• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
Vi guider

Sådan slipper du af med poser under øjnene

Poser under øjnene er et udbredt problem. Få her en masse tips og gode råd til, hvordan du bedst behandler dem.

Poser under øjnene gør dig træt og uoplagt at se på. Men hvorfor får du dem, og hvordan fjerner du dem mest effektivt? Få svarene her.

Hvorfor får man poser under øjnene?

Der kan være flere årsager til poser under øjnene. Med alderen mister vævet noget af sin elasticitet, hvilket gør, at huden under øjnene bliver mere løs og slap. Hvis det underliggende fedt samtidig begynder at bule frem, får du tydelige poser under øjnene – poser, som gerne bliver endnu mere forstærket i løbet af dagen, når den væske, der ophober sig i ansigtet om natten, når du ligger ned, begynder at søge nedad under øjnene. Ophobning af væske er altså en stor årsag til poser under øjnene.


Hudens aldring afhænger af dine gener, men også i høj grad af din livsstil. Vi ved, at solens uv-stråler speeder hudens ældningsproces op. Det samme gør rygning, stress, alkohol og forurening, for når hudens celler bliver angrebet af frie radikaler, går det blandt andet ud over hudens produktion af kollagen og elastin og dens evne til at reparere sig selv.


Poser og hævelse under øjet

En ting er de aldersrelaterede poser under øjnene, men rigtig mange kvinder og mænd kan også opleve at blive hævet under øjnene på grund af for eksempel allergi, manglende søvn, dårlig kost, rygning og gnidning af øjne. I de her tilfælde er den gode nyhed, at hævelse under øjet ikke nødvendigvis er kommet for at blive, og at du kan behandle dem selv.    


Poser og mørke rander under øjnene

Synes du, du ser sort eller blå ud under øjnene? Poser under øjnene kan se værre ud, hvis du samtidigt døjer med mørke rander under øjnene. De sorte rander kan skyldes at huden er tynd og at blålige blodårer derfor kan ses tydeligt gennem huden. Det kan også være en genetisk betinget mørkere hud under øjnene, ligesom dybereliggende øjne kan kaste en skygge. Mørke rander er svære at behandle, så det bedste du kan gøre, er at sørge for at drikke rigeligt med væske og investere i en god concealer.

Vi tester concealere - hvilken passer til dig?

Vi guider

Vi tester concealere - hvilken passer til dig?

Din hud sladrer om din krops indre tilstand, og mangel på søvn kan efterlade mørke rande under øjnene og få os til at se trætte ud. Derfor er concealeren mange kvinders bedste ven. Få en guide til hvordan du lægger den perfekte concealer og læs vores test af fem af slagsen.

Læs også

Hvordan fjerner man poser under øjnene?

Uanset hvad årsagen måtte være til, at du har poser og hævelser under øjnene, vil du helt sikkert bare gerne have dem til at forsvinde hurtigst muligt. Heldigvis er det ikke raketvidenskab at finde en god løsning, men er du i tvivl om årsagerne til dine poser under øjnene, skal du være forberedt på at måtte prøve dig lidt frem. Og måske vil du opdage, at det er nødvendigt, at du kombinerer flere forskellige løsninger.


Der findes desværre ingen nemme quick-fixes, men afhængigt af ʻproblemets’ årsag og omfang, kan du komme langt med hudpleje og nye livsstilsvaner, og i visse tilfælde kan et kirurgisk indgreb være den eneste løsning. Bliv klogere på alle mulighederne her.  

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Vi guider

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Trænger du til at starte dagen med nye friske øjne, kan den rette øjencreme måske hjælpe dig lidt på vej. Vi har udvalgt fem af de bedste, som gør en synlig forskel, hvis du døjer med tørhedslinjer, mørke rande og træt og trist hudtone.

Læs også

Brug den rette øjencreme

Hvis du vil dulme hævelser under øjnene, er det vigtigt, at du først og fremmest er skånsom ved huden omkring øjnene. Undgå derfor at gnide og trække for meget i huden generelt, men især også når du påfører din hudpleje, og når du fjerner din makeup.  


For at styrke den tynde hud under øjnene og minimere hævelser og poser kan du bruge en øjencreme. Gå meget gerne efter øjencremer med effektive anti-age-ingredienser, som for eksempel peptider og retinol, der stimulerer hudens celler til at producere mere kollagen og elastin, så huden bliver mere fast og spændstig. På den måde forebygger og reducerer du samtidig rynker under øjnene.


Øjencremer med kølende effekt kan også være gavnlige for hævelser, men er dine poser meget udtalte, skal der altså skrappere midler i brug. Men mere om det længere nede i guiden. 

De 5 bedste øjencremer til poser og hævelser under øjnene

1

Øjencreme med retinol​​​​​​​

Retinol Fusion PM Eye Cream fra Peter Thomas Roth er en fugtgivende øjencreme, som genopliver den sarte hud i øjenområdet ved hjælp af en optimal koncentration af mikroindkapslet retinol.


Øjencremen sikrer en mild langvarig frigivelse af retinol, og hjælper til med at udjævne hudtonen, reducere rynker, poser under øjnene samt forekomsten af pigmentering.


Start med at bruge øjencremen hver anden dag til huden har vænnet sig til indholdet af retinol. Husk også, at retinol gør huden mere lysfølsom, så brug altid SPF om dagen. Er du i øvrigt gravid, bør du ikke bruge hudpleje med retinol.


Se flere øjencremer med retinol


(2)
Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM Eye Cream
479,95
DU OPTJENER 48 Point
2

Den til væskeansamlinger under øjnene

Døjer du især med poser under øjnene forårsaget af væskeansamlinger, er Puffy Eyes Gel fra Beauté Pacifique en god løsning. Gelen indeholder en nyopdaget planteekstrakt, der inde i læderhuden er i stand til at trække i de helt rigtige tråde i bindevævet, så huden strammes op.


Puffy Eyes Gel indeholder også en cocktail af ekstrakter, der hjælper med at dæmpe tendensen til dannelsen af den væske og det fedtvæv, som poserne under øjnene indeholder. Desuden giver mentol en kølende effekt.


Brug gelen morgen og aften på afrenset hud ved at massere huden omkring øjnene ganske blidt. Du kan sagtens kombinere med Beauté Pacifiques A-Vitamin øjencreme, hvis du også vil sætte ind mod linjer og mørke rande. 


(72)
Beauté Pacifique Puffy Eyes Gel 15 ml
309,95
DU OPTJENER 31 Point
A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Vi guider

A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

A-vitamin er ikke blot noget, vi spiser i maden og i kosttilskud. A-vitamin i hudplejeprodukter har en dokumenteret effekt i en grad, så vi slet ikke behøver at diskutere, hvorvidt det virker eller ej. Her er alt du skal vide om vidunderingrediensen.

Læs også
3

Den, der er udviklet med plastikkirurger  ​​​​​​​

Denne fugtgivende anti-age øjencreme er udviklet i samarbejde med plastikkirurger, så du kan være sikker på, at den indeholder alle de ʻrigtige’ ingredienser, når målet er at reducere synligheden af mørke rande og poser under øjnene og opnå en mere udglattet hud.


Ud over dets eksklusive blå pigment, der lysner selv de mørkeste skygger rundt om øjnene, er Bye Bye Under Eye Cream nemlig også fyldt med kollagen, peptider og hyaluronsyre samt koffein, C-vitamin, kobber, blåalger og agurkeekstrakt.


(5)
IT Cosmetics Bye Bye Under Eye Eye Cream 15 ml
339,95
DU OPTJENER 34 Point
4

Den, der virker udfyldende​​​​​​​

Når du har poser og hævelser under øjnene, kan det også få dit hudparti under øjet op mod tårekanalen til at fremstå mere dyb, så dine mørke rande syner mere markante.


Det gør Revitalift Filler Eye Cream fra L’Oréal Paris noget ved, for takket være en høj koncentration af hyaluronsyre giver den en udfyldende effekt. Når hudoverfladen bliver fyldt mere ud, virker det også udglattende på rynkerne omkring øjnene.


Den kølende applikator giver desuden massage, når du påfører øjencremen, og det er med til at nedtone poser under øjnene og gøre dig mere frisk at se på.    


(10)
L'Oréal Paris Revitalift Filler Eye Cream 15 ml
129,95
DU OPTJENER 13 Point

5

Den økologisk certificerede​​​​​​​

Må din hudpleje meget gerne indeholde økologiske ingredienser, er Mádaras Eye Contour Cream et godt valg.


Den fugtighedsgivende øjengel er økologisk certificeret (og vegansk!) og mindsker hævelser omkring øjnene, mørke rande og tegn på træthed med ekstrakt fra nordisk persille, frisk agurk og hestekastanje.

​​​​​​​

Påfør omkring øjnene morgen og aften ved at duppe let med fingerspidserne. Det er skånsomt for huden og virker stimulerende på blodcirkulationen.


(2)
MÁDARA Deep Moisture Eye Contour Cream 15 ml
239,95
DU OPTJENER 24 Point

Hvis dine øjne trænger til ekstra pleje

I perioder, hvor øjenområdet er ekstra ramt af træt- og tørhed og poserne hænger langt ned af kinderne, er der brug for ekstra kærlighed omkring øjnene.

​​​​​​​

I sådan et tilfælde vil en øjenmaske være den ultimative løsning, da den både opfrisker, løfter og tilfører ekstra fugt til huden omkring øjet intenst.  ​​​​​​​

(2)
Look At Me Panda Hydrogel Eye Patch Gold
199,95
DU OPTJENER 20 Point
(3)
Lancôme Advanced Génifique 360° Hydrogel Eye Mask
69,95
DU OPTJENER 7 Point

Lav din egen øjenmaske  

Har du klemt det sidste ud af din dyre øjencreme og kan du ikke lige smutte i Matas, kan du løfte dine poser under øjnene med det, du har liggende i skabet.


Du kan eksempelvis bruge en kold tepose med grøn te, som en øjenmaske i 10 minutter. Grøn te indeholder nemlig antioxidanter, som er med til at holde inflammation nede og berolige huden. Du skal blot bade teposen i en kop koldt vand og lade den hvile i køleskabet i 30 minutter, så er den klar til brug. Husk dog, at rense øjenområdet med lunkent vand efterfølgende! 

Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Vi guider

Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Med årene finder fine linjer og rynker langsomt vej til ansigtet. Her får du 5 lette trin til at lægge en øjenmakeup på moden hud.

Læs også

Sådan dækker du poser under øjnene med makeup

Vågner du op en morgen med poser under øjnene, er gode råd dyre. Hvis du har forsøgt at minimere hævelserne med afkølende cremer uden held, kan du forsøge med lidt concealer.


Hævelserne under øjnene skaber nemlig ofte skygger, som fremhæver dine mørke rande, men med en god concealer kan du straks snyde huden lysere og friskere at se på.


Er din hudtone lys, så prøv fx klassikeren fra YSL: Touche Éclat Luminous i ʻLight Peach’. Er din hudtone mørkere, så find dit perfekte match hos fx Mac, der laver gode og dækkende concealers i en bred vifte af nuancer.


Tænk over din livsstil

Er dine hævelser og poser under øjnene hverken aldersbetinget, eller noget du har arvet fra dine forældre, må du kigge din livsstil efter i sømmene. Her får du 5 gode råd med på vejen, der kan vise sig at have en gavnlig effekt på huden omkring dine øjne – men jo også på din sundhed generelt.

1

Undgå at spise for meget salt

Da salt binder væske i kroppen, kan du undgå hævelser i ansigtet og dermed under øjnene ved at skære ned på dit saltindtag. Spis hellere sundt og varieret og sørg for at få rigeligt med K, E, C og B12 vitaminer samt antioxidanter, der styrker blodkarrene og beskytter mod frie radikaler. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


2

Skær ned på alkoholen

Lige som med salt, virker alkohol også væskeophobende, så får du lidt for meget alkohol indenbords generelt, er det en god idé at drosle ned på antallet af ugentlige genstande. Er du kvinde, anbefaler Sundhedsstyrelsen faktisk, at du ikke drikker mere end fem genstande ved samme lejlighed og ikke drikker mere end 14 genstande om ugen.​​​​​​​​​​​​​​


3

Kvit cigaretterne

Tobaksrøg kan nemlig forringe blodomløbet og få blodkarrene til at fremstå mere blå under huden, hvilket medfører hævelser og mørke rande.   ​​​​​​​​​​​​​​


4

Få din allergi behandlet

Mistænker du, at allergi kan være årsagen til dine hævede øjenomgivelser, så opsøg din læge. Det er ofte luftbårne allergier som pollenallergi og husdyrallergier, der irriterer øjnene og giver hævede øjenlåg og øjne, og her kan du tage dine forholdsregler ved at få den rette medicin og ved at undgå det, der gør dig allergisk.  


Pollen – Der er noget i luften!

Vi guider

Pollen – Der er noget i luften!

Er du ved at klø dine øjne ud, og er din næse ved at løbe fra dig, når naturen springer ud? Her får du 12 tips, der hjælper dig gennem foråret og sommeren.

Læs også

5

Sørg for at få god og nok søvn

Er du i søvnunderskud, kan det ses på din hud og på dine øjenomgivelser, som kvitterer med hævelser og mørke rande. Har du generelt søvnproblemer, bør du overveje dine sovevaner:


1. Ørepropper og sovemaske kan hjælpe dig, hvis du sover meget let.

2. Læg din smartphone fra dig minimum en time inden du skal sove, så skærmens blå lys ikke forstyrrer din døgnrytme.

3. Et kosttilskud med baldrian og humle kan desuden give dig ro i kroppen og hjælpe dig til en bedre søvn.

4. Vågner du ofte op med hævelser i ansigtet og under øjnene, kan du prøve at minimere hævelserne ved at sove med løftet hovedgærde.  ​​​​​​​


Baldrian & humle 190 tab
99,95
DU OPTJENER 10 Point
Sov godt: 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Spot Trenden

Sov godt: 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Lytter man til de internationale trendforskere, drømmer vi om mere ro, nærvær og tid. Vi dyrker yoga og mindfullness, mediterer og drikker urtete. Og så vil vi altså gerne sove mere og bedre. Her er 7 måder, du kan gøre skønhedssøvnen bedre.

Læs også

Massér øjnene friske

Måske masserer du allerede din hud nænsomt, når du påfører dine produkter omkring øjnene, men du kan også give øjenomgivelser endnu mere kærlighed og opmærksomhed med en elektronisk øjenmassagepen som den her fra A Pure Mind.


På massagepennen sidder der en naturkrystal i rosa kvarts, og når du holder den vibrerende rosa kvarts på huden omkring øjnene, opnår du nogle synlige fordele, for den:


 • Giver massage omkring øjnene

 • Øger blodcirkulationen

 • Forebygger linjer og rynker med små bløde vibrationer

 • Reducerer ansigtshævelser og udglatter huden

 • Giver kølende effekt
(0)
A Pure Mind Elektronisk Øjenmassagepen Rosa Kvarts
349,95
DU OPTJENER 35 Point


Vidste du, at rosa kvarts er kendt som den største kærlighedskrystal samt for at skabe ro?

Du kan få dine poser under øjnene fjernet kirurgisk

Er dine poser under øjnene blevet meget markante med alderen, vil ingen øjencremer i verden kunne fjerne dem. Og kan du ikke leve med de spor, alderen og dine livserfaringer har sat på din hud og dit ansigt, og føler du, at du konstant ser træt og uoplagt ud, må der lidt mere drastiske løsninger i brug. En operation af nedre øjenlåg er ofte eneste løsning.


Et kirurgisk indgreb som en operation af de nedre øjenlåg (og tunge øjenlåg) er en af de mest almindelige kosmetiske operationer, der foretages i Danmark. Operationen foregår ambulant og under lokalbedøvelse. Ved operationen fjernes overskydende hud og fedt, og vævet opstrammes, og det er derfor en yderst effektiv metode til at slippe af med poser under øjnene på.


Metoden er dog ikke helt billig, og da poser under øjnene som oftest er et kosmetisk problem og ikke til fysisk gene, dækker sygesikringen meget sjældent. Du skal også gøre dig klart, at selvom komplikationer er sjældne, så kan de ske, men alt det, vil din plastikkirurg kunne fortælle dig meget mere om ved den obligatoriske konsultation.      

Vi tester øjenvippeserum

Vi guider

Vi tester øjenvippeserum

Drømmer du om længere og fyldigere vipper og har du overvejet at investere i et øjenvippeserum? så læs med her. Vi har testet fem forskellige lash serum for at finde frem til hvilke, der virker bedst, og om prisen har nogen indflydelse på dem.

Læs også

Når filler under øjnene er løsningen

Er du endnu ikke klar til at lægge dig under kniven, og oplever du mere, at dine poser og hævelser under øjnene kommer, fordi huden er begyndt at kreppe, så vil en behandling med filler som Restylane kunne gøre en forskel. Filleren fylder huden ud og virker derfor udglattende.


Restylane kan også være løsningen, hvis dine poser under øjnene har givet dig markante fordybninger mellem det nedre øjenlåg og kinden. Her vil filleren nemt og hurtigt udfylde fordybningen, så dine mørke rande bliver synligt reduceret. Behandlinger med fillers holder typisk fra tre måneder og op til et år.      ​​​​​​​

Relaterede produkter

(46)
Ecooking Håndcreme 75 ml
129,95
DU OPTJENER 13 Point
(7)
Biotherm Bath Therapy Invigorating Blend Håndcream 30 ml
49,95
Førpris 69,95
DU OPTJENER 5 Point
(12)
Rudolph Care Silky Soap 200 ml
124,95
DU OPTJENER 13 Point
(45)
Nuxe Hand & Nail Cream 50 ml
74,95
DU OPTJENER 8 Point
(10)
Nuxe Nuxuriance Ultra Håndcreme 75 ml
174,95
DU OPTJENER 18 Point

Relaterede artikler

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Vi guider

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Trænger du til at starte dagen med nye friske øjne, kan den rette øjencreme måske hjælpe dig lidt på vej. Vi har udvalgt fem af de bedste, som gør en synlig forskel, hvis du døjer med tørhedslinjer, mørke rande og træt og trist hudtone.

Læs Mere
Derfor får du pigmentpletter, og sådan fjernes de!

Vi guider

Derfor får du pigmentpletter, og sådan fjernes de!

Af Cathrine Park

Er din hud i ansigtet blevet ujævn med brune pletter og plamager, er der heldigvis hjælp at hente i effektive hudplejeprodukter og gode vaner.

Læs Mere
C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Vi guider

C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Af Isabel Marschall Thostrup

Glow! Det er præcis hvad huden får, når du bruger c-vitamin i din hudplejerutine. Men C-vitamin kan faktisk gøre andet end at give glød til huden; det kan give en mere ensartet hudtone, beskytte huden fra forurening og også være med til at give fugt. Få overblikket over de forskellige mærkers styrker, så du kan finde de produkter, der passer bedst til netop dig.

Læs Mere
Q10 - Din huds energikilde

Vi guider

Q10 - Din huds energikilde

Af Cathrine Park

Uden mad og drikke duer helten ikke. Det samme kan siges om Q10, der spiller en central rolle for, at din krop og hud fungerer normalt. Bliv lidt klogere her.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret