Din sundhed
Alt, du skal vide om chlorella
Chlorella - hvad er det, og hvad er det egentlig godt for? Bliv klogere i artiklen her. Du får også en nem opskrift på en smoothie, så du nemt kan inkludere den lille, men meget proteinrige, alge i din kost.

Chlorella er en grøn og enkeltcellet ferskvandsalge, der tilhører gruppen af mikroalger. Den er blevet superpopulær at indtage - og det er med god grund. Den er nemlig ekstemt proteinrig. Læs med og bliv klogere!

Hvad er chlorella?

Chlorella er en enkeltcellet ferskvandsalge. Det videnskabelige navn for chlorella er Chlorella vulgaris, og den er almindeligt forekommende i mange ferskvandskilder rundt om i verden. Chlorella har været brugt i århundreder som en del af traditionel asiatisk medicin og har nu fundet sin plads som et populært kosttilskud i vesten. Når chlorella høstes, tørres den normalt og males derefter til et pulver eller formes til tabletter og kapsler. Disse former gør det lettere at indtage chlorella som et kosttilskud.

Hvordan ser chlorella ud?

Chlorella er en grøn, mikroskopisk celle, der kan danne kolonier, hvilket skaber et synligt, grønt farvestof i vandet, hvis der er mange celler. Når det er tørret og forarbejdet til kosttilskud, er det typisk tilgængeligt som mørkegrønne tabletter eller som et fint, grønt pulver. Grunden til at chlorella er smaragdgrønt er på grund af et højt indhold af klorofyl.


Chlorella har et næringsindhold på hele 60 gram protein pr. 100 gram.​​​​​​​

Fordele ved chlorella

Med indholdet af 60 gram protein pr. 100 gram har chlorella et højt proteinindhold. Det gør chlorella til et godt alternativ til proteinpulver. Desuden kan være medvirkende til udrensning i kroppen.

Chlorella Næringsindhold pr. 100 g:

•    Energi 1450 kJ/343 kcal
•    Fedt 2,3 g, heraf mættede fedtsyrer 0,6 g
•    Enkelt umættede fedtsyrer 0,3 g
•    Flerumættede fedtsyrer 1,3 g
•    Kulhydrat 13,8 g, heraf sukkerarter 0,4 g
•    Protein 60,7 g
•    Kostfibre 12,4 g
•    Salt 0,2 g

Hvordan tager man Chlorella?

Chlorella kan indtages som et kosttilskud og findes typisk i form af tabletter, kapsler eller pulver. Doseringen kan variere afhængigt af producentens anbefalinger og formen af produktet. Det er derfor vigtigt at følge producentens anvisninger.


​​​​​​​Der er forskellige måder at inkludere chlorella i din kost på. Nogle foretrækker at tage det som et kosttilskud ved at sluge tabletter eller kapsler med vand. Andre blander chlorella-pulver i deres smoothies, juice eller blandet med vand.

Den nemmeste opskrift på proteinsmoothie med chlorella:

Fremgangsmåde:


Det skal du bruge:

• 1 teske chlorella pulver (Du kan sagtens tilføje mere - mængde efter ønsket smag)

• 2 dl bær (i videoen bruger jeg blåbær og hindbær) banan

• 1/2 banan

• 1 teske frisk ingefær - det er rigtig godt til at tage lidt af chlorellasmagen. Det er jo alger!

• 1 dl væske efter eget valg. I videoen bruger jeg vand, men du kan sagtens bruge kokosvand, plantemælk eller anden væske.
​​​​​​​​​​​​​​

Sådan gør du:

Step 1: Blend alle ingredienser i en blender, indtil du får den ønskede konsistens.
​​​​​​​

Step 2: Server og nyd!

Andre spændende tilskud til din sundhed:

Relaterede artikler

3 lækre drikke med Vild Nord kollagenpulver

Bag om brandet

3 lækre drikke med Vild Nord kollagenpulver

Kollagen er en af hudens vigtigste byggesten og et relevant protein i jagten på en frisk, udglattet og velplejet hud. Heldigvis kan du nemt og hurtigt mikse kollagenpulverne fra Vild Nord på en måde, der passer lige netop til dig og din daglige rutine.

Læs Mere
Nem og lækker opskrift på bananpandekager

Din sundhed

Nem og lækker opskrift på bananpandekager

Af Ida Hinchely Kyhn

Bananpandekager er et lækkert og sundt bud på pandekager, som kan spises som til morgenmad, til dessert eller som et dejligt mellemmåltid. I denne artikel får du den perfekte opskrift på bananpandekager, samt gode tips og tricks til hvordan du kan gøre dem endnu mere velsmagende.

Læs Mere
Quinoa: Derfor skal du spise denne proteinkilde

Din sundhed

Quinoa: Derfor skal du spise denne proteinkilde

Af Amalie Kaaris Lund

Det lille kornfrø, quinoa, er faktisk en gammel afgrøde, som er blevet meget populært at bruge både i salater, som alternativ til kød eller i snacks. Quinoa er meget næringsrigt, da quinoa blandt andet er en komplet proteinkilde. Lær' alt om quinoa her og så endda en opskrift på en lækker quinoabar.

Læs Mere
Emily Salomon: Basiskosttilskud og super smoothie

Vi guider

Emily Salomon: Basiskosttilskud og super smoothie

Af Emily Salomon

Mens min lægefar påstod at “Man fik, hvad man skulle bruge, gennem kosten”, så var der altså alligevel altid en vitaminpille på morgenbordet i mit barndomshjem. For trods alt lige at være på den sikre side. Og fordi han måske også var ret opmærksom på, at den med kosten, kun er sand i de tilfælde, hvor man lever af en helt ideel diæt af uforarbejdet, varieret mad.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.