Menu
Nyhed

De ideelle renserutiner til dig med normal hud

Kilden til sund og smuk hud er gode og konsekvente renserutiner morgen og aften. Nogle elsker at bruge lang tid på hudpleje, andre vil have det overstået i en fart. Vi guider til forskellige renserutiner til normal hud, uanset om du er den grundige eller utålmodige type.

I løbet af en dag bliver huden i ansigtet udsat for alt fra makeup og sved til forurening og bakterier. Alle disse ting, der samler sig på din hud, vil hurtigt resultere i urenheder og fyldte porer, hvis de ikke renses af morgen og aften. Renset hud har desuden den fordel, at den tager væsentligt bedre imod de plejende ingredienser i cremer, optager mere ilt om natten og stimulerer cellefornyelsen bedre. Det er derfor bare med at komme i gang med at finde din foretrukne renserutine.

Første skridt på vejen

Når vi nu forhåbentlig har fået dig overbevist om at rense ansigtet morgen og aften, er det med at finde en rutine, der passer til dit behov. Måske er du typen, der elsker selvforkælelse og giver dig rigtig god tid til dine renserutiner. Eller måske vil du helst have det overstået på 30 sekunder. Uanset om du er til det ene eller andet, findes der produkter i Matas Striberne, der kan sikre en ren og velplejet hud.

Så hvad er første skridt på vejen til at komme i gang med en god renserutine?

Rens efter din hudtype

Vejen til en god renserutine er for det første at finde produkter, der passer til netop din hudtype og dit temperament. Hvis du har styr på, om din hud er sart, normal, kombineret eller uren, er det nemmere at finde produkter, der gør det bedste for din hud. Ellers kan du altid spørge om din hudtype i Matas. Størstedelen af os har dog normal eller normal/kombineret hud, som Striberne har et hav af renseprodukter til.

Fakta om normal hud

Normal hud er en sund og balanceret hud, der har de optimale betingelser for at udføre sine essentielle funktioner. Den vil for det meste føles blød, fast og elastisk og være fri for problemer som urenheder, tørhed m.m. Der er masser af muligheder for forskellige renseprodukter i Striberne til normal hud, der bevarer hudens gode tilstand.

Den grundige renserutine

1. Rensemousse

Første skridt i en grundig renserutine er at få renset huden i bund, så alle bakterier og skidt fjernes. Hvis du starter morgenen ud i badet, er Matas Rensemousse til normal hud et lækkert produkt med et rigt og blødt skum. Vaskeaktiver fra kokos renser huden, og glycerin giver fugt samt modvirker udtørring.

De ideelle renserutiner til dig med sensitiv hud

Nyhed

De ideelle renserutiner til dig med sensitiv hud

Det er altafgørende med gode og konsekvente renserutiner, hvis huden skal holdes smuk og sund gennem hele livet. Har du ovenikøbet sensitiv hud, kræver det ekstra skånsom pleje. Vi guider dig til de ideelle renserutiner med Striberne, der passer ekstra godt på huden.

Læs også

1. Rensemælk

Hvis du har tendens til at udtørre en smule ved brug af sæbebaserede produkter og vand, kan du i stedet bruge en rensemælk, der efterlader huden blød og velfugtet. Rensemælk til normal hud fjerner nemt overskydende makeup og snavs. Den bløde rensemælk masseres rundt på tør hud med vatrondeller, indtil huden ikke afgiver mere makeup og skidt. Vaskeaktiver fra kokos renser huden, mens cellefornyende kreatin fugter og strammer huden op.

2. Skintonic

Når huden er blevet ren, har den brug for opfriskning og pleje i form af en skintonic. Matas Skintonic til normal hud indeholder cellefornyende kreatin, der øger hudens elasticitet og samtidig strammer op. Hamamelis plejer huden og virker sammentrækkende på porerne. Produktet duppes blidt på huden med en vatrondel.

3. Fugtighedscreme

Sidste trin i renserutinen er den afsluttende pleje med cremer. Når du har normal hud, er der flere forskellige serier indenfor Striberne, du kan bruge. I serien Normal Hud er der to fugtighedscremer med og uden parfume med aktive ingredienser som kreatin og glycerin, der giver ekstra fugt og regenerer huden.


Derudover kan du bruge Matas Mild-serien til normal hud, hvis du er til uparfumerede og skånsomme produkter. Her er der bl.a. en øjencreme samt dag- og natcremer. Serien er bl.a. rig på beroligende allantoin og fugtgivende og plejende jojobaolie.

​​​​​​​

Den hurtige renserutine

Hvis du gerne vil have renserutinen overstået i en fart, kan du ty til helt simple alt-i-en renseprodukter fra Striberne.

1. Renseservietter

Matas Mild Renseservietter til normal hud uden parfume er bløde vådservietter, der hurtigt og nemt fjerner makeup og andre urenheder fra ansigtet uden at udtørre huden. Pakken er lille og praktisk, hvilket gør den særdeles velegnet til at have med på rejser, festivaler eller i sportstasken. Blødgørende E-vitamin hjælper med at beskytte hudens naturlige barriere, mens glycerin bevarer hudens naturlige fugt.

1. Micellar Water

Et andet effektivt renseprodukt til normal hud er Matas Mild Micellar Water, der fjerner makeup og snavs fra huden. Micellar Water påføres vatrondeller og føres henover øjne og ansigt, til der ikke viser sig mere makeup og snavs på vatrondellen. En emulgator baseret på kokos danner opløsende miceller, der renser huden. Provitamin B5 plejer huden, og kreatin strammer op samt forbedrer hudens elasticitet.

2. Ansigtscreme

Afsluttende plejes huden med de samme cremer som i 3-trins renserutinen. Hvis du synes, det er for besværligt med mange forskellige cremer, kan du gå efter en 24H ansigtscreme, der både kan bruges morgen og aften. Det kan fx være Matas Mild 24H Ansigtscreme til normal hud.

God fornøjelse med din nye renserutine​​​​​​​!

Relaterede artikler

Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Nyhed

Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Hvis ansigtsmasker endnu ikke er en del af din skønhedsrutine, kan du ikke komme for hurtigt i gang. En ansigtsmaske er nemlig en af hemmelighederne bag en smuk og velplejet hud. Dyk ned i Stribernes store sortiment af masker og find den helt rette til din hudtype og dit behov.

Læs Mere
Danske skønhedsmærker hos Matas

Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas

Af Alberte Sejling

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Læs Mere