Fluer

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

16 produkter
16 produkter
Sorter efter: Mest populære
700 ml
Trinol810 Insektmiddel
219,95 kr.
(257)
400 ml
Matas MaterialInsektspray
139,95 kr.
(64)
KUN ONLINE
TrinolInsect Freeze 500 ml
149,95 kr.
(2)
KUN ONLINE
2-pak
ECOstyleBananfluefælde
99,95 kr.
(10)
6 stk
GreenProtectFluefanger
33,95 kr.
(12)
1 stk.
GreenProtectGreenProtect Bananfluefælde
69,95 kr.
(61)
GreenProtectGreenProtect Diskret fluefanger
45,95 kr.
(18)
8 stk.
ECOstyleFluespiral
69,95 kr.
(1)
KUN ONLINE
1 stk Lokkemiddel
ECOstyleGenopfyldelig fluefælde, inkl. lokkem.
72,95 kr.
(1)
KUN ONLINE
4 stk
TrinolWindow Flytrap
24,95 kr.
(2)
4 stk.
TrinolFly Ribbon
stk. 19,95 kr.
KUN ONLINE
GreenProtectGreenProtect Fluetårnet
49,95 kr.
(1)
10 stk.
TrinolWindow flytrap
49,95 kr.
KUN ONLINE
1 stk
GreenProtectFluefælde
86,95 kr.
(2)
TrinolFruitfly trap
69,95 kr.
TrinolFlybag
89,95 kr.
Stina
Materialist
Stina blev i 2004 uddannet materialist hos Matas i Vestsjællandscentret Slagelse, og er særlig interesseret i pleje af huden og hvordan det fungerer. Derfor er det Stinas helt store passion at rådgive inden for hudpleje, hvor hun sætter en ære i at være opdateret på nye teknologier, brands og tendenser. Grundet sine ma...
Min ekspertise er:
Hudpleje

Hvilke typer af fluer findes der

Alene i Danmark er der registreret omkring 3.000 forskellige fluearter. Dog er de mest almindelige fluearter i danske hjem, stuefluen, den lille stueflue og den blå spyflue.

Udpluk af de mest almindelige fluearter i Danmark:

 • Stueflue
 • Spyflue
 • Bananflue
 • Klyngeflue
 • Stikflue (suger blod fra dyr og mennesker)
 • Snylteflue (larven snylter inde i andre insekter)
 • Klæg (suger blod fra dyr og mennesker)
 • Luseflue
 • Båndflue
 • Våbenflue
 • Rovflue
 • Gødningsflue
 • Svirreflue (ligner lidt bier og hvepse, men kan ikke stikke)

Hvor trives fluer og hvad lever de af?

Stuefluen lever i menneskers boliger. Især boliger tæt på landbrug. Men der skal ikke mere til end gammelt køkkenaffald, overmoden eller rådden frugt eller en kompostbunke, til at tiltrække disse fluer. Når fluer kredser om frugtkurven, er det tegn på, at frugten er fordærvet. I forrådnelsesprocessen afgiver frugten både varme og en næringsrig væske. Begge dele er guf for fluer!

Stuefluen lever af mange forskellige slags madvarer og indtager både fast og flydende føde, mens dens larver lever af gødning og nogen gange af rådnende planter. Bananfluer og deres larver lever af de gærceller og andre mikroorganismer, som findes i fordærvet frugt og grøntsager.

De blå og grønne spyfluer lægger stort set kun æg på ådsler – altså dødt kød fra fugle, pattedyr, padder, krybdyr og fisk. Det gælder derfor også koteletter, leverpostej, skinke og fiskefilet, men aldrig grøntsager, uanset hvor rådne de er. De voksne spyfluer besøger også ådsler for at optage næring og mineraler, samt åbne blomster med masser af nektar for at optage sukker til flyvemusklerne.

Hvordan forebygger man fluer i hjemmet?

Hvis du er plaget af fluer indenfor, kan du med fordel sætte et insekt net for vinduer og døre. Du kan også lokke fluerne med lysfælder, som tiltrækker fluerne med lys.

Fluer vil typisk ikke lægge æg indendørs. Men stuefluen kan dog godt finde på at lægge æg i fugtigt organisk materiale – f.eks. i køkkenaffald, i bunden af bure til små kæledyr eller i afløb. Det er derfor vigtigt, ofte at gøre rent især i køkkenet, evt. få renset afløbet og få tildækket kompostbunker med en presenning.

Man kan også hænge fluefælder med klisterpapir i loftet. Den slags fælde kan også fås med en giftig sukkerblanding, som slår fluerne ihjel. En fluespray med gift som er godkendt til beboelse er også en mulighed.

Bekæmpelse af fluer

En skraldespand, der ikke lugter og er uden fritliggende kødrester, er den bedste måde at forhindre, at spyfluer dukker op. Sørg for at snøre affaldsposerne helt til, så der ikke løber kødsaft ud. Vask også affaldsbeholderen en gang i mellem. Undgå at stille skraldespanden et for varmt sted. Spyfluer kan nemlig lugte kød og fisk flere kilometer væk.

Hvis du vil undgå bananfluer, skal du først og fremmest fjerne de ting fra din bolig, som bananfluerne kan lide. Det kunne for eksempel være:

 • Gærende frugt eller grøntsager, frugtskræl og frugtrester.
 • Sjatter af vin, øl, mælk og eddike.
 • Flasker med rester af ketchup.
 • Rester af marmelade, rødbeder, asier og syltede agurker.

Luk også udendørs affaldsbeholdere til, det er her bananfluerne gerne yngler om sommeren. Indenfor skal affaldsbeholdere tømmes og rengøres jævnligt.

Produkter til bekæmpelse af fluer

Matas Material Insektspray
Dåsen skal omrystes før brug. Sprøjt direkte på de flyvende insekter. Gentag om nødvendigt behandlingen.


Trinol 810 Insektmiddel
Midlet sprøjtes på de overflader, hvor insekterne typisk sidder. Insekterne dør kort tid efter de kommer i berøring med midlet. Produktet er oliebaseret og har en langtidseffekt på op til 7 uger.


Trinol Insect Freeze
Insect Freeze virker ved nedkøling af insektet, som øjeblikkeligt slår insektet ud med en temperatur på -45 °C. Virker effektivt mod både krybende og de fleste flyvende insekter. Sprayen pletter ikke og efterlader ikke rester. Anvendes indendørs.


Pest-Stop Insekt- og fluefanger
Sættes nemt i stikkontakten. Dræber fluer og andre flyvende insekter. Enheden er udstyret med LED-lys som giver beskyttelse dag og nat. Nem at rengøre.


GreenProtect Bananfluefælde
Fælden anvendes som monitorering og afslører hurtigt, hvornår og hvor en bekæmpelse er nødvendig. Fjerner eller minimerer behovet for brug af insektgifte. Let at anvende.


GreenProtect Diskret Fluefanger
Beskytter dit hjem mod generende fluer uden brug af insektmiddel. Designet til brug i hjemmet, vinterhaven, campingvogne, udendørs arealer og konturer.


GreenProtect Fluetårnet
Beskytter dit hjem mod generende fluer uden brug af insektmiddel. Designet i 3D-mønster, der forbedre fangstraten. Kan bruges i hjemmet, vinterhaven, campingvogne, udendørs arealer og kontorer.

Find vores produkter til bekæmpelse af fluer her på Matas.dk og i vores butikker.

Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek