• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 30 dage
Vi guider

Guide til skøn gravidmassage derhjemme

Træning er sundt for krop og sjæl – men ømme muskler og en anspændt krop kan sætte en stopper for aktiviteten. Har du også prøvet at vågne op i en træt og øm krop? Og kender du til en øm lænd, der gør hverdagen svær at overskue? Lige nu sidder du sikkert og nikker og kan genkende det hele fra din egen hverdag. Få de bedste tips til gravidmassage her, og se også en video om hvordan du selv afspænder kroppen.

Mamma univers

Vi kvinder er generelt gode til at passe på vores krop. Flere træner og motionerer under deres graviditet. Men efter en god omgang træning eller generelt i graviditeten kan kroppen ofte føles øm og træt. Og løsningen kan være en skøn og afslappende massage. Nu må du får din partner til at læse med, for her får du nemlig nogle tips til en skøn massage derhjemme.

Start med en massageolie

Når man skal i gang med en massage, anbefaler jeg altid en god olie. En olie er nem at arbejde med, da den ofte lægger sig ovenpå huden og gør det nemmere for hænderne at glide på det ømme område på kroppen.


Prøv SARDs mandelolie helt uden tilsætningsstoffer eller Matas’ egen Massageolie, der også er uden problematiske ingredienser og parfumestoffer – altså et trygt valg for dig. Ideel at bruge til ømme og anspændte muskler.Den perfekte massage

Hæld lidt olie ud i hånden og varm det op mellem hænderne. Når olien er varmet lidt op, lægger du hænderne på det område som skal masseres. Mængden af olie varierer, alt efter hvor stort et område der skal masseres, og hvor tør huden er. Er huden meget tør, kan man nemlig opleve, at noget af olien bliver absorberet i huden. Du kan nemt mærke, om du har brugt nok olie. Hvis hænderne ikke glider ovenpå huden, så skal du bruge mere.


Tip!
Når du masserer ben og arme, skal du massere mod hjertet. Det vil sige, at du masserer fra fod og op mod hjertet og fra hænderne mod hjertet.


De områder som kan være rigtig skønt at få masseret er:

 • Hævede og ømme ben
 • Lænden
 • Fødderne
 • Nakken​​​​​​​
Hvordan træner jeg som gravid?

Vi guider

Hvordan træner jeg som gravid?

Kroppen forandrer sig drastisk i løbet graviditeten – det er helt normalt og ganske naturligt, når din krop er i gang med at bære og skabe et lille nyt menneske. Måske medfører denne nye anderledes krop, at du ikke helt ved, hvordan du skal motionere?

Læs også

Lækker og silkeblød hud

Når massagen er slut, kan du sagtens lade olien sidde på huden, den vil kun give ekstra fugt og pleje til huden. Du kan med fordel tørre det overskydende olie af med et håndklæde.


Når du er gravid, er der mange følsomme zoner på kroppen. Derfor anbefaler vi, at du ikke får dybdegående massage. Lad i stedet hænderne glide med lette tryk på de ømme områder.

​​​​​​​

Som nybagt mor er der ikke de store forbehold. Men du ved med sikkerhed bedst, hvor du har størst behov for et par kærlige hænder til at løsne op, og efter fødslen må du gerne få en mere dybdegående massage.

Massagebolde til trætte fødder

Massagebolde kan også have en god effekt.


Disse bolde kan du selv bruge om aftenen til de trætte fødder og ben. Sæt dig på gulvet og stræk dine ben ud, sæt bolden under benet eller foden og bevæg benet frem og tilbage.


Bolden kan også være gode, hvis du har fået ekstra væske i ben, fødder og hænder.

(16)
Aserve Spiky Massagebold 9 cm
79,95
DU OPTJENER 8 Point
Enklere Liv Massagebold Blå 10 cm
50,95
DU OPTJENER 6 Point
Jordemoderens tips mod hævede fødder og hænder

Vi guider

Jordemoderens tips mod hævede fødder og hænder

En dag strammer fingerringen på en måde, som den normalt ikke gør. Og når du kigger ned på dine ømme fødder, kan du se, at de er tykkere, end de plejer. Med andre ord er du ved at samle væske i kroppen. Det kaldes også ødemer og er en helt normal graviditetsgene - hvilket selvfølgelig ikke ændrer på, at det kan være rigtig irriterende.

Læs også

Videoguide: Sådan afspænder du din gravide krop

Trænger du til at slippe spændinger og bekymringer og få ekstra energi? Læg dig godt tilrette i sofaen, på et underlag på gulvet eller i din seng, og lyt dig igennem denne afspændingsguide. Det er Pia Genet Rasmussen – stifter af Mindful Moving Fødselsforberedelse – der guider igennem, og det er simpelthen guld værd. Både når du er gravid og er træt og når du bare generelt skal helt ned i gear og slappe af.

Relaterede produkter

The Organic Pharmacy Arnica Sore Muscle Oil 100 ml
419,95
DU OPTJENER 42 Point
(7)
Weleda Arnica Massageolie 100 ml
134,95
DU OPTJENER 14 Point
(6)
Reebok træningsudstyr Pilates Måtte Black
449,95
DU OPTJENER 45 Point

Relaterede artikler

Vær forsigtig med kemien, når du er gravid

Vi guider

Vær forsigtig med kemien, når du er gravid

Af Lene Skou Jensen

Vi vil rigtig gerne passe på vores børn – også mens de ligger inde i maven. Derfor lader vi være med at drikke alkohol og ryge cigaretter, og vi forsøger at spise sundt og huske vitaminpillerne. Men hvordan er det lige med kemikalier i fx cremer, kosmetik og alt det andet?

Læs Mere
Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Vi guider

Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Af Christel Elvang

Som gravid eller nybagt mor er der mange ting at forholde sig til. Kemi i makeup er en af dem. Hvis du bruger makeup og gerne vil fortsætte med det, findes der heldigvis masser af gode og sikre produkter, du trygt kan bruge som gravid eller hvis du ammer. Vi guider dig her.

Læs Mere
Får du spist nok grønt?

Vi guider

Får du spist nok grønt?

Af Matas

Her er 3 lette opskrifter, som gør dine livretter sundere

Læs Mere
Gravid - hvilke kosttilskud og vitaminer?

Vi guider

Gravid - hvilke kosttilskud og vitaminer?

Af Lene Skou Jensen

For at sikre at både du og barnet får de vigtigste vitaminer og mineraler, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du supplerer din daglige kost med kosttilskud. De fleste vitaminer er ugiftige og udskilles uden problemer. Dog er fx for meget A-vitamin farligt for barnet. Tag derfor ikke større doser, end der er anbefalet. Se alle anbefalinger her.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 30 dage