Vi guider

Alt du skal vide om Stribernes Curly Girl-serie

Hvis man har et krøllet hår, så kan man næsten ikke være kommet uden om at have hørt om Curly Girl-metoden. Det er en måde at pleje sine krøller på, lige fra vask til styling, som er blevet utrolig populær, da den virkelig får krøllerne til at poppe! Striberne har lanceret deres helt egen serie af Svanemærkede Curly Girl-produkter, som nu også kan fås i parfumefri udgaver. Læs med her, så guider vi til, hvordan du får den helt rigtige hårplejerutine til dine krøller.

Et krøllet hår kan være svært at have med at gøre. Plejer man det ikke rigtigt, kan håret blive tørt og crispy, og krøllerne kan risikere at miste det liv og spil, man ellers gerne vil have, de har. Derfor har flere og flere tyet til Curly Girl-metoden, som i den grad har vundet indpas i det krøllede community de sidste mange år. I denne artikel guider vi til metoden step by step med Curly Girl-serien fra Striberne. Alle produkterne i serien er Svanemærket og kan enten fås med en mild og frisk duft eller helt uden parfume.

Hvad er Curly Girl metoden?

Helt kort er Curly Girl-metoden en måde hvorpå, man plejer sit naturlige fald eller krøllede hår, som spænder helt fra hårvask til styling. Det indebærer en række forskellige plejeprodukter til håret, som skal være såkaldt ’Curly Girl approved’, hvilket blandt andet betyder, at produkterne skal været baseret på en formel uden skrappe sulfater, silikone, udtørrende alkohol, voks og mineralske olier. Målet er at undgå at udtørre håret, så det ikke længere er kruset og frizzy, men i stedet lækkert, bouncy og samlet. Men det bygger også på accept og kærlighed til ens egne naturlige krøller – i stedet for at glatte dem, skal man omfavne dem og få det aller bedste ud af dem.

De seneste år er Curly Girl blevet et helt community verden over, hvor kvinder i alle aldre følger metoden og har fået flotte resultater. Metoden blev oprindelig skabt tilbage i 2001 af hårstylist Lorraine Massey. Metoden har siden da gennemgået en række ændringer, for at nå til hvor den er i dag. For i dag er der forskellige måder, man kan bruge metoden på, men grundprincipperne er stadig de samme.

Sådan bruger du Cirly Girl metoden:

Step 1: Håret skal vaskes

Når håret skal vaskes, kan du gøre det på to forskellige måder. Du kan bruge Low Poo, som er en lavtskummende shampoo med milde sulfater, eller Co-Wash, som er en vaskebalsam, som har en lidt federe konsistens. Co-Wash er uden sulfater, så her er det meget normalt, at håret lige skal vænne sig til det. Den indeholder en lille mængde ærteprotein, og giver masser af god fugt til håret. Det er vigtigt, at man vasker Co-Wash grundigt ud af håret igen bagefter, da den kræver lidt mere end en almindelig shampoo.

Matas Striberne har både en Low Poo og en Co-Wash i Curly Girl-serien. Begge indeholder ultra-fugtgivende ingredienser, som er med til at give krøllerne masser af samling og bounce, som er det, vi gerne vil have.

SPAR 20%ABONNÉR
500 ml
Matas StriberCurly Low-Poo Shampoo Uden Parfume
99,95 kr.
(27)
SPAR 20%ABONNÉR
500 ml
Matas StriberCurly Co-Wash Vaskebalsam Uden Parfume
99,95 kr.
(20)
SPAR 20%ABONNÉR
500 ml
Matas StriberCurly Low-Poo Shampoo
99,95 kr.
(225)
SPAR 20%ABONNÉR
500 ml
Matas StriberCurly Co-Wash Vaskebalsam
99,95 kr.
(162)

Psst...

Har du lagt mærke til farveforskellen på fronten af Striberne? Det er så du nemt kan se, om Striben er med eller uden parfume. Er etiketten samme farve som striberne, indeholder produktet parfume – er den til gengæld hvid, er produktet uden parfume.

Den lyserøde farve betyder, at produktet er med parfume

Den hvide farve betyder, at produktet er uden parfume

Giver Co-Wash/vaskebalsam fedtet hår?

Hvis man bruger en Co-Wash til at vaske sit hår, så hjælper den hovedbunden med at bibeholde den naturlige fugt. Men nogle kan godt føle, at håret kan føles lidt fedtet, hvis de bruger en vaskebalsam. Men det er meget op til den enkeltes præferencer og hårtyper, hvilken slags wash, der passer bedst. Har du fx et tykt eller tørt hår, kan Co-Wash være rigtig god. Husk også at masserer din hovedbund med din vaskebalsam i 3-5 minutter, så er du sikker på at få renset hovedbunden bedst muligt.

Du kan eventuelt supplere din rutine med en hovedbundsbørste, som du kan bruge, imens du vasker dit hår. Det får mere skidt og snavs med.

Derudover er det vigtigt at huske, at det tager lidt tid for dit hår at vænne sig til din nye rutine. Det er meget normalt, at der er en overgangsperiode, hvor håret skal tilpasse sig de forandringer, der hører med til at følge Curly Girl-metoden. Men hold ved din rutine, og hav tålmodighed - de gode resultater skal nok komme! En tommelfingerregel er at give det to måneder med din nye rutine, før du virkelig begynder at se resultater.

Step 2: Fugt med fugt på

Så skal lokkerne have masser af fugt! Brug Matas Curly Conditioner eller Curly Silk Protein Conditioner efter hver hårvask.


Matas Curly Conditioner indeholder en lille mængde hvedeprotein og abrikoskerneolie, som er med til at give lokkerne præcis den fugt, de har brug for.


Du kan også vælge Curly Silk Protein Conditioner, som er din garanti for silkebløde krøller! Det er nemlig en plejebalsam, der er rig på silkeprotein, arganolie og E-vitamin, der beskytter og styrker dit hår. Glycerin sørger for beskyttelse mod udtørring af hovedbunden.


Protein spiller en afgørende rolle i hårets sundhed og struktur, da det er medansvarligt for hårets styrke, elasticitet og modstandsdygtighed. Hvis du er én, der har tendens til at mangle protein i håret, vil det være en god måde at give håret, hvad det har brug for med denne balsam.

​​​​​​​

Påfør en god mængde i længderne – her skal du ikke spare! Det er vigtigt, at håret bliver helt fugtmættet med balsam. Brug fingrene eller en bredtandet kam til at køre balsammen gennem håret, så du sørger for, at hele håret er dækket. Det skal føles fedtet og godt mættet, så er du godt på vej. Skyl balsammen ud igen efter et par minutter. Det gør ikke noget, hvis du ikke skyller det helt ud, der må gerne være lidt tilbage i håret.

Brug Matas Curly Hair Mask én gang om ugen eller efter behov. Den bruges på præcis samme måde, og giver lige håret det ekstra med sit indhold af blandt andet en lille mængde hvedeprotein, E-vitamin, arganolie og glycerin. Afslut med din conditioner, efter du har brugt din hårmaske, så du får lukket hårstrået igen.

​​​​​​​

SPAR 20%ABONNÉR
500 ml
Matas StriberCurly Conditioner Uden Parfume
99,95 kr.
(21)
SPAR 30%KØB 2
250 ml
Matas StriberCurly Hair Mask Uden Parfume
89,95 kr.
(11)
SPAR 20%ABONNÉR
500 ml
Matas StriberCurly Silk Protein Conditioner
119,95 kr.
(54)
SPAR 20%ABONNÉR
500 ml
Matas StriberCurly Conditioner
99,95 kr.
(203)
SPAR 30%KØB 2
250 ml
Matas StriberCurly Hair Mask
89,95 kr.
(121)

Den lyserøde farve betyder, at produktet er med parfume

Den hvide farve betyder, at produktet er uden parfume

Hvorfor vælge Stribernes Curly Girl-serie?

Produkterne fra Stribernes Curly Girl-serie er både Svanemærket og 100% Curly Girl-godkendt. Du skal altså ikke til at vende alle produkter om og tjekke indholdet – det har vi nemlig undersøgt for dig, og du kan derfor trygt give dig i kast med at bruge produkterne i din rutine, da ingen af dem indeholder ingredienser, som Curly Girl-metoden ikke har godkendt.

Alle produkterne er mærket med tallene 1, 2 eller 3, så du ved præcis hvilken rækkefølge, du skal bruge produkterne i. Kig også efter det lille ’Curly Girl-metoden by Matas’-mærke, så er du ikke i tvivl.

Derudover indeholder de alle veldokumenterede og effektive ingredienser, som sørger for at give dit hår de bedste vilkår for at holde sig sundt, smukt og bouncy. Produkterne har en mild duft, men indeholder ikke nogen af de 26 parfumestoffer, som er klassificeret som allergifremkaldende.

Step 3: Styling af lokkerne

Nu er håret vasket, og du har fået tilført det en masse god, lækker fugt. Har du brug for lidt ekstra, kan du påføre Matas Curly Leave-in Hair Mask i spidserne. Men ellers skal vi til at have fat i enten krøllecreme, gel og/eller mousse.

For nu skal der form på krøllerne! Om man vil bruge krøllecreme eller gel til dette step, det er op til dig. Du kan også mikse alt efter behov. Brug enten Matas Curly Curl Cream eller Matas Curly Styling Gel, fordel det i håndfladerne og lad produktet glide gennem det våde hår. Sørg for at få det fordelt jævn på alle dine krøller, så alt er dækket godt ind. Når produktet er påført, er det en god idé at vende hovedet nedad og kramme krøllerne op i dine håndflader, så du kan få formen på krøllerne frem.


Hvis du ønsker, at dine smukke krøller skal sidde hele dagen, så er Curly Mousse din partner i stylingprocessen! Moussen er nemlig beriget med betaine, der styrker og giver elasticitet til håret, mens provitamin B5 plejer og tilfører fugt. Holdet til krøllerne opnås med pullulan, som sikrer, at krøllerne "låses" i samme position hele dagen.

​​​​​​​

Herefter skal håret tørres. Bøj hovedet nedad og lad krøllerne falde ned i en gammel t-shirt eller et mikrofiberhåndklæde. Vikl det, så det sidder på hovedet. Når krøllerne er tørre, så vikler du dem ud igen og krammer håret, så krøllerne kan komme frem. Brug eventuelt en diffuser, hvis håret ikke er nået at blive helt tørt. Og så er du klar!

​​​​​​​Ingen af de fire produkter indeholder protein.

​​​​​​​

150 ml
Matas StriberCurly Curl Cream Uden Parfume
79,95 kr.
(32)
SPAR 30%KØB 2
150 ml
Matas StriberCurly Leave-In Hair Mask Uden Parfume
79,95 kr.
(16)
200 ml
Matas StriberCurly Styling Gel Uden Parfume
79,95 kr.
(17)
150 ml
Matas StriberCurly Mousse
79,95 kr.
(73)
SPAR 20%ABONNÉR
200 ml
Matas StriberCurly Styling Gel
79,95 kr.
(174)
SPAR 20%ABONNÉR
150 ml
Matas StriberCurly Curl Cream
79,95 kr.
(258)
SPAR 30%KØB 2
150 ml
Matas StriberCurly Leave-In Hair Mask
79,95 kr.
(55)

Den lyserøde farve betyder, at produktet er med parfume

Den hvide farve betyder, at produktet er uden parfume

Parfumefri nyhed: Vi har hørt jeres bønner!

Matas Striber har lyttet til jer og forstår jeres ønsker om endnu mere skånsomme og allergivenlige hårpleje- og stylingprodukter.


Derfor er vi glade for at kunne præsentere jer for deres eksisterende Curly Girl-produkter i nye, parfumefri udgaver, der har præcis samme fantastiske ingredienser, som du og dine krøller elsker!


Hvis du har krøllet hår, ved du, hvor vigtigt det er at pleje det på den helt rigtige måde. Med den voksende popularitet af Curly Girl-metoden har Matas Stribers Curly Girl-produkter allerede hjulpet utallige krølhårede kvinder og mænd med at få det bedste ud af krøllerne med den helt rigtige pleje og styling. Og nu går de endnu et skridt videre i deres engagement om at opfylde dine behov.


Mange med krøller har nemlig en følsom hovedbund og hud, der reagerer negativt på duftstoffer og parfume i produkter. Derfor besluttede Matas Striber sig for at lancere 7 af Curly Girl-produkterne i parfumefri versioner, så du fortsat kan nyde de samme fantastiske fordele af Curly Girl-serien uden bekymring for potentielle hudirritationer.


Alle produkterne er selvfølgelig også stadig Svanemærkede, hvilket sikrer dig, at de er miljømæssigt bæredygtige og skånsomme både for dig og planeten.

Du kan nemt se forskel på, om Striben er med eller uden parfume; Er etiketten samme farve som striberne, indeholder produktet parfume – er den til gengæld hvid, er produktet uden parfume.

Så uanset om du allerede er stor fan af Curly Girl-serien eller overvejer at prøve produkterne for første gang, så husk, at du altså nu også har mulighed for at vælge den parfumefri udgave! ​​​​​​​

SPAR 20%ABONNÉR
500 ml
Matas StriberCurly Low-Poo Shampoo Uden Parfume
99,95 kr.
(27)
SPAR 20%ABONNÉR
500 ml
Matas StriberCurly Co-Wash Vaskebalsam Uden Parfume
99,95 kr.
(20)
SPAR 20%ABONNÉR
500 ml
Matas StriberCurly Conditioner Uden Parfume
99,95 kr.
(21)
SPAR 30%KØB 2
250 ml
Matas StriberCurly Hair Mask Uden Parfume
89,95 kr.
(11)
150 ml
Matas StriberCurly Curl Cream Uden Parfume
79,95 kr.
(32)
SPAR 30%KØB 2
150 ml
Matas StriberCurly Leave-In Hair Mask Uden Parfume
79,95 kr.
(16)
200 ml
Matas StriberCurly Styling Gel Uden Parfume
79,95 kr.
(17)

Som man måske kan fornemme på billedet herunder, er Pernille fra redaktionen svært glad for de nye parfumefri versioner af CG-produkterne.

Pernille tester parfumefri varianter

Jeg (Pernille fra redaktionen) har ved mange tidligere lejligheder udtrykt min store begejstring for Matas Stribers Curly Girl-serie, og jeg gør det gerne igen!

Udover at skrive artikler er jeg også vært på mange af Matas’ Liveshows, hvor jeg utallige gange har fået spørgsmål, om Matas Stribers Curly Girl-serie findes i en parfumefri version. Jeg har aldrig kunnet sige ja før nu, så jeg VED, at dette er en rigtig glædelig nyhed for mange af jer derude - herunder mig selv!

Hvis du i øvrigt vil se, hvordan jeg styler mit hår med serien fra Curly Girl, så kan du se en live-demonstration lige her.


Selvom jeg stadig elsker Matas Stribers serie med parfume, så vælger jeg altid parfumefri varianter, hvis jeg kan, når det gælder shampoo, balsam og masker. Dog kan jeg godt lide lidt parfume i mine stylingprodukter, så mit hår stadig dufter en smule. Så jeg kommer personligt nok til at købe lidt fra begge serier, og det er fantastisk, at jeg nu kan mixe og matche præcis som det passer mig og mine behov.

Jeg synes, det er så glædeligt, når brands lytter til deres kunder og så vidt muligt opfylder deres ønsker – så kæmpe cadeau til Matas Striber – det er godt gået! Da produkterne stadig indeholder samme effektive ingredienser, kan jeg af samme årsag ikke sige, at jeg har fået bedre resultater end serien med parfume – jeg får akkurat samme resultater (hvilket jeg er virkelig glad for, for det er de bedste resultater, jeg har fået med nogen krølleprodukter nogensinde).

Så jeg kan kun anbefale serien til alle mine krølhårede medsøstre og brødre – og nu også til alle med eller uden følsom hovedbund!

Test af Curly Girl fra Striberne

Vores kollega Christina, som er butikschef i Matas, er stor tilhænger af Curly Girl-metoden. Hun testede Stribernes Curly Girl-serie, og her kan du se resultatet før og efter:

Før:

Efter:

Test af Curly Girl fra Striberne

Også Pernille fra redaktionen har testet Matas Stribernes pleje- og stylingserie samt det nyeste stylingprodukt, Curly Mousse, som er blevet Pernilles absolutte favoritprodukt. Se lige hendes vildt smukke resultat herunder:”Jeg troede ikke, jeg kunne blive en større fan af Matas Stribers Curly Girl-serien, end jeg var i forvejen, men jeg tog fejl – for wow, hvor har Matas Striber (endnu engang) fået mig til at måbe!” – Pernille fra redaktionen  ★★★★★

Hvem kan bruge Curly Girl-metoden?

Produkterne kan bruges af alle, glat hår som krøllet, og både dem med naturligt krøl eller permanentet. Men metoden er udviklet til dem, der har et hår med fald eller krøller. Oplever du at have et frizzy hår, som kan føles lidt tørt og puffy, når du redder det ud, så kan det være, du har tendens til krøller. Prøv at følge Gurly Girl-metoden i en periode og se, om der kommer krøller frem i håret. Der findes mange historier om kvinder, der ikke vidste, de havde naturlige krøller, før de prøvede Curly Girl-metoden.

Relaterede produkter

SPAR 18,-
Matas StriberCurl Cream Uden Parfume
Fra 26,95 kr.67,95 kr.
(411)
SPAR 20,-
Matas StriberSalt Water Spray Uden Parfume
Fra 29,95 kr.84,95 kr.
(325)
SPAR 20,-
150 ml
Matas StriberCurl Defining Gel Spray
54,95 kr.74,95 kr.
(144)
SPAR 20%ABONNÉR
Matas StriberSkælshampoo Uden Parfume
Fra 34,95 kr.
(577)
SPAR 25,-
Matas StriberMen Hair & Body Shampoo til Normal Hud
74,95 kr.99,95 kr.
(382)
SPAR 20%ABONNÉR
Matas StriberLuksus Shampoo til Normalt Hår
Fra 34,95 kr.
(876)

Relaterede artikler

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Matas LIVE

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Af Matas

Smukke, definerede og krus-fri krøller er det, mange krøltroppe drømmer om. Krøller er dog ikke det nemmeste at have med at gøre, og kræver nænsom pleje og særlig styling, for at tage sig bedst muligt ud. I dag guider vi til "Curly Girl Metoden" som er en måde at behandle krøllet hår på, for ekstra definition og et sundt hår.

Læs Mere
Curly Girl-sikker hårstyling: Sådan gør du

Matas LIVE

Curly Girl-sikker hårstyling: Sådan gør du

Af Matas

Curly Girl metoden er populær som aldrig før, så i dag deler vores helt egen curly girl, Christina Petersen, sine bedste tips til hvordan du kan style dit hår Curly Girl-venligt, samt deler sine anbefalinger til hvilke produkter du skal bruge.

Læs Mere
Curly girl – Alt du skal vide om metoden

Hairstudio

Curly girl – Alt du skal vide om metoden

Af Amalie Kaaris Lund

Her er den komplette guide til Curly Girl metoden og produkterne! Måske er du en af de mange tusinde krøltoppe, som har taget den og co-wash til sig for at fremhæve det krøllede look. Eller også skal du netop til at i gang! Læs med her. Vi har nemlig stillet skarpt på curly girl, co-wash og low-poo i en trin for trin guide.

Læs Mere
Naturlige, bløde, wavy krøller med StylingStriber

Vi guider

Naturlige, bløde, wavy krøller med StylingStriber

Af Emily Salomon

Hvis jeg skulle vælge ét eneste stylingprodukt fra Matas Striberne, så blev det Curl Cream. Eller nej, Dry Shampoo Translucent, eller nej, Curl Cream.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek