Vi guider
6 øjencremer, der gør en synlig forskel
Trænger du til at starte dagen med friske øjne, så kan den rette øjencreme hjælpe dig lidt på vej. Vi har udvalgt seks af de bedste øjencremer, som gør en synlig forskel, hvis du døjer med tør hud under øjnene, mørke rande, træt og trist hudtone eller ønsker en øjencreme med opstrammende effekt. Og så guider vi også til øjencremer til de kære mænd.

Det kan være svært at finde ud af hvilke øjencremer, der passer netop til din hud, hvad den skal indeholde, og hvordan den skal påføres. Læs med her, og bliv en ekspert på området.

Øjencremer til seks forskellige behov:

1. Øjencreme mod mørke rande

Rigtig mange mennesker døjer med mørke rande under øjnene, så det er meget almindeligt. Heldigvis findes der mange gode produkter, som kan lysne og dække for de blålilla skygger.

Ole Henriksen har taget kampen op for at mindske mørke rande og fine linjer i øjenomgivelserne med en øjencreme, der er inspireret af ’’bananpudder’’. Den lysner, farvekorrigerer og giver øjenområdet et mere friskt og glat look.


En anden øjencreme mod mørke rande er Origins Refreshing Eye Ginzing Cream, som indeholder C-vitamin og niacinamid, som hjælper med at reducere det mørke under øjnene. Derudover har den et let perlemorsskær, som lysner øjenomgivelserne.

Hvorfor får man mørke rande under øjnene?

Der kan være mange årsager til, at man oplever at have mørke rande. Det kan sagtens være genetisk, at du har arvet det fra dine forældre. Eller har du en meget lys hud, kan det mørke under øjnene også være tydeligere.

Det kan også skyldes dehydrering, dårlig søvn eller for meget salt i maden eller alkohol. Så med lidt små ændringer på dine vaner i hverdagen, kan du gøre meget. Læs meget mere om, hvordan du bedst går til kamp mod mørke rande på linket her.

Til kamp mod mørke rande med Origins

Vi guider

Til kamp mod mørke rande med Origins

Med Origins GinZing Refreshing Eye Cream kommer du ret tæt på en kur mod mørke rande. Det er en let og forfriskende øjencreme, der både mindsker hævelser og gør dine øjenomgivelser mere klare og strålende. Vi dykker ned i det lille vidunder på krukke her.

Læs også

2. Anti-age øjencremer

Er din hud begyndt at vise tegn på aldring, kan du gå efter en øjencreme, der indeholder anti-ageing ingredienser.

Ole Henriksens Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel Crème er en anden anti age øjencreme, som mindsker rynker effektivt og samtidig er utrolig drøj i brug. Sidst, men ikke mindst, så dufter den fantastisk!

Har du brug for en øjencreme, der reducerer rynker og samtidig mindsker mørke rande? Så kan det være Beauté Pacifiques Vitamin A Eyecreme, du skal klikke i kurven næste gang. Den lette formel indeholder vitamin A, som mindsker rynker synligt og effektivt.


Påfør din øjencreme med ringfingeren. Den giver det letteste tryk på den sarte hud om øjnene.

3. Øjencreme til 'puffy eyes'

Oplever du at have poser under øjnene? Eller er dine øjne ofte hævede, når du vågner? Så har vi et par øjencremer her, du kan tage et kig på.

Vi skal have fat i endnu en lækker sag fra danske Beauté Pacifique, nemlig deres Puffy Eyes Gel. Den indeholder nogle særlige ekstrakter, der bidrager til at minimere synligheden af poserne under øjnene. Resultatet er altså en glattere hud omkring området, der giver et mere friskt og ungdommeligt look, da den også har en opstrammende effekt.


Et andet godt bud til 'puffy eyes' er Avenes DermAbsolu Anti-age Øjencreme, som giver huden omkring dine øjne et ekstra boost af fugt, fasthed og vitalitet. Takket være den kølende massageapplikator vil øjenområdet synes friskere og mørke rande mindskes.

Sådan slipper du af med poser under øjnene

Vi guider

Sådan slipper du af med poser under øjnene

Kender du også til at have poser under øjnene eller vågne op med hævede øjne? I denne artikel gør vi dig klogere på årsagen til poser under øjnene, og giver dig en masse tips og gode råd til, hvordan du bedst mindsker dem.

Læs også

4. Øjencreme til sart hud

Har du en sart og sensitiv hud, så er det en god idé at gå efter øjencremer, som er parfumefri og udviklet til en sådan hudtype. Og det betyder altså ikke, at de er mindre effektive!


Søger du en mild men effektiv øjencreme er Matas Natur Øjencreme et rigtig godt bud. Den indeholder ingredieneser, som virker beskyttende og fugtgivende, som fx E-vitamin, glycerin og aloe vera. Og så er den er rig på sheabutter.


Sidst men ikke mindst har vi gode, gamle Clinique med deres All About Eyes Rich øjencreme, der fugter og beroliger huden. Den er også parfumefri og er testet af øjenlæger, så perfekt til dig, med sart hud, der mangler fugt og spændstighed.

5. Øjencreme mod pigmentpletter

Hvis du døjer med pigmentpletter i øjenområdet, er Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM Eye Cream lige noget for dig. Denne øjencreme indeholder retinol, så den udglatter effektivt de små rynker omkring øjnene. Derudover går cremens indhold af nærende sheasmør og Vitamin C og E ind og beroliger den sarte hud i øjenområdet samtidig med at den tilføres aktive antioxidanter.


Den fugtgivende øjenceme kan anvendes både morgen og aften og giver hele øjenområdet en opfriskning og et mere ensartet udseende.


Vidste du, at ...
rynker opstår hurtigere omkring øjnene, da huden ikke har talgkirtler her og derfor ikke producerer fedtstof – hudens naturlige smørelse?

6. Øjencreme med solfaktor

Solen er skøn, men også en af hudens værste fjender, når det kommer til rynker og pigmentforandringer i huden. Derfor er det vigtigt, at vi beskytter vores mod solens UV-stråler - det gælder også den sarte hud om øjnene.


​​​​​​​Dermalogica har derfor udviklet en nærende og let øjencreme med SPF 15, der fornyer og lysner huden under øjnene samtidig med at beskytte mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Det er specielt godt at tænke over, hvis du ønsker at reducere pigmentpletter og fine linjer under øjnene.

Øjencremer til mænd

Sidst, men ikke mindst, skal vi lige vende de kære mænd. For er du mand, eller har du én derhjemme, der gerne vil investere lidt ekstra i øjenomgivelserne, så er der masser af muligheder.

Mænds hud er op til 25% tykkere end kvinders, hvilket betyder at hudpleje målrettet mænd skal kunne trænge endnu dybere ned i huden. Som mand kan du sagtens bruge de øjencremer, vi netop har gennemgået, men det kan altså godt betale sig at investere i hudpleje udviklet til specifikt til mænd.

Vi har linket til et par favoritter i slideren her til højre. Ønsker du fokus på at køle øjenomgivelserne og mindske hævelser, så prøv Matas Men Eye Gel Roll-on, som er en del af den populære Matas Men-serie.

Er du på udkig efter en øjencreme med anti-age egenskaber, så er Force Supreme Eye Cream fra Biotherm et rigtig godt bud. Den er udviklet til at mindske synlige tegn på aldring hos mænd fra 40+.

Hvornår skal jeg tage øjencreme på?

Det er egentlig ligegyldig, om du tager øjencreme på før eller efter, du har taget dag- eller natcreme på. Hvis du vil være sikker på, at din hud rundt om øjnene får mest gavn af din øjencreme, så bør du tage den på først, specielt hvis du plejer at smøre din dag- eller natcreme i hele ansigtet.

Det skal du vide, når du på jagt efter en øjencreme

Når du skal på udkig efter en øjencreme, er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad netop din hud behøver. Der er nemlig stor forskel på vores hud og derfor også på, hvordan vi plejer den på bedst mulig vis. Studér dit øjenområde i spejlet og læg mærke til hvilket hudproblem, der præger området. Er området for eksempel tørt, er der mørke rande, rynker eller pigmentpletter. Når du har fundet ud af, hvad dit problem er, kan øjencreme-jagten begynde.

Dyk ned i vores hudpleje-nyheder:

Relaterede artikler

A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Vi guider

A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Af Trine Brøndsted

A-vitamin er ikke blot noget, vi spiser i maden og i kosttilskud. A-vitamin i hudplejeprodukter har en dokumenteret effekt i en grad, så vi slet ikke behøver at diskutere, hvorvidt det virker eller ej. Her er alt du skal vide om vidunderingrediensen.

Læs Mere
Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs Mere
Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
Kosmetikeren guider: Den komplette hudplejerutine

Vi guider

Kosmetikeren guider: Den komplette hudplejerutine

Af Amalie Kaaris Lund

Har du styr på din hudplejerutine? Det kan være en jungle at finde rundt i. Derfor har jeg allieret mig med Matas’ egen kosmetiker, Zita, der har sammensat den perfekte hudplejerutine til dig. Følg med i step-by-step guiden her og bliv inspireret til en komplet hverdagsrutine.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.