• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 279 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
Vi guider

Sådan slipper du af med poser under øjnene

Poser under øjnene er et udbredt problem. Få her en masse tips og gode råd til, hvordan du bedst behandler dem.

Poser under øjnene gør dig træt og uoplagt at se på. Men hvorfor får du dem, og hvordan fjerner du dem mest effektivt? Få svarene her.

Derfor får du poser under øjnene

Med alderen mister vævet noget af sin elasticitet, hvilket gør, at huden under øjnene bliver mere løs og slap. Hvis det underliggende fedt samtidig begynder at bule frem, får du tydelige poser under øjnene – poser, som gerne bliver endnu mere forstærket i løbet af dagen, når den væske, der ophober sig i ansigtet om natten, når du ligger ned, begynder at søge nedad.


Hudens aldring afhænger af dine gener, men også i høj grad af din livsstil. Vi ved, at solens uv-stråler speeder hudens ældningsproces op. Det samme gør rygning, stress, alkohol og forurening, for når hudens celler bliver angrebet af frie radikaler, går det blandt andet ud over hudens produktion af kollagen og elastin og dens evne til at reparere sig selv.


En ting er de aldersrelaterede poser under øjnene, men rigtig mange kvinder og mænd kan også opleve hævelser under øjnene på grund af for eksempel allergi, manglende søvn, dårlig kost, rygning og gnidning af øjne. I de her tilfælde er den gode nyhed, at hævelserne ikke nødvendigvis er kommet for at blive, og du kan behandle dem selv.    

Få din hud tilbage i topform

Vi guider

Få din hud tilbage i topform

3 steps til at få din hud tilbage i form. Mere skal der faktisk ikke til for at få din hud tilbage i topform.

Læs også

Sådan behandler du poser under øjnene

Uanset hvad årsagen måtte være til, at du har poser og hævelser under øjnene, vil du helt sikkert bare gerne have dem til at forsvinde hurtigst muligt. Heldigvis er det ikke raketvidenskab at finde en god løsning, men er du i tvivl om årsagerne til dine poser under øjnene, skal du være forberedt på at måtte prøve dig lidt frem. Og måske vil du opdage, at det er nødvendigt, at du kombinerer flere forskellige løsninger.


Der findes desværre ingen nemme quick-fixes, men afhængigt af ʻproblemets’ årsag og omfang, kan du komme langt med hudpleje og nye livsstilsvaner, og i visse tilfælde kan et kirurgisk indgreb være den eneste løsning. Bliv klogere på alle mulighederne her.  

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Vi guider

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Trænger du til at starte dagen med nye friske øjne, kan den rette øjencreme måske hjælpe dig lidt på vej. Vi har udvalgt fem af de bedste, som gør en synlig forskel, hvis du døjer med tørhedslinjer, mørke rande og træt og trist hudtone.

Læs også

Brug den rette øjencreme

Hvis du vil dulme hævelser under øjnene, er det vigtigt, at du først og fremmest er skånsom ved huden omkring øjnene. Undgå derfor at gnide og trække for meget i huden generelt, men især også når du påfører din hudpleje, og når du fjerner din makeup.  


For at styrke den tynde hud under øjnene og minimere hævelser og poser kan du bruge en øjencreme. Gå meget gerne efter øjencremer med effektive anti-age-ingredienser, som for eksempel peptider og retinol, der stimulerer hudens celler til at producere mere kollagen og elastin, så huden bliver mere fast og spændstig.


Øjencremer med kølende effekt kan også være gavnlige for hævelser, men er dine poser meget udtalte, skal der altså skrappere midler i brug. Men mere om det længere nede i guiden. 

5 gode øjencremer til poser og hævelser under øjnene

1

Den med retinol​​​​​​​

Retinol Fusion PM Eye Cream fra Peter Thomas Roth er en fugtgivende øjencreme, som genopliver den sarte hud i øjenområdet ved hjælp af en optimal koncentration af mikroindkapslet retinol.


Øjencremen sikrer en mild langvarig frigivelse af retinol, og hjælper til med at udjævne hudtonen, reducere rynker, poser under øjnene samt forekomsten af pigmentering.


Start med at bruge øjencremen hver anden dag til huden har vænnet sig til indholdet af retinol. Husk også, at retinol gør huden mere lysfølsom, så brug altid SPF om dagen. Er du i øvrigt gravid, bør du ikke bruge hudpleje med retinol.  


Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM Eye Cream
479,95
DU OPTJENER 48 Point
2

Den, der virker sammentrækkende på slap hud​​​​​​​

Døjer du især med poser under øjnene forårsaget af væskeansamlinger, er Puffy Eyes Gel fra Beauté Pacifique en god løsning. Gelen indeholder en nyopdaget planteekstrakt, der inde i læderhuden er i stand til at trække i de helt rigtige tråde i bindevævet, så huden strammes op.


Puffy Eyes Gel indeholder også en cocktail af ekstrakter, der hjælper med at dæmpe tendensen til dannelsen af den væske og det fedtvæv, som poserne under øjnene indeholder. Desuden giver mentol en kølende effekt.


Brug gelen morgen og aften på afrenset hud ved at massere huden omkring øjnene ganske blidt. Du kan sagtens kombinere med Beauté Pacifiques A-Vitamin øjencreme, hvis du også vil sætte ind mod linjer og mørke rande. 


Beauté Pacifique Puffy Eyes Gel 15 ml
309,95
DU OPTJENER 31 Point
8 tricks: Lær at lægge makeup på moden hud

Vi guider

8 tricks: Lær at lægge makeup på moden hud

Når man kommer op i alderen og får en moden hud, er det godt at kende nogle tips og tricks til at lære at lægge makeup på en 50+ hud. Vi har lavet en guide med 8 simple tricks, til hvordan du kan lægge en makeup på moden hud og komme til at se skøn ud.

Læs også
3

Den, der er udviklet med plastikkirurger  ​​​​​​​

Denne fugtgivende anti-age øjencreme er udviklet i samarbejde med plastikkirurger, så du kan være sikker på, at den indeholder alle de ʻrigtige’ ingredienser, når målet er at reducere synligheden af mørke rande og poser under øjnene og opnå en mere udglattet hud.


Ud over dets eksklusive blå pigment, der lysner selv de mørkeste skygger rundt om øjnene, er Bye Bye Under Eye Cream nemlig også fyldt med kollagen, peptider og hyaluronsyre samt koffein, C-vitamin, kobber, blåalger og agurkeekstrakt.


4

Den, der virker udfyldende​​​​​​​

Når du har poser og hævelser under øjnene, kan det også få dit hudparti under øjet op mod tårekanalen til at fremstå mere dyb, så dine mørke rande syner mere markante.


Det gør Revitalift Filler Eye Cream fra L’Oréal Paris noget ved, for takket være en høj koncentration af hyaluronsyre giver den en udfyldende effekt. Når hudoverfladen bliver fyldt mere ud, virker det også udglattende på linjerne omkring øjnene.


Den kølende applikator giver desuden massage, når du påfører øjencremen, og det er med til at nedtone poser under øjnene og gøre dig mere frisk at se på.    


L'Oréal Paris Revitalift Filler Eye Cream 15 ml
124,95
DU OPTJENER 13 Point

5

Den økologisk certificerede​​​​​​​

Må din hudpleje meget gerne indeholde økologiske ingredienser, er Mádaras Eye Contour Cream et godt valg.


Den fugtighedsgivende øjengel er økologisk certificeret (og vegansk!) og mindsker hævelser omkring øjnene, mørke rande og tegn på træthed med ekstrakt fra nordisk persille, frisk agurk og hestekastanje.

​​​​​​​

Påfør omkring øjnene morgen og aften ved at duppe let med fingerspidserne. Det er skånsomt for huden og virker stimulerende på blodcirkulationen.


Mádara Eye Contour Cream 15 ml
239,95
DU OPTJENER 24 Point

Hvis dine øjne trænger til ekstra pleje

I perioder, hvor øjenområdet er ekstra ramt af træt- og tørhed og poserne hænger langt ned af kinderne, er der brug for ekstra kærlighed omkring øjnene.

​​​​​​​

I sådan et tilfælde vil en øjenmaske være den ultimative løsning, da den både opfrisker, løfter og tilfører ekstra fugt til huden omkring øjet intenst.  ​​​​​​​

Look At Me Panda Hydrogel Eye Patch Gold
199,95
DU OPTJENER 20 Point
Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Vi guider

Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Med årene finder fine linjer og rynker langsomt vej til ansigtet. Her får du 5 lette trin til at lægge en øjenmakeup på moden hud.

Læs også

Sådan dækker du poser under øjnene

Vågner du op en morgen med poser under øjnene, er gode råd dyre. Hvis du har forsøgt at minimere hævelserne med afkølende cremer uden held, kan du forsøge med lidt concealer.


Hævelserne under øjnene skaber nemlig ofte skygger, som fremhæver dine mørke rande, men med en god concealer kan du straks snyde huden lysere og friskere at se på.


Er din hudtone lys, så prøv fx klassikeren fra YSL: Touche Éclat Luminous i ʻLight Peach’. Er din hudtone mørkere, så find dit perfekte match hos fx Mac, der laver gode og dækkende concealers i en bred vifte af nuancer.

Flere varianter
Yves Saint Laurent Touche Éclat Luminous Highlighter Pen 3 Light Peach
299,95
DU OPTJENER 30 Point
Flere varianter
MAC Pro Longwear Concealer Nc 25
184,95
DU OPTJENER 19 Point

Tænk over din livsstil

Er dine hævelser og poser under øjnene hverken aldersbetinget, eller noget du har arvet fra dine forældre, må du kigge din livsstil efter i sømmene. Her får du 5 gode råd med på vejen, der kan vise sig at have en gavnlig effekt på huden omkring dine øjne – men jo også på din sundhed generelt.

1

Undgå at spise for meget salt

Da salt binder væske i kroppen, kan du undgå hævelser i ansigtet og dermed under øjnene ved at skære ned på dit saltindtag. Spis hellere sundt og varieret og sørg for at få rigeligt med K, E, C og B12 vitaminer samt antioxidanter, der styrker blodkarrene og beskytter mod frie radikaler. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


2

Skær ned på alkoholen

Lige som med salt, virker alkohol også væskeophobende, så får du lidt for meget alkohol indenbords generelt, er det en god idé at drosle ned på antallet af ugentlige genstande. Er du kvinde, anbefaler Sundhedsstyrelsen faktisk, at du ikke drikker mere end fem genstande ved samme lejlighed og ikke drikker mere end 14 genstande om ugen.​​​​​​​​​​​​​​


Redaktionens helsefavoritter

Vi guider

Redaktionens helsefavoritter

Går du op i sund mad og livsstil? Her får du et indblik i hvilke helseprodukter, der hitter her på redaktionen.

Læs også

3

Kvit cigaretterne

Tobaksrøg kan nemlig forringe blodomløbet og få blodkarrene til at fremstå mere blå under huden, hvilket medfører hævelser og mørke rande.   ​​​​​​​​​​​​​​


4

Få din allergi behandlet

Mistænker du, at allergi kan være årsagen til dine hævede øjenomgivelser, så opsøg din læge. Det er ofte luftbårne allergier som pollenallergi og husdyrallergier, der irriterer øjnene, og her kan du tage dine forholdsregler ved at få den rette medicin og ved at undgå det, der gør dig allergisk.  


5

Sørg for at få god og nok søvn

Er du i søvnunderskud, kan det ses på din hud og på dine øjenomgivelser, som kvitterer med hævelser og mørke rande. Har du generelt søvnproblemer, bør du overveje dine sovevaner:


1. Ørepropper og sovemaske kan hjælpe dig, hvis du sover meget let.

2. Læg din smartphone fra dig minimum en time inden du skal sove, så skærmens blå lys ikke forstyrrer din døgnrytme.

3. Et kosttilskud med baldrian og humle kan desuden give dig ro i kroppen og hjælpe dig til en bedre søvn.

4. Vågner du ofte op med hævelser i ansigtet og under øjnene, kan du prøve at minimere hævelserne ved at sove med løftet hovedgærde.  ​​​​​​​


Baldrian & humle 190 tab
99,95
DU OPTJENER 10 Point

Få dine poser under øjnene fjernet kirurgisk

Er dine poser under øjnene blevet meget markante med alderen, vil ingen øjencremer i verden kunne fjerne dem. Og kan du ikke leve med de spor, alderen og dine livserfaringer har sat på din hud og dit ansigt, og føler du, at du konstant ser træt og uoplagt ud, må der lidt mere drastiske løsninger i brug. En operation af nedre øjenlåg er ofte eneste løsning.


Et kirurgisk indgreb som en operation af de nedre øjenlåg (og tunge øjenlåg) er en af de mest almindelige kosmetiske operationer, der foretages i Danmark. Operationen foregår ambulant og under lokal bedøvelse. Ved operationen fjernes overskydende hud og fedt, og vævet opstrammes, og det er derfor en yderst effektiv metode til at slippe af med poser under øjnene på.


Metoden er dog ikke helt billig, og da poser under øjnene som oftest er et kosmetisk problem og ikke til fysisk gene, dækker sygesikringen meget sjældent. Du skal også gøre dig klart, at selvom komplikationer er sjældne, så kan de ske, men alt det, vil din plastikkirurg kunne fortælle dig meget mere om ved den obligatoriske konsultation.      

SOV GODT – 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Spot Trenden

SOV GODT – 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Lytter man til de internationale trendforskere, kommer der mere ro, nærvær og tid ind, som erstatter vores travle livsstil, i hvert fald i forhold til, hvad vi vurderer er statussymboler. Vi dyrker mere yoga og mindfullness, mediterer og drikker urtete. Og så vil vi altså gerne sove mere og bedre.

Læs også

Når filler er løsningen

Er du endnu ikke klar til at lægge dig under kniven, og oplever du mere, at dine poser og hævelser under øjnene kommer, fordi huden er begyndt at kreppe, så vil en behandling med filler som Restylane kunne gøre en forskel. Filleren fylder huden ud og virker derfor udglattende.


Restylane kan også være løsningen, hvis dine poser under øjnene har givet dig markante fordybninger mellem det nedre øjenlåg og kinden. Her vil filleren nemt og hurtigt udfylde fordybningen, så dine mørke rande bliver synligt reduceret. Behandlinger med fillers holder typisk fra tre måneder og op til et år.      ​​​​​​​

Relaterede produkter

Ecooking Håndcreme 75 ml
129,95
DU OPTJENER 13 Point
Rudolph Care Silky Soap 200 ml
124,95
DU OPTJENER 13 Point
Flere varianter
Tromborg Deluxe Hand Soap with Dispenser Lavender
94,95
DU OPTJENER 10 Point
Nuxe Hand & Nail Cream 50 ml
74,95
DU OPTJENER 8 Point
Nuxe Nuxuriance Ultra Håndcreme 75 ml
174,95
DU OPTJENER 18 Point

Relaterede artikler

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Vi guider

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Trænger du til at starte dagen med nye friske øjne, kan den rette øjencreme måske hjælpe dig lidt på vej. Vi har udvalgt fem af de bedste, som gør en synlig forskel, hvis du døjer med tørhedslinjer, mørke rande og træt og trist hudtone.

Læs Mere
Økologisk og grøn hudpleje med god samvittighed

Vi guider

Økologisk og grøn hudpleje med god samvittighed

Af Isabel Marschall Thostrup

Vi har gjort det nemt for dig at træffe et grønnere valg, når du vælger produkter inden for skønhed, helse og velvære. Her kan du se nogle af de skønne naturlige hudplejeprodukter, der udmærker sig, enten fordi de er certificerede, ekstra rene, økologiske, naturlige, veganske eller bæredygtige.

Læs Mere
7 Sundhedstrends i 2020: Vi kigger i krystalkuglen

Spot Trenden

7 Sundhedstrends i 2020: Vi kigger i krystalkuglen

Af Trine Brøndsted

Vi har kigget i krystalkuglen for at se, hvilke sundhedstrends vi kommer til at stifte bekendtskab med i 2020.

Læs Mere
Det bør du gøre for din hud om vinteren

Vi guider

Det bør du gøre for din hud om vinteren

Af Trine Brøndsted

Tør næse, røde plamager i ansigtet og manglende glød er noget, de fleste kan nikke genkendende til i den kolde vintertid. Fortvivl ej, vi har fundet de produkter, du ikke kan undvære i de kolde måneder – i tre prisklasser.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 279 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret