Vi guider

Mod bumser og hudorme: Kemisk peeling med BHA

Kemisk peeling med BHA, også kendt som salicylsyre, er rigtig populært i hudplejerutinen, og det er der god grund til. Salicylsyre har mange gavnlige effekter for huden, og så er det rigtig nemt at bruge i dagligdagen. Men hvad er kemisk peeling egentlig, og hvilke produkter er gode at bruge? Læs denne guide for at komme godt i gang.

Det kan måske lyde en lille smule skræmmende og ukendt, men faktisk er kemisk peeling – også kendt som peeling med syre – en rigtig god tilføjelse til hudplejerutinen. I denne artikel gør vi dig klogere på kemisk peeling og på salicylsyre, som er den bedste form for kemisk peeling til dig, der gerne vil bumser, rødme og andre ujævnheder i huden til livs.

Hvad er kemisk peeling?

Først skal vi lige have det helt grundlæggende på plads. Kemisk peeling er en form for eksfolierende hudpleje, der bruger syre til at fjerne døde hudceller i stedet for skrubbekorn. Udover at fjerne døde hudceller har de forskellige syretyper en masse fordele, når du bruger dem på huden.  

De to mest almindelige former for peeling med syre er AHA og BHA. Hvor AHA primært arbejder på at forfine hudens tekstur, tone og fremmer cellefornyelsen på hudens overflade, trænger BHA dybere ind i porerne for at fjerne døde hudceller og fjerne overproduktion af sebum. Det gør BHA til et effektivt værktøj mod blandt andet bumser og hudorme. I denne artikel fokuserer vi på kemisk peeling med salicylsyre, som er en form for BHA.

Et bud på en kemisk peeling med BHA er Australian Bodycares T-zone Peeling, som er rigtig god til at udjævne huden og modarbejder bumser. Den kan du læse mere om lidt længere nede i artiklen.

Hvad er BHA?

BHA er en forkortelse for den ikke-så-mundrette term Beta Hydroxy Acid, som dækker over forskellige olieopløselige syretyper, som bruges i hudpleje. BHA er kendt for sin olieopløselige egenskab, fordi det netop er det, der gør den effektiv til at fjerne overskydende sebum, rense porerne og modvirke bumser. BHA hjælper desuden med at forebygge tilstopning af porerne, reducerer skidt og snavs og fremmer en glattere, mere ensartet hudtone.

En af de rigtig effektive former for BHA er salicylsyre, som du måske er stødt på før. Det er en virkelig god ingrediens, som nænsomt peeler huden, renser porerne og modvirker fedtet hud og bumser.

T-zone Peeling 2% BHA Exfoliant Salicylic Acid

T-Tone Peeling fra Australian Bodycare er en kemisk peeling med en 2% opløsning af salicylsyre, som nænsomt, men effektivt eksfolierer huden i ansigtet. Selvom produktet er en peeling, indeholder den ingen skrubbekorn. Det lyder måske en smule mærkværdigt, fordi vi er vant til peelinger, der kræver, at man arbejder helt manuelt med at skrubbe huden. Men det er slet ikke nødvendigt i dette produkt.

Fordi ingredienserne og salicylsyreopløsningen arbejder så effektivt, sker den rensende effekt helt af sig selv, når du bruger peelingen på ansigtet. Det kan måske lidt sammenlignes med enzymer i vaskepulver, som fjerner pletter, uden du skal skrubbe løs.


Peelingen fra Australian Bodycare indeholder en kombination af salicylsyre og tea tree oil, som tilsammen giver en klarere hudtone, udjævner huden, renser for ophobet snavs og talg og fjerner døde hudceller. Som resultat modarbejder peelingen bumser og hudorme effektivt. Den virker også beroligende og kan bruges for at pleje rødme.

Peelingen kan bruges af alle hudtyper og i T-zonen, i hele ansigtet eller på udvalgte hudområder, hvor du særligt oplever udfordringer.

150 ml
Australian BodycareT-zone Peeling - 2% BHA Exfoliant Salicylic Acid
199,95 kr.
(4)BHA er ikke kun til ansigtet; du kan snildt bruge din peeling andre steder på kroppen, hvor du oplever bumser eller ujævn hud.

Sådan gør du:

Kemisk peeling uden skrubbekorn – som f.eks. Australian Bodycare T-zone Peeling – er et af hudplejerutinens nemmeste produkter at bruge. Alt, du skal gøre, er at påføre det på rengjort hud. Det skal hverken mikses, masseres rundt i ansigtet eller skylles af igen.

Til påføringen af peelingen kan du enten bruge en vatrondel eller lave et lille hulrum i hænderne, hvorfra du kan bruge fingrene til at påføre peelingen direkte. Det er smart, fordi du på den måde ikke spilder de effektive dråber på at væde vatrondellen. Derfor kan du komme afsted med at bruge mindre produkt ad gangen.


Brug din peeling et par gange ugentligt som andet step i din hudplejerutine; det vil sige efter rens, men før serum. Dup det nænsomt på huden, og lad det trænge helt ind, før du går videre med hudplejerutinens næste step, serum. Du kan bruge din peeling morgen eller aften, men mange foretrækker at bruge den om aftenen, fordi man kan give sig god tid til rutinen og til de effektive ingredienser.

Den hedder T-zone Peeling, men du kan sagtens bruge den andre steder i ansigtet eller på kroppen. Jeg har mest bumser på den nedre kind og hagen, og derfor bruger jeg min peeling i det område.

Hvilke produkter er gode at bruge sammen med din kemiske peeling?

BHA er en ret så fantastisk måde at peele sin hud på. Det virker supereffektivt, og så er det en relativt mild måde at pleje huden, særligt i betragtning af hvor aktivt syren arbejder. Derfor kan du i langt de fleste tilfælde blot tilføje BHA til din almindelige hudplejerutine. Husk at starte stille og roligt ud med nye produkter, og mærk efter de signaler, du hud sender dig.

Andre produkter fra Australian Bodycare

Vil du gerne prøve Australian Bodycares T-zone Peeling, kan du med fordel bruge de andre produkter fra serien i din hudplejerutine også.


Serien indeholder Face Wash, som beroliger huden og rengør den effektivt, Hyaluronic Acid Face Serum, som aktivt binder fugt i huden, og Face Cream, som er fugtgivende og hæmmer overproduktion af talg.

100 ml
Australian BodycareFace Wash
119,95 kr.
(137)
30 ml
Australian BodycareHyaluronic Acid Face Serum
119,95 kr.
(32)
Australian BodycareFace Cream
Fra 129,95 kr.
(237)

Andre produkter fra Australian Bodycare:

30 ml
Australian BodycareAHA Peeling Serum
119,95 kr.
(8)
KUN ONLINE
100 ml
Australian BodycareBarrier Cream
134,95 kr.
100 ml
Australian BodycareBody Cream
119,95 kr.
(44)
Australian BodycareBody Oil
Fra 119,95 kr.
(47)
100 ml
Australian BodycareFace Mask
149,95 kr.
(67)

Relaterede artikler

Din guide til intimpleje med Australian Bodycare

Vi guider

Din guide til intimpleje med Australian Bodycare

Af Ida Hinchely Kyhn

Australian Bodycare er kendt for at skabe effektiv hud-og hårpleje med stjerneingrediensen Tea Tree Oil. Men vidste du, at de også har en komplet intimplejeserie, som er fantastisk til at mindske røde knopper? I denne artikel stiller vi skarpt på, hvordan du får den bedste intimpleje og barbering med produkterne fra Australian Bodycare.

Læs Mere
De bedste produkter med Tea Tree Oil

Vi guider

De bedste produkter med Tea Tree Oil

Af Ida Hinchely Kyhn

Siden 1992 har Australian Bodycare skabt problemløsende produkter, som er kendt for deres indhold af det effektive tea tree oil. Tea tree oil er en naturlig, æterisk olie, som hjælper og forebygger hudproblemer uden at irritere og har vist sig at være lidt af en superhelt på flere fronter. Læs med her, så guider vi dig til, hvilke produkter der kan hjælpe med at løse dine udfordringer.

Læs Mere
Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Vi guider

Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Af Lene Søe Rasmussen

Du ved sikkert, at du burde tilføre din hud noget syre af en eller anden art for at eksfoliere. Men syre? Og i ansigtet? Faktisk er det slet ikke så farligt – eller forvirrende. Læs med her, og bliv klogere på syrepeeling.

Læs Mere
Bliv klogere på Glycolic Acid (AHA)

Din sundhed

Bliv klogere på Glycolic Acid (AHA)

Af Stephanie Berg, Farmakonom

AHA (Alpha-Hydroxy-Acid) også kendt som frugtsyre, er en betegnelse for flere forskellige ingredienser med samme egenskaber. Læs her, hvad kategorien kan og hvilke problemer den kan løse.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek