Din sundhed

Slidgigt: Råd til smertelindring

Hvis du er én af de mange danskere, som døjer med slidgigt i knæet, så ved du garanteret alt om, hvor træls det kan være. Heldigvis findes der en række råd til, hvordan du kan mindske dine smerter og passe godt på dig selv. Det stiller vi skarpt på i denne artikel.

Slidgigt i knæet kan mærkes ved, at man har milde til moderate smerter, som bliver værre, når man bevæger det. Det kan også mærkes ved, at du kan føle en stivhed i knæet, eller du kan føle en knasen i leddene.

Det skyldes, at de ledflader, der gnider mod hinanden, bliver ujævne, og ledbrusken dermed nedbrydes langsomt. Det er meget normalt, at det sker, når man kommer op i alderen. En god snak med din læge er altid et førset trin, hvis du mistænker, du har slidgigt i knæet.

Dette er reklame for lægemiddel. Kontakt din læge, inden du starter behandling med produktet, samt hvis der er noget, du er i tvivl om.

3 råd til dig, der døjer med slidgigt:

1. Lægemiddel mod slidgigt

Glucosamin Pharma Nord er et lægemiddel, som tilhører kategorien ikke-steroide betændelses- og gigthæmmende lægemidler. Produktet lindrer symptomer ved mild til moderat slidgigt i knæet. Kontakt altid din læge, inden du starter behandling med Glucosamin Pharma Nord.

Produktet kommer i kapselform, og den daglige dosis er 3 kapsler fordelt over dagen. Det er ikke nødvendigt at tage Glucosamin Pharma Nord sammen med et måltid, men tag det gerne med et helt glas vand. Hvis du har glemt at tage dit tilskud en dag, så må du ikke tage dobbelt dosis næste dag. Kontakt altid din læge, hvis du er i tvivl.

OBS: Tag ikke dette lægemiddel hvis du er allergisk over for glucosamin eller hvis du er allergisk over for skaldyr, da det aktive stof udvindes fra skaldyr.

Glucosamin Pharma Nord 400 mg hårde kapsler 270 kaps.
Lægemiddel
15+
270 kaps.
Pharma NordGlucosamin Pharma Nord 400 mg hårde kapsler
319,95 kr.

2. Brug knæbind som støtte

Hvis du døjer med smerter og stivhed i knæet grundet slidgigt, så kan du overveje at købe et knæbind. Det kan hjælpe dig med at støtte bedre på benet, da knæbindet støtter op og giver ekstra varme, som kan føles lindrende.

3. Øvelser, der kan støtte dit knæ

Det kan også være en god idé at træne dit knæ, så du kan styrke musklerne omkring knæet, så du opnår mere stabilitet. Det kan være med til at mindske smerterne i dit knæ på længere sigt.

Der findes forskellige øvelser og træningsprogrammer til dig, der døjer med slidgigt i knæet. På Gigtforeningens hjemmeside kan du finde en hel række videoer til forskellige niveauer, som du kan prøve af.

Glucosamin Pharma Nord

Lægemidlet Glucosamin Pharma Nord lindrer symptomer ved mild til moderat slidgigt i knæet. Inden du starter behandling med Glucosamin Pharma Nord, bør du kontakte din læge for at udelukke tilstedeværelsen af ledsygdomme, der kræver anden behandling. Dosering: Voksne og ældre; Den sædvanlige dosis er 1 kapsel 3 gange dagligt (svarende til 1200 mg glucosamin). Alternativt kan du tage alle 3 kapsler på én gang. Må kun anvendes til børn og unge under 18 år efter lægens anvisning. Glucosamin Pharma Nord må ikke anvendes under graviditet og bør ikke anvendes i ammeperioden.
​​​​​​​
Bør ikke anvendes ved allergi overfor skaldyr. 1 kapsel Glucosamin Pharma Nord indeholder 2,2 mmol (87 mg) kalium. Kaliumindholdet bør tages til efterretning hos patienter med nedsat nyrefunktion eller patienter på en kontrolleret kaliumdiæt. Tal også med lægen, hvis du er bekendt med at have en øget risiko for at få hjerte/karsygdomme. Der er i få tilfælde observeret forhøjet indhold af kolesterol i blodet hos patienter i behandling med glucosamin. Det anbefales at få målt kolesterol indholdet i blodet i starten af og under behandlingen med glucosamin. Tal også med lægen hvis du har diabetes mellitus (sukkersyge). Det kan være nødvendigt at måle dit blodsukker hyppigere i starten af behandlingen med Glucosamin Pharma Nord. Tal også med lægen hvis du lider af astma. Du skal være opmærksom på, at dine astmasymptomer kan forværres. Forsigtighed skal udvises, hvis du tager Glucosamin Pharma Nord sammen med andre lægemidler. Dette gælder især: blodfortyndende lægemidler (warfarin) og antibiotika af typen tetracykliner. Bivirkninger: Almindelige bivirkninger er: hovedpine, døsighed, kvalme, mavesmerter, fordøjelsesbesvær, diarré, forstoppelse. Ikke almindelige bivirkninger er: udslæt, hudkløe, hudrødme. Vejl. udsalgspris: kr. 129,00 (90 stk.), kr. 299,00 (270 stk.) og kr. 999,00 (1000 stk.). Læs indlægssedlen omhyggeligt. November 2023

Andre produkter fra Pharma Nord:

Pharma Nord Bio-Quinone Aktivt Q10 Gold 100 mg 90 kaps.
SPAR 20%ABONNÉR
90 kaps.
Pharma NordBio-Quinone Aktivt Q10 Gold 100 mg
419,95 kr.
Pharma Nord Bio-Selen + Zink 90 tabl
SPAR 20%ABONNÉR
90 tabl
Pharma NordBio-Selen + Zink
+ 1 variant
189,95 kr.
Pharma Nord Curcumin 50 kaps.
50 kaps.
Pharma NordCurcumin
199,95 kr.
Pharma Nord D-Pearls 38 mcg 240 kaps.
FAST LAV PRIS
240 kaps.
Pharma NordD-Pearls 38 mcg
169,95 kr.
Pharma Nord Cholessin Rød Gærris 120 tabl.
SPAR 20%ABONNÉR
120 tabl.
Pharma NordCholessin Rød Gærris
189,95 kr.
Pharma Nord Bio-Magnesium 200 mg 120 kaps.
SPAR 20%ABONNÉR
120 kaps.
Pharma NordBio-Magnesium 200 mg
169,95 kr.

Relaterede artikler

Pharma Nord: Bliv klogere på kosttilskud med Q10

Vi guider

Pharma Nord: Bliv klogere på kosttilskud med Q10

Af Ida Hinchely Kyhn

Q10 er en antioxidant, som findes naturligt i kroppen. Dog falder produktionen af stoffet i kroppen i takt med, at vi bliver ældre. I denne artikel stiller vi skarpt på Q10 Gold fra Pharma Nord, som er et kosttilskud med netop Q10.

Læs Mere
Sådan får du det bedste ud af din træning

Vi guider

Sådan får du det bedste ud af din træning

Af Trine Brøndsted

Elsker du at træne, og er du inde i en god rutine, så optimér den med blot få tiltag.

Læs Mere
Eksperten guider: Bliv gladere med mindfulness

Din sundhed

Eksperten guider: Bliv gladere med mindfulness

Af Amalie Kaaris Lund

Her i artiklen får du alt, du skal vide om mindfulness. Lær om mindfulness, bliv guidet gennem mindfulness-videoer og lær om betydningen for mental sundhed. Jeg har talt med Dansk Center for Mindfulness om, hvordan det, at være mere mindful, kan forbedre glæden i hverdagen.

Læs Mere