• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu

Sølvfisk

Bolig & Livsstil Husholdning Skadedyrsbekæmpelse
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

Aktuelt

6 produkter
6 produkter
Sortér efter: Mest populære
(65)
ECOstyle InsektFri Sølvfisk 4 stk
64,95
Optjen 7 point
(162)
Trinol 810 Insektmiddel 700 ml
199,95
Optjen 20 point
(26)
Tanaco Insektbekæmpelse Universal Insektspray 400 ml
139,95
Førpris 159,95
Optjen 14 point
Trinol Insect Freeze 500 ml
149,95
Optjen 15 point
GreenProtect Insektfælde 3 stk.
67,95
Optjen 7 point

Hvad er sølvfisk?

Sølvfisk er er en art vingeløse insekter med en længde på 1,2-2,5 cm.

De fleste boligejere har en mindre tilgang af sølvfisk på badeværelset, hvilket er meget normalt, da der her både er varme og periodisk høj luftfugtighed. Eftersom sølvfisk i sig selv er harmløse, er der ingen grund til bekæmpelse med gift, hvis dette er i små mængder.

Optræder sølvfisk i et stort antal, er det er symptom på fugtproblemer i selve boligen. I dette tilfælde er det bedst du bruger din tid og kræfter på at løse eventuelle problemer eller lufte hyppigere ud, end på at bekæmpe sølvfiskene.

Hvor trives sølvfisk?

Sølvfisk lever bedst i lune, fugtige omgivelser og trives oftest på badeværelset. De kan ikke formere sig, hvis der enten er for koldt eller for tørt. Og i Danmark findes de ikke nogle steder uden for beboelse- og staldarealer.

Sølvfisk foretrækker mørke omgivelser og ses derfor ofte ile i skjul når lys tændes.

Hvad lever sølvfisk af?

Sølvfisk lever af døde insekter og de proteiner der findes i sæberester i brusekabiner og håndvaske, men kan også leve af tapetklister, skimmel og mugsvampe.

Samtidig kan de også fordøje papir. Men oftest papir i fugtige områder, og og de områder hvor papiret er begyndt at fordærve.

Er sølvfisk skadelige?

Sølvfisk kan ikke gøre skade på hverken dyr eller mennesker. Men de kan gøre skade i det omfang, at de kan gøre skade på ting.

Hvordan bekæmper man sølvfisk?

Sølvfisk kan bekæmpes ved at lufte ud i gennemtræk 2-3 gange om dagen i 5-10 minutter. Samtidig er det vigtig med hyppig støvsugning af sprækker og revner, samt grundig rengøring. Dog skal for meget gulvvask undgås da de trives bedst i fugtigt miljø.

Du kan også bekæmpe sølvfisk med insektspray og lokkefælder.

Ved brug af insektspray er der tre forskellige slags:

Trinol insektmiddel 810:

Sprøjtes hvor sølfiskene opholder sig eller kommer. Skal helst påføres rene og faste overflader sådan at det giver den bedste langtidsholdbare effekt. Midlet sprøjtes på de overflader, hvor insekterne typisk sidder (vindueskarme, vægge, revner/sprækker osv). Insekterne dør kort tid efter de kommer i berøring med midlet.Flaskens indhold på 700 ml. rækker til 35 kvadratmeter. Trinol er oliebaseret og har en virkning på op til 7 uger.

Tanaco universal insektbekæmpelse:

Skal sprøjtes direkte på sølvfiskene og deres opholdssteder i en afstand på ca. 30 cm. Sølvfiskene vil dø kort efter kontakt med midlet. Skal det bruges til spotbehandling af revner og sprækker kan man anvende præcisionsdysen. Skal produktet anvendes på sart materialer, bør man teste med produktet på et lille usynligt sted, samt sørge for, at området er godt rent før brug.

Insektfri sølvfisk fælder:

Limfælde med lokkemidel i limen. Fælden er helt lugtfri, samt nem og sikker at anvende. Fælden placeres de steder hvor sølvfiskene færdes. Fælden skal kontrolleres jævnligt. Når fælden er taget i brug virker lokkemidlet i minimum 3 måneder, er fælden dog fyldt med insekter opsættes en ny. En fælde rækker til 4 kvadratmeter.

Karina S.
Materialist
"For mig er det ligeså vigtigt at prioritere min indre sundhed som det er at pleje mit ydre udseende. Derfor er kombinationen mellem at indtage de rigtige vitaminer og mineraler og pleje huden med fantastiske produkter, essentiel for mig".
Karina startede hos Matas i 2012, hvor hun sideløbende tog en kosmetologuddannelse. I 2018 valgte Karina at dygtiggøre sig yderligere og blev materialist, hvor hun kombinerede sin viden om makeup, negle og hudpleje med vitaminer og kosttilskud. I dag er hun i sandhed en skønhedsekspert, der elsker at rådgive kunder inden for både hudpleje og helse.