Kakerlakker

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

2 produkter
2 produkter
Sorter efter: Mest populære
700 ml
Trinol810 Insektmiddel
219,95 kr.
(259)
KUN ONLINE
TrinolInsect Freeze 500 ml
149,95 kr.
(2)
Stina
Materialist
Stina blev i 2004 uddannet materialist hos Matas i Vestsjællandscentret Slagelse, og er særlig interesseret i pleje af huden og hvordan det fungerer. Derfor er det Stinas helt store passion at rådgive inden for hudpleje, hvor hun sætter en ære i at være opdateret på nye teknologier, brands og tendenser. Grundet sine ma...
Min ekspertise er:
Hudpleje

Hvad er en kakerlak?

En kakerlak er en insekt art, som har været på jorden i rigtigt mange år. Kroppen på kakerlakker er flade og de har lange følehorn. Dens ben er lange og hurtige også har den både dækvinger og rigtige flyvevinger. I Danmark lever der to slags indfødte skov kakerlakker, det er dog ikke dem vi skal være nervøse for.

Hvordan lever kakerlakker?

De kakerlakker der gør størst skade, kommer som oftest ind i boligen igennem vores kufferter fra udenlandsrejser. En af de mest udfordrende ting ved kakerlakker er, at de formerer sig hurtigere end man kan nå at knipse med fingrene. En kakerlak kan lægge 6-7 æg-kapsler med 30-40 æg i hver i løbet af sin levetid på 3-5 måneder. Kakerlakker er mest natteaktive, og kan derfor være yderst svære at finde. Den mest effektive måde at finde dem på, er via deres ekskrementer, som ligger som en rande. De kan i nogle tilfælde også høres, hvis de kribler rundt i mørket. Der kan du også være heldig, at finde deres opholdssted.

Kakerlakkerne kommer fra det varme klima, hvilket også gør, at de trives bedst heri. Skulle de være kommet indenfor i huset, trives de altså bedst ved en temperatur på 25-30 grader og med adgang til vand. De holder oftest til i køkkenet hvor der er mørke og lune steder.

Hvad bringer en kakerlak med sig?

Kakerlakker bringer en del skader og gener men sig. Det er derfor en meget god ide hurtigt at sætte ind på at de er kommet ind i huset. Her er nogle af de ting de kan forårsage:

  • Kakerlakkers ekskrementer lugter rigtig slemt. Hvis du har et svært udbrud at kakerlakker kan denne lugt være uudholdelig.
  • Kakerlakker er næsten alt spisende og går ofte i vores fødevare, dog primært vegetabilsk føde.
  • Kakerlakker kan bære sygdomme og sprede smitte af eksempelvis salmonella og mavetarmkatar.
  • Deres ekskrementer kan fremprovokere en allergisk reaktion hos børn og andre med skrøbeligt immunforsvar.
  • Kakerlakker formerer sig meget og på kort tid, derfor kan boligen hurtigt blive inficeret med disse.
  • Kakerlakker afgiver nogle skumle og klikl-ignende lyde når de bevæger sig rundt om natten.

Sådan kan du bekæmpe kakerlakker

Det er meget vigtigt, at reagere hurtigt når du først har opdaget kakerlakkerne i din bolig. Her er nogle tips til, hvad du kan gøre, samt hvilke produkter du kan bruge til, at bekæmpe dem.

Du kan forringe livsbetingelserne kakerlakkerne. Dette kan du gøre ved f.eks. at rykke køleskabe og lignende ud fra væggen så der ikke er varmt og mørkt der. Det bliver også lettere, at gøre rent de steder.
Her på Matas.dk findes der et udvalg af kemiske midler til bekæmpelse. Dette kan du bruge ved, at lægge det som et bælte rundt om opholdsstedet.

Her er de produkter du kan bruge:


Trinol 810

Virker øjeblikkeligt på insekter og virker i nogle uger alt afhængigt af underlaget. Produktet sprøjtes derpå hvor kakerlakkerne kommer eller hvor de opholder sig. Det bedste resultat opnås ved, at sprøjte produktet på rene og faste overflader. Må ikke benyttes på ubehandlede overflader.


Tanaco universal insektbekæmpelse

Skal sprøjtes direkte på kakerlakkerne og deres opholdssteder i en afstand på ca. 30 cm. kakerlakkerne vil dø kort efter kontakt med midlet. Skal det bruges til spotbehandling af revner og sprækker kan man anvende præcisionsdysen. Skal produktet anvendes på sarte materialer, bør man teste produktet på et lille usynligt sted, samt sørge for, at området er godt rent før brug.


Pest-Stop elektronisk afskrækker

Dækker fra 230 - 370 m2. Skræmmer kakerlakkerne væk ved, at udsende ultralydsbølger og elektromagnetiske impulser. Der må ikke stå møbler eller lignende at blokere for impulserne.


Trinol Insect Freeze 500 ml

Dette virker ved, at nedkøle kakerlakkerne som øjeblikkeligt slår insektet ud med en temperatur på -45 grader. Når frysestrålen rammer vil kakerlakken øjeblikkeligt dø eller blive bedøvet i flere timer. Denne spray laver hverken pletter eller efterlader rester.

​​​​​​​Du kan finde lige netop det bekæmpelsesmiddel du har brug for her på Matas.dk eller i vores fysiske butikker.

Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek