Vi guider
Vi guider: 9 fordele ved udendørs træning
Sommerens lune vejr gør det optimalt at træne udenfor, hvor man kan få frisk luft og sol på kinderne. Måske du også har oplevet en stigende lyst til at komme udenfor på det seneste? Så får du her 9 gode fordele ved at motionere udendørs.

Står du med valget om at tage i træningscenter eller træne udenfor? Begge muligheder er selvfølgelig gode for dig og din krop – men udendørs træning har lige lidt flere fordele, som kan være værd at tænke over. Dem gennemgår vi i denne artikel.

Gode produkter under din træning

Inden vi kaster os over de gode fordele ved at træne udenfor, er det vigtigt at gøre opmærksom på, at du selvfølgelig skal passe på dig selv, når du træner. Har du optræk til skader, eller har du reelle skader, skal du selvfølgelig tage dine forhåndsregler. Er du i tvivl, så rådfør dig altid hos egen læge.

Matas Sportscare har en lang række produkter til at forebygge småskader. Serien er udviklet til sportsfolk på alle niveauer.

9 gode grunde til at træne udenfor:

1

Det sænker blodtrykket og kan hjælpe med at reducere stress

Undersøgelser har vist, at fysisk aktivitet udendørs sænker en persons blodtryk og puls. Som et resultat kan træning udendørs føles mindre anstrengende end lignende træning indendørs, hvilket formentlig bidrager til, at der bruges lidt flere minutter ved udendørstræning.


2

Giver bedre søvn

Når du træner udendørs, får du frisk luft, og du får rørt kroppen, hvilket kan hjælpe med at lindre søvnløshed. Regelmæssig træning og frisk luft hjælper dig med at falde i søvn og forbedrer kvaliteten af ​​din søvn. Du frigiver også lykkehormoner, når du træner udendørs.
​​​​​​​

3

Du får sol og D-vitamin

Når du træner udendørs, kan du også nyde fordelene ved solens stråler, der igangsætter dannelsen af D vitamin i huden. Glem ikke solbeskyttelse, når du træner udendørs.
​​​​​​​

4

Du sparer penge

Udendørs træning er ofte helt gratis, da parker, stier, trapper og andre træningssteder udendørs normalt er åbne for alle.

5

Du sparer tid

Tænk kreativt, når du tæner udenfor. Udtænk f.eks. en intensiv træning på en nærliggende løbebane, bakke eller trappe. Eller inddrag den bænk, du ofte går forbi, i din træning. Det er oplagt til at styrke muskler og kondition.

Træningssteder er ofte tættere på, end du tror! Brug af nærliggende steder sparer ikke kun tid, men også naturlige ressourcer, da det fx ikke er nødvendigt at tage din bil til din træning. Kun fantasien for træning udendørs sætter grænsen.
​​​​​​​


Der er faktisk kun plusser ved at træne udenfor og du kan bruge naturen på rigtigt mange måder. Træning udendørs kan altså gøre dig sundere, stærkere og gladere hele året rundt.


6

Grib chancen for at prøve noget nyt

Udnyt nye træningsmuligheder for at skabe nyt indhold til din ugentlige træning, eller prøv en helt ny rutine, du ikke har kastet dig ud i før. Gør din træning anderledes, og du vil træne (og mærke) muskelgrupper, som du måske ikke har haft fat i før. Du bliver stærkere og træner aktivt kroppen flere steder.
​​​​​​​

7

Træn sammen

So før nævnt er fleste udendørs træningssteder åbne for alle og ganske gratis. Det giver dig mulighed for at træne og bruge tid sammen med venner, veninder og familien. Det giver jer mulighed for at bruge tid sammen, samtidig med I får trænet kroppen.
​​​​​​​

8

Øget aktivitetsniveau

Når du løber udenfor, får du naturlig modstand fra vinden, samtidig med at du bruger flere kræfter på at få dig selv fremad, end hvis du fx løber indendørs på et løbebånd.

9

Bedre humør

Alt i alt er udendørs træning til gavn for hele kroppen ved at bringe glæde, mental energi og velvære, og det giver automatisk et bedre humør. (Solens lune stråler kan også være med til at løfte humøret).
​​​​​​​

Gode produkter efter din træning

Efter en dejlig træning i det fri kan det være musklerne har brug for lidt eksra opmærksomhed. Giv eksempelvis læggene en god omgang massage med Matas Sportscae Massageolie, som virkelig kan løsne op og give ro på efter en træning.

Eller påfør lidt Muskelbalsam på ømme muskler, hvis du har brug for det. Den er velegnet til massage af overanstrengte og ømme muskler, da den virker afspændende og afslappende.

Andre populære produkter

Relaterede artikler

5 produkter jeg ikke kan undvære i min sport

Vi guider

5 produkter jeg ikke kan undvære i min sport

Fodboldbanen er et af de steder, hvor jeg tilbringer allermest tid – når jeg vel at mærke ikke er at finde på min pind på Matas’ hovedkontor. Og det kræver altså god forberedelse, hvis man gerne vil præstere og undgå skader. Derfor har jeg samlet fem af de produkter, som jeg og mit hold ikke kan undvære, når vi betræder grønsværen.

Læs Mere
5 gode motionsformer, der gør dig glad!

Vi guider

5 gode motionsformer, der gør dig glad!

Af Matas

Kroppen er skabt til at bevæge sig og være i gang. Men det er ikke altid lige nemt at komme op og afsted, også selvom vi alle ved, kroppen har godt af det. I denne artikel guider træningsfysiolog Henrik Duer dig til fem nemme motionsformer, du kan starte i dag, som er fantastiske for både krop og psyke.

Læs Mere
WTAH: Et intenst og sjovt træningsprogram

Matas LIVE

WTAH: Et intenst og sjovt træningsprogram

Er du klar til at pumpe pulsen helt i vejret? I denne LIVE er der garanti for sved på panden, når vores vært, Pernille, og træningsinstruktør, Christina, fra We Train At Home, sætter tempoet i vejret med et kort og nemt høj-intensitetsprogram (HIIT). Vi har en hel træningssession planlagt med opvarmning, træning og udstrækning, så du altid kan bruge træningen her, når din motivationen melder sig.

Læs Mere
Vi guider: Optimér din hjemmetræning

Din sundhed

Vi guider: Optimér din hjemmetræning

Af Ida Hinchely Kyhn

Jeg indrømmer det gerne – det er ikke altid, jeg får slæbt mig op i fitnesscenteret, selvom jeg egentlig gerne ville have rørt mig. Det kan være svært at nå i en travl hverdag, men det er der heldigvis råd for, til de dage hvor tiden er knap. For med det rette udstyr kan du få gang i hjemmetræningen, så det ikke behøver at være et kæmpe projekt at få motion ind i sin hverdag. Vi har samlet det bedste udstyr til dig her, så du nemt kan komme i gang!

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.