Din sundhed
25 mest stillede spørgsmål til sundhedsplejersken
Anette Straadt er sundhedsplejerske hos Æblebørn. Her hos Matas.dk guider hun og hjælper med viden omkring at blive forældre, børn og baby. Her svarer hun på alle de mest stillede spørgsmål til sundhedsplejersken.

Hvad er tigerspring? Hvornår må baby komme i bad? Hvornår får baby tænder? Se sundhedsplejersken svare på alle de mest stillede spørgsmål omkring baby her i artiklen.

1. Hvad er tigerspring?

2. Hvor ofte skal baby i bad?

3. Hvornår må baby komme i bad?

4. Hvornår får baby tænder?

5. Hvornår kan baby sidde selv?

6. Hvornår må baby få vand?

De 10 tigerspring: Sundhedsplejersken guider

Din sundhed

De 10 tigerspring: Sundhedsplejersken guider

Små børn og babyer udvikler sig i en hastig fart, og det gælder også deres små hjerner. De mentale ændringer, dit barn gennemgår de første måneder af livet, foregår i bestemte perioder og kaldes for tigerspring. Det er udviklingsperioder, hvor alting tager fart, og dit barn lærer mere om sig selv og den verden, det lever i. Læs med her, hvor sundhedsplejerske Anette Straadt guider til de 10 tigerspring, samt hvordan du bedst kan støtte dit barn under et spring.

Læs også

7. Hvornår må jeg give min baby grød/mos?

8. Hvor meget skal baby spise?

9. Hvornår må baby få yoghurt?

10. Hvornår må baby sove på maven?

11. Hvor langt kan baby se?

Babys badetid: Sådan skaber du en god oplevelse

Vi guider

Babys badetid: Sådan skaber du en god oplevelse

Den første badetid med baby er ofte fuld af forventninger – og garanteret en masse spørgsmål. For hvornår må en nyfødt egentlig komme i bad? Hvor ofte skal de bades, og hvor varmt må vandet være? I denne artikel svarer sundhedsplejerske Anette Straadt på nogle af de mest stillede spørgsmål og kommer med sine bedste tips til, hvordan I skaber den bedste oplevelse for både baby og forældre.

Læs også

12. Hvor meget skal baby sove?

13. Hvornår kan baby se farver?

14. Hvornår må man klippe babys negle?

15. Hvornår må baby sove ude?

Hvornår kan baby holde hovedet selv?

Din sundhed

Hvornår kan baby holde hovedet selv?

Jo ældre baby bliver, jo mere arbejder han/hun på at styrke og finjustere brugen af muskler. Det gælder blandt andet at lære at holde og bevæge hovedet. I denne artikel gør sundhedsplejerske Anette Straadt dig klogere på, hvornår baby selv kan holde hovedet, og hvordan I som forældre kan hjælpe den lille godt på vej med at lære det.

Læs også

16. Hvordan får jeg mit barn til at sove?

17. Hvor skal min baby sove?

18. Hvad gør jeg, når min baby er forkølet?

19. Hvordan styrker jeg min babys immunforsvar?

20. Hvad skal jeg spise, når jeg ammer?

21. Hvad gør jeg ved rød numse?

22. Hvad gør jeg ved arp?

23. Hvad gør jeg ved kolik?

24. Hvad gør jeg ved eksem?

25. Hvad skal baby sove i om natten?

Om eksperten

Anette Straadt er sundhedsplejerske med mange års erfaring fra sit arbejde som sundhedssygeplejerske på neonatalafdeling og som selvstændig. Anette har særligt fordybet sig i viden om børns immunforsvar, tarmsystem og naturlige sundhed. Hun er blandt andet forfatter til bogen ’Slut med snot’.
​​​​​​​

Find inspiration og hjælp fra Anette på æblebørn.dk

Relaterede artikler

Nyfødt baby: Hvad skal vi huske?

Matas LIVE

Nyfødt baby: Hvad skal vi huske?

Af Matas

Den lille ny er på trapperne, og I står snart over for forældreskabet. Det skaber stor glæde – og en lille smule usikkerhed. For har man nu fået rigtig styr på alting, og ligger sutterne klar? Er pusletasken fyldt med alt det, man har brug for? Se med i denne live, hvor vi guider dig gennem de praktiske ting, du får brug for i den første tid af forældreskabet lige fra pakning af hospitalstasken til den nybagte mors bedste råd.

Læs Mere
Vær forsigtig med kemien, når du er gravid

Vi guider

Vær forsigtig med kemien, når du er gravid

Af Lene Skou Jensen

Vi vil rigtig gerne passe på vores børn – også mens de ligger inde i maven. Derfor lader vi være med at drikke alkohol og ryge cigaretter, og vi forsøger at spise sundt og huske vitaminpillerne. Men hvordan er det lige med kemikalier i fx cremer, kosmetik og alt det andet?

Læs Mere
Vi guider: Den bedste pleje til din baby

Vi guider

Vi guider: Den bedste pleje til din baby

Af Ida Hinchely Kyhn

En fin og sart babyhud fortjener den mest skånsomme pleje. Størstedelen af Matas babypleje-produkter har økologisk indhold og bærer både Svanemærket og Den Blå Krans. I denne artikel guider vi til serien fra Matas Striber til baby, så du kan blive klogere på de forskellige produkter.

Læs Mere
Sådan pakker du pusletasken til baby

Din sundhed

Sådan pakker du pusletasken til baby

Af Ida Hinchely Kyhn

En lang dag på farten med en lille ny kan være strabadserende for både mor og baby. Derfor er det altid godt at have pakket en god pusletaske, så du har alt det, du skal bruge, lige ved hånden. Læs med her, så guider vi til det, din baby ikke kan undvære, når I er på farten.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.