Mår

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Bedømmelser

1 produkt
1 produkt
Sorter efter: Mest populære
KUN ONLINE
2 stk.
ECOstyleECOstyle MårFri duftposer
69,95 kr.
(3)

Hvad er en mår?

Husmåren er et lille rovdyr, med små runde ører, grå-brun pels og en busket hale. På halsen har husmåren en bred, hvid halsplet, der deler sig i to ned mod forbenene. Husmårens snude er lyserød,  og så har den kulsorte øjne. En voksen husmår er ca. 70 cm lang, og heraf udgør halen de 25 cm. Den kan minde lidt om et egern, der er blevet trukket godt og grundigt i halen. Typisk vil man ved første øjekast tænkte: "hold op den er sød". Husmåren kan have en levetid op til 16 år og den ligner til forveksling dens fætter skovmåren, som er fredet.

Hvad lever en mår af?

Måren er et rovdyr. Den farer rundt i træerne på jagt efter fugle, deres unger og ikke mindst deres æg. Typisk er det små fugle den går efter, men den kan også finde på at jage større fugle som ænder, høns eller duer.  Dette er en af grundende til at husmåren må jages.

En af husmårens andre yndlingsretter er små gnavere, såsom mus -især markmus, rotter og egern og kan i yderste tilfælde og nappe en harekilling. Det vil sige som levende musefælde er måren til stor gavn for mennesket.

I høsttiden spiser husmåren også frugt og bær, og hvis det kniber med mus og fugle kan den tage smådyr og insekter. Nogen mener også den spiser lidt græs en gang imellem, præcis som hunde og katte gør.

Hvor trives mår?

Husmåren lever i små skove og hegn i det åbne land. Her bygger den sin rede i hule træer eller forladte reder fra egern, krager eller rovfugle. Den kan også finder sig til rette i en bunke kvas, i en stenbunke eller i en forladt rævegrav.Husmåren laver et territorium, ved at afsætte duftspor med et sekret fra en kirtel lige under halen. Duftsporet bliver opsnappet af andre husmårer. Det viser dem, at her er optaget - og at finder et andet sted at bo og jage.

Husmåren er ikke så bange for mennesker. Derfor vil du kunne opleve pludseligt at få en ekstra beboer, da den vil kunne finde på at flytte ind på lofter i landsbyer, sommerhuse og parcelhuse. Men også udhuse og lader.En husmår kan være en irriterende beboer, da den roder rundt i isoleringen og larmer en del. Her kan du føle, at du har rotter på loftet. Til gengæld vil den gerne selv have ro, så man kan med fordel sætte en tændt radio op til den, så vil den ofte finde et nyt og bedre sted at bo fremadrettet.

Skadedyrsbekæmpelse af mår:

ECOstyle MårFri duftposer

Poser med hundehår, som holder måren væk. ECOstyle er Danmarks førende leverandør af organisk gødning og bekæmpelsesmidler baseret på naturens egne aktivstoffer. MårFri duftposer indeholder hundehår indsamlet fra hundesaloner. Poserne hænges op, hvor måren er uønsket; f.eks. på loftet eller i udhuset.

Stina
Materialist
Stina blev i 2004 uddannet materialist hos Matas i Vestsjællandscentret Slagelse, og er særlig interesseret i pleje af huden og hvordan det fungerer. Derfor er det Stinas helt store passion at rådgive inden for hudpleje, hvor hun sætter en ære i at være opdateret på nye teknologier, brands og tendenser. Grundet sine ma...
Min ekspertise er:
Hudpleje
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek