Vi guider

5 måder at bruge mandelolie i skønhedsrutinen

Hvad kan mandelolie egentlig bruges til? Den populære olie er alsidig og kan bruges på mange forskellige måder. I denne artikel guider vi til 5 smarte måder, du kan bruge mandelolie på i din beautyrutine.

Læs med her, hvor vi gør dig klogere på fem måder, du kan bruge mandelolie på i dine rutiner derhjemme. Det gælder både hår, hud og krop. 

Vælg en god, fed mandelolie

Mandelolie er et skønt valg til din skønhedsrutine, da den er ideel til at berolige tør og sprukken hud, men også kan gøre underværker for de tørre hårspidser. Brug den som en del af din daglige skønhedsrutine, til massage eller som en nærende badeolie.

Natur Drogeriet har skab en lækker, fed mandelolie, som også fås i en økologisk version - perfekt til at tilføre et strejf af luksus til din pleje af krop, hud og hår.

SPAR 20%ABONNÉR
200 ml
Natur DrogerietKoldpresset mandelolie
179,95 kr.
100 ml
Natur DrogerietMandelolie Fed Sød
stk. 44,95 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
500 ml
Natur DrogerietMandelolie Fed Sød
139,95 kr.

5 måder du kan bruge mandelolie i din skønhedsrutine:

1. Hårpleje: Fugt til det tørre hår

Mandelolie kan sagtens bruges i din hårplejerutine, da olien er kendt for at give fugt og næring til håret. Den kan fx anvendes som hårkur eller leave-in conditioner, da olien hjælper med at fugte fra rod til spids og tilfører glans til håret. Dens vitaminrige indhold hjælper med at reducere spaltede spidser.

Massér nogle dråber ind i hovedbunden, og giv dig selv en lille hovedbundsmassage. Det stimulerer blodcirkationen i hovedbunden, hvilket kan være med til at stimulere væksten i håret. Du kan også påføre olien i hårets længder, enten som en kur over natten, eller som lidt ekstra fugt efter hårvask. Bruger du den som kur, skal den vaskes grundigt ud morgenen efter.Bare et par dråber mandelolie i spidserne kan få håret til øjeblikkeligt at se mere fugtet ud.

2. Hudpleje: Som ansigtsolie og til let massage

Mange bruger mandelolie som sidste step i hudplejerutinen, da olien giver ansigtet fugt og gør den blød, spændstig og strålende. For at gøre oplevelsen endnu bedre, kan du give dig selv en lille ansigtsmassage – det er mandelolie fantastisk til!

Du kan også komme et par dråber i badet for en luksuriøs, fugtgivende oplevelse, der efterlader huden silkeblød. Dens rige indhold af vitaminer og antioxidanter hjælper med at beskytte huden. Mandelolie er ideel for alle hudtyper, tilfører essentiel næring og understøtter hudens naturlige glød. Har du brug for ekstra fugt, kan du smøre et par dråber på den fugtige hud efter dit bad.Mandelolie indeholer blandt andet E-vitamin, som virker beskyttende og plejende på huden.

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs også

3. Massageolie: Perfekt til din wellness-rutine

Mandelolie er fantastisk at bruge som massageolie, da dens lette konsistens gør den ideel til at glide blødt på huden, uden at efterlade en fedtet fornemmelse. Med mandelolie kan du nyde en rolig massage, der ikke kun afslapper musklerne, men også forkæler huden og efterlader den blød og smidig.

4. Makeupfjerner: God til en sensitiv hud

Mandelolie kan også bruges som makeupfjerner, da olien effektivt opløser makeup – selv den vandfaste. Påfør lidt mandelolie på en vatrondel, og stryg den forsigtigt over ansigtet for at fjerne makeup, skidt og snavs. Alle hudtyper kan have gavn af det, men det er specielt godt for en sensitiv hud, da du også får de plejende og fugtgivende egenskaber fra olien, imens den renser.  Du kan også fjerne din makeup ved at massere mandelolien ind med fingrene.

5. Tørre neglebånd: For smidige og stærke negle

Mandelolie er et mirakelmiddel mod tørre og sprukne neglebånd, da olien nænsomt plejer og fugter. Mandelolie er rig på essentielle fedtsyrer og vitamin E, som trænger den dybt ind for at reparere og styrke både neglebånd og negle. Derudover er mandelolie en af de olier, vis molekyler er små nok til at trænge ind i neglen.

Massér nogle dråber olie direkte på neglebåndene for at stimulere blodcirkulationen og fremme stærkere og mere smidige negle og neglebånd. Gør du det dagligt, kan du forhindre neglebåndene i at blive tørre og flækkede, så de i stedet kan vokse sig stærke og sunde. Et godt tip er at have en lille mandelolie stående ved dit natbord, så du kan massere olien ind, inden du skal sove. Så kan dine hænder og negle nyde godt af oliens plejende egenskaber, imens du sover.

Andre favoritter fra Natur Drogeriet:

100 ml
Natur DrogerietNigellafrøolie koldpresset Ø
159,95 kr.
KUN ONLINE
500 ml
Natur DrogerietJapansk Pebermynteolie
786,95 kr.
200 ml
Natur DrogerietHvedekimolie, 100% ren
89,95 kr.
500 ml
Natur DrogerietJordnøddeolie
121,95 kr.
100 ml
Natur DrogerietAbrikoskerne olie
69,95 kr.
20 ml
Natur DrogerietRosmarinolie æterisk
97,95 kr.

Relaterede artikler

5 populære kosttilskud fra Natur-Drogeriet

Vi guider

5 populære kosttilskud fra Natur-Drogeriet

Af Ida Hinchely Kyhn

Når du vælger kosttilskud fra danske Natur-Drogeriet, vælger du også ingredienser fra naturens helt eget skatkammer. De kombinerer nemlig spirer, blade, stængler, kerner og bark i deres kosttilskud med vitaminer og mineraler, hvilket tilsammen skaber unikke kosttilskud til forskellige behov. I denne artikel dykker vi ned i fem bestsellers fra det danske brand.

Læs Mere
Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Af Matas

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs Mere
Alt du skal vide om æteriske olier

Spot Trenden

Alt du skal vide om æteriske olier

Af Ida Hinchely Kyhn

Æteriske olier dufter ikke bare dejligt, de bliver også tillagt alverdens gode egenskaber ved aromaterapi, saunaolie og i kosmetik. Men du skal have en vis form for viden om og respekt for de koncentrerede og kraftige dråber. Bliv klogere og få viden, du måske ikke havde om de skønne dråber.

Læs Mere
Den tiltrængte guide til hjemmemassage

Vi guider

Den tiltrængte guide til hjemmemassage

Af Nanna Skousbøll

Har lange og mange dage på hjemmekontoret sat sig i kroppen som spændinger i ryg og nakke? Så kunne du sikkert trænge til en omgang massage, og den gode nyhed er, at du nemt kan klare det selv derhjemme – med hjælp fra din partner, en skøn massageolie eller et effektivt massageapparat.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek