• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu

Møl

Bolig & Livsstil Husholdning Skadedyrsbekæmpelse
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

9 produkter
9 produkter
Sortér efter: Mest populære

Møl er en sommerfugle art. Disse er et af de mest almindelige skadedyr vi får indendørs i huse i Danmark. Møl findes i forskellige arter, nemlig klædemøl, pelsmøl og melmøl. De kommer ofte ind i boligen om foråret, og kan gøre stor skade på vores tøj.

Hvilke forskellige typer møl findes der?

er findes mange forskellige typer af møl. Dem der typisk bosætter sig i vore huse er især melmøl, men også pels- og klædemøl. Melmøl befinder sig oftest i køkkener. Her lever larverne af madvarer hvor de spinder et væv udover madvaren.

Pels- og klædemøl er i vores garderober. De trives bedst i mørke miljøer, hvor de lægger deres æg i revner og sprækker. Larverne spiser fibre og kan derfor hurtigt lave store huller i tøj og andre tekstiler.

Pelsmøl lever oftest også af tekstiler, men er mere en bille end en larve. man kan dog forebygge og bekæmpe dem på samme måde.

Forebyggelse af møl

For at forebygge møl kan man gøre nogle enkelte ting. Mølæg og larver kan noglegange ligge i nyindkøbte fødevare. Derfor kan du med fordel opbevare dine nyindkøbte mel produkter f.eks. i forseglede pakker. De kan også befinde sig i ny indkøbte tekstiler. Det er derfor vigtigt, at vaske de indkøbte tekstiler før de ligges i klædeskabet.

Hvorfor får man møl?

Det kan være noget af en tankevrider hvordan møllene egentlig er kommet inden for husets fire vægge. Er der tale om klædemøl, er de mest almindelige måder de kan komme ind på ved, at man f.eks har købt genbrugstøj eller fået noget tøj af en anden og ikke har vasket det inden den blev lagt i skabet. Har man husdyr i huset, kan disse faktisk også tage dem med ind. En helt 3. ting er, at hvis der er et rum der er støvet, er det næsten en garanti at de er der.

Dette kan du gøre for at forebygge dem

For at forebygge møl, eller mindske chancen for at få dem, kan du gøre nogle forskellige ting. Sørg for, at hold skuffer og skabe hvor du har tekstiler i rene. Møl kan rigtig godt lide uldfibre, så sørg for, at holde disse forseglet. Når garderoben skal rengøres kan du med fordel benytte en insektspray. Om sommeren er det i sær vigtigt, at holde øje med møl, da de nemt kan flyve ind af vinduerne og etablere sig.​​​​​​​

Hvordan slipper du af med klæde- og pelsmøl?

Pels- og klædemøl behandles på samme måde og kan derfor behandles samtidig. Det er faktisk relativt nemt at behandle. Det første du skal gøre er, at vaske alt dit tøj. Derefter skal du sprøjte alle de steder hvor møl kan gemme sig, f.eks. klædeskabe, kommoder og lister. For at forhindre, at eventuelle overlevende møl spreder sig kan du lægge fælder ud. Når alt dette er gjort bør du vente en måned og derefter gentage processen.​​​​​​​

Hvordan slipper du af med melmøl?

Melmøl er en noget mere genstridig en af slagsen, da de jo lever af maden i vores køkken. Først og fremmest skal alt mad der er eller kan være berørt af melmøl smides ud. Herefter skal køkkenet samt skabe og skuffer rengøres meget grundigt. I op til flere uger efter, skal man helst undgå at krumme og spilde, samt tørre madvarer hurtigt op, hvis det skulle ske. Det er også en god ide at opbevare madvare forseglet i lukket plastik- eller glasemballage.

Hvad kan du bruge til bekæmpelse?

Matas insektspray:

Produktet sprøjtes direkte på de møllene og gentages hvis dette er nødvendigt.

Tanaco universal insektbekæmpelse:

Sprøjtes direkte på møllene i en ca. afstand på 30 cm. Møllene vil dø efter kort tid efter anvendelsen. Produktet virker hurtigt, men har samtidig også en langtidsvirkende effekt.

Trinol 810:

Virker øjeblikkeligt på insekter og virker i nogle uger alt afhængigt af underlaget. Produktet sprøjtes derpå hvor møllene kommer eller hvor de opholder sig. Det bedste resultat opnås ved at sprøjte produktet på rene og faste overflader. Må ikke benyttes på ubehandlede overflader.

Klædemølfælde:

Dette er en limfælde med det aktive stof Feromon (et møl gift), som hjælper med forebyggelsen af pels- og klædemøl. Produktet er aktivt i 2 måneder. Fælden placeres i klædeskabet eller kommoden og skal stå ugeneret. Fælden dækker et areal på 10 m2.

Melmølfælde:

​​​​​​​Dette er en limfælde med det aktive stof Feromon (et møl gift), dette hjælper forebyggelsen af melmøl. Produktet er aktivt i 2 måneder. Fælden placeret et ugeneret sted i køkkenskabe eller skuffer, hvor møllene før at varet. Er der fangst i fælden vurderes fangsten og en eventuel behandlingsform skal strakt påbegyndes.

Karina S.
Karina S.
Materialist
Karina startede hos Matas i 2012, hvor hun sideløbende tog en kosmetologuddannelse. I 2018 valgte Karina at dygtiggøre sig yderligere og blev materialist, hvor hun kombinerede sin viden om makeup, negle og hudpleje med vitaminer og kosttilskud. I dag er hun i sandhed en skønhedsekspert, der elsker at rådgive kunder inden for både hudpleje og helse.