Møl

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Certificeringer

Tilbud m.m.

Bedømmelser

10 produkter
10 produkter
Sorter efter: Mest populære
700 ml
Trinol810 Insektmiddel
219,95 kr.
(259)
2 stk
GreenProtectKlædemølfælde
64,95 kr.
(66)
2 stk
ECOstyleMølFri Klædemøl
74,95 kr.
(98)
4 stk
ECOstyleMølFri Melmøl
74,95 kr.
(108)
SPAR 28,-
400 ml
Matas MaterialInsektspray
111,95 kr.139,95 kr.
(64)
KUN ONLINE
TrinolInsect Freeze 500 ml
149,95 kr.
(2)
KUN ONLINE
GreenProtectGreenProtect Klædemølfælde til ophæng
64,95 kr.
(11)
2 stk.
GreenProtectGreenProtect Melmølfælde
64,95 kr.
(51)
KUN ONLINE
60 g
ColibriColibri Mølpose - Lemongrass
109,95 kr.
(1)
KUN ONLINE
5 stk.
ColibriMølpose - Lavendel Mini
119,95 kr.
Stina
Materialist
Stina blev i 2004 uddannet materialist hos Matas i Vestsjællandscentret Slagelse, og er særlig interesseret i pleje af huden og hvordan det fungerer. Derfor er det Stinas helt store passion at rådgive inden for hudpleje, hvor hun sætter en ære i at være opdateret på nye teknologier, brands og tendenser. Grundet sine ma...
Min ekspertise er:
Hudpleje

Møl er en sommerfugle art. Disse er et af de mest almindelige skadedyr vi får indendørs i huse i Danmark. Møl findes i forskellige arter, nemlig klædemøl, pelsmøl og melmøl. De kommer ofte ind i boligen om foråret, og kan gøre stor skade på vores tøj.

Hvilke forskellige typer møl findes der?

er findes mange forskellige typer af møl. Dem der typisk bosætter sig i vore huse er især melmøl, men også pels- og klædemøl. Melmøl befinder sig oftest i køkkener. Her lever larverne af madvarer hvor de spinder et væv udover madvaren.

Pels- og klædemøl er i vores garderober. De trives bedst i mørke miljøer, hvor de lægger deres æg i revner og sprækker. Larverne spiser fibre og kan derfor hurtigt lave store huller i tøj og andre tekstiler.

Pelsmøl lever oftest også af tekstiler, men er mere en bille end en larve. man kan dog forebygge og bekæmpe dem på samme måde.

Forebyggelse af møl

For at forebygge møl kan man gøre nogle enkelte ting. Mølæg og larver kan noglegange ligge i nyindkøbte fødevare. Derfor kan du med fordel opbevare dine nyindkøbte mel produkter f.eks. i forseglede pakker. De kan også befinde sig i ny indkøbte tekstiler. Det er derfor vigtigt, at vaske de indkøbte tekstiler før de ligges i klædeskabet.

Hvorfor får man møl?

Det kan være noget af en tankevrider hvordan møllene egentlig er kommet inden for husets fire vægge. Er der tale om klædemøl, er de mest almindelige måder de kan komme ind på ved, at man f.eks har købt genbrugstøj eller fået noget tøj af en anden og ikke har vasket det inden den blev lagt i skabet. Har man husdyr i huset, kan disse faktisk også tage dem med ind. En helt 3. ting er, at hvis der er et rum der er støvet, er det næsten en garanti at de er der.

Dette kan du gøre for at forebygge dem

For at forebygge møl, eller mindske chancen for at få dem, kan du gøre nogle forskellige ting. Sørg for, at hold skuffer og skabe hvor du har tekstiler i rene. Møl kan rigtig godt lide uldfibre, så sørg for, at holde disse forseglet. Når garderoben skal rengøres kan du med fordel benytte en insektspray. Om sommeren er det i sær vigtigt, at holde øje med møl, da de nemt kan flyve ind af vinduerne og etablere sig.​​​​​​​

Hvordan slipper du af med klæde- og pelsmøl?

Pels- og klædemøl behandles på samme måde og kan derfor behandles samtidig. Det er faktisk relativt nemt at behandle. Det første du skal gøre er, at vaske alt dit tøj. Derefter skal du sprøjte alle de steder hvor møl kan gemme sig, f.eks. klædeskabe, kommoder og lister. For at forhindre, at eventuelle overlevende møl spreder sig kan du lægge fælder ud. Når alt dette er gjort bør du vente en måned og derefter gentage processen.​​​​​​​

Hvordan slipper du af med melmøl?

Melmøl er en noget mere genstridig en af slagsen, da de jo lever af maden i vores køkken. Først og fremmest skal alt mad der er eller kan være berørt af melmøl smides ud. Herefter skal køkkenet samt skabe og skuffer rengøres meget grundigt. I op til flere uger efter, skal man helst undgå at krumme og spilde, samt tørre madvarer hurtigt op, hvis det skulle ske. Det er også en god ide at opbevare madvare forseglet i lukket plastik- eller glasemballage.

Hvad kan du bruge til bekæmpelse?


Matas insektspray

Produktet sprøjtes direkte på de møllene og gentages hvis dette er nødvendigt.


Tanaco universal insektbekæmpelse

Sprøjtes direkte på møllene i en ca. afstand på 30 cm. Møllene vil dø efter kort tid efter anvendelsen. Produktet virker hurtigt, men har samtidig også en langtidsvirkende effekt.


Trinol 810

Virker øjeblikkeligt på insekter og virker i nogle uger alt afhængigt af underlaget. Produktet sprøjtes derpå hvor møllene kommer eller hvor de opholder sig. Det bedste resultat opnås ved at sprøjte produktet på rene og faste overflader. Må ikke benyttes på ubehandlede overflader.


Klædemølfælde

Dette er en limfælde med det aktive stof Feromon (et møl gift), som hjælper med forebyggelsen af pels- og klædemøl. Produktet er aktivt i 2 måneder. Fælden placeres i klædeskabet eller kommoden og skal stå ugeneret. Fælden dækker et areal på 10 m2.


Melmølfælde

​​​​​​​Dette er en limfælde med det aktive stof Feromon (et møl gift), dette hjælper forebyggelsen af melmøl. Produktet er aktivt i 2 måneder. Fælden placeret et ugeneret sted i køkkenskabe eller skuffer, hvor møllene før at varet. Er der fangst i fælden vurderes fangsten og en eventuel behandlingsform skal strakt påbegyndes.

Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek