• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Afsendelse 1-3 hverdage
 • Gaver byttes t.o.m 31. jan. 2020
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
Spot Trenden

Alt du skal vide om pandehår

Pandehår ser altid cool ud til alle andre, men vil det også passe til dig? Og ved du egentlig, hvilken type pandehår du ville vælge? Vi guider dig her til alt, du skal vide om pandehår.

Pandehår kræver lidt ekstra tid, når det handler om styling i hverdagen, end du måske er vant til, men det er det hele værd, for pandehår er virkelig med til at skabe et unikt look. Det gælder blot om at finde lige præcis den form, som passer dit ansigt og din hårtype bedst muligt. Bliv inspireret til dit nye pandehår her.

Inspiration til pandehår

Pandehår er en trend, der er kommet for at blive, og vi ser den ene kendte efter den anden se super-chik og übercool ud med pandehår. Pandehår kan nemlig noget helt særligt. Det skaber et unikt og karakteristisk look, og det gælder om at vælge den rigtige type pandehår.


3 trendy pandehårsfrisurer:​​​​​​​

1. Whispy 70’er-pandehår

Passer til de fleste og er især et godt valg, hvis dit hår er fint og ikke særlig tykt. ​​​​​​​​​​​​​​

2. Kort, grafisk pandehår

Cool frisure, der er god til dig med tykt hår. ​​​​​​​​​​​​​​

3. Krøllet pandehår

Du kan sagtens have pandehår, selvom du har masser af krøl i håret. Det giver en fin indramning af ansigtet.​​​​​​​

5 ting, du bør overveje, før du får pandehår

Pandehår er lidt af en forpligtigelse og noget af en omvæltning, hvis du ikke er vant til at style dit hår dagligt – for det kræver det. Pandehår kræver desuden en del vedligeholdelse, og det tager tid at gro ud. Derfor er det en stor beslutning for de fleste at lade lokkerne falde.

1

Vælg pandehår til din hårtype

Har du tyndt hår? Så vælg pandehår, der er halvlangt. Den tunge, lige pandehårsfrisure vil aldrig komme til sin ret, hvis dit hår er tyndt. Men et 70’er-inspireret pandehår er helt perfekt. Tal med din frisør om, hvilke udfordringer dit hår kan give dig, før du vælger pandehår.


2

Trim aldrig dit pandehår, når det er vådt

Har du krøllet hår, så risikerer du, at det bliver alt for kort, når det tørrer op. På samme måde bør du heller ikke trække det ud med en kam for at få det lige, når du klipper. ​​​​​​​


3

Trim aldrig dit pandehår, når det er vådt

Har du en hvirvel i pandehåret, så vælg et pandehår, der arbejder med hvirvlen, eller overvej, om du har lyst til at bruge tid om morgenen på at få hvirvel og pandehår på plads.


​​​​​

Tip! Find et inspirationsbillede, og tag det med til frisøren, så du er sikker på, at I taler samme sprog.

4

Pandehår tager tid

Det tager tid at style det om morgenen, specielt i starten. Hvis du ikke har haft pandehår før, så tager det også lidt tid, før dit hår falder på plads. Det er lidt ligesom, hvis du flytter din skilning – så går der lidt tid, før dit hår vænner sig til den nye gro-retning.​​​​​​​


5

Din makeup skal måske ændres lidt

Når du vælger at ramme dit ansigt ind på en ny måde, så kan det være, at din makeup skal ændre sig. For eksempel får en mørk, dramatisk øjenmakeup et helt andet look, hvis det bliver parret med et tungt pandehår. Så ryst posen, og leg med din makeup.


Kort hår – Trends, tendenser og hårpleje

Spot Trenden

Kort hår – Trends, tendenser og hårpleje

Foto: MEGA. Celebrities som Rihanna, Scarlett Johansson og Kate Hudson har været med til at bane vejen for efterårets hotteste trend, kort hår. Find gode råd til den rette frisure, pleje og styling lige her.

Læs også

Vælg pandehår efter din ansigtsform

Pandehår kan ændre dit udseende drastisk og er med til at ændre hele din ansigtsform. Derfor er det vigtigt, at du finder den type pandehår, som matcher dit ansigt:

Pandehår til firkantet ansigt

Har du en lettere firkantet ansigtsform, bør du gå efter et let og afrundet look på dit pandehår. Tænk på at få tilføjet pandehåret som et blødt element til din firkantede ansigtsform.


Pandehår til langt/ovalt ansigt ​​​​​​​

Er din ansigtsform oval, passer de fleste look faktisk til dig. Hvis du har kraftigt hår, kan du med fordel vælge et tungt pandehår og eventuelt åbne det lidt op på midten.


Pandehår til rundt ansigt

Den runde ansigtsform er god med lidt kontrast i form af lidt kant. Det vil sige, at et helt skarpt pandehår er godt til dig.


Pandehår til hjerteformet ansigt

Lettere pjusket pandehår passer rigtig fint til det hjerteformede ansigt. Lad frisuren åbne lidt op på midten, og lad længderne være lidt forskellige.


Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Vi guider

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Har du hørt om sulfater før? Det er et stof, der findes i mange shampooer, og som er med til at vaske dit hår rent og give den der storskummende følelse, mange elsker. Man kan kende dem på ingredienslisten som SLS, Sodium Laureth Sulfat og i nogle tilfælde Sodium Lauryl Sulfat. Men vidste du også, at flere brands undgår at bruge sulfater som den vaskeaktive ingrediens for at skåne hår og hovedbund?

Læs også


Sådan passer og plejer du dit pandehår

Hvis du vælger at få pandehår, skal du vide, at der hører lidt arbejde med. Du kommer ikke uden om at vaske pandehåret og style det dagligt, ligesom det kræver et par ekstra ture forbi frisøren. Hvor ofte pandehåret skal klippes, afhænger af hvilken type pandehår du vælger, men skal det stå helt skarpt, skal du måske forbi din frisør til en studsning, hver anden til tredje uge. ​​​​​​​


Tip! Drop makeup i panden. Det ses alligevel ikke under dit pandehår, og du sparer på den måde din hud for unødvendige urenheder.


Sådan styler du pandehår

Måden hvorpå du styler dit pandehår, kommer naturligvis an på, hvilken type pandehår du har valgt. Er looket pjusket, super-lige, helt kort eller halvlangt?


Ligegyldigt hvad, så kommer du ikke uden om en daglig rutine, hvor du vasker og bruger produkter i pandehåret, hvis du ønsker, at det skal holde sig lækkert dagen lang.


Pandehåret ligger jo som sagt på panden og suger derfor en masse sved og fedt dagen lang. Derfor er produkterne nødvendige for at holde håret lækkert og velsat. Du kan med fordel style i denne rækkefølge:

​​​​​​​

     1. Vask håret – eventuelt kun pandehåret

     2. Brug et godt varmebeskyttende produkt i håret

     3. Volumenspray

     4. Føntør

     5. Styling med glattejern eller børste

     6. Tørshampoo

     7. Hårlak


Tip! Sørg for at have en tørshampoo i håndtasken. De fleste fås i rejsestørrelser, og du får helt sikkert brug for den. Pandehår kan blive fedtet i løbet af dagen!​​​​​​​
​​​​​​​Produkter til styling af pandehår

Da pandehår har med at fedte til på grund af den konstante kontakt med sved og opvarmning fra panden, er det alfa og omega at bruge stylingprodukter, der får pandehåret til at holde sig på plads og ikke mindst hjælpe det med, at håret fedter mindst muligt.


Brug derfor en god volumenspray eller root lifter i håret, inden du føntørrer det. Det giver hold og løft til håret og sørger for at holde eventuelle hvirvler i skak.


Forebyg fedteriet med en tørshampoo, og slut af med en hårlak, som giver hold uden at klæbe.


Flere varianter
Matas Striber Volume Booster 200 ml
39,95
Førpris 49,95
DU OPTJENER 4 Point
FAST LAV PRIS
Schwarzkopf Dry Shampoo Fresh it Up Volume
41,95
DU OPTJENER 5 Point
Björn Axén Heat Styling Protective 220°C 150 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point
Guide til stylingprodukter

Vi guider

Guide til stylingprodukter

Du kan nemt fare vild i det store udvalg af stylingprodukter til håret. Derfor har vi lavet en guide, der hjælper dig med at finde det rigtige stylingprodukt.

Læs også


Redskaber til dit pandehår

Når du styler dit pandehår, spiller dine redskaber en vigtig rolle. Hvis du har hvirvler i pandehåret, er det en god idé at bruge en lille kam til at holde håret i den ønskede retning, mens du føntørrer håret.


Apropos føntørrer, så er dette et redskab, du kommer til at bruge dagligt. Hårvask og føntørring af pandehåret dagligt er nemlig ikke til at komme uden om, når man vælger en frisure med pandehår.


Vil du have en anelse svaj i pandehåret, så er en rundbørste en god investering, og hvis du går efter et lige og glat pandehår, er et godt glattejern ikke til at undvære. Man kan få mini glattejern, der passer perfekt til pandehåret.​​​​​​​​​​​​​​

Remington Glattejern Ceramic Slim S1510
189,95
Førpris 269,95
DU OPTJENER 19 Point
GHD Aura Hair Dryer
1.549,00
DU OPTJENER 155 Point
M.COSMETICS PRO Antistatic Pin Tail Comb 1 stk
39,95
DU OPTJENER 4 Point
Olie – De gyldne dråber til hud og hår

Vi guider

Olie – De gyldne dråber til hud og hår

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs også

Sådan klipper du selv dit pandehår

Vi kan hurtig blive enige om, at det er fristende selv lige at studse pandehåret, så man slipper for alle de besøg hos frisøren.


Det er også fint og på eget ansvar, men det er en god idé trods alt at lade frisøren klippe din pandehårsdebut, og lad hende eventuelt give dig nogle råd til, hvordan du selv skal gribe det an i fremtiden derhjemme.


 • Vask håret, og tør det.

 • Red det i den skilning, du plejer at have det.

 • Tag en lille tot ad gangen mellem fingrene, og hold det, som du ønsker, pandehåret skal klippes.

 • Hold det (og fingrene) helt vandret, hvis du ønsker det klippet meget skarpt, eller skråt, hvis du ønsker det mere livligt/pjusket.

 • Sørg for at bruge en god skarp saks – helst en, som er lavet til at klippe hår.

 • Tag det stille og roligt, og klip hellere for lidt end for meget af første gang. Du kan altid klippe igen.
  ​​​​​​​
 • Det er en god idé at starte på midten og klippe ud mod siden – først i den ene side og dernæst i den anden side.


Produkter til klipning af pandehår

Er du en gør-det-selv kvinde, når det gælder hårklipning? Så er det vigtigt, at du har den helt rette saks.


Det er derfor en god idé at invister i en frisørsaks, der både kan bruges til klipning af fint og kort pandehår, men også længere hår.  Matas Striber Frisørsaks med Skaft
209,95
DU OPTJENER 21 Point
Matas Striber Frisørsaks
225,95
DU OPTJENER 23 Point


Tip! Hårspænder er gode til dage, hvor du ikke magter dit pandehår eller ikke har tid til at style det.
Accessories til dit pandehår

Dit pandehår er næsten en accessory i sig selv. Alligevel kan du virkelig opdatere dit hårlook med spænder og hårbøjler, som ser superflotte ud til dit pandehår, uanset om du har kort eller langt hår. En hårbøjle kan også redde dig på de dage, hvor pandehåret ikke vil, som du vil.


​​​​​​​På SS19-catwalken viste Prada hårbøjler, Miu Miu viste sløjfer, Gucci rockede tiara-looket, og Versace gik all in på hårklemmer.

​​​​​​​

Everneed Pretty Bubba Glam Hårspænde
79,95
DU OPTJENER 8 Point
Everneed Heavens Pearls Hårbøjle
99,95
DU OPTJENER 10 Point
Senze Hårklemme Green
39,95
DU OPTJENER 4 Point

Relaterede produkter

Sachajuan Volume Cream 125 ml
107,95
Førpris 134,95
DU OPTJENER 11 Point
M.COSMETICS Teardrop Pins 6 stk.
44,95
DU OPTJENER 5 Point
ZENZ Salt Water Spray Pure Medium Hold No. 14 200 ml
249,95
DU OPTJENER 25 Point
Gun-Britt Booster Spray 150 ml
259,95
DU OPTJENER 26 Point

Relaterede artikler

Kort hår – Trends, tendenser og hårpleje

Spot Trenden

Kort hår – Trends, tendenser og hårpleje

Af Trine Brøndsted

Foto: MEGA. Celebrities som Rihanna, Scarlett Johansson og Kate Hudson har været med til at bane vejen for efterårets hotteste trend, kort hår. Find gode råd til den rette frisure, pleje og styling lige her.

Læs Mere
Få sundt hår med økologisk hårpleje fra HairLust

Nyhed

Få sundt hår med økologisk hårpleje fra HairLust

Af Matas

Du bliver, hvad du spiser, siger man, men du bliver i dén grad også, hvad du smører på din hud eller bruger til dit hår. Med den nye serie af proteinrige, veganske og økologiske hårprodukter fra det innovative danske hårplejebrand, HairLust, behøver du ikke gå på kompromis med hverken sundhed eller skønhed.

Læs Mere
Vi tester 8 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 8 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
5 Hverdagstips til et sundt hår

Vi guider

5 Hverdagstips til et sundt hår

Det kan være svært at vide, hvad vejen til et sundt hår er og hvordan man skal pleje det i dagligdagen. Materialist og stylist, Cecille, guider dig frem til de bedste tips.

Læs Mere
 • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Afsendelse 1-3 hverdage
 • Gaver byttes t.o.m 31. jan. 2020
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands