• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Glycerin - Den oversete fugtmagnet

I hudplejens verden er der mange 'hårdtarbejdende’ ingredienser, som desværre ofte bliver overset, selv om de faktisk er afgørende for, at dit hudplejeprodukt dur til noget. Sådan en ingrediens er den intense fugtgiver glycerin, og derfor fortjener den din opmærksomhed.

Glycerin kan hjælpe med at opretholde en god fugtbalance, som er det basale udgangspunkt for en sund og velfungerende hud. Når fugtbalancen er normal, føles din hud glat, blød og smidig, og så er den modtagelig for din hudpleje. Er din huds fugtbalance derimod i uorden, vil du ofte opleve, at den bliver tør, ru og skællet. Den får en grålig hudtone, den føles mere stram og sensitiv og er tilbøjelig til at få flere linjer og rynker.

Glycerin, som dagens helt

En hud med dårlig fugtbalance har svært ved at optage din hudpleje, og det er jo ærgerligt. Det er det især, hvis du kaster en formue efter dine produkter. Heldigvis er slaget ikke tabt, for med de rette hudplejeingredienser kan du rette skaden og ubalancen op igen. Og det er her dagens ingrediens i skysovs kommer på banen – glycerin skal der til!


Men inden vi kigger nærmere på den her effektive fugtmagnet til din hud, må vi lige opridse nogle af de typiske årsager til, at din hud overhovedet havner i den kedelige suppedas, som en dårlig fugtbalance jo er.

De slemme fugtsugere

Solen er skøn, men udsætter du huden for meget uv-stråling, sætter du fugtbalancen alvorligt på prøve. Et super tørt ude- og indeklima suger også fugten ud af din hud. Suger du til gengæld på for mange cigaretter, er den også gal med hudens fugtbalance.


Livsstil spiller således en kæmpe rolle for huden, hvorfor en dårlig kost og forkerte hudplejevaner med eksempelvis for skrappe og sæbede renseprodukter bonner negativt ud på din hud. Men alt det kan du lave om på – du kan bare ikke stoppe tiden, for desværre bliver hudens fugtbalance ringere, jo ældre du bliver. Det er endnu en grund til, at det er vigtigt at få etableret sig nogle sunde livsstilsvaner og gode hudplejerutiner, der inkluderer … glycerin! ​​​​​​​

Matas Glycerin Håndcreme er ’Bedst i test’

Nyhed

Matas Glycerin Håndcreme er ’Bedst i test’

Matas Glycerin Håndcreme er netop blevet kåret til ’Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk. I kunder er også vilde med den – ja faktisk er Matas Glycerin Håndcreme 200 ml Danmarks bedst sælgende håndcreme*. Læs med, når vi dykker ned i håndcremens gode egenskaber og den aktive ingrediens - glycerin.

Læs også

Tiltrækker luftens fugt

Glycerin er en naturlig komponent i sund hud. Som hudplejeingrediens udvindes den enten fra vegetabilske fedtstoffer (ofte fra kokosolie, soja eller palme), fra dyrefedt eller også bliver den fremstillet syntetisk. Uanset hvordan den fremstilles, er glycerin en såkaldt hygroskopisk ingrediens.


Det betyder, at glycerin kan tiltrække fugten fra luften omkring os og hjælpe med at bevare denne fugt i huden. Forskning har vist, at glycerin efteraber hudens naturlige fugtgivende faktorer (NMF) i hudens fedtlag. Det har en afgørende betydning for hudens evne til at binde vand i det øverste hudlag. Det forklarer, hvorfor glycerin er så kompatibel med alle hudtyper.


Ud over at være en eminent fugtighedsbevarende ingrediens, er glycerin desuden en lille stjerne, fordi den beskytter mod miljømæssige kilder til hudirritation. Og den styrker den dyrebare hudbarriere, samt får andre ingredienser til at trænge bedre ned i huden. Dertil så forbedrer den også hudens ungdommelige look. Måske vi kan stoppe tiden alligevel...

5 gode med glycerin

Glycerin er en lækker ingrediens, som faktisk findes i rigtig mange hudplejeprodukter, men uden at du ved det. Derfor har vi samlet 5 gode hudplejeprodukter med glycerin her.

1. Sæben: Badeanstalten Flydende Sæbe Agurk og Mynte

En frisk og opløftende sæbe baseret på forsæbet kokosolie og efterlader huden med en frisk duft af agurk og mynte. Sæben har et skønt cremet skum og et højt indhold af blødgørende glycerin, der efterlader huden silkeblød.


Sæben er 100% biologisk nedbrydelig og er naturligt selvkonserverende – en ren fornemmelse med omtanke for miljøet.

2. Makeuppen: Dior Capture Dream Skin SPF 50

Dreamskin er skønhed on-the-go, der ensarter, forskønner og beskytter huden. Takket være vegetabilsk glycerin ser huden øjeblikkeligt gennemfugtet ud.


Desuden får Dreamskin porerne til at syne mindre og teintet til at tage sig mere ensartet ud. Den holder også huden glat og smidig med et kompleks af longoza og opilia.

CAPTURE DREAMSKIN SPF 50 - PA+++ 010, 2 X 15 G
619,95
Optjen 62 point

3. Bodyshampooen: Matas Luksus Bodyshampoo

En cremet bodyshampoo med et rigt skum, som giver en behagelig og opfriskende fornemmelse.

Bodyshampooen er beriget med antioxidativ collagen, som hjælper til at beskytte hudens naturlige barriere, så huden bliver frisk og velplejet. Glycerin efterlader desuden huden dejlig fugtet.

(72)
Matas Striber Luksus Bodyshampoo 500 ml
34,95
Førpris 49,95
Optjen 4 point
Matas Glycerin Håndcreme er ’Bedst i test’

Nyhed

Matas Glycerin Håndcreme er ’Bedst i test’

Matas Glycerin Håndcreme er netop blevet kåret til ’Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk. I kunder er også vilde med den – ja faktisk er Matas Glycerin Håndcreme 200 ml Danmarks bedst sælgende håndcreme*. Læs med, når vi dykker ned i håndcremens gode egenskaber og den aktive ingrediens - glycerin.

Læs også

4. Håndcremen: Mellisa Håndcreme  

Mellisas håndcreme absorberes hurtigt af huden og giver dine hænder en beskyttende pleje, der nærer, giver intens fugt og dejligt bløde hænder.

Indholdet af økologiske olier og ekstrakter gør håndcremen særdeles stimulerende. E-vitamin, solsikke, kakaosmør og glycerin nærer og styrker barrieren. Olie fra hassel strammer op og plejer irriteret, ru og sprukken hud.

(9)
Mellisa Hand Cream 50 ml
109,95
Optjen 11 point

5. Natcremen: Anti Wrinkle Night Cream  

En natcreme specielt til dig, der er 35+ og ønsker en aktiv natcreme, der stimulerer hudens naturlige fornyelsesproces og genopbygger din huds elasticitet.

Glycerin giver huden rigeligt med fugt gennem natten, samtidig med at aktive ingredienser som A-vitamin palmitate, E-vitamin, Q10 og kreatin reducerer rynker og virker cellefornyende, beskytter huden og modvirker nedbrydningen af hudens egen collagen. ​​​​​​​

Relaterede produkter

Giorgio Armani Eye Tint 46
239,95
Optjen 24 point
(154)
Matas Striber Glycerin Håndsæbe 400 ml
23,95
Førpris 34,95
Optjen 3 point
(229)
Ecooking Bodylotion 300 ml
149,95
Førpris 199,95
Optjen 15 point
(92)
Matas Striber Luksus Bodyscrub 200 g
37,95
Førpris 54,95
Optjen 4 point

Relaterede artikler

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Spot Trenden

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Vi dykker ned i naturens egen fugtmester her.

Læs Mere
Vi guider til Clinique Moisture Surge

Vi guider

Vi guider til Clinique Moisture Surge

Af Anja Mille Blum

I dag skal det handle om Cliniques bedst sælgende ansigtscreme Moisture Surge. Den har nemlig fået en ret så lækker opgradering, så den er endnu mere fugtgivende end tidligere. Svært at tro på? Så læs med, når vi dykker ned i den populære serie.

Læs Mere
Den ultimative guide til kollagen

Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Af Mai Hvass

Kollagen er på alles læber, som den "nye" hotte hjælper når huden skal holde sig ungdommelig, glat og fast. Vi kigger på kollagenboostende hudpleje, redskaber og ikke mindst kosttilskud.

Læs Mere
Vi tester: Sådan får du bløde ben i ugevis

Vi guider

Vi tester: Sådan får du bløde ben i ugevis

Af Trine Brøndsted og Kristine Nørhave

Skraberen er en klassiker, når du skal være hårfri nu og her. Men vil du have bløde og glatte sommerben i ugevis, skal der mere hardcore metoder i brug. Derfor har vi testet sugaring og epilering, der hiver hårene helt ud.

Læs Mere