Vi guider

Redaktionen tester: bedste serum

Har du overvejet at tilføje et serum til din hudplejerutine? Så se med her. Vi har testet de bedste sera på forskellige hudtyper, så du kan finde det, der passer til netop din hudtype og pengepung – og som virker!

Inden du kaster penge efter et dyrt serum, kan du med fordel se nogle af de mest populære sera på markedet her i artiklen, som vi har testet. De fleste sera indeholder fugtgivende og anti-age ingredienser samt forskellige aktive ingredienser. De forskellige sera, som vi har testet, har hver deres fordele, som du kan blive meget klogere på her.

Sådan testede vi serum

Vi har testet de forskellige sera i fire uger, da man normalt først kan forvente at se resultater efter en måneds tid. Herefter har vi bedømt serummet på blandt andet pris og effektivitet på en skala fra 1-5, hvor 5 er bedst. Vi har sørget for, at forskellige hudtyper har testet, så det er let at se, om serummet vil passe til dig.​​​​​​​​​​​​​​

Origins A Perfect World Age-Defense Skin Guardian with White Tea


Amalie: Forebygger ældningstegn
Alder og hudtype: 25, tør hud


Først vil jeg give en hånd til den ultra friske duft af hvid te. Min hud bliver frisket helt op øjeblikkeligt. Konsistensen er heller ikke topsset. Den virker silkeblød på huden. Den er ikke cremet, men mere gelé-agtig og formår virkelig at berolige huden. Serummet er et antioxidantserum med hvid tid, c- og e-vitamin, der sammen beskytter huden mod miljømæssig stress og forebygger ældningstegn. Perfekt til sådan en som mig, der lige har ''rundet'' de 25.Hvad gjorde det for din hud og virker det?

A Perfect World Age-Defense Skin Guardian with White Tea har gjort min hud ekstra silkeblød, og om morgenen virker den faktisk utrolig opkvikkende på huden. Jeg er også overbevist om, at rynkerne nok skal holde sig tilbage, hvis jeg fortsætter med at bruge serummet. ;-)


Bedømmelse 1-5, hvor 5 er bedst:

En stabil 5'er. Jeg synes, at prisen er helt fair i forhold til dens egenskaber. Min hud er glad, så ligeså er jeg.

FÅ EN GAVEKØB 2
50 ml
OriginsA Perfect World Age-Defense Skin Guardian with White Tea
534,95 kr.
(28)

GinZing Into the Glow Brightening Serum


Michelle: Forebygger ældningstegn
Alder og hudtype: 26, tør hud med tendens til tilstoppede porer


Jeg var allerede stor fan af GinZing serien fra Origins, inden jeg testede det populære Into the Glow Brightening serum. Èn af mine favorit-dagcremer er nemlig GinZing SPF40 Energy-Boosting Tinted Moisturizer, som jeg efterhånden har brugt et stykke tid.


Serummet fra GinZing serien er beriget med c-vitamin og er desuden baseret på et 5% retexturising complex, som formår at blødgøre huden øjeblikkeligt. Derudover arbejder serummet effektivt på at reducere synligheden af porer over tid, og huden efterlades glat samt blød.  


Hvad gjorde det for din hud, og virker det?

Jeg er blevet ret vild med serummet, der nu er en del af min daglige rutine. Indholdet af hyaluronsyre og retexturising complex har absolut hjulpet min hud med at genvinde sin fugt, og huden bliver øjeblikkeligt opkvikket, når serummet masseres blidt ind. Den skønne duft må vi heller ikke glemme.

​​​​​​​

Bedømmelse 1-5, hvor 5 er bedst:

Serummet fortjener en 5'er; ikke blot fordi det er godt (og velduftende), men også fordi det ligger i en prisklasse, som er overskuelig for de fleste - og dét giver altså lige det sidste.

FÅ EN GAVEKØB 2
30 ml
OriginsGinZing Into the Glow Brightening Serum
329,95 kr.
(91)

L'Oréal Revitalift filler ampuller


Camilla: Intensiv fugt med ampuller
Alder og hudtype: 33, fedtet hud


Serummet kommer i små ampuller, hvor man bruger en om dagen i en periode som en kur. Serummets indeholder koncentreret hyaluronsyre, der hjælper med at ”fylde huden ud” samtidig med, at det tilfører intensiv fugt. Ampullerne sørger for at holde ingredienserne friske og fri for urenheder.Hvad gjorde det for din hud og virker det?

Jeg tog en 7-dages kur. Jeg synes bestemt at ens hud føltes yngre og mere fyldig. I forhold til min fedtede hud føltes det helt klart som om, at det stabiliserede dette en anelse.

​​​​​​​


Bedømmelse 1-5, hvor 5 er bedst:

4. God til prisen og bestemt noget, jeg godt kunne finde på at gøre en gang om måneden.

Kiehl’s Age Defender Power Serum


Mikael: Anti-age serum til mænd
Alder og hudtype: 35 år, kombineret hud


Serummet indeholder flere forskellige aktive ingredienser, der giver fugt, opstrammer samt beroliger huden. Opstrammende cypress (som jeg ikke kendte før jeg prøvede serummet her) skulle være stimulerende på muskelvævet, så huden bliver mere fast. Adenosin virker beroligende mens hydrolyserede proteiner giver fugt.Hvad gjorde det for din hud og virker det?

Jeg oplevede at serummet opstrammede min hud uden at huden efterfølgende bliver tør eller irriteret. Det har faktisk ikke været nødvendigt at bruge en fugtighedscreme efter dette serum, som jeg ellers plejer.

​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​

Bedømmelse 1-5, hvor 5 er bedst:

4. Konsistensen er god og nem at arbejde med. Prisen er i den høje ende, men jeg synes det er berettiget når jeg sammenligner med andre serum-produkter.

SPAR 20%ABONNÉR
75 ml
Kiehl’sAge Defender Power Serum
519,95 kr.
(2)

Pudderdåserne Niacinamid 10% serum


Anja: Farvel til rødme og ujævnheder
Alder og hudtype: 25 år, tør og sensitiv hud med tendens til rødme


Den vigtigste ingrediens er – som navnet antyder – niacinamid, der egentlig bare er et andet navn for B3-vitamin, og som er kendt for at kunne fikse mange forskellige hudproblemer såsom uren hud, rødme, tørhed, ujævn hud, forstørrede porer, hyperpigmentering, manglende elasticitet samt rynker og linjer. Hvilken multitasker!Hvad gjorde det for din hud og virker det?

Mit største hudproblem har altid været, at min hud generelt er meget ujævn og rødmende. I mine yngre dage har jeg brugt tykke lag af fuldt dækkende foundation for at opnå et mere ensartet look, men efter at have brugt Pudderdåsernes Niacinamid hver aften i en måneds tid, er min hud blevet mindre rød, mindre ujævn og mere ens i hudtonen, og jeg er blevet så meget gladere for min huds udseende generelt. Så nu tør jeg godt gå ’barhudet’ i hverdagen, hvilket min hud er virkelig glad for.


Jeg bruger kun Niacinamid om aftenen, og fordi den kan være lidt hård ved min sensitive hud, bruger jeg altid dagcreme med solfaktor for optimal beskyttelse og forebygning af rødme. ​​​​​​​​​​​​​​Bedømmelse 1-5, hvor 5 er bedst:

5. Jeg har virkelig kunnet se og mærke en forskel på min hud, efter jeg er begyndt at bruge den – og især fordi prisen er til at overkomme for det resultat. Serummet er nu blevet en fast del af min aften-hudplejerutine, også fordi det har en lækker konsistens, som trænger hurtigt ind i huden.

50 ml
Pudderdåserne.dkNiacinamid 10% Serum
219,95 kr.
(266)

Aurelia Revitalise & Glow Serum


Sandra: Til stresset hud og tålmodige sind
Alder og hudtype: 26, sensitiv og kombineret hud


De slår sig på følgende:
​​​​​​​

  • Baobab, som er rig på omega 3,6 og 9 = Revitaliserer huden
  • Kigelia Africana +  Hibiscus = bekæmper oxidativ stress
  • Vitamin E = stimulerer hudens dannelse af elastiske fibre og bindevæv

Derudover kan jeg også se at der er Aloe Vera som anden ingrediens i produktet, hvilket er et stort plus for mig.Hvad gjorde det for din hud og virker det?

Man hører altid at huden lige skal vænne sig til nye produkter, men vil gerne indrømme, at jeg efter et par uger stadig var lidt utålmodig omkring serummet.


Dog kan jeg se efter 1,5 måned, at der virkelig er begyndt at ske en forskel på min hud. Den er blevet betydelig mere jævn i overfladen, og jeg har ikke set de sædvanlige ”stress”-tegn i huden på grund af sæsonskifte fra sommer til vinter. Så jeg føler at den har balanceret huden, man skal bare være lidt tålmodig med den.


Det eneste minus jeg kan komme med, er at jeg ikke kan nøjes med de to dråber som der bliver anbefalet. Det skyldes helt sikkert at min hud er enormt tør, så den har brug for lidt ekstra dråber.

​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​

Bedømmelse 1-5, hvor 5 er bedst:

4. Tålmodighed belønner sig virkelig med den her serum, men hvis man er ude efter et her og nu produkt, så er det ikke det her produkt du skal investere i. Den er god til prisen, dog vil jeg stadig sige at den er i den dyre ende af skalaen. Det trækker lidt ned at jeg skal bruge betydelig mere (dobbelt op) end hvad der er anbefalet.

30 ml
AureliaRevitalise & Glow Serum
624,95 kr.
(18)
Serum og booster: Hvilke passer til dig?

Vi guider

Serum og booster: Hvilke passer til dig?

Du kender helt sikkert den løftede pegefinger om, at du bør rense din hud dagligt og bruge en god creme. Så langt så godt. Men hvad med hudplejetrinnet lige midt imellem de to – nemlig serum og boostere? Skal du også bruge det? Og hvilken passer i så fald til din hud? Det kan du få en mini-guide til her.

Læs også

Rudolph Care Firming Perfector Serum


Rikke: Anti-age vitaminbombe til den tykke tegnebog
Alder og hudtype: 35 år, normal hud


Et af Rudolph Cares nyeste skud på stammen er denne serum, der, sammen med en ansigtscreme, er Rudolph Cares første produkter målrettet den erfarne og modne hud.


Den er baseret på en række af naturlige ingredienser. Den indeholder fugtgivende ingredienser som to forskellige hyaluronsyrer og avokado. Serummet har desuden æblestamcelle-ekstrakt, der hjælper hudens naturlige evne til at forny sig, samt grønkålsprotein, der øger hudens fugtbalance, og kollagenproduktion. Herudover bidrager grønkålsproteinet med vitamin A, E og C, det samme gør sig også gældende for spinatekstrakt, der dog også bidrager med vitamin K.


Vitamin A bliver ofte brugt i hudpleje for at bekæmpe fine linjer, rynker og reducere pigmentforandringer. Vitamin C fungerer som en anti-oxidant og er cellefornyende. Vitamin E er også et anti-oxidant og bliver ofte brugt da den fugter og har gode helende egenskaber. K-vitamin bliver ofte brugt i forbindelse med mindskning af rødme. Sidst men ikke mindst, indeholder produktet selvfølgelig den populære acai olie, som Rudolphs produkter er kendt og elsket for.   


Rudolph Care har derfor fundet en række rigtig gode målrettede ingredienser, som henvender sig til en moden hud.Hvad gjorde det for din hud og virker det?

Der var ingen tvivl om at serummet giver fugt til huden. Den er nem at påføre, men jeg vil anbefale at man påfører produktet efter rens for at sikre sig at huden er klar til at optage serummet. Jeg sprang et par gange over med rens om morgenen og det var som, at det var svært for min hud at få det fulde potentiale ud af serummet.


Når man har små børn, der sommetider ikke sover om natten, er det ofte svært at vurdere om et målrettet produkt reducerer fine liner, eller om det er mangel på søvn og væske, der trækker i en forkert retning. Derfor havde jeg svært ved at vurdere produktet ud fra reducering af fine linjer. Men fugt, det fik jeg i hvert fald, som jo også er med til at reducere fine linjer og forekomsten af rynker.Bedømmelse 1-5, hvor 5 er bedst:

3. Firming Perfector Serum giver den luksuriøse fornemmelse man kender Rudolph Care for, og som man forventer af deres produkter. Dejlig blød konsistens, dufter dejligt af acai (med et hint af grønne grøntsager) og lækker og nem at påføre. Så genkendelsens glæde er stor ved brugen af produktet. Desværre synes jeg prisen er for høj i forhold til den virkning jeg så på min hud. Jeg ville nok vælge Rudolphs andet serum produkt – Smooth Operator – der også virker målrettet på at gøre huden mere spændstig.

30 ml
Rudolph CareFirming Perfector Serum
994,95 kr.
(31)

Plaisir 3 in 1 Serum


Cecilia: Fantastiske ingredienser til en god pris
Alder og hudtype: 25 år, kombineret hud med tendens til følsomhed


På ingrediens-siden har serummet 3 egenskaber jeg er rigtig glad for; først og fremmest er det parfumefrit, hvilket jeg foretrækker min hudpleje er. Hvis man som jeg har tendens til hudirritation, kan det være rigtig fint at undgå parfume.


Derudover er jeg ret vild med den kombination af 3 forskellige typer hyaluronsyre produktet indeholder. Hyaluronsyre er helt fantastisk til at binde fugt i huden og sørger for, at huden fremstår så spændstig og sund som muligt.


Sidste ingrediens jeg vil fremhæve er Matrixyl, som er et peptid. Det er en fantastisk anti-age ingrediens som udjævner både mimikrynker og dybe rynker, men uden risiko for hudirritation, som man godt kan få af eksempelvis A-vitamin, hvis man får fat i for høj en koncentrationHvad gjorde det for din hud og virker det?

Serummet sikrede at min hud fik et ordentligt fugtboost og gør den frisk og glødende i løbet af dagen.
Jeg kan uden problemer bruge det både morgen og aften, og det fungerer rigtig godt i kombination med al anden pleje jeg har prøvet – både olier, ansigtscremer og makeup.Bedømmelse 1-5, hvor 5 er bedst:

5. Jeg synes serummet er perfekt til dig, som gerne vil i gang med at bruge noget effektiv og ordentlig hudpleje, men som ikke gider betale en bondegård for det. Jeg har brugt 3 flasker af denne op gennem tiden og elsker det, så den får 5 stjerner herfra.

Relaterede produkter

SPAR 20%ABONNÉR
ClarinsDouble Serum All Skin
Fra 699,95 kr.
(285)
SPAR 20%ABONNÉR
30 ml
Ole HenriksenTruth Serum
534,95 kr.
(126)
SPAR 20%ABONNÉR
30 ml
Matas StriberFirming Serum til Tør Hud Uden Parfume
59,95 kr.
(267)
3 FOR 2
20 ml
EcookingSuper Serum
409,95 kr.
(102)

Relaterede artikler

Sådan finder du din hudtype

Din sundhed

Sådan finder du din hudtype

Af Zita Gaston, Materialist

Vidste du, at vi skal forholde os til to begreber, når vi skal beskrive vores hud? Hudtype og hudtilstand er to forskellige ting, men de er præcis lige vigtige at kende, når vi skal vælge de produkter, som kan hjælpe os mest. I dag guider vi dig til at kortlægge din egen hud og derigennem få de bedste resultater med dine hudplejeprodukter.

Læs Mere
Serum og booster: Hvilke passer til dig?

Vi guider

Serum og booster: Hvilke passer til dig?

Af Isabel Marschall Thostrup

Du kender helt sikkert den løftede pegefinger om, at du bør rense din hud dagligt og bruge en god creme. Så langt så godt. Men hvad med hudplejetrinnet lige midt imellem de to – nemlig serum og boostere? Skal du også bruge det? Og hvilken passer i så fald til din hud? Det kan du få en mini-guide til her.

Læs Mere
Alt du skal vide om hudpleje med cannabis

Spot Trenden

Alt du skal vide om hudpleje med cannabis

Af Isabel Thostrup

Cannabis er en kæmpe trend inden for hudpleje verden over lige nu – men hvordan virker det, og hvad er det godt for? Vi har samlet alt det, du skal vide om de aktive, men ikke-euforiserende stoffer fra cannabisplanten.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek