Din sundhed

Sådan laver du en matcha latte

Matcha latte er blevet en populær drik de senere år – og det er nemt at forstå hvorfor. Her får du vores opskrift på den lækre, opkvikkende te, som kun tager fem minutter at lave.

Med sin smukke farve, friske smag og opkvikkende effekt er matcha latte en helt perfekt til at starte dagen på – eller som en forfriskning hen ad eftermiddagen. Som en ekstra bonus tager den kun fem minutter at lave og kræver få ingredienser. Få opskriften her – og hvis du er interesseret, kan du også scrolle lidt ned og læse mere om matcha te.

Det skal du bruge


• 1 lille tsk. matcha pulver

• 1 dl vand opvarmet til 80 grader

• 2 dl plantemælk

• evt. lidt ahornsirup

60 g
UrtekramMatcha pulver Ø
62,95 kr.
1 l
NaturGreenHavredrik neutral Ø
stk. 26,95 kr.
350 g
BioganAgave sirup Ø
44,95 kr.

Se vores videoguide til matcha latte her

Vil du se videoen?
Så har vi brug for at du accepterer alle cookies

Fremgangsmåde
​​​​​​​​​​​

Pisk matcha pulver og vand sammen i glasset med enten et piskeris eller en mælkeskummer, indtil der dannes en fin skum på overfladen. Pisk herefter agavesirup i.

Hæld varmt plantemælk over matchateen. Hvis du kan lide din latte skummet, kan du eventuelt skumme mælken først.

Drys til sidst lidt grøn matcha-pulver på toppen og servér, mens drikken stadig er varm.


Matcha latte har den flotteste grønne farve og smager dejligt friskt! Prøv selv at lave den derhjemme.

Hvad er matcha?

Matcha pulver består af fintmalede teblade, som er blevet modnet, tørret og derefter knust til et græsgrønt pulver. Faktisk betyder ordet ’matcha’ også ’knust te’ på japansk.

Matcha stammer oprindeligt fra Kina, men allerede for mange hundreder år siden blev teen bragt fra Kina til Japan, hvor det sidenhen har været drukket som en traditionel te brygget på vand. Matcha latte er en nyere opfindelse – men bestemt en lækker og læskende videreudvikling på den traditionelle matcha te.

Hvordan smager matcha te?

Matcha te har på mange måder en græsgrøn smag, der på én og samme tid er meget frisk og en smule bitter. Matcha er rig på det, vi typisk kalder ’umami’, som er en smule svært at sætte ord på, men som på japansk betyder ’velsmag’. Det er en rig og fyldig smag, som føles tilfredsstillende.

Når du drikker din matcha te som latte, camoufleres matchaens bitterhed dog ret meget af mælkens sødme, så hvis du er ny med matcha, er matcha latten rigtig god at starte med.

Hvad er matcha te godt for?

Matcha pulver er 100% knuste teblade, som indeholder antioxidanter og næringsstoffer. Tebladene indeholder desuden koffein, så du kan også drikke din matcha latte for dens opkvikkende effekt.

En matcha latte eller te indeholder mindre koffein end en kop kaffe – men mere koffein end en almindelig kop grøn the.

Hvilken matcha skal du vælge?

Der findes forskellige udgaver af den grønne te – og prisen på det fintmalede matcha pulver kan variere rigtig meget. Det er, fordi der – som med meget andet finere te, chokolade eller kaffe – findes forskellige klasser af matcha. Det handler blandt andet om, hvordan tebladene er groet, hvor fine tebladene er, og hvordan smagsnoterne kommer til udtryk.

Den højeste klasse af matcha hedder ’Ceremonial Grade’ og bryges typisk, hvis teen drikkes rent, f.eks. til teceremonier, og skal have alle smagsnuancerne med.

Når du bruger din matcha til at lave en matcha latte, behøver du ikke købe den fineste klasse af matcha i første omgang. Prøv dig gerne frem med en mere prisvenlig udgave af pulveret. Hvis du får smag for matcha og vil prøve at drikke teen uden mælk, kan du overveje, om du vil prøve at investere i en dyrere variant som den lille luksus i hverdagen.

Matcha

Her kan du se nogle forskellige former for matchapulver, som kommer i forskellige kvaliteter og prisklasser.

Du kan eventuelt starte med en af de billigere varianter og gå et niveau op med tiden, hvis du vil prøve at drikke din matcha som almindelig te.

60 g
UrtekramMatcha pulver Ø
62,95 kr.
50 g
NatureSourceMatcha te (Green Powder) Ø
94,95 kr.
40 g
Matcha TeMatcha Grøn Te Pulver
119,95 kr.
30 g
Matcha TeMatcha Grøn Te Pulver (Ceremoni Grade)
164,95 kr.

Om Green Goddess

Green Goddess er et sundhedsunivers med fokus på sunde og lækre opskrifter, farverige og nærende sammensætninger af råvarer og ikke mindst en vision om at gøre den sunde livsstil til noget, der faktisk er sjovt. Green Goddess producerer selv kosttilskud og formidler sin viden og inspiration gennem sit eget site, greengoddess.dk.

Mere til din madlavning her:

500 g
BioganGræskarkerner Ø
62,95 kr.
1 kg
BioganHørfrø Ø
57,95 kr.
600 g
WellNOxChia frø Ø
74,95 kr.
400 g
BioganKokos Smil rå Ø
59,95 kr.
KUN ONLINE
80 g
BioganCacao Nibs Criollo Raw Ø
stk. 29,95 kr.
400 g
SukrinMandelmel
119,95 kr.
280 g
UrtekramKokosfibermel Ø
stk. 29,95 kr.
300 g
HUSK Psyllium MavebalanceFiberHUSK® til bagning
99,95 kr.

Relaterede artikler

Osteopaten: Alt du skal vide om kostfibre

Din sundhed

Osteopaten: Alt du skal vide om kostfibre

Af Ívar Dagsson, osteopat

De er en særlig form for grove kulhydrater, som hjælper med at stimulere fordøjelsen, stabilisere blodsukkeret og stille sulten. De officielle anbefalinger lyder også på, at vi skal spise kostfibre hver dag for en varieret kost og en fordøjelse i balance. Her kan du lære mere om kostfibre, og få osteopatens bedste tips til at få nok af dem i dagligdagen.

Læs Mere
Nem og lækker opskrift på bananpandekager

Din sundhed

Nem og lækker opskrift på bananpandekager

Af Ida Hinchely Kyhn

Bananpandekager er et lækkert og sundt bud på pandekager, som kan spises som til morgenmad, til dessert eller som et dejligt mellemmåltid. I denne artikel får du den perfekte opskrift på bananpandekager, samt gode tips og tricks til hvordan du kan gøre dem endnu mere velsmagende.

Læs Mere
Hjemmelavet konfekt - helt fra bunden!

Vi guider

Hjemmelavet konfekt - helt fra bunden!

Af Nicoline Kongedam

Julen er både hjerternes og mavernes fest. Læs med når vi guider dig til at lave hjemmelavet marcipan, nougat… ja, julekonfekt – helt fra bunden.

Læs Mere
Quinoa: Derfor skal du spise denne proteinkilde

Din sundhed

Quinoa: Derfor skal du spise denne proteinkilde

Af Amalie Kaaris Lund

Det lille kornfrø, quinoa, er faktisk en gammel afgrøde, som er blevet meget populært at bruge både i salater, som alternativ til kød eller i snacks. Quinoa er meget næringsrigt, da quinoa blandt andet er en komplet proteinkilde. Lær' alt om quinoa her og så endda en opskrift på en lækker quinoabar.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek