• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Din sundhed

Sådan får dit barn en solsikker sommer

Solbeskyttelse er vigtigt for os alle. Uden solbeskyttelse bliver vi solskoldede, og det gør ondt på huden nu og her - og øger risikoen for hud- og modermærkekræft på længere sigt. Børn er særligt udsatte, når det kommer til uv-stråling, fordi deres kroppe stadig vokser. Kræftens Bekæmpelse guider dig til solbeskyttelse af dit barn, så I får en dejlig sommer uden solskoldninger.

Heldigvis er det ret enkelt at solbeskytte vores små medborgere mod solens uv-stråling. Kræftens Bekæmpelses tre solråd om skygge, solhat og solcreme gælder nemlig for både voksne og børn. Så hvis du ved, hvordan du skal passe på din egen hud i solen, ved du også, hvordan du solbeskytter dit barn. Husk at dit barn ofte kopierer dig, så lær endelig fra dig og vær det gode eksempel, der viser, hvordan man passer på sin hud og undgår solskoldninger.

6 råd til solbeskyttelse

Med nogle simple råd kan I sagtens nyde sommeren samtidig med, at I passer på solen.

1. Brug solcreme

Smør altid dit barns krop ind i solcreme. Kræftens Bekæmpelse anbefaler mindst faktor 15 i Danmark, og mindst faktor 30, hvis I rejser sydpå. Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du går efter svanemærkede produkter.


Er du usikker på, hvor meget solcreme dit barn skal bruge? Som huskeregel skal du bruge en barnehåndfuld solcreme til en hel barnekrop. Det svarer til 20 ml. Men hellere brug for meget end for lidt. Det kan give ekstra beskyttelse, hvis du smører dit barn ind to gange med ca. 20 minutters mellemrum, inden I går ud i solen.


Spædbørn, som endnu ikke kan bevæge sig selv, skal holdes væk fra direkte sollys og behøver derfor ikke solcreme.

2. UV-perlearmbånd

Med UV-perleambåndene fra Kræftens Bekæmpelse kan dit barn på en sjov måde lære om solbeskyttelse. Perlerne på armbåndet skifter nemlig farve, når barnet opholder sig i solen.


Ved køb af perlearmbånd er du med til at støtte Kræftens Bekæmpelses arbejde med at forebygge kræft i huden.

3. Tjek uv-indekset

Vi skal solbeskytte os, når uv-indekset er 3 eller derover - og det gælder uanset om vi bader på stranden eller leger i haven. Uv-indekset kommer typisk over 3 i perioden fra april til september, så her er det en god ide at tjekke uv-indekset.


Se mere om uv-indekset og download appen UV-INDEKS her.

Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Vi guider

Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Ved uv-indeks på 3 og derover er solbeskyttelse nødvendig. Med appen ’UV-INDEKS’ ved du altid, om du bør beskytte dig. Appen virker både i Danmark og i udlandet, så du altid har uv-indekset lige ved hånden.

Læs også

4. Skygge 

Sørg altid for, at dit barn har mulighed for at søge skygge. Det gælder særligt mellem 12 og 15, hvor uv-strålingen er stærkest. Vær opmærksom på, at dit barn faktisk stadig får noget sol, selvom han/hun opholder sig i skyggen. Overflader som eksempelvis sand og vand reflekterer strålingen. Derfor bør dit barn også følge de andre solråd, selvom han/hun opholder sig i skyggen. 

5. Hat og let tøj

Det er altid en god idé at iklæde dit barn en bredskygget hat og løstsiddende tøj. Hatten skal gerne dække hoved og ører samt skygge for ansigt og nakke. Tøjet kan være af tætvævet stof, da det giver den bedste beskyttelse og er køligt. Du kan også vælge at købe særligt uv-tøj, der er testet, så man ved, at det beskytter med f.eks. en faktor 50. 

6. Du giver dine egne vaner videre til dit barn

Børn lærer ved at efterligne. Så husk at sætte det gode eksempel – brug solcreme og solhat og undgå direkte sollys mellem 12 og 15. Så lærer du dine børn gode solvaner - og beskytter samtidig din egen hud.

Relaterede artikler

Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Vi guider

Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Ved uv-indeks på 3 og derover er solbeskyttelse nødvendig. Med appen ’UV-INDEKS’ ved du altid, om du bør beskytte dig. Appen virker både i Danmark og i udlandet, så du altid har uv-indekset lige ved hånden.

Læs Mere
Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Vi guider

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Af Amalie Schiller

Sommeren er på vej, og det betyder, at vi endelig skal ud og nyde de længe ventede solstråler. Men har du styr på, hvilken solfaktor du skal bruge? Her får du en guide til at vælge den helt rigtige solfaktor i sommervarmen, så du er godt beskyttet mod solens stråler.

Læs Mere
Alt, du skal vide om solcreme

Vi guider

Alt, du skal vide om solcreme

Af Astrid Lund Olstrup

Når sommeren står for døren, og solens stråler begynder at varme din hud, skal du til at tænke på solbeskyttelse. Ud over skygge og solhat, så er solcremen din bedste ven. Én ting er at vælge den rigtige, en anden ting er at bruge den rigtigt.

Læs Mere
Pas godt på din hud i solen

Vi guider

Pas godt på din hud i solen

Af Matas

Det er skønt at være i solen, men for meget sol er skadeligt for din hud og din sundhed. Her får du gode råd til, hvordan du bedst passer på dig selv og din hud.

Læs Mere