Sølvfisk

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

8 produkter
8 produkter
Sorter efter: Mest populære
Trinol Skægkræfælde Startsæt 9 stk
9 stk
TrinolSkægkræfælde Startsæt
189,95 kr.
(7)
Trinol 810 Insektmiddel 700 ml
700 ml
Trinol810 Insektmiddel
219,95 kr.
(256)
ECOstyle InsektFri Sølvfisk 4 stk
3 FOR 2
4 stk
ECOstyleInsektFri Sølvfisk
74,95 kr.
(128)
GreenProtect sølvfisk-/skægkræ fælde. 2 stk
2 stk
GreenProtectGreenProtect sølvfisk-/skægkræ fælde.
49,95 kr.
(54)
Trinol Silverfish trap 2-pak
2-pak
TrinolSilverfish trap
49,95 kr.
(4)
Trinol Insect Freeze 500 ml
KUN ONLINE
TrinolInsect Freeze 500 ml
149,95 kr.
(2)
GreenProtect Insektfælde 3 stk.
KUN ONLINE
3 stk.
GreenProtectInsektfælde
69,95 kr.
(4)
Trinol Skægkræfælde Refill 9 stk
9 stk
TrinolSkægkræfælde Refill
79,95 kr.
(2)
Stina
Materialist
Stina blev i 2004 uddannet materialist hos Matas i Vestsjællandscentret Slagelse, og er særlig interesseret i pleje af huden og hvordan det fungerer. Derfor er det Stinas helt store passion at rådgive inden for hudpleje, hvor hun sætter en ære i at være opdateret på nye teknologier, brands og tendenser. Grundet sine ma...
Min ekspertise er:
Hudpleje

Hvad er sølvfisk?

Sølvfisk er er en art vingeløse insekter med en længde på 1,2-2,5 cm.

De fleste boligejere har en mindre tilgang af sølvfisk på badeværelset, hvilket er meget normalt, da der her både er varme og periodisk høj luftfugtighed. Eftersom sølvfisk i sig selv er harmløse, er der ingen grund til bekæmpelse med gift, hvis dette er i små mængder.

Optræder sølvfisk i et stort antal, er det er symptom på fugtproblemer i selve boligen. I dette tilfælde er det bedst du bruger din tid og kræfter på at løse eventuelle problemer eller lufte hyppigere ud, end på at bekæmpe sølvfiskene.

Hvor trives sølvfisk?

Sølvfisk lever bedst i lune, fugtige omgivelser og trives oftest på badeværelset. De kan ikke formere sig, hvis der enten er for koldt eller for tørt. Og i Danmark findes de ikke nogle steder uden for beboelse- og staldarealer.

Sølvfisk foretrækker mørke omgivelser og ses derfor ofte ile i skjul når lys tændes.

Hvad lever sølvfisk af?

Sølvfisk lever af døde insekter og de proteiner der findes i sæberester i brusekabiner og håndvaske, men kan også leve af tapetklister, skimmel og mugsvampe.

Samtidig kan de også fordøje papir. Men oftest papir i fugtige områder, og og de områder hvor papiret er begyndt at fordærve.

Er sølvfisk skadelige?

Sølvfisk kan ikke gøre skade på hverken dyr eller mennesker. Men de kan gøre skade i det omfang, at de kan gøre skade på ting.

Hvordan bekæmper man sølvfisk?

Sølvfisk kan bekæmpes ved at lufte ud i gennemtræk 2-3 gange om dagen i 5-10 minutter. Samtidig er det vigtig med hyppig støvsugning af sprækker og revner, samt grundig rengøring. Dog skal for meget gulvvask undgås da de trives bedst i fugtigt miljø.

Du kan også bekæmpe sølvfisk med insektspray og lokkefælder.


Ved brug af insektspray er der tre forskellige slags:


Trinol insektmiddel 810

Sprøjtes hvor sølfiskene opholder sig eller kommer. Skal helst påføres rene og faste overflader sådan at det giver den bedste langtidsholdbare effekt. Midlet sprøjtes på de overflader, hvor insekterne typisk sidder (vindueskarme, vægge, revner/sprækker osv). Insekterne dør kort tid efter de kommer i berøring med midlet.Flaskens indhold på 700 ml. rækker til 35 kvadratmeter. Trinol er oliebaseret og har en virkning på op til 7 uger.


Tanaco universal insektbekæmpelse

Skal sprøjtes direkte på sølvfiskene og deres opholdssteder i en afstand på ca. 30 cm. Sølvfiskene vil dø kort efter kontakt med midlet. Skal det bruges til spotbehandling af revner og sprækker kan man anvende præcisionsdysen. Skal produktet anvendes på sart materialer, bør man teste med produktet på et lille usynligt sted, samt sørge for, at området er godt rent før brug.


Insektfri sølvfisk fælder

Limfælde med lokkemidel i limen. Fælden er helt lugtfri, samt nem og sikker at anvende. Fælden placeres de steder hvor sølvfiskene færdes. Fælden skal kontrolleres jævnligt. Når fælden er taget i brug virker lokkemidlet i minimum 3 måneder, er fælden dog fyldt med insekter opsættes en ny. En fælde rækker til 4 kvadratmeter.