Kosttilskud til kvinder

Mest populære
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

Certificeringer

Indhold

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

41 produkter
41 produkter
Sorter efter: Mest populære
SPAR 25%KØB FOR 150,-
Drogens Vital Overgangsalder 60 stk
119,96 kr.159,95 kr.Spar 40,-
Solaray Dong Quai 100 kaps.
209,95 kr.
Nani Helsepakke Hud 30 breve
479,95 kr.
NYHED
Nani Kvinde 45+ 120 kaps
279,95 kr.
Solaray Schizandra 580mg 100 kaps.
199,95 kr.
Nordiq Female Complex 60 kaps.
189,95 kr.
Vitabalans Oy LactoLady 30 tabl.
119,95 kr.
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Lærke
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Kosttilskud til kvinder

Vores kroppe er forskellige, både mænd og kvinder, samt køn imellem. I gennem hele livet kan der være forskellige udfordringer, man som kvinde kan søge kosttilskud til - og i denne kategori har vi samlet lidt forskelligt. Hvad end du er en teenager, ung kvinde, gravid eller før, under og efter menopausen, så er du endt det rette sted.


Hvad er kosttilskud, og hvilken rolle spiller de for kvinder?

Kosttilskud skal forstås som et supplement til dine kostvaner. Et kosttilskud bør derfor ikke stå i stedet for en sund og varieret kost, men de er en god kilde til de vitaminer og mineraler, du måske ikke får fra din mad. Du kan få kosttilskud med både urter, droger, olier, vitaminer, mineraler, aminosyrer mm., hvor du kan tage daglige tilskud, eller måske kun på de dage, hvor dine måltider ikke lige har været så varieret.

Som kvinde gennemgår din krop nogle forskellige situationer og forandringer igennem hele livet, der betyder at du kan opleve behov for tilskud. F.eks. hvis du oplever menstruationsubehag, før, under og efter graviditet, tyndt og flosset hår, livstilsændringer, overgangsalderen, menopausen samt efter menopausen. Der er faktisk også specifikke anbefalinger fra sundhedsstyrelsen til det kvindelige køn, så læs med her hvis du vil vide mere om kosttilskud til dig som kvinde.

Alder, Livstil og Genitik

Når du oplever perioder i dit liv, hvor du føler at kosttilskud måske kunne gøre en forskel for dig, så er her en kort guide til hvad du kan kigge efter og hvornår sundhedsstyrelsen anbefaler dig at tage et tilskud:

Hud

Kvinder er rigtig gode til at pleje deres hud udefra, med lækker hudpleje og gode ingredienser. Denne fokus på hudpleje har gjort at mange, også begynder at fokusere på, hvad man kan gøre for huden indefra. Collagen, hyaluronsyre og flere naturlige ekstrakter er populære ingredienser i mange af vores tilskud til huden. Vi har varianter der matcher dine livstils præferencer, så er du aktiv eller måske veganer, kan du finde et tilskud til din hud hos Matas.

Overgangsalder og menopause

Når kvinder rammer overgangsalderen, oplever de mange gener som hedeture, svedeture, rastløshed og humørsvingninger. Vi har både naturlægemidler eller naturlige kosttilskud, så du kan finde lige det du søger.

Kalk og knogler

Fordi kvinder allerede fra 40 års alderen begynder at tabe knoglemasse og antallet af kvinder med osteoporose er det dobbelte af mænd, så overvej om du får nok kalk i din kost til at understøtte dine knogler. Sundhedsstyrelsen anbefaler at alle voksne får 800 mg kalk daglig, og at personer i risikogruppen for osteoporose samt ældre over 70 tager et tilskud på 800-1000mg calcium og 20 mikrogram D-vitamin. D-vitamin understøtter optagelsen af kalk, og er derfor essentiel, for at kalk kan optages i dine knogler.

Immunforsvaret

Vi kender det alle, hvis ikke det er fordi børnene tager snue og sygdom med hjem fra daginstitution eller skole, så er det stress, sygdom eller koldt vejr der får ram på os. Hvis du ikke får understøttet dit immun system tilstrækkeligt gennem en varieret kost, så er det heldigvis kosttilskud der kan bidrage til det. Vitamin A, B12, C, D og mineralerne zink, jern, kobber og selen bidrager alle til dit immunforsvars normale funktion.

Debatten Om Kosttilskud

Behøver jeg at tage et kosttilskud? - Som udgangspunkt både ja og nej. Vi får generelt dækket vores behov af de fleste vitaminer og mineraler i vores kost. Men i sidste ende afhænger det helt af hvad din krop har behov for, om du spiser sundt og varieret, samt om du har en livstil hvor du skal være opmærksom på nogle specifikke mangler. Spiser du varieret fra både animalske kilder og planteriget? Er du veganer eller vegetar? Spiser du mest færdigretter eller fastfood? Lever du en aktiv livstil? Det kan jo være at din krop ikke har behov for et dagligt kosttilskud, men blot et tilskud på de dage, hvor din mad ikke lever op til de anbefalede mængder.

Visse urter, olier og eksempelvis kollagen kan man også have svært ved at spise sig til. Det er ikke umuligt og koge sin egen suppe på langtidskogte ben derhjemme, men det tager sin tid. Så søger du mere specifikke kosttilskud som ikke lige er at finde i dine almene hverdagskost, så er kosttilskud nok vejen for dig.

Da mange vitaminer og mineraler bidrager til samme funktioner og understøtter hinanden på kryds og tværs i kroppen, kan det være svært for dig at vide præcist hvad du mangler. Oplever du for eksempel en perioder med øget træthed, kan det være svært selv at vurdere hvilket tilskud du mangler. Du kan ved en blodprøve får målt alle dine værdier, og hvis du har været syg, tager medicin eller har mistanke om mangel på essentielle nærringstoffer i din krop og føler dig påvirket af det, så tal altid med din læge.

Kvinde, kend dine kosttilskud

Vi guider

Kvinde, kend dine kosttilskud

Af Nya Vecht

Hvis du er en kvinde i din bedste alder, ved du sikkert også, at der er nogle tilskud, som er gode for dig over 40 år.

Læs Mere
Den store guide til kosttilskud

Matas LIVE

Den store guide til kosttilskud

Af Matas

Kosttilskud kan være lidt af en jungle at navigere i: hvad har man behov for? Hvilken dosis skal man vælge? Hvornår på dagen skal de tages? Alt det - og mere til - guider vi til i dag, hvor vi lærer dig alt der er værd at vide om de mest almindelige kosttilskud. Du kan stille vores sundheds- og helserådgiver alle de spørgsmål du vil undervejs.

Læs Mere
Matas anbefaler: Kosttilskud til hele familien

Vi guider

Matas anbefaler: Kosttilskud til hele familien

Af Sara Madsen

Vi kan alle sammen have de bedste intentioner om altid at spise en sund og varieret kost, men virkeligheden og dagligdagen kan nogle gange ville det anderledes. Vi har håndplukket tre forskellige kosttilskud, der passer til helt forskellige behov, men tilsammen kan give hele familien det nødvendige lille boost - hvad enten det handler om vitaminer i børnehøjde, ønsket om en ungdommelig hud eller et mere balanceret energiniveau.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.