• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Nyhed

Striberne lancerer ny Curly Girl-serie

Hvis man har et krøllet hår, så kan man næsten ikke være kommet uden om at have hørt om Curly Girl-metoden. Det er en måde at pleje sine krøller på, lige fra vask til styling, som er blevet utrolig populær, da den virkelig får krøllerne til at poppe og fremstå bouncy og fulde af liv. Striberne har nu lanceret deres helt egen serie af Curly Girl-produkter, som også er Svanemærket. Læs med her, så guider vi til, hvordan du får den helt rigtige hårplejerutine til dine krøller.

Et krøllet hår kan være svært at have med at gøre. Plejer man det ikke rigtigt, kan håret blive tørt og crispy, og krøllerne kan risikere at miste det liv og spil, man ellers gerne vil have, de har. Derfor har flere og flere tyet til Curly Girl-metoden, som i den grad har vundet indpas i det krøllede community de sidste mange år. I denne artikel guider vi til Curly Girl metoden step by step med den helt nye serie fra Striberne. Alle produkterne i serien er Svanemærket og har en meget mild og frisk duft.

Hvad er Curly Girl metoden?

Helt kort er Curly Girl-metoden en måde hvorpå, man plejer sit naturlige fald eller krøllede hår, som spænder helt fra hårvask til styling. Det indebærer en række forskellige plejeprodukter til håret, som skal være såkaldt ’Curly Girl approved’, hvilket blandt andet betyder, at produkterne skal været baseret på en formel uden skrappe sulfater, silikone, udtørrende alkohol, voks og mineralske olier. Målet er at undgå at udtørre håret, så det ikke længere er kruset og frizzy, men i stedet lækkert, bouncy og samlet. Men det bygger også på accept og kærlighed til ens egne naturlige krøller – i stedet for at glatte dem, skal man omfavne dem og få det aller bedste ud af dem.

De seneste år er Curly Girl blevet et helt community verden over, hvor kvinder i alle aldre følger metoden og har fået flotte resultater. Metoden blev oprindelig skabt tilbage i 2001 af hårstylist Lorraine Massey. Metoden har siden da gennemgået en række ændringer, for at nå til hvor den er i dag. For i dag er der forskellige måder, man kan bruge metoden på, men grundprincipperne er stadig de samme.

Sådan bruger du Cirly Girl metoden:

Step 1: Håret skal vaskes

Når håret skal vaskes, kan du gøre det på to forskellige måder. Du kan bruge Low Poo, som er en lavtskummende shampoo med milde sulfater, eller Co-Wash, som er en vaskebalsam, som har en lidt federe konsistens. Co-Wash er uden sulfater, så her er det meget normalt, at håret lige skal vænne sig til det. Den indeholder en lille mængde ærteprotein, og giver masser af god fugt til håret. Det er vigtigt, at man vasker Co-Wash grundigt ud af håret igen bagefter, da den kræver lidt mere end en almindelig shampoo.

Matas Striberne har både en Low Poo og en Co-Wash i den nye Curly Girl-Serie. Begge indeholder ultra-fugtgivende ingredienser, som er med til at give krøllerne masser af samling og bounce, som er det, vi gere vil have.Giver Co-Wash/vaskebalsam fedtet hår?

Hvis man bruger en Co-Wash til at vaske sit hår, så hjælper den hovedbunden med at bibeholde den naturlige fugt. Men nogle kan godt føle, at håret kan føles lidt fedtet, hvis de bruger en vaskebalsam. Men det er meget op til den enkeltes præferencer og hårtyper, hvilken slags wash, der passer bedst. Har du fx et tykt eller tørt hår, kan Co-Wash være rigtig god. Husk også at masserer din hovedbund med din vaskebalsam i 3-5 minutter, så er du sikker på at få renset hovedbunden bedst muligt.

Du kan eventuelt supplere din rutine med en hovedbundsbørste, som du kan bruge, imens du vasker dit hår. Det får mere skidt og snavs med.

Derudover er det vigtigt at huske, at det tager lidt tid for dit hår at vænne sig til din nye rutine. Det er meget normalt, at der er en overgangsperiode, hvor håret skal tilpasse sig de forandringer, der hører med til at følge Curly Girl Metoden. Men hold ved din rutine, og hav tålmodighed - de gode resultater skal nok komme! En tommelfingerregel er at give det to måneder med din nye rutine, før du virkelig begynder at se resultater.

Step 2: Fugt med fugt på

Så skal lokkerne have masser af fugt! Brug Matas Gurly Conditioner efter hver hårvask. Den indeholder en lille mængde hvedeprotein og abrikoskerneolie, som er med til at give lokkerne præcis den fugt, de har brug for.

Påfør en god mængde i længderne – her skal du ikke spare! Det er vigtigt, at håret bliver helt fugtmættet med balsam. Brug fingrene eller en bredtandet kam til at køre balsammen gennem håret, så du sørger for, at hele håret er dækket. Det skal føles fedtet og godt mættet, så er du godt på vej. Rens balsammen ud igen efter et par minutter. Det gør ikke noget, hvis du ikke skyller det helt ud, der må gerne være lidt tilbage i håret.

Brug Matas Curly Protein Hair Mask en gang om ugen eller efter behov. Den bruges på præcis sammen måde, og giver håret lige det ekstra med sit indhold af blandt andet en lille mængde hvedeprotein, E-vitamin, arganolie og glycerin. Afslut med din conditioner, efter du har brugt din hårmaske, så du får lukket hårstrået igen. Denne maske indeholder, som navnet antyder, også protein, som bevarer fugten i håret.Hvorfor vælge Stribernes Curly Girl-serie?

Produkterne fra Stribernes Curly Girl-serie er både Svanemærket og 100% Curly Girl-godkendt. Du skal altså ikke til at vende alle produkter om og tjekke indholdet – det har vi nemlig undersøgt for dig, og du kan derfor trygt give dig i kast med at bruge produkterne i din rutine, da ingen af dem indeholder ingredienser, som Curly Girl-metoden ikke har godkendt.

Alle produkterne er mærket med tallene 1, 2 eller 3, så du ved præcis hvilken rækkefølge, du skal bruge produkterne i. Kig også efter det lille ’Curly Girl Approved’-mærke, så er du ikke i tvivl.

Derudover indeholder de alle veldokumenterede og effektive ingredienser, som sørger for at give dit hår de bedste vilkår for at holde sig sundt, smukt og bouncy. Produkterne har en mild duft, men indeholder ikke nogen af de 26 parfumestoffer, som er klassificeret som allergifremkaldende.

Step 3: Styling af lokkerne

Nu er håret vasket, og du har fået tilført det en masse god, lækker fugt. Har du brug for lidt ekstra, kan du påføre Matas Curly Leave-in Hair Mask i spidserne. Men ellers skal vi til at have fat i enten krøllecreme eller gel.

For nu skal der form på krøllerne! Om man vil bruge krøllecreme eller gel til dette step, det er op til dig. Du kan også mikse alt efter behov. Brug enten Matas Curly Curl Cream eller Matas Curly Styling Gel, fordel det i håndfladerne og lad produktet glide gennem det våde hår. Sørg for at få det fordelt jævn på alle dine krøller, så alt er dækket godt ind. Når produktet er påført, er det en god idé at vende hovedet nedad og kramme krøllerne op i dine håndflader, så du kan få formen på krøllerne frem.

Herefter skal håret tørres. Bøj hovedet nedad og lad krøllerne falde ned i en gammel t-shirt eller et mikrofiberhåndklæde. Vikl det, så det sidder på hovedet. Når krøllerne er tørre, så vikler du dem ud igen og krammer håret, så krøllerne kan komme frem. Brug eventuelt en diffuser, hvis håret ikke er nået at blive helt tørt. Og så er du klar!

​​​​​​​Ingen af de tre produkter indeholder protein.

Test af Curly Girl fra Striberne

Vores kollega Christina, som er butikschef i Matas, er stor tilhænger af Curly Girl-metoden. Hun testede Stribernes Curly Girl-serie, og her kan du se resultatet før og efter:

Før:

Efter:

Hvem kan bruge Curly Girl-metoden?

Produkterne kan bruges af alle, glat hår som krøllet, og både dem med naturligt krøl eller permanentet. Men metoden er udviklet til dem, der har et hår med fald eller krøller. Oplever du at have et frizzy hår, som kan føles lidt tørt og puffy, når du redder det ud, så kan det være, du har tendens til krøller. Prøv at følge Gurly Girl-metoden i en periode og se, om der kommer krøller frem i håret. Der findes mange historier om kvinder, der ikke vidste, de havde naturlige krøller, før de prøvede Curly Girl-metoden.

Relaterede artikler

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Matas LIVE

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Af Matas

Smukke, definerede og krus-fri krøller er det, mange krøltroppe drømmer om. Krøller er dog ikke det nemmeste at have med at gøre, og kræver nænsom pleje og særlig styling, for at tage sig bedst muligt ud. I dag guider vi til "Curly Girl Metoden" som er en måde at behandle krøllet hår på, for ekstra definition og et sundt hår.

Læs Mere
Curly Girl-sikker hårstyling: Sådan gør du

Matas LIVE

Curly Girl-sikker hårstyling: Sådan gør du

Af Matas

Curly Girl metoden er populær som aldrig før, så i dag deler vores helt egen curly girl, Christina Petersen, sine bedste tips til hvordan du kan style dit hår Curly Girl-venligt, samt deler sine anbefalinger til hvilke produkter du skal bruge.

Læs Mere
Curly girl metoden – trenden til alle med krøller

Hairstudio

Curly girl metoden – trenden til alle med krøller

Af Matas

Måske har du allerede hørt om curly girl metoden, og er en af de mange tusinde krøltoppe, som har taget den og co-wash til sig, for at fremhæve det krøllede look. Hvis ikke, skal du læse med her. Vi har nemlig stillet skarpt på curly girl og co-wash.

Læs Mere
Naturlige, bløde, wavy krøller med StylingStriber

Vi guider

Naturlige, bløde, wavy krøller med StylingStriber

Af Emily Salomon

Hvis jeg skulle vælge ét eneste stylingprodukt fra Matas Striberne, så blev det Curl Cream. Eller nej, Dry Shampoo Translucent, eller nej, Curl Cream.

Læs Mere