• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Førstehjælp til dine fødder

Når fødderne har det godt, er alt godt. Men af og til bliver det for meget. Selv for fødderne. Tryk fra sko, bakterier, vira, varme og fugt kan resultere i vorter, nedgroede negle og ligtorne – noget vi helst ikke skal bede om. Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du og dine fødder er havnet i en uheldig situation. For hvis du ikke trækker den for længe, kan du sagtens klare behandlingen derhjemme og slippe for en tur til læge eller fodterapeut.

Uanset om du slås med vorter, neglesvamp eller ligtorne, er det vigtigt med rene og tørre fødder, inden du går i gang med behandlingen. 

Så start med et fodbad. Fyld en balje med veltempereret vand og dit yndlingsbadesalt. Nogle bruger et par spiseskefulde natron i vandet, da det har en blødgørende effekt og samtidig er godt til at neutralisere lugte. Hvis du har tør eller sart hud, skal du dog holde lidt igen med natronen. Eller prøv med urter fra haven eller altankassen. Både rosmarin, kamille og timian virker rensende.

​​​​​​​

Husk, at have et dejligt stort håndklæde ved siden af, så du ikke skal labbe gennem huset med våde fødder (en klassiker), hav også neglesaks, fil og fodcreme klar. Og så er det tid til afslapning. Sørg for at tørre fødder og tæer grundigt, når de er kommet på land igen. Når du har renset neglene, skal de klippes lige over. Det forhindrer nedgroning (se længere nede, hvis skaden allerede er sket). Fil kanterne bløde. Slut af med en god fodcreme. Nu er dine fødder klar til behandling.

Fri for vorter

Kan du huske gymnastik i de små klasser? Jeg var bange for især to ting: at klatre op i tovene og fodvorter. Der var altid fodvorter i omløb. Og sådan er det stadig. Faktisk stammer vorter fra en virusinfektion i huden – og ja, den er rigtig god til at smitte. Derfor er det en rigtig god ide at tage et par badesandaler med, når du befinder dig på steder, hvor flere bader sammen.

​​​​​​​

Men hvis uheldet er ude, har Scholl heldigvis udviklet nogle effektive våben. Du vælger selv, om du vil bruge gel eller kulde. Scholls vortepen indeholder et middel, der får den inficerede hud til at skalle af. Efter en uge er der synlig forskel. Hvis du er mere til den kolde model, kan du, akkurat som lægen, fryse vorten væk. Uanset hvilken behandling du vælger, så husk at være ekstra obs. på hygiejnen, så du ikke gensmitter dig selv eller smitter andre.

Scholl Vortepen 1 stk
199,95
Optjen 20 point
Scholl Freeze Vortefjerner 80 ml
199,95
Optjen 20 point

Hvis neglene driller

Hvis du har det som mig, har du neglelak på tæerne året rundt. Og neglelak kan helt sikkert noget – desværre ikke alt. Slet ikke, hvis du har problemer med tåneglene. Og alle der har haft en nedgroet negl ved, hvad jeg taler om. Nedgroede negle kan skyldes tryk fra skoen eller forkert klipning af neglen, og det er smertefuldt. Scholl har udviklet en løsning, der både lindrer og løser problemet. Behandlingen består en kølende spray og af en klips, der limes på neglen, så den vokser korrekt ud. Hvis du vil undgå, at det sker igen, så vær ekstra forsigtig når du klipper negle.

​​​​​​​

Ser du misfarvninger eller fortykkelse af neglen, kan det skyldes neglesvamp. Scholls behandling er effektiv og trænger dybt ind i neglen, fordi du starter med at file neglens overflade, før du påfører midlet. Det kræver lidt tålmodighed, til gengæld får du en sundere og pænere negl i bytte. Hvis du hellere vil forebygge end behandle, så husk god fodhygiejne, bomuldstrømper, klip dine negle jævnligt og lad være med at gå i de samme sko og strømper flere dage i træk.

Scholl Neglesvampsbehandling 3,8 ml
299,95
Optjen 30 point
Scholl Nedgroede Tånegle 1 stk
99,95
Førpris 199,95
Optjen 10 point

Navnet er ubehageligt - og det er smerten også

Hvis du troede, at ligtorne kun er noget, ældre mennesker lider af, kan du godt tro om igen. Rigtig mange mennesker har prøvet den stikkende smerte, der ofte opstår, når fødderne bliver udsat for gentagne tryk et bestemt sted – ofte ovenpå en lille- eller storetå eller under foden. Så stå ved din skostørrelse og skift fodtøj fra dag til dag, hvis du vil undgå de gnidninger og tryk, der som regel er skyld i ligtorne.

​​​​​​​


Scholl har udviklet en hurtigt virkende behandling, så du ikke skal gå rundt og ømme dig længere end højst nødvendigt. Du vil hurtigt mærke forskellen. Men indtil du gør, kan det hjælpe at sætte et gelplaster på, der afhjælper trykket og beskytter mod friktion mellem foden og skoen.

Scholl 2i1 Express Ligtornsbehandling 1 stk
129,95
Optjen 13 point

Relaterede produkter

Scholl Vortepen 1 stk
199,95
Optjen 20 point
Scholl Skospray 250 ml
99,95
Optjen 10 point
Scholl Fodfil 1 stk
74,95
Optjen 8 point
Scholl Nedgroede Tånegle 1 stk
99,95
Førpris 199,95
Optjen 10 point
Scholl Moisturising PediMask 2 stk
74,95
Optjen 8 point
(29)
Scholl Refill Velvet Smooth Extra Coarse 2 stk
119,95
Optjen 12 point
(15)
Scholl Hælcreme 120 ml
99,95
Optjen 10 point
Scholl Exfoliating Foot Scrub 75 ml
69,95
Optjen 7 point

Relaterede artikler

Den ultimative guide til god fodpleje

Vi guider

Den ultimative guide til god fodpleje

Af Nanna Skousbøll

Uanset om du kæmper med fodsvamp, neglesvamp, ligtorne eller nedgroede tånegle, er god fodpleje essentiel for at få bugt med dine fodproblemer. Vi guider dig på rette vej her.

Læs Mere
Sådan får du sandalklare fødder

Vi guider

Sådan får du sandalklare fødder

Af Alberte Sejling

Sommeren er lige om hjørnet, og det betyder, at det snart er tid til at finde de åbne sko frem igen. Har vinteren sat sine spor på dine fødder, gælder det om at komme i gang hurtigst muligt med at pleje dem, så de er pæne og bløde til, når sandalsæsonen starter.

Læs Mere
Pedicure – Sådan plejer du fødderne som en pro!

Vi guider

Pedicure – Sådan plejer du fødderne som en pro!

Pas godt på dine fødder med pedicure og fodpleje, for de bærer rundt på dig dag ud og dag ind og skal stå model til lidt af hvert. Vi guider dig til, hvordan du passer og plejer dine fødder som en professionel.

Læs Mere