• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Spot Trenden

Kort hår – Trends, tendenser og hårpleje

Celebrities som Rihanna, Scarlett Johansson og Kate Hudson har været med til at bane vejen for efterårets hotteste trend, kort hår. Find gode råd til den rette frisure, pleje og styling lige her.

Foto: MEGA.

Har du allerede klippet lokkerne af eller overvejer du at gøre det, så find inspiration her, hvor vi guider til de flotteste korthårsfrisurer samt pleje og styling af de korte lokker.

5 hotte kendte kvinder med kort hår

Hvis du er i tvivl, om kort hår er noget for dig, så lad dig inspirere af disse kendte kvinder, som alle har skabt et fantastisk unik og personligt look.

1. Dyb sideskilning som Cara Delevingne

Det er den dybe sideskilning som bærer dette look – en trend vi ikke kommer udenom denne sæson, ligegyldigt om vi taler kort eller langt hår.


Det lidt længere nakkehår, giver mulighed for at skabe fylde bagtil. Brug volumen spray eller en god mousse til at skabe fylde i håret.


Foto: Mega

Alt du skal vide om pandehår

Spot Trenden

Alt du skal vide om pandehår

Pandehår ser altid cool ud til alle andre, men vil det også passe til dig? Og ved du egentlig, hvilken type pandehår du ville vælge? Vi guider dig her til alt, du skal vide om pandehår.

Læs også

2. Kort med flere muligheder som Maggie Gyllenhaal

Kort i nakken og lidt mere længde på lokkerne frem mod ansigtet. En frisure, som gør det muligt at holde håret casual.


Et godt look, hvis du ønsker et lettere ”rodet” look, hvor der også er mulighed for at style med accessories, såsom spænder og hårbånd – som er endnu en af sæsonens store hårtrends.


Foto: Mega

3. Simpelt og kort som Kate Hudson

Det ultrakorte look kræver ikke alverden, når det kommer til styling og pleje – det eneste du skal tænke på for at holde frisuren vedlige, er at besøge frisøren minimum hver 4.-6. uge.


Foto: Mega

4. Fylde på toppen som Scarlett Johansson

Denne frisure er et godt valg til dig med kraftigt hår. Din naturlige fylde og eventuelle fald i håret er med til at skabe looket til denne frisure, som har længder på toppen og holder sider og nakke kort.


Fat krøllejernet, når du vil style frisuren lidt ekstra. Prøv også et trendy wet-look til festlige lejligheder, det vil denne frisure egne sig godt til.


Foto: Mega

5. Boy’ish look som Katy Perry

Giv din femininitet modspil med en kort og lettere boy’ish frisure, som kræver voks med god hold for at side lige i skabet.


Det gode ved denne frisure er desuden at du kan prøve dig frem med forskellige hårfarver, som kan understrege looket – håret vokser alligevel hurtigt ud igen, når det ikke er længere.


Foto: Mega

3 frisurer, der trender netop nu

På SS19-catwalken var der flere modeller, som var stylet med Audrey Hepburn-inspireret pixie cut, men er du ikke til det helt korte hår, så ser vi netop nu også rigtig mange frisurer med længde på toppen, som giver et mere blødt udtryk.

1. Pixie cut a la Audrey Hepburn

Den korte frisure med ekstra kort pandehår, der er klippet pjusket, giver både sødme og kant til din frisure. Giv dit hår en sart rosa, blå eller grå nuance, og sæt lidt farve på dagen.


2. Krøller

Kort hår til dig med små og tætte krøller giver dine krøller mulighed for at være i fokus. Du kan også lege med at glatte håret og lade det sidde tæt til hovedet. Det var et look, vi så meget på den røde løber ved Oscar-uddelingen.

​​​​​​​

3. Den skarpe page

Har du altid haft langt hår, vil en kort page over skuldrene være et godt alternativ til at blive helt korthåret. Lav kanten skarp, og style med en dyb sideskilning og måske et perlespænde, som er én af årets musthave-accessoires. ​​​​​​​

​​​​​​​

3 ting, du bør tænke over, før du klipper håret kort

Overvejer du at klippe de lange lokker af, så er det godt at have styr på nogle ting, som ikke handler om, hvorvidt kort hår klæder dig. For selvfølgelig gør det det, det er bare om at finde den rigtige frisure. Det handler mere om tid og penge.


Fordelen ved kort hår –udover at det er super trendy- er mange. Håret bliver sundere, det får mere fylde, kort hår klæder de fleste, da ansigtet kommer mere i fokus og så kræver en korthårsfrisure ikke så mange hårprodukter, som langt hår.

​​​​​​​

1. Har jeg tid til styling hver morgen?

Kort hår kræver noget styling hver morgen. Alene det faktum at sovehår pludselig går til et helt andet niveau, og ikke bare er noget, du kan rede ud, er værd at tage med i overvejelserne. Kort hår er hurtigt at gøre vådt eller vaske, men til gengæld skal det derefter tørres og styles. Det betyder, at du skal bruge tid på styling hver morgen.


2.  Har jeg de rigtige stylingprodukter?

Har du ikke haft kort hår før, er det en god idé at bruge lidt tid på forskellige stylingprodukter, indtil du finder dem, der passer godt til dit hår og dit temperament. Så sørg for at have stylingsprodukter klar, når du kommer hjem. For når du vågner efter din første nat med dit nye hår, så starter stylingfesten.


3. Hvor ofte vil jeg gå til frisøren?

Er du typen, der går til frisør en gang om året, så vil du opleve, at du ikke laver andet end at sidde i en frisørstol. En page kræver ikke så ofte besøg, men en helt kort frisure kræver, at du går til frisøren hver 10-12 uge. 


​​​​​​​


Husk! Fortryder du din klipning, så er det bare hår – det vokser ud igen!

Sådan laver du de flotteste krøller

Vi guider

Sådan laver du de flotteste krøller

Drømmer du om smukke, krøllede lokker, kan du her blive klædt på med uundværlige tips og tricks til, hvordan du mestrer krøllejernet, hvilke stylingprodukter du kan bruge og hvilke typiske “krøllefejl”, du bør undgå.

Læs også

3 tips til pleje af kort hår

Det er en hel del lettere at pleje kort hår end langt hår. De korte lokker, kræver ikke så meget, da de er sundere end lange længder, der har mange leveår på bagen. Derfor kan du også slippe afsted med at bruge få, men gode produkter til dit korte hår – f.eks. kan du, hvis dit hår er ultrakort, helt undlade hårmasker, leave-in spray og serum.  


1. Skru ned for mængden af produkter

Du kan med fordel skrue ned for mængderne af dine plejeprodukter og brug kun et par dråber shampoo. Dit korte hår har ikke brug for lige så store en mængde shampoo, som langt hår. Din shampoo rækker langt længere.  


2.  Brug kun conditioner ved behandlet hår

Du kan med god samvittighed droppe conditioner, hvis dit hår er naturligt og altså uden farvebehandling. Har du derimod du afbleget håret, lysestriber eller helfarve i håret, er det en god idé stadig at huske conditioner, hvilket passer på det behandlede hår og lukker skællagene.


3. Invester i din hårstyling

Frem for at købe dig fattig i dyre shampoos og leave-in masker, kan du bruge lidt ekstra krudt på gode stylingsprodukter, som tjener dine korte lokker rigtig godt. Eller investér i et par håraccessories, såsom spænder, hårbånd og tørklæder. Det er nemlig supertrendy denne sæson.

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Vi guider

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Har du hørt om sulfater før? Det er et stof, der findes i mange shampooer, og som er med til at vaske dit hår rent og give den der storskummende følelse, mange elsker. Man kan kende dem på ingredienslisten som SLS, Sodium Laureth Sulfat og i nogle tilfælde Sodium Lauryl Sulfat. Men vidste du også, at flere brands undgår at bruge sulfater som den vaskeaktive ingrediens for at skåne hår og hovedbund?

Læs også

3 effektive stylingsprodukter

Hvordan styler jeg mit hår? Det er et at de spørgsmål, som er ret relevante hvis du fornyligt har ladet de lange lokker falde til fordel for kort hår. Der er nemlig stor forskel på styling af kort og langt hår.


Alt efter, hvilken korthårsfrisure du har valgt, så behøver du lidt forskellige produkter til enten at holde frisuren på plads eller hjælpe frisuren på vej mod det ønskede look. Det er de færreste, som kan gå ud af døren uden at style håret – og alligevel have en god hår dag.

1

Voks

Til den ultrakorte frisure er det svært at komme uden om en god voks. En der giver hold, uden at klistre.


Sørg for at varme din voks godt op i håndfladerne, inden du begynder at modellere den i håret. Det gør den meget lettere at arbejde med og gør din voks mere drøj i brug.


2

Volume spray & Volume mouse

Til en korthårsfrisure med lidt mere længde på toppen, er en god volumen spray eller mouse nødvendig.


Især hvis du har fint klassisk skandinavisk hår, skal der lidt volumen til for at kunne give det et løft fra rødderne af, som længderne behøver, for ikke at klaske.


3

Hårlak

Hårlak er og bliver genialt – især til kort hår med lidt længde på. Man skal dog huske, at vælge sin hårlak med omhu, så man finder en der både fikserer håret tilpas, men som ikke låser det fast.


Det er vigtigt at lave dit hår have bevægelse.


Stylingsredskaber

Når det gælder stylingsredskaber til kort hår, er et godt tip at købe de såkaldte rejsestørrelser, da de er meget lettere at håndtere i de korte længder – især når vi taler glattejern, er det vigtigt med en smal glatte-flade på jernet.  


Sådan glatter du kort hår

Jamen, hvordan glatter man kort hår, tænker du måske? De korte lokker kan være svære, at få fat i uden at brænde fingrene, derfor er det en god idé, at bruge de bomuldshandsker, som ofte følger med, når du køber et stylingsredskab. Hvis du har teknikken i orden, kan du også bruge en god kam, til at løfte hårtotterne med, så glattejernet kan få fat i håret – og ikke i fingrene.​​​​​​​​​​​​​​

3 gode glattejern til kort hår

Sådan krøller du kort hår 

Det kan være vanskeligt at lave krøller i kort hår, hvis du ikke har det rigtige udstyr ved hånden. Alt efter længden giver dit korte hår nemlig lidt udfordringer, når det skal snos rundt om et krøllejern.


Kort Pixie

Dit hår kan næsten ikke blive kortere, hvis du har en såkaldt Pixie-frisure. Håret er altså svært at krølle, når du ikke har så meget længde at gøre godt med. Det er dog ikke umuligt at få lidt krøl i håret – du skal bare vælge et krøllejern med en mindre omkreds. På den måde er staven ikke så bred, og du kan nemmere få håret rundt om.    


Længde på toppen

Har du mere længde på toppen end i nakken, kan du faktisk lave mange forskellige typer krøller. Du kan bruge et traditionelt krøllejern til at lave både spiralkrøller og tætte, små krøller. Du kan også sagtens lave løse bølger med et bølgejern.    ​​​​​​​

3 gode krøllejern til kort hår

Relaterede artikler

5 superhelte til håret på budget

Vi guider

5 superhelte til håret på budget

Af Nanna Skousbøll

Gode hårprodukter er vejen til et sundt og lækkert hår, og heldigvis findes der masser af budgetvenlig hårpleje på hylderne, der giver dine lokker, lige hvad de har brug for, uden at du skal spendere en formue. Se bare her.

Læs mere
Ultimativ guide til styling

Vi guider

Ultimativ guide til styling

Af Trine Brøndsted

Du kan nemt fare vild i det store udvalg af stylingprodukter til håret. Derfor har vi lavet en guide, der hjælper dig med at finde det rigtige stylingprodukt, hvad enten du er på udkig efter et stylingjern eller den perfekte hårspray, stylingspray, krøllecreme eller noget helt fjerde.

Læs mere
Hverdagsluksus på budget: tørshampoo

Vi guider

Hverdagsluksus på budget: tørshampoo

Af Nanna Skousbøll

Tørshampoo er en sand helt i de fleste hjem, når håret trænger til en opfrisker mellem hårvaskene eller bare et skud ekstra volumen. Og det behøver skam ikke at koste en formue at finde den bedste tørshampoo, der giver volumen og ikke efterlader hvide rester i håret. Vi guider dig til de bedste budgetvenlige tørshampooer med vores fem favoritter lige her.

Læs mere
Sådan laver du de flotteste krøller

Vi guider

Sådan laver du de flotteste krøller

Af Amalie Schiller

Drømmer du om smukke, krøllede lokker, kan du her blive klædt på med uundværlige tips og tricks til, hvordan du mestrer krøllejernet, hvilke stylingprodukter du kan bruge og hvilke typiske “krøllefejl”, du bør undgå.

Læs mere