i dit hår, så spørg ekspedienten i Matas.

(6)
Schwarzkopf LIVE Lightener + Twist 101 Cool Rosé
59,95
DU OPTJENER 6 Point


Schwarzkopf - LIVE Lightener + Twist:

''Virkelig nem hårfarve, der giver en pæn pastel lyserød tone''.

Kundeanmeldelse
- Caroline, 24 år
★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​

Find den rette hårkur til din hårtype

Vi guider

Find den rette hårkur til din hårtype

Kolde vinde og tør luft fra radiatoren er en udfordring for dit hår. Oplever du, at dit hår bliver statisk elektrisk og mister sit blanke skær, så læs med her.

Læs også

Hennafarve

Hennafarve er en naturlig farve inden for nuancerne sort, rød og brunlig og kan købes i helsebutikker. Farven stammer fra hennaplanten og har været brugt i årtusinder. Hennafarve er ikke så velegnet til at dække grå hår.

Det grønne valg

Ligesom økologiske frisørsaloner vinder frem, sker der også en stor udvikling på markedet inden for ‘grønne’ hårfarver. Her er tale om hårfarver, som er nemme at anvende, og som er uden unødvendig kemi som ammoniak og parfume.BIOKAP - Nutricolor Delicato Rapid :

''Fantastisk hårfarve. Håret bliver meget blødt og glansfuldt. Perfekt dækning og lang holdbarhed''.

Kundeanmeldelse
​​​​​​​- Helen, 55 år
★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★★​​​​​​​​​​

10 steps til at farve hår

Det er ret nemt at bruge hjemmehårfarvning. I pakken, du køber, finder du alt det, du skal bruge. Brugsanvisningen fortæller, hvordan du farver – både hvis det er første gang, du gør det, eller hvis du blot skal farve din udvoksning. Inden du farver håret, skal du overveje, hvilket resultat du vil have, og se på, hvilken farve du har i forvejen og dit hårs kvalitet. Vi har derfor samlet 10 steps til at farve hår i vores hårfarve guide her:


 1. Vask dit hår senest dagen før, du farver det. På den måde beskytter de naturlige olier i håret din hovedbund.

 2. Har du langt og kraftigt hår, og er det første gang, du farver dit hår, kan du risikere at skulle bruge to æsker hårfarve.

 3. Følg brugsanvisningen, som ligger i pakken, og bland hårfarve og fremkaldervæsken. Husk at ryste produktet godt, så de to produkter bliver godt blandet.

 4. Fordel farven i håret ved at dele det i fine skilninger, og kom farven i ved hovedbunden, og husk at komme farve hele vejen i hårgrænsen.

 5. Køb eventuelt en hårfarvningspensel til at lægge farven på med.

 6. Hav en kappe eller et håndklæde klar, så du skåner dit tøj for at blive ramt af farve.

 7. Er dit hår meget slidt eller lyst i spidserne, så vent med at trække hårfarven ud i spidserne før de sidste 10-15 minutter, da de lyse spidser tager nemmere imod farven.

 8. I nogle hårfarver følger der beskyttende creme med, som du kan fordele i de tørre spidser, før du farver håret.

 9. Skyl farven godt ud, når farven har siddet i håret i den tid, brugsanvisningen anbefaler.

 10. Efterbehandl håret med den balsam eller hårkur, der ofte følger med i pakken. Du skal ikke vaske dit hår med shampoo, når du skyller farven ud.


Tip!
Er dit hår meget slidt, tørt og porøst, så undgå den værste afblegning. Hellere mellemblond med sundt hår end blond-blond med tørt og ødelagt hår.​​​​​​​

Gode hjælpemidler, når du hjemmefarver:

(6)
M.COSMETICS Pensel til Hårfarvning
29,95
DU OPTJENER 3 Point
(12)
M.COSMETICS Hårnæb 2 stk.
34,95
DU OPTJENER 4 Point
(13)
M.COSMETICS PRO Antistatic Pin Tail Comb
39,95
DU OPTJENER 4 Point

Sådan får du hårfarve af huden

Når du farver dit hår derhjemme, er der en risiko for, at du får lidt hårfarve på huden langs hårkanten eller på ørerne. Det sker typisk, fordi du forsøger at komme helt ned til hårrødderne, og så er gode råd dyre, for hårfarve er ikke nødvendigvis nemt at få af huden. Heldigvis er der nogle løsninger, som du kan gøre brug af. ​​​​​​​

Gå til en professionel

Frisører kan altså nogle tricks med hårfarve, og de har helt sikkert et trick eller to i ærmet, når det gælder om at få hårfarven af huden. ​​​​​​​​​​​​​​

Brug vaseline

Vaseline er en naturlig og effektiv løsning på dit problem. Smør blot lidt vaseline på området og massér, indtil du kan se hårfarven gå væk.


Du kan også bruge vaseline forbyggende langs hårgrænsen og på ørerne, inden du farver hår, så du helt slipper for at kæmpe med pletter af hårfarve bagefter. 


Kløver Vaseline Kløver® vaseline 40 g
23,95
DU OPTJENER 3 Point

Så ofte bør du farve dit hår

Inden du køber en farve, så tænk over, hvor meget tid og hvor mange penge du har lyst til at bruge på hårfarvning. En drastisk forandring kan være flot, men hvis den skal vedligeholdes med ny farve hver måned, er det ikke sikkert, det er noget for dig.

Håret vokser i gennemsnit cirka en centimeter per måned, så hvis du har valgt en permanent hårfarve, som ligger mange toner fra din naturlige farve, vil der hurtigt komme en udvoksning. En permanent hårfarve skal opfriskes cirka hver 10. til 12. uge, hvis du vil undgå for store udvoksninger og farveforskelle.

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Vi guider

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Afbleget eller lysnet hår kan godt være lidt omskifteligt: det har en tendens til at ændre tone, så du pludselig står med gult, orange eller endda grønligt hår! Hvordan slipper du af med de farver, når de først er kommet? Og hvordan holder du i det hele taget din blonde farve så frisk og fin som muligt? Læs med her for alle svarene.

Læs også

Sådan vælger du en farve, der passer til dig

Når du skal vælge din hårfarve, er det vigtigt at kigge på dit hårs tilstand og din hudtone. Det er altid en god idé at rådføre dig med det faglærte personale, hvor du køber din hårfarve. Du kan selvfølgelig også tage forbi frisøren og få gode råd.


Er dit hår meget slidt, bør du overveje, om det er en god ide at farve dit hår lysere, for det kræver altid en form for hårblegning at lysne håret, og det er hårdt for slidt hår. Her bør du måske hellere overveje at gå lidt mørkere eller bruge en skyllefarve, som lægger sig uden på hårstråene.


Slidt hår

Er dit hår meget slidt, bør du overveje, om det er en god ide at farve dit hår lysere, for det kræver altid en form for hårblegning at lysne håret, og det er hårdt for slidt hår. Her bør du måske hellere overveje at gå lidt mørkere eller bruge en skyllefarve, som lægger sig uden på hårstråene.


Kend din hudtone – og vælg den rigtige farve

Når du vælger din hårfarve, er det en god idé at kende din hudtone, for den kan hjælpe dig med at finde den hårfarve, som fremhæver dine øjne og hudfarve bedst.


 • Kolde hudtoner: Ser du pænest ud med sølvfarvede smykker, og er din hud lys, så vil kolde hårfarver klæde dig bedst.
 • Varme hudtoner: Ser du pænest ud med guldfarvede smykker og har din hud en gylden tone, så vælg varme og gyldne hårfarver.


Tip!
Undgå at gå mere end to nuancer mørkere eller lysere end din nuværende farve.​​​​​​​​​​​​​​

Kort hår – Trends, tendenser og hårpleje

Spot Trenden

Kort hår – Trends, tendenser og hårpleje

Celebrities som Rihanna, Scarlett Johansson og Kate Hudson har været med til at bane vejen for efterårets hotteste trend, kort hår. Find gode råd til den rette frisure, pleje og styling lige her.

Læs også

Sådan trækker du hårfarven ud af dit hår

Var du lige modig nok, da du valgte hårfarve, og fik farvet håret en tand for mørkt, så fortvivl ej. Det er nemlig muligt at trække farve ud af håret igen. Det kan også være, at du vil skifte hårfarve fra blå til lyserød, og så er det en god idé at trække den gamle farve ud af håret.


Hop en tur forbi Matas, og find det hårfjerningsprodukt, som din hårfarve har brug for for at ramme den nuance, du ønsker. Det findes masser af hjælpemidler på markedet. En af de bedst anmeldte hårfjerningsprodukter er COLORB4.

(84)
COLORB4 Colourless Hair Colour Remover Max Effect
119,95
DU OPTJENER 12 Point


Bedst anmeldte hårfave fjerning: COLORB4- Colourless Hair Colour Remover:

''Fantastisk!
Det her virker! (...) Vigtigst af alt, kan man se forskellen bagefter, den trak en helt lilla farve ud af mit hår''.


Kundeanmeldelse
​​​​​​​- Sabrina Anna, 25 år
​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★

Sådan plejer du dit farvede hår

Uanset om det er lyst, rødt eller mørkt hår, har et farvet hår brug for de rette produkter og pleje for at holde sig pænt og sundt. Forsøg at begrænse din hårvask, hvis du gerne vil have farven til at holde længere. Din hårfarve vil holde længere, hvis du vasker to til tre gange om ugen.

Vask håret i de rette produkter

Når du først har fået din nye, fine hårfarve, er det vigtigt, at du plejer håret rigtigt. Brug en shampoo og balsam til farvet hår, da det holder bedre på farven.

Farvebevarende shampoo

En virkelig lækker farvebevarende shampoo, som med en kombination af uv-beskyttelse og antioxidantrige havtorn beskytter hårfarven.

Vegansk hårpleje

Elsker du plantebaseret vegansk hårpleje, så er denne shampoo noget for dit farvede hår. Shampooen er specielt formuleret til farvet eller kemisk behandlet hår.

Balsam med mælkeproteiner

Denne conditioner indeholder mælkeproteiner, der hjælper med at opretholde fugtbalancen i håret, mens den eksklusive Integrity 41 forlænger farvens holdbarhed.

(0)
Milk Shake Color Maintainer Conditioner 1000 ml
259,95
Førpris 519,95
DU OPTJENER 26 Point
Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Vi guider

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Har du hørt om sulfater før? Det er et stof, der findes i mange shampooer, og som er med til at vaske dit hår rent og give den der storskummende følelse, mange elsker. Man kan kende dem på ingredienslisten som SLS, Sodium Laureth Sulfat og i nogle tilfælde Sodium Lauryl Sulfat. Men vidste du også, at flere brands undgår at bruge sulfater som den vaskeaktive ingrediens for at skåne hår og hovedbund?

Læs også

Plej håret med en hårmaske

To til fire gange om måneden kan du bruge en fed hårmaske. Det vil dine kulørte lokker elske dig for. En maske virker genopbyggende, fugtende og plejende, så hårets glans og sundhed bevares.


Har du et længere, farvet hår, bliver det med tiden mere slidt at se på i længder og spidser. Her kan en hårolie ofte afhjælpe problemet. Kom lidt i ad gangen, da for meget vil få håret til at se fedtet ud.

Fugtgivende og genopbyggende hårkur

Limousinen inden for hårkur til farvet hår. Olaplex Hair Perfector NO.3 er en fugtgivende og genopbyggende behandling til farvet og skadet hår. Brug den alene eller som opfølgende behandling på Olaplex NO. 1 og NO. 2.

(41)
Olaplex Hair Perfector No. 3 100 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point

Hårmaske

En sjov engangswrap, der indeholder hårkur lavet af naturlige ingredienser, og som giver næring og beskytter farvet hår mod daglig påvirkning.

(1)
Ikoo Thermal Treatment Wrap Color Protect & Repair Mask
59,95
DU OPTJENER 6 Point

Uv-beskyttelse eller solhat

Pas på håret, når du er i solen. Brug gerne et uv-produkt, som beskytter dit hår mod de blegende stråler, eller pak håret væk under en solhat.

Multi-beskyttende creme

En multi-beskyttende creme beriget med E-vitamin og uv-filter, som du putter i håret før og efter solbadning

(1)
KÉRASTASE Soleil Crème UV Sublime 150 ml
127,50
Førpris 255,00
DU OPTJENER 13 Point

Balsamspray

Spray denne balsamspray i tørt eller fugtigt hår, den indeholder antioxidativ heliogenol, som beskytter håret mod uv-stråler og bevarer hårfarven længere.

Pas på i poolen

Har du afbleget hår eller lyse striber, så vær forsigtig med klorvand, som kan efterlade et grønligt skær i håret. Sæt håret op i en knold, inden du hopper i poolen. Når du kommer op, så skyl håret i rent vand, så det værste klor bliver skyllet ud.

Hjælp! Mit hår ser grønt ud!

Når du går fra lyst til mørkere hår, kan håret godt blive grønligt. Det grønne fjernes nemmest ved at give håret en rødlig skyllefarve eller vælge en farvet shampoo med rødt farvepigment i. Det kan også være nødvendigt at gå til en frisør og få professionel hjælp.

​​​​​​​

Husmoderråd

Er dine lyse lokker begyndt at trække grønligt op, lyder et gammel husmorråd, at ketchup skulle være godt til at fjerne det grønlige skær fra dine lyse lokker. Kom ketchup i håndklædetørt hår, og lad det trække et par minutter. Gentag et par dage i træk, indtil det grønne skær er væk. ​​​​​​​

Relaterede produkter

(0)
Milk Shake Direct Colour Violet
95,95
Førpris 159,95
DU OPTJENER 10 Point
(35)
COLORB4 ColourB4 Hårfarvefjerner Frequent Use
119,95
DU OPTJENER 12 Point
(7)
Schwarzkopf Blonde C1 Anti-Yellow Spray
79,95
DU OPTJENER 8 Point

Relaterede artikler

Alt du skal vide om pandehår

Spot Trenden

Alt du skal vide om pandehår

Af Trine Brøndsted

Pandehår ser altid cool ud til alle andre, men vil det også passe til dig? Og ved du egentlig, hvilken type pandehår du ville vælge? Vi guider dig her til alt, du skal vide om pandehår.

Læs Mere
13 myter om skønhedspleje

Vi guider

13 myter om skønhedspleje

Af Trine Brøndsted

Der findes mange myter om skønhedspleje, og nogle af dem er meget hårdføre. Vi prikker hul på tretten af dem her.

Læs Mere
Sådan laver du en klassisk opsætning

Vi guider

Sådan laver du en klassisk opsætning

Af Nicoline Kongedam

Det der med selv at lave smukke og vilde frisurer, skræmmer de fleste. Men det behøver slet ikke være så svært. Følg guiden til en klassisk håropsætning her.

Læs Mere
Gi' dit hår et lækkert strand-look

Grib stilen

Gi' dit hår et lækkert strand-look

Af Alberte Sejling

Strandsæsonen er over os, og det betyder også, at der findes et hav af stylingprodukter, du kan bruge til at puste sommer i lokkerne. Her får du syv skønne produkter til at lave et super fedt strandlook, uanset om du skal bruge en dag på stranden, eller bare vil ligne en, der kommer lige derfra.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret