• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendes indenfor 1-4 dage

Psst... 20% på alt gælder kun til midnat (medlemstilbud)

Vi guider

Hvordan træner jeg som gravid?

Kroppen forandrer sig drastisk i løbet graviditeten – det er helt normalt og ganske naturligt, når din krop er i gang med at bære og skabe et lille nyt menneske. Måske medfører denne nye anderledes krop, at du ikke helt ved, hvordan du skal motionere?

Regelmæssig motion forebygger og lindrer mange graviditetsgener f.eks. ryg- og bækkensmerter, overvægt, hæmorider, vand i kroppen, graviditetsbetinget sukkersyge og svangerskabsforgiftning. Samtidig vil regelmæssig motion få din moderkage til at vokse og fungere bedre. Gravide der har været fysisk aktive har også færre fødselskomplikationer, og de føder både hurtigere og nemmere end kvinder, der har været inaktive under graviditeten. Og der er en ekstra gevinst ved at være aktiv under graviditeten, for når du bevæger dig, f.eks. danser, drejer rundt, skifter tempo mv, får dit ufødte barn en masse dejlige sanseoplevelser, som på sigt styrker barnets motorik.

Vent til efter 1. trimester med at øge din træningsintensitet

Har du været fysisk aktiv inden din graviditet, kan du fortsætte med at træne på samme niveau, som inden du blev gravid. Har du ikke været fysisk aktiv inden graviditeten, skal du vente med at øge den fysiske aktivitet til efter 1. trimester. Herefter kan du sagtens begynde på et moderat hårdt træningsprogram, selv om du tidligere har været helt inaktiv – det handler dog om hele tiden at lytte til kroppen og mærke efter, hvor meget du kan.  

Jordemoderens tips mod hævede fødder og hænder

Vi guider

Jordemoderens tips mod hævede fødder og hænder

En dag strammer fingerringen på en måde, som den normalt ikke gør. Og når du kigger ned på dine ømme fødder, kan du se, at de er tykkere, end de plejer. Med andre ord er du ved at samle væske i kroppen. Det kaldes også ødemer og er en helt normal graviditetsgene - hvilket selvfølgelig ikke ændrer på, at det kan være rigtig irriterende.

Læs også

Både konditions- og styrketræning er godt for gravide

Det er godt at få pulsen moderat op nogle gange om ugen - gerne så højt, at det er svært at føre en samtale, mens du træner. Det kan være hårdt og udfordrende, men det må ikke være forbundet med smerte og kropsligt ubehag - i disse tilfælde skal du stoppe eller sætte intensiteten ned.


Husk at...

 1. Det er helt normalt, at du får plukkeveer, når pulsen er oppe. Det mærkes ved, at maven bliver hård. Hvis plukkeveerne gør ondt, skal du stoppe træningen. Og hvis plukkeveerne fortsætter lang tid efter, at du er stoppet med at træne, skal du sætte intensiteten ned næste gang.
 2. Du skal kun lave højintensitet konditionstræning – der hvor pulsen presses til det maksimale - hvis du har været vant til at træne på den måde, inden du blev gravid.
 3. Du må styrketræne alle kroppens muskler i graviditeten. Men de lige mavemuskler (six-packen), må du IKKE styrketræne efter uge 20. Den inderste og de skrå mavemuskler må du til gengæld træne hele graviditeten. Og det er en rigtig god ide at gøre det, da specielt en stærk inderste mavemuskel afhjælper lænde- og bækkensmerter.


Det er også godt at lave styrketræning og stræk for dine bækkenbundsmuskler. Og åndedrætsmusklen må du ikke glemme, den skal være stærk og veltrænet til fødslen.

3 videoguides til bækkenbundstræning

Det er en rigtig god idé at træne dine bækkenbundsmuskler mens du er gravid og i tiden efter fødslen. De kan nemlig hjælpe dig med ikke at blive utæt mens du er gravid og særligt efter fødslen har din bækkenbund brug for at blive trænet op igen.

Sådan træner du din bækkenbund mens du er gravid og i tiden efter fødslen

Sådan laver du venepumpeøvelser til dit bækken


Sådan strækker du din bækkenbund


Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Vi guider

Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Som gravid eller nybagt mor er der mange ting at forholde sig til. Kemi i makeup er en af dem. Hvis du bruger makeup og gerne vil fortsætte med det, findes der heldigvis masser af gode og sikre produkter, du trygt kan bruge som gravid eller hvis du ammer. Vi guider dig her.

Læs også

Hvorfor får jeg det ikke gjort?

Regelmæssig motion handler i høj grad om motivation. Måske har du flere gange aftalt med dig selv: ”fra på mandag, går jeg i gang med at lave motion flere gange om ugen”, men lige pludselig er ugen forbi, og du har ikke motioneret.  Hvis du ikke får prioriteret den regelmæssige motion, handler det måske om, at dit hoved har besluttet, at du skal lave en bestemt form for motion, fordi du bør eller skal, men at du egentlig ikke har lyst til at lave det. Hvis du har det sådan, er det vigtigt, at du finder ud af, hvilken form for motion, du kan lide. Det vil nemlig gøre dig mere motiveret for at komme i gang og sandsynligheden for, at du rent faktisk kommer i gang med at motionere er meget større.


Du har mange forskellige muligheder

At cykle og svømme er altid en god måde at bruge kroppen på. Der findes også særlige træningshold for gravide, på disse hold er der ofte fokus på nydelsesfuld og legende træning, så det ikke bare bliver en sur pligt. En gåtur i rask tempo, yoga, løb, dans, træning i fitnesscenter eller hjemme på stuegulvet er også gode muligheder. Og husk altid på, at lidt er bedre end intet.

Måske skal du have indarbejdet nye vaner

En let måde at være mere fysisk aktiv på er at få indarbejdet nye vaner, som giver dig mere motion i dagligdagen. Du kan for eksempel tage trappen i stedet for elevatoren og tage cyklen på arbejde, eller når du skal på indkøb.


Du kan også danse, når du hører god musik, gå en tur med din veninde i stedet for at sidde stille på en café og så videre.

Flere varianter
Reebok træningsudstyr Træningsbold 55 cm
Medlemspris 263,20
Ikke medlem 329,00
DU OPTJENER 27 Point
Reebok træningsudstyr Yoga Strap
Medlemspris 127,20
Ikke medlem 159,00
DU OPTJENER 13 Point
Adidas træningsudstyr 4 mm Yoga Mat - Frozen Green
Medlemspris 223,20
Ikke medlem 279,00
DU OPTJENER 23 Point
Nygaard Damehætter vaflede u/rem 30162
Medlemspris 63,96
Ikke medlem 79,95
DU OPTJENER 7 Point

Relaterede produkter

Lansinoh Lanolin HPA 40 ml.
Medlemspris 134,36
Ikke medlem 167,95
DU OPTJENER 14 Point
Flere varianter
Rudolph Care Mommy & Me 45 ml
Medlemspris 195,96
Ikke medlem 244,95
DU OPTJENER 20 Point
Matas Striber Baby Shampoo 250 ml
Medlemspris 30,36
Ikke medlem 37,95
DU OPTJENER 4 Point
Philips Avent Brystpumpe Natural elektrisk m. 125 ml flaske
Medlemspris 1.039,20
Ikke medlem 1.299,00
DU OPTJENER 104 Point
Lexington Håndklædepakker 4 stk. Grå
Medlemspris 880,00
Ikke medlem 1.100,00
DU OPTJENER 88 Point

Relaterede artikler

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

Vi guider

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Læs Mere
Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Vi guider

Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Af Christel Elvang

Som gravid eller nybagt mor er der mange ting at forholde sig til. Kemi i makeup er en af dem. Hvis du bruger makeup og gerne vil fortsætte med det, findes der heldigvis masser af gode og sikre produkter, du trygt kan bruge som gravid eller hvis du ammer. Vi guider dig her.

Læs Mere
 7 tips til sunde tarme

Vi guider

7 tips til sunde tarme

Af Trine Brøndsted

Vores tarmsystem og de cirka 50 billioner bakterier, der bor i tarmene, har for relativt nylig vist sig også at have betydning for vores immunforsvar og helbred. Sunde tarme har for eksempel en positiv indflydelse på vores hjerne, vægt, energi og humør. Her får du tips til at få dine tarme i topform.

Læs Mere
Havtorn – Derfor elsker vi nordens citron

Spot Trenden

Havtorn – Derfor elsker vi nordens citron

Af Trine Brøndsted

Havtorn, det lille gule bær, som har været kendt i årtusinder, er blevet genopdaget både i hudpleje som kosttilskud og i det nye nordiske køkken. Læs med og bliv klogere.

Læs Mere
 • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendes indenfor 1-4 dage