• Afsendelse 1-2 hverdage
 • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
 • Byt i 260 butikker
 • 30 dages fuld returret
 • Mere end 1000 brands
Menu
Hairstudio

Hårfarve guide – Bedste tips til et godt resultat

Trænger du til forandring, så kan en ny hårfarve være lige det, du mangler. Vi guider til, hvordan du kan farve dit hår selv, og giver dig tips til, hvordan du kan få dit farvet hår til at holde sig pænt længere.

Hårfarve er ikke bare hårfarve i dag. Der er stor forskel på, hvad den permanente, semi-permanente, skyllefarve og de ‘grønne’ hårfarver indeholder og kan. Fælles for dem alle er dog, at de er kraftige nok til at ændre hårets natulige hårfarve, og derfor er det altid en god idé at lave en lille allergitest på dig selv, inden du farver håret. Det bedste, du kan gøre, er at smutte forbi Matas og få god vejledning om, hvilke farver der er på markedet til at opnå lige præcis det look, som du ønsker. Læs også med her, hvor vi guider til den bedste hårfarve, der passer til dit behov.

Hvilke typer af hårfarve er der?

Står du og skal i gang med at farve håret, så er der først og fremmest nogle valg, du skal tage. Ikke alene skal du vælge, hvilken farve håret skal have, du skal vælge, hvilken type hårfarve du vil bruge, og der er et par stykker at vælge imellem, skulle vi hilse at sige.


Mærk efter, om du er til en permanent farve – og dermed tager et stort skridt, da farven ikke kan vaskes ud, eller om du blot vil lege lidt med nogle toner, så en semipermanent eller skyllefarve kan gøre jobbet. Vi guider dig her til de forskellige valg du kan tage, når du skal farve hår.

Guide til valg af hårfarve:

Permanent hårfarve guide

En permanent hårfarve er, som navnet antyder, permanent og bliver i håret, til det gror ud. Den kan med andre ord ikke vaskes ud.


​​​​​​​Denne type er den mest velkendte form for hårfarve og den, som mange har farvet med i årevis. Denne type er for eksempel god til dig, der vil dække grå hår.


Permanent hårfarve - Garnier
Olia:

''Bedst hår farve ever.
Denne farve er bar fantastisk har brugt den i 5 år''.


Kundeanmeldelse
​​​​​​​- Carole, 58 år
​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★

Semipermanent hårfarve guide

Denne form for hårfarve vaskes ud af håret efter en periode på typisk fire til seks uger eller cirka 15 hårvaske. Farven lægger sig uden på hårstråene og fader langsomt ud.

​​​​​​​

Du kan gå lys eller mørk med en semipermanent hårfarve (også kaldet toningsfarve), men læs på emballagen, hvor mange toner den kan lysne eller mørkne håret, inden du giver dig i kast med farvningen. Ud over at få en flot farve får håret også mere glans, så det ser sundt og lækkert ud.


Semipermanent hårfarve -L'Oréal Paris Casting Creme Gloss:

''Det bedste hår farve produkt jeg har brugt.
Produktet er enkelt og nemt at bruge og dækker gråt hår fint. Farverne falder super flot ud''.


Kundeanmeldelse
- Connie, 50 år
​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​

Skyllefarve

Vi har set masser af kendisser med lyserødt og lyseblåt hår. Du har måske allerede prøvet en af de nye skyllefarver, som er superhotte inden for hårfarvning lige nu.


De nye pastel-skyllefarver er nemme at arbejde med og holder kun et par hårvaske, så man behøver ikke være bange for at kaste sig ud i trenden. Farverne fås i alle nuancer, så hvis du ikke lige er klar på en pastelfarve, så prøv en blond, mahogni eller brun tone i stedet som en slags farve-touch-up.


Björn Axén Color Shot Washout:

''Den er så nem af bruge, og har ikke nogen stærk lugt, og sviner ikke''.

Kundeanmeldelse
​​​​​​​- Christina, 51 år
​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★

Lyse pasteller i håret

Drømmer du om lyst pastelfarvet hår, så skal der lidt mere arbejde til. For at de lyse farver skal sætte sig i håret, skal dit hår være lyst. Her kan det være nødvendigt at gå til en frisør for at få afbleget håret. Der findes dog pastelhårfarver, du selv kan lege med.  

Pastel-hårfarver

Mange af de lyse pasteller kræver, at du er lyshåret. Er du i tvivl, om farven vil fungere i dit hår, så spørg ekspedienten i Matas.


Schwarzkopf - LIVE Lightener + Twist:

''Virkelig nem hårfarve, der giver en pæn pastel lyserød tone''.

Kundeanmeldelse
- Caroline, 24 år
★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​

Find den rette hårkur til din hårtype

Hairstudio

Find den rette hårkur til din hårtype

Alle kan have glæde af en hårkur. Uanset om du har kort eller langt hår, om det er tørt, kruset, glansløst eller fedtet, så har dit hår og hovedbund godt af at få ekstra pleje og fugt. Vi guider dig til at bruge en hårkur rigtigt og vælge den, der passer til dig og dit hår.

Læs også

Hennafarve

Hennafarve er en naturlig farve inden for nuancerne sort, rød og brunlig og kan købes i helsebutikker. Farven stammer fra hennaplanten og har været brugt i årtusinder. Hennafarve er ikke så velegnet til at dække grå hår.

10 steps til at farve hår

Det er ret nemt at bruge hjemmehårfarvning. I pakken, du køber, finder du alt det, du skal bruge. Brugsanvisningen fortæller, hvordan du farver – både hvis det er første gang, du gør det, eller hvis du blot skal farve din udvoksning. Inden du farver håret, skal du overveje, hvilket resultat du vil have, og se på, hvilken farve du har i forvejen og dit hårs kvalitet. Vi har derfor samlet 10 steps til at farve hår i vores hårfarve guide her:


 1. Vask dit hår senest dagen før, du farver det. På den måde beskytter de naturlige olier i håret din hovedbund.

 2. Har du langt og kraftigt hår, og er det første gang, du farver dit hår, kan du risikere at skulle bruge to æsker hårfarve.

 3. Følg brugsanvisningen, som ligger i pakken, og bland hårfarve og fremkaldervæsken. Husk at ryste produktet godt, så de to produkter bliver godt blandet.

 4. Fordel farven i håret ved at dele det i fine skilninger, og kom farven i ved hovedbunden, og husk at komme farve hele vejen i hårgrænsen.

 5. Køb eventuelt en hårfarvningspensel til at lægge farven på med.

 6. Hav en kappe eller et håndklæde klar, så du skåner dit tøj for at blive ramt af farve.

 7. Er dit hår meget slidt eller lyst i spidserne, så vent med at trække hårfarven ud i spidserne før de sidste 10-15 minutter, da de lyse spidser tager nemmere imod farven.

 8. I nogle hårfarver følger der beskyttende creme med, som du kan fordele i de tørre spidser, før du farver håret.

 9. Skyl farven godt ud, når farven har siddet i håret i den tid, brugsanvisningen anbefaler.

 10. Efterbehandl håret med den balsam eller hårkur, der ofte følger med i pakken. Du skal ikke vaske dit hår med shampoo, når du skyller farven ud.


Tip!
Er dit hår meget slidt, tørt og porøst, så undgå den værste afblegning. Hellere mellemblond med sundt hår end blond-blond med tørt og ødelagt hår.​​​​​​​

Gode hjælpemidler, når du hjemmefarver:

Sådan får du hårfarve af huden

Når du farver dit hår derhjemme, er der en risiko for, at du får lidt hårfarve på huden langs hårkanten eller på ørerne. Det sker typisk, fordi du forsøger at komme helt ned til hårrødderne, og så er gode råd dyre, for hårfarve er ikke nødvendigvis nemt at få af huden. Heldigvis er der nogle løsninger, som du kan gøre brug af. ​​​​​​​

Gå til en professionel

Frisører kan altså nogle tricks med hårfarve, og de har helt sikkert et trick eller to i ærmet, når det gælder om at få hårfarven af huden. ​​​​​​​​​​​​​​

Brug vaseline

Vaseline er en naturlig og effektiv løsning på dit problem. Smør blot lidt vaseline på området og massér, indtil du kan se hårfarven gå væk.


Du kan også bruge vaseline forbyggende langs hårgrænsen og på ørerne, inden du farver hår, så du helt slipper for at kæmpe med pletter af hårfarve bagefter. 


Så ofte bør du farve dit hår

Inden du køber en farve, så tænk over, hvor meget tid og hvor mange penge du har lyst til at bruge på hårfarvning. En drastisk forandring kan være flot, men hvis den skal vedligeholdes med ny farve hver måned, er det ikke sikkert, det er noget for dig.

Håret vokser i gennemsnit cirka en centimeter per måned, så hvis du har valgt en permanent hårfarve, som ligger mange toner fra din naturlige farve, vil der hurtigt komme en udvoksning. En permanent hårfarve skal opfriskes cirka hver 10. til 12. uge, hvis du vil undgå for store udvoksninger og farveforskelle.

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Vi guider

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Afbleget eller lysnet hår kan godt være lidt omskifteligt: det har en tendens til at ændre tone, så du pludselig står med gult, orange eller endda grønligt hår! Hvordan slipper du af med de farver, når de først er kommet? Og hvordan holder du i det hele taget din blonde farve så frisk og fin som muligt? Læs med her for alle svarene.

Læs også

Sådan vælger du en farve, der passer til dig

Når du skal vælge din hårfarve, er det vigtigt at kigge på dit hårs tilstand og din hudtone. Det er altid en god idé at rådføre dig med det faglærte personale, hvor du køber din hårfarve. Du kan selvfølgelig også tage forbi frisøren og få gode råd.


Er dit hår meget slidt, bør du overveje, om det er en god ide at farve dit hår lysere, for det kræver altid en form for hårblegning at lysne håret, og det er hårdt for slidt hår. Her bør du måske hellere overveje at gå lidt mørkere eller bruge en skyllefarve, som lægger sig uden på hårstråene.


Slidt hår

Er dit hår meget slidt, bør du overveje, om det er en god ide at farve dit hår lysere, for det kræver altid en form for hårblegning at lysne håret, og det er hårdt for slidt hår. Her bør du måske hellere overveje at gå lidt mørkere eller bruge en skyllefarve, som lægger sig uden på hårstråene.


Kend din hudtone – og vælg den rigtige farve

Når du vælger din hårfarve, er det en god idé at kende din hudtone, for den kan hjælpe dig med at finde den hårfarve, som fremhæver dine øjne og hudfarve bedst.


 • Kolde hudtoner: Ser du pænest ud med sølvfarvede smykker, og er din hud lys, så vil kolde hårfarver klæde dig bedst.
 • Varme hudtoner: Ser du pænest ud med guldfarvede smykker og har din hud en gylden tone, så vælg varme og gyldne hårfarver.


Tip!
Undgå at gå mere end to nuancer mørkere eller lysere end din nuværende farve.​​​​​​​​​​​​​​

Få 4 flotte looks til et kort hår

Vi guider

Få 4 flotte looks til et kort hår

Hvordan laver man det bedste look til kort hår? Det dykker vi ned i i denne artikel, hvor vi guider til fire flotte frisurer til et kort og stylet look, som du kan finde inspiration i. Og så svarer vi på de mest stillede spørgsmål til styling og pleje af kort hår.

Læs også

Sådan trækker du hårfarven ud af dit hår

Var du lige modig nok, da du valgte hårfarve, og fik farvet håret en tand for mørkt, så fortvivl ej. Det er nemlig muligt at trække farve ud af håret igen. Det kan også være, at du vil skifte hårfarve fra blå til lyserød, og så er det en god idé at trække den gamle farve ud af håret.


Hop en tur forbi Matas, og find det hårfjerningsprodukt, som din hårfarve har brug for for at ramme den nuance, du ønsker. Det findes masser af hjælpemidler på markedet. En af de bedst anmeldte hårfjerningsprodukter er COLORB4.


Bedst anmeldte hårfave fjerning: COLORB4- Colourless Hair Colour Remover:

''Fantastisk!
Det her virker! (...) Vigtigst af alt, kan man se forskellen bagefter, den trak en helt lilla farve ud af mit hår''.


Kundeanmeldelse
​​​​​​​- Sabrina Anna, 25 år
​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★​​​​​​​★

Sådan plejer du dit farvede hår

Uanset om det er lyst, rødt eller mørkt hår, har et farvet hår brug for de rette produkter og pleje for at holde sig pænt og sundt. Forsøg at begrænse din hårvask, hvis du gerne vil have farven til at holde længere. Din hårfarve vil holde længere, hvis du vasker to til tre gange om ugen.

Vask håret i de rette produkter

Når du først har fået din nye, fine hårfarve, er det vigtigt, at du plejer håret rigtigt. Brug en shampoo og balsam til farvet hår, da det holder bedre på farven.

Farvebevarende shampoo

Om du har farvet dit hår mørkt eller lyst, kan du med fordel bruge en shampoo, der er udviklet til at holde på farven i håret. Har du farvet dit hår lyst eller gråt og kan fornemme et gult skær, kan du bruge en silvershampoo til at neutralisere det gulige og fremhæve den blonde eller grålige glans. En silvershampoo kan både bruges i farvet og naturligt hår.


Er du på udkig efter en farvebevarende shampoo, der plejer og bevarer farven eller striberne i håret? Så prøv en farve- og pigmentbevarende shampoo som Color Stay fra Björn Axén, der fremhæver glansen og får farven i håret til at holde endnu længere.   

Vegansk hårpleje

Elsker du plantebaseret vegansk hårpleje, så prøv MAUI Sea Minerals Shampoo, der ligeledes er udviklet til at bevare glansen i farvet hår så længe som muligt.


Shampooen indeholder hibiscusvand, passionsfrugt og vandmelon, der både blødgøre, gennemfugter og plejer håret til punkt og prikke.   

5 superhelte til håret på budget

Hairstudio

5 superhelte til håret på budget

Gode hårprodukter er vejen til et sundt og lækkert hår, og heldigvis findes der masser af budgetvenlig hårpleje på hylderne, der giver dine lokker, lige hvad de har brug for, uden at du skal spendere en formue. Se bare her.

Læs også

Plej håret med en hårmaske

To til fire gange om måneden kan du bruge en fed hårkur. Det vil dine kulørte lokker elske dig for. En maske virker genopbyggende, fugtende og plejende, så hårets glans og sundhed bevares.


Har du et længere, farvet hår, bliver det med tiden mere slidt at se på i længder og spidser. Her kan en hårolie ofte afhjælpe problemet. Kom lidt i ad gangen, da for meget vil få håret til at se fedtet ud.

Fugtgivende og genopbyggende hårkur

Limousinen inden for hårkur til farvet hår. Olaplex Hair Perfector NO.3 er en fugtgivende og genopbyggende behandling til farvet og skadet hår.


Du kan også prøve John Frieda Frizz Recovery Intensive Masque, der er rig på mælkeprotein, E-vitamin og Avocado Olie. Den reparerer skadet hår og plejer i dyben på samme tid. Hårkuren er udviklet til alle hårtyper - inklusiv farvet og kemisk behandlet hår.

Uv-beskyttelse eller solhat

Pas på håret, når du er i solen. Brug gerne et uv-produkt, som beskytter dit hår mod de blegende stråler, eller pak håret væk under en solhat.

Multi-beskyttende creme

KÉRASTASE har skabt en multi-beskyttende creme, der er beriget med E-vitamin og uv-filter, som masseres i tørt eller håndklædetørt hår før og efter solbadning. Den giver både glattere hår, modvirker krus samtidig med at give en masse glans og fugt til håret.

Cremen har en dejlig duft af jasmin og tuberoser, der fører minderne tilbage til en varm sommerdag.  

Balsamspray

Skal du hurtigt ud af døren og kun har få sekunder til at pleje dit hår? Så er en balsamspray din helt. En balsamspray kan både bruges i håndklædetørt og tørt hår og hvis du skal ud i solen, er det naturligvis en god idé at vælge en, der indeholder UVA/UVB beskyttelse.


Revlon Uniq One Lotus Hair Treatment indeholder både UVA/UVB beskyttelse og andre unikke egenskaber: den beskytter blandt andet farvet hår, giver masser af shine og plejer til håret. Den er også god at bruge inden du bruger din hårtørre eller glatte/krøllejern, da den ligeledes beskytter håret mod varmen fra styling tools.  

Pas på i poolen

Har du afbleget hår eller lyse striber, så vær forsigtig med klorvand, som kan efterlade et grønligt skær i håret. Sæt håret op i en knold, inden du hopper i poolen. Når du kommer op, så skyl håret i rent vand, så det værste klor bliver skyllet ud.

Hjælp! Mit hår ser grønt ud!

Når du går fra lyst til mørkere hår, kan håret godt blive grønligt. Det grønne fjernes nemmest ved at give håret en rødlig skyllefarve eller vælge en farvet shampoo med rødt farvepigment i. Det kan også være nødvendigt at gå til en frisør og få professionel hjælp.

​​​​​​​

Husmoderråd

Er dine lyse lokker begyndt at trække grønligt op, lyder et gammel husmorråd, at ketchup skulle være godt til at fjerne det grønlige skær fra dine lyse lokker. Kom ketchup i håndklædetørt hår, og lad det trække et par minutter. Gentag et par dage i træk, indtil det grønne skær er væk. ​​​​​​​

Relaterede artikler

Live video: Frisøren guider til hjemmehårfarve

Matas LIVE

Live video: Frisøren guider til hjemmehårfarve

Af Matas

Frisører landet over holder lukket, men det afholder jo ikke vores hår fra at gro eller vores hårfarve fra at falme. Har du brug for hjælp til at friske din hårfarve op, skjule en udgroning eller dække de irriterende grå hår, så se med når frisøren Maj guider dig til hvordan du opnår et vellykket resultat, når du farver håret derhjemme. Maj vil dele ud af sine bedste tips – og du kan helt sikkert bruge dem, uanset om du har prøvet det før eller ej!

Læs mere
Michelle fra redaktionen tester silver shampoo

Hairstudio

Michelle fra redaktionen tester silver shampoo

Af Michelle Weis

Har dine lyse eller grå lokker et trist, gulligt skær? Jeg kender følelsen – men jeg har heldigvis også en effektiv løsning. Når mine hårlokker bliver matte i koderne, finder jeg silver shampooen frem, og efter bare én hårvask med den violette masse kan jeg se en verden til forskel.

Læs mere
Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Vi guider

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Af Cecilia Demant

Afbleget eller lysnet hår kan godt være lidt omskifteligt: det har en tendens til at ændre tone, så du pludselig står med gult, orange eller endda grønligt hår! Hvordan slipper du af med de farver, når de først er kommet? Og hvordan holder du i det hele taget din blonde farve så frisk og fin som muligt? Læs med her for alle svarene.

Læs mere
Sådan opfrisker du din hjemmehårfarve

Vi guider

Sådan opfrisker du din hjemmehårfarve

Af Cecilia Demant

Som om der ikke er udfordringer nok forbundet med at farve sit eget hår, er der også en masse du skal tage højde for, når du opfrisker din hårfarve igen. I dag deler vi alle vores bedste tips til at camouflere nye grå hår, skjule udgroninger og holde din farve frisk og fin.

Læs mere