• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Vi guider

Kender du det populære jerntilskud fra Salus?

Dagens kosttilskud i skysovsen er Salus’ Floradix Kräuterblut, der er et af de mest anvendte jerntilskud i Danmark gennem årtier. Læs med, hvis du også er nysgerrig på, hvorfor netop dette tilskud er et førstevalg for mange.

I denne artikel sætter vi fokus på et af de jerntilskud, som du finder på hylderne i Matas: Floradix Kräuterblut fra Salus. 

Flydende jerntilskud  

Floradix Kräuterblut er en urte-jerneliksir med vitaminer, der inderholder organisk jern II fra jernglukonat, riboflavin, vitamin B6, B12 og C, som bidrager til at mindske træthed og udmattelse og til en normal produktion af energi i kroppen – et såkaldt normalt energistofskifte.  


Årsagen til, at Floradix Kräuterblut er så populært, er den helt særlige sammensætning af syrlige frugtsafter og vitamin C, der fremmer optagelsen af jern, samt urter. Det organiske jern er bundet i en flydende form, som får sin velsmag fra naturlige ingredienser, heriblandt blomster, frugter og bær.  


Floradix fås også som jerntabletter med et jernindhold på 20 mg pr. tablet.  

Hvad er jern, og hvad gør det?  

Jern er et grundstof, som findes i små mængder i vores krop. Her har det en livsvigtig funktion, fordi det findes i vores hæmoglobin, som er med til at sikre ilt til de røde blodlegemer, og at denne ilt bliver transporteret rundt i kroppen og ud til cellerne.​​​​​​​


Jern bidrager bl.a. til:  

  • at mindske træthed og udmattelse
  • en normal kognitiv funktion  
  • et normalt energistofskifte normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin
  • normal ilttransport i kroppen  
  • immunsystemets normale funktion

Hvem har behov for jern?  

En stor del af vores jernbehov bliver dækket igennem kosten med bl.a. kød, fisk, kornprodukter, bælgfrugter og diverse grønne grøntsager. Men især for menstruerende personer, som i perioden mister jern gennem blødningen, og gravide kan det være en mulighed at supplere kosten med et tilskud. Faktisk anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man supplerer kosten med et jerntilskud fra 10. graviditetsuge (kilde: sundhed.dk)


Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at man overholder den anbefalede dagsdosis, så man ikke får for meget jern.

Er du i tvivl om, hvorvidt et jerntilskud er det rigtige for dig, kan du altid kontakte din læge.

Relaterede artikler

Fem måder at få fuldkorn i madpakken

Din sundhed

Fem måder at få fuldkorn i madpakken

Af Gitte Hansen, chefkonsulent i Kræftens Bekæmpelse

Forskning fra Kræftens Bekæmpelse viser, at fuldkorn vigtige for vores sundhed. De officielle kostråd er, at vi bør spise 75 g fuldkorn om dagen som voksne og lidt mindre som børn. Madpakken er et godt sted at få fuldkorn – og der er flere måder at gøre det på. Det kan du læse om her.

Læs Mere
Kvinde, kend dine kosttilskud

Vi guider

Kvinde, kend dine kosttilskud

Af Nya Vecht

Hvis du er en kvinde i din bedste alder, ved du sikkert også, at der er nogle tilskud, som er gode for dig over 40 år.

Læs Mere
Sådan kommer du godt igennem pollensæsonen

Vi guider

Sådan kommer du godt igennem pollensæsonen

Af Malene Poulsen

Pollensæsonen er lige rundt om hjørnet, og det betyder, at flere af os vil opleve, at øjnene begynder at klø og blive irriteret, næsen løber, og vi støder på folk, der kontant siger: Prooosit. Selvom vejret går den rigtige vej, og solen så småt begynder at titte frem, og de dejlige solstråler luner, bliver mange af os nødsaget til at holde os indendørs for at minimere de gener, pollen udløser på sin vej. Men bare rolig – der er hjælp at hente!

Læs Mere
Bliv klogere på C-vitamin

Din sundhed

Bliv klogere på C-vitamin

Af Matas

Hvad er C-vitamin, hvad bruger kroppen det til – og har vi brug for det? Måske er du allerede stødt på vitamin C, enten som tilskud til din kost eller i din hudplejerutine. Men har du nogensinde tænkt over, hvad dette vitamin gør for din krop, og hvad det gør for din hud, hvis du bruger det i din hudpleje? Læs med her, og bliv klogere på C-vitamin.

Læs Mere