Vi guider

Få 4 flotte looks til et kort hår

Hvordan laver man det bedste look til kort hår? Det dykker vi ned i i denne artikel, hvor vi guider til fire flotte frisurer til et kort og stylet look, som du kan finde inspiration i. Og så svarer vi på de mest stillede spørgsmål til styling og pleje af kort hår.


Har du allerede klippet lokkerne af, eller overvejer du at gøre det, så find inspiration her, hvor vi guider til de flotteste korthårsfrisurer med hjælp fra vores dygtige frisør Mike. Nederst i artiklen finder du også svar på de mest stillede spørgsmål om styling og pleje af kort hår. 

4 flotte looks til kort hår:

1. Kort, pjusket hår

Et kort og pjusket hår er et tidsløst look, som er passer til stort set alle klipninger med kort hår. Det er en cool og afslappet style, som klæder alle.

Sådan får du looket:
Start med at komme lidt Elements Xclusive Beach Spray i det håndklædetørre hår, og føntør efterfølgende. Den er med til at give ekstra volumen.

Herefter har Mike brugt R+ Co Sand Castle Dry Texture Crème, som er en teksturpomade, der giver masser af god volumen til det korte hår. Det gør, at din frisure holder formen hele dagen.


Varm lidt produkt op i dine håndflader, og fordel det rundt i hele håret. Rod gerne lidt rundt i håret, før du styler det, så produktet rigtig får fat i hvert et hårstå. Du vil få det herpjuskede og tilbagelænede look, som altså er ret cool.

Afslut med en god hårspray, som giver hold. Til dette look har Mike brugt Matas Striberne Hårspray til det afsluttende finish.  

125 ml
IdHAIRElements Xclusive Beach Spray
179,95 kr.
(2)
SPAR 25%KØB 2
400 ml
Matas StriberHair Spray Stærk Hold Uden Parfume
+ 1 størrelse
54,95 kr.
(463)

Kort, pjusket hår:


Sådan laver du nemt et lækkert strandhår

Hairstudio

Sådan laver du nemt et lækkert strandhår

Sommerens lækreste hår er et råt og vindstylet look, du får efter en lang dag på stranden og en tur i bølgen blå. Heldigvis kræver et fedt strandhår slet ikke en strandtur og skønt vejr. Du kan sagtens tage hul på sommeren og lave et smukt strandlook derhjemme med en god saltvandsspray, et par stylingprodukter og nogle nemme stylingfif.

Læs også

2 look: Kort hår med krøller

Så skal vi runde et superunikt look, som i den grad kan peppe et hvert outfit op! De korte krøller kan bruges både til hverdag og fest og er nemme at skabe, selvom det måske kan se avanceret ud ved første øjekast.

Sådan får du looket:
Når håret er håndklædetørt efter bad, så kom en lille mængde styling-foam i håret, så det får et løft og bliver mere fyldigt. Brug gerne en skum, som også giver varmebeskyttelse.

Føn håret, og krøl det med et krøllejern, som har et smalt skaft, så krøllerne bliver små og tætte. Vi har brugt This Wand fra GHD, som er perfekt til dette look. Du kan enten krølle håret i alle mulige retninger, så det får et mere afslappet look. Eller du kan gøre som Mike, og krølle håret i samme retning, så får det det her lækre, bølgede look.


Slut af med en omgang hårlak, så dine nye krøller holder sig på plads – og voilá! Dit look er færdigt.

200 ml
ghdBody Goals Volume Foam
199,95 kr.
(5)
ghdThin Wand
1.649 kr.
(1)
400 ml
ghdPerfect Ending Hair Spray
+ 1 størrelse
199,95 kr.
(7)

Kort hår med krøller:


3 look: Fyldigt og kort hår

Hvis du ønsker mere volumen og body til dit korte hår, så har Mike den perfekte frisure til dig – lad os komme i gang!

Sådan gør du:
Start med at komme lidt styling-foam i det håndklædetørre hår, og fordel det fra rod til spids i dit hår. Her har vi brugt R+ Co Rodeo Star Thickening Style Foam, som løfter håret og gør det tykkere og tættere.

Føn håret helt tørt, og spray herefter Matas Striberne Volume Spray både ved rødderne og i længderne. Den giver nemlig maks volumen og giver håret struktur, som er med til at give god fylde til selv et fint hår. Style herefter håret, som du ønsker. Slut af med IDhair Elements Xclusive Spray Wax for ekstra hold, shine og tekstur til håret.

Et perfekt look til dagligdagen, som bare spiller – hver gang.


150 ml
R+CoRODEO STAR Thickening Style Foam
254,95 kr.
(1)
SPAR 25%KØB 2
200 ml
Matas StriberVolume Booster Uden Parfume
+ 1 størrelse
54,95 kr.
(432)4 look: Dyb sideskilning

Det her look er fantastisk, da det har lidt mere kant - til de dage, hvor der gerne må ske lidt! Læs med her, så guider vi til en flot sideskilning i det korte hår.

Sådan gør du:
Når håret stadig er håndklædetørt, så kom en mængde på størrelse med en tokrone af R+ Co Velvet Curtain Cooton Touch Texture Balm i dine hænder, og fordel balmen i håndfladerne. Fordel den nu i dit hår, og form håret, som du gerne vil have, det skal sidde. Nu kan du bruge en bredtandet kam til at lave din sideskilning. Det er godt at bruge en kam frem for en hårbørste, da kammen er mere præcis. Sørg for at lave din sideskilning dyb - det giver det bedste resultat.

Når sideskilningen er på plads, så kan du fønne dit hår. Sørg for at føn håret til begge sider af sideskilningen, så håret får mere form. Kom lidt ekstra texture balm i håret, hvis du har brug for at style ekstra, og slut af med at spraye med Matas Striberne hårspray for hold og glans.
​​​​​​​

Og så er du klar! Et råt, elegant og anderledes look, som med garanti vil vende hoveder.

SPAR 25%KØB 2
400 ml
Matas StriberHair Spray Stærk Hold Uden Parfume
+ 1 størrelse
54,95 kr.
(463)

Dyb sideskilning:


Hvordan styler man kort og tynd hår?

Når man har et tyndere hår, som også er klippet kort, kan det være svært at opnå den volumen og det løft, man ønsker. Men heldigvis findes der nogle teknikker til, hvordan du kan få det bedste ud af dit hår.

En god idé er at bruge en fiber-voks i de korte længder. Fibrene sætter sig nemlig på hårstråene og er med til at give det synligheden af mere fylde. Derudover bliver håret nemt at style, som du gerne vil have det.

Du kan også prøve at skabe lidt struktur i håret ved at bruge en texture spray, eller eventuelt bruge et krøllejern til at skabe volumen i håret, inden du styler det.

3 ting, du bør tænke over, før du klipper håret kort

Overvejer du at klippe de lange lokker af, så er det godt at have styr på nogle ting, som ikke handler om, hvorvidt kort hår klæder dig. For selvfølgelig gør det det, det er bare om at finde den rigtige frisure. Det handler mere om tid og penge.


Fordelen ved kort hår –udover at det er super trendy- er mange. Håret bliver sundere, det får mere fylde, kort hår klæder de fleste, da ansigtet kommer mere i fokus,og så kræver en korthårsfrisure ikke så mange hårprodukter, som langt hår.

​​​​​​​

1. Har jeg tid til styling hver morgen?

Kort hår kræver noget styling hver morgen. Alene det faktum at sovehår pludselig går til et helt andet niveau, og ikke bare er noget, du kan rede ud, er værd at tage med i overvejelserne. Kort hår er hurtigt at gøre vådt eller vaske, men til gengæld skal det derefter tørres og styles. Det betyder, at du skal bruge tid på styling hver morgen.


2.  Har jeg de rigtige stylingprodukter?

Har du ikke haft kort hår før, er det en god idé at bruge lidt tid på forskellige stylingprodukter, indtil du finder dem, der passer godt til dit hår og dit temperament. Så sørg for at have stylingsprodukter klar, når du kommer hjem.


3. Hvor ofte vil jeg gå til frisøren?

Er du typen, der går til frisør en gang om året, så vil du opleve, at du ikke laver andet end at sidde i en frisørstol. En længere page kræver ikke så ofte besøg, men en helt kort frisure kræver, at du går til frisøren hver 4-6 uge. Håret vokser 1-1,5 cm om måneden, så for at det ikke vokser dig over ørerne, er det vigtigt at få det klippet til ofte.

MASTERCLASS: Sådan styler du kort hår

Matas LIVE

MASTERCLASS: Sådan styler du kort hår

Der er mange fordele ved en kortere frisure. Der er mindre hår at holde styr på, du slipper for at håret kommer til at hænge fladt – og så sparer du lidt på dine dyrt købte hårplejeprodukter. Alligevel er der en klassisk udfordring med kort hår, nemlig styling. For hvordan skaber man fornyelse og alsidige looks, når man har mindre hår at gøre godt med? Se med i denne LIVE, hvor vi får besøg af frisør Mike Paudy, som guider jer gennem korte, men gode hairstyles.

Læs også

Hvorfor er kort hår et godt valg for ældre kvinder?

Når du skal vælge en ny frisure, så er det først og fremmest vigtigt, at du går efter, hvad du godt kan lide. Alder er i og for sig ligegyldigt – både langt, mellemlangt og kort hår kan se rigtig godt ud. Så tænk over, hvad du synes er pænt, og gå efter det.
​​​​​​​

Med det sagt, så  er der nogle fordele ved at klippe håret kort. Først og fremmest får du klippet de gamle, slidte spidser af og får et langt sundere udgangspunkt for dit hår. Derudover kan nogle kvinder i overgangsalderen opleve at få et mere tyndt hår, som kan være svært at holde langt, så er kan det også være en fordel at have et længere hår. Har du et tykt, mørkt hår, kan det også synes tungt og trække ansigtet ned, hvis det er langt. Når vi bliver ældre, så kan det også ske, at huden kan synes lidt mere mat og grå i tonen, hvilket det lange, mørke hår kan være en lidt voldomst konstrast.  Her kan det hjælpe at klippe det kort, for at give lidt mere luft og energi til dit ansigt.  


Derudover er det vigtigt at overveje, hvor meget tid du har hver dag til at style dit hår. Et langt hår er ofte lettere at style, da man ikke behøver gøre det store for, at det sidder, som det skal. Et kort hår kræver lidt mere, men er tilgengæld også med til at give karakter til dig og dit look.

Tre korte frisurer, der er flatterende for ældre kvinder

Som tidligere nævnt, så er det selvfølgelig helt op til dig, hvordan du ønsker, dit hår skal være. Alle frisurer kan være gode, og det gælder uanset alder. Men vi har samlet tre ideer her, som vi synes, ser skønne ud til kvinder, som er oppe i årene. Måske du kan lade dig inspirere?

Look 1: Den helt korte klip

Det her look er virkelig modigt og giver masser af karakter! Det helt korte look er let at style, men kræver selvfølgelig en tur til frisøren lidt oftere end normalt, hvilket er værd at have med i overvejelserne.

Look 2: Kort i siden, langt på toppen

Dette look giver ekstra liv til lokkerne, da det giver noget fald og spil til håret. Det holdes kort i siden og længere på toppen, og har dermed også masser af gode styling-muligheder.

Look 3: Den korte page

Pagen er altid et hit, og det glæder mere eller mindre alle. Klipper du den kort til omkring ørene, vil den være med til at ramme dit ansigt ind og fremhæve dine træk - og så er den nem at holde. Læs meget mere om, hvordan du style en page her.

De bedste produkter til kort hår:

SPAR 25%KØB 2
100 ml
Matas StriberSalt Water Gel Uden Parfume
59,95 kr.69,95 kr.
(47)
SPAR 25%KØB 2
75 ml
Matas StriberSoft Mud Wax Uden Parfume
69,95 kr.74,95 kr.
(89)
SPAR MEREKØB FLERE
100 g
Kevin MurphyFree.Hold Styling Paste
+ 1 størrelse
227,95 kr.
(11)
SPAR MEREKØB FLERE
250 ml
Kevin MurphyDoo Over
227,95 kr.
FAST LAV PRIS
85 g
American CrewFiber
99,95 kr.
(14)
SPAR 25%KØB 2
150 ml
Matas StriberRoot Volume Spray
74,95 kr.
(162)
SPAR 25%KØB 2
400 ml
Matas StriberHair Spray Stærk Hold
+ 1 størrelse
54,95 kr.
(292)
SPAR 25%KØB 2
150 ml
Matas StriberVolume Mousse Stærkt Hold Uden Parfume
+ 2 størrelser
34,95 kr.
(538)


3 tips til pleje af kort hår

Det er en hel del lettere at pleje kort hår end langt hår. De korte lokker, kræver ikke så meget, da de er sundere end lange længder, der har mange leveår på bagen. Derfor kan du også slippe afsted med at bruge få, men gode produkter til dit korte hår – f.eks. kan du, hvis dit hår er ultrakort, helt undlade hårmasker, leave-in spray og serum.  


1. Skru ned for mængden af produkter

Du kan med fordel skrue ned for mængderne af dine plejeprodukter og brug kun et par dråber shampoo. Dit korte hår har ikke brug for lige så store en mængde shampoo, som langt hår. Din shampoo rækker langt længere.  


2.  Brug conditioner ved behandlet hår

Har du du afbleget håret, lysestriber eller helfarve i håret, er det en god idé at huske at bruge conditioner, hvilket passer på det behandlede hår og lukker skællagene. Har du ikke farvebehandlet hår, kan det være godt at bruge alligevel, da conditioner er med til at holde hovedbunden fugtet i det korte hår, samt at lukke hårstrået og tæmme lokkerne.


3. Invester i din hårstyling

Frem for at købe dig fattig i dyre shampoos og leave-in masker, kan du bruge lidt ekstra krudt på gode stylingprodukter, som tjener dine korte lokker rigtig godt. Eller investér i et par håraccessories, såsom spænder, hårbånd og tørklæder. Det er nemlig supertrendy denne sæson.

Stylingsredskaber til kort hår

Når det gælder stylingsredskaber til kort hår, er et godt tip at købe de såkaldte rejsestørrelser, da de er meget lettere at håndtere i de korte længder – især når vi taler glattejern, er det vigtigt med en smal glatte-flade på jernet.  


Hvordan glatter man kort hår?

De korte lokker kan være svære, at få fat i uden at brænde fingrene, derfor er det en god idé, at bruge de bomuldshandsker, som ofte følger med, når du køber et stylingsredskab. Hvis du har teknikken i orden, kan du også bruge en god kam, til at løfte hårtotterne med, så glattejernet kan få fat i håret – og ikke i fingrene.​​​​​​​​​​​​​​

3 gode glattejern til kort hår

RemingtonRemington S5700 Copper Radiance glattejern
599,95 kr.
(44)
ghdGold Styler Glattejern
1.919 kr.
(10)
KUN ONLINE
BaBylissCeramic Straight 230
299,95 kr.
(5)Husk altid at bruge varmebeskyttelse, når du styler dit hår - også selvom dit hår er kort.

Små glattejern til det helt korte hår

Har du et helt kortklippet går, så kan det være svært at få fat med et traditionelt størrelse glattejern. Her fortæller Mike, at det kan det være et smart trick at bruge et glattejern i rejsestørrelse, da pladerne er korte og små og dermed nemmere at arbejde med i et helt kort hår.


I slideren her til højre har vi samlet en håndfuld glattejern i rejsestørrelse, som vi har på matas.dk. Nogle af dem kommer oven i købet trådløse, så de er lette at have med på farten - ren win win!

Black
ghdUnplugged Styler
+ 1 størrelse
2.509 kr.
(5)
KUN ONLINE
HS 20
BeurerTrådløst Glattejern
749,95 kr.
(8)
KUN ONLINE
ST-1700
REVAMPGlattejern Progloss Cordless Compact
1.299 kr.

Hvordan krøller man kort hår?

Alt efter længden giver dit korte hår nemlig lidt udfordringer, når det skal snos rundt om et krøllejern.


Kort Pixie

Dit hår kan næsten ikke blive kortere, hvis du har en såkaldt Pixie-frisure. Håret er altså svært at krølle, når du ikke har så meget længde at gøre godt med. Det er dog ikke umuligt at få lidt krøl i håret – du skal bare vælge et krøllejern med en mindre omkreds. På den måde er staven ikke så bred, og du kan nemmere få håret rundt om.    


Længde på toppen

Har du mere længde på toppen end i nakken, kan du faktisk lave mange forskellige typer krøller. Du kan bruge et traditionelt krøllejern til at lave både spiralkrøller og tætte, små krøller. Du kan også sagtens lave løse bølger med et bølgejern.    ​​​​​​​

3 gode krøllejern til kort hår

KUN ONLINE
10 mm
BaBylissRose Quartz Tight Curls Wand Krøllejern
399,95 kr.
(8)

Relaterede artikler

5 superhelte til håret på budget

Hairstudio

5 superhelte til håret på budget

Af Nanna Skousbøll

Gode hårprodukter er vejen til et sundt og lækkert hår, og heldigvis findes der masser af budgetvenlig hårpleje på hylderne, der giver dine lokker, lige hvad de har brug for, uden at du skal spendere en formue. Se bare her.

Læs Mere
Hårstylisten guider: Fem nemme stylingtools

Hairstudio

Hårstylisten guider: Fem nemme stylingtools

Af Amalie Kaais Lund

Stylingtools kan være lidt af en jungle. Hvordan finder du det rigtige tool, og hvordan laver du så en pæn styling - nemt og hurtigt? Hårstylist Mike Paudy guider dig her til fire nemme styles med fem styligtools.

Læs Mere
Sådan laver du de flotteste krøller

Hairstudio

Sådan laver du de flotteste krøller

Af Amalie Schiller

Drømmer du om smukke, krøllede lokker, kan du her blive klædt på med uundværlige tips og tricks til, hvordan du mestrer krøllejernet, hvilke stylingprodukter du kan bruge og hvilke typiske “krøllefejl”, du bør undgå.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek