Hairstudio
Kérastase Symbiose: Ny hårplejeserie mod skæl
Skæl i hovedbunden er meget normalt, men det gør det ikke mindre frustrerende at døje med. Men heldigvis er der hjælp at hente! Kérastase har netop lanceret deres nye Symbiose-serie, som er en række af hårplejeprodukter, der er udviklet til en sensitiv hovedbund med tendens til skæl. Læs med her, så guider vi til den perfekte hårpleje mod skæl, som kan bruges af både mænd og kvinder.

I denne artikel stiller vi skarpt på Kérastases nye hårplejeserie Symbiose, som er til dig, der har en sensitiv hovedbund med tendens til skæl. De har udviklet en række produkter, som indeholder aktive ingredienser som salicsylsyre, piroctone og olamine, som er med til at holde hovedbunden i sund balance. Hårplejeserien er udviklet af eksperter og kan bruges af alle, der døjer med skæl.

Shampoo og balsam mod skæl

Første step i en god hårplejerutine mod skæl er, at vaske håret med en shampoo, som er skræddersyet til formålet. Kérastase Symbiose Bain Creme Anti-Pelliculaire har en unik sammensætning af ingredienser, som forhindrer skæl i at gendannes i hovedbunden. Den er med til at opretholde fugtbalancen i hovedbunden, så den holdes i balance. Salicsylsyre eksfolierer blidt, så de døde hudceller peeles væk. En perfekt, fugtgivende shampoo, som er god til dig med sensitiv hovedbund med skæl.

Følg op med en beroligende balsam, som giver balance til både hår og hovedbund. Kérastase Symbiose Fondant Apaisant Essentiel er en blød og lækker balsam, som mindsker en sensitiv hovedbund, samtidig med at den holder håret glansfuldt og fugtet, uden at tynge det.

Hvad er skæl?

Skæl opstår på grund af en gærsvamp, som man har i hovedbunden. Den er med til at øge produktionen af de døde hudceller, som dermed hober sig op og lægger sig som gullige, fedtede flager i hovedbunden.

Det er dog vigtigt at vide, at der er forskel på, om du har skæl eller tør hovedbund, hvis du vil behandle problemet korrekt:

  • Skæl er som nævnt en svampetilstand i hovedbunden, som kommer af gærsvampen Pityrosporum. Skæl er ofte tykke, gullige flager, som ligger tæt ved hovedbunden.

  • Har du tør hovedbund, vil det vise sig som hvidt drys fra hovedbunden, og så skal du have fat i en lidt anden hårplejerutine. Læs mere om hårpleje til tør og irriteret hovedbund her.
Sådan slipper du af med skæl i hovedbunden

Hairstudio

Sådan slipper du af med skæl i hovedbunden

Døjer du med skæl i hovedbunden? Så er du langt fra alene. Vi ser på, hvorfor det opstår, og hvad du kan gøre ved det, så du slipper for flager i håret, som drysser ned på skuldrene.

Læs også

Eksfoliering til hårbunden

Døjer du med skæl, er det en rigtig god idé at eksfoliere hovedbunden indimellem, så du kan få de døde hudceller ad vejen. Kérastase Symbiose Micro-Peeling Cellulaire er en mikroeksfolierende behandling til hovedbunden, som har flere gode egenskaber. Den mindsker synligt skæl og renser hovedbunden fri for skidt og snavs. Derudover fjerner den olie fra hovedbunden samt ophobning af flager. Allerede efter 14 dage vil du kunne se en markant forskel, da håret føles mere luftigt og revitaliseret.

Du påfører lidt produkt i hovedbunden, og masserer det ind. Sørg for at komme godt rundt på hele hovedbunden. Skyl efter med shampoo, og slut med balsam.

Hårserum mod skæl

Et hårserum kan gøre underværker, hvis du døjer med skæl i hovedbunden. Her kan de effektive ingredienser nemlig få lov at virke i dybden, så du virkelig vil opnå resultater. Kérastase Symbiose Serum Nuit Anti-Pelliculaire Intensif er et nærende serum, som du påfører i hovedbunden inden sengetid. Her kan den få lov at arbejde i hovedbunden, mens du sover.

Serummet beroliger hovedbunden og mindsker ubehag, samtidig med at den styrker hudbarrieren. Serummet klistrer og fedter ikke, så du behøver ikke vaske håret efter brug. I en undersøgelse, Kérastase har foretaget, oplever 26% færre skæl efter en uge, og hele 64% efter fire uger. Hovedbunden vil genvinde sin fugt, og du vil opleve overordnet at have markant færre skæl. Et rigtig godt produkt til din hårplejerutine!

Hvordan virker ingredienserne i Symbiose-serien?

  • Salicsylsyre eksfolierer huden i hovedbunden, så de døde hudceller peeles væk.
  • Bifidus er kendt for at bidrage med bakterier til hovedbunden.
  • Piroctoneolamin forhindrer skæl i at dannes ved at nedsætte hastigheden på cellefornyelsen i hovedbunden.

Silkeblød hårkur

Det handler ikke kun om at holde skæl for døren – vi vil også gerne have et sundt og velnæret hår. Her kan en god hårkur gøre underværker for dine lokker.

Kérastase Symbiose Masque Revitalisant Essentiel er en lækker og fløjlsblød hårkur, som fugter håret i dybden, samtidig med at det gør håret let og blødt at rede ud. Du vil opleve et hår med markant mere glans, som føles stærkere og blødere allerede efter første brug.

Brug en hårkur et 1-2 gange om ugen for det bedste resultat.

Andre favoritter fra Kérastase:

4 artikler vi anbefaler, du også læser:

Sådan slipper du af med skæl i hovedbunden

Hairstudio

Sådan slipper du af med skæl i hovedbunden

Af Mia Dybkilde

Døjer du med skæl i hovedbunden? Så er du langt fra alene. Vi ser på, hvorfor det opstår, og hvad du kan gøre ved det, så du slipper for flager i håret, som drysser ned på skuldrene.

Læs Mere
Redaktionen tester: Kérastase - StyleBox By Matas

Hairstudio

Redaktionen tester: Kérastase - StyleBox By Matas

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har garanteret hørt om franske Kérastase. De er kendt for deres unikke formler og hamrende lækre dufte, som gør en hver hårvask til en fornøjelse. Men måske har du scrollet gennem deres produkter her på matas.dk og været i tvivl om, hvilken serie du egentlig skal klikke i kurven for at få den optimale pleje til dit hår? Genesis, Nutrivive, Specifique – hvad betyder de, og hvad skal man bruge? Lad os gennemgå dem fra en ende af.

Læs Mere
Sådan slipper du af med tør og irriteret hovedbund

Hairstudio

Sådan slipper du af med tør og irriteret hovedbund

Af Isabel Thostrup

Driller hovedbunden? Tør og irriteret hovedbund kommer ofte om vinteren og kan både klø og flage. Det irriterende problem kan heldigvis afhjælpes med den rigtige behandling. Se med her, hvor vi guider dig til at komme den besværlige tørre hovedbund til livs.

Læs Mere
Frisørens 8 favoritter fra professionel hårpleje

Hairstudio

Frisørens 8 favoritter fra professionel hårpleje

Af Maria Bech-Jensen

Der er nærmest ikke noget bedre end at sidde hos frisøren og blive forkælet med de lækreste produkter, som lige kan dét ekstra. Heldigvis kan du få samme luksus hjemme! Du kan finde et stort udvalg af hårplejeheltene fra frisøren her hos Matas. I denne artikel får du Matas’ egen frisørs favoritter fra professionel hårpleje.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.