Vi guider

Ceramider – mørtlen, der holder huden sammen

Når huden bliver tør, irriteret og mere ældet, er den sikkert gal med din hudbarriere. Heldigvis kan du selv stabilisere den igen med hudplejens svar på mørtel – nemlig ceramider.

Når det kommer til såkaldte ʻanti-age ingredienser’, hører ceramider blandt de mest virkningsfulde og derfor allerbedst dokumenterede. Du kender sikkert ingrediensen fra Elizabeth Ardens ikoniske og innovative ceramidekapsler, som i 1990 revolutionerede hudplejeindustrien, men ved du egentlig, hvad ceramider er for en størrelse, og hvad de kan udrette for din hud?


Hvis du er et stort spørgsmålstegn, er du ikke den eneste, for ceramider bliver ofte en smule overset og sjældent forklaret i dybden. Det gør vi noget ved her, for ceramider er virkelig en ingrediens, du bør kende for andet end sit gode ry og velkendte navn.

Ceramider er hudens vigtigste mørtel

Ceramider er en af de ingredienser, vi kalder for ʻhudidentiske’, og det gør vi, fordi det er en ingrediens, vi har naturligt i huden i forvejen.


Ceramider er lange kæder af essentielle lipider, som i en normal hud udgør op mod 50 procent af hudens øverste lag, hornlaget. Og sammen med kolesterol (25 procent) og fedtsyrer (15 procent) har ceramider til opgave at holde hudens barriere sund og intakt, så fugten og vandet i huden ikke fordamper, og skadelige partikler fra for eksempel forurening ikke trænger ind udefra.


En dårligt fungerende hudbarriere er derfor den sikre vej til en tør, irriteret og mere ældet hud. Du kan tænke på ceramider som den vigtige mørtel mellem murstenene – hudens celler – og derfor helt afgørende for, at muren ikke smuldrer og braser sammen.

5 gode med ceramider

Kapslerne

De hud-identiske ceramider styrker hudbarrieren.  

SPAR 20%ABONNÉR
Elizabeth ArdenAdvanced Ceramide Capsules
Fra 469,95 kr.
(19)

Kosttilskuddet

Kosttilskud med Patenteret ceramideolie, A-vitamin og zink.

3 FOR 2
60 gummies
Beauty BearBeauty Bear SKIN Vitamins
249,95 kr.

Natcremen

Indeholder Ceramide 3, som øger hudens fugtighed.

Alt, du skal vide om salicylsyre

Vi guider

Alt, du skal vide om salicylsyre

Måske har du hørt om salicylsyre i hudpleje? Selvom syre lyder lidt voldsomt, så er den kemiske peeling faktisk mild og meget effektiv til dybderens af særligt uren hud og tilstoppede porer.

Læs også

Fugtboosteren

Med ceramider, fedtsyrer og fosforlipider, som skaber den ultimative barriere mod vandtab.

Læbepomaden

Er rig på nærende vindruekerneolie, polyfenoler og Ceramide 3. 

Alderen spiller ind

Når vi nu har ceramider helt naturligt i huden i forvejen, hvorfor i alverden skal vi så tilføre flere gennem hudpleje, tænker du måske? Men som altid, har tidens tand (og solen) en kedelig finger med i spillet, for med alderen bliver mængden af ceramider i vores hud markant nedsat.


  • Når du er i 30’erne, har du mistet cirka 40 procent.
  • Når du er i 40’erne, er tabet af ceramider steget til mere end 60 procent.


Huden bliver som konsekvens mere tør, trist og mindre fast, hudtonen bliver ujævn og du får flere rynker. Derfor hudpleje med ceramider!


Psst! Din hudbarriere afhænger også af din diæt. Derfor skal du have essentielle fedtsyrer fra nødder, fed fisk og avocadoer.

Ceramider i godt selskab

Ceramider i hudpleje bliver enten lavet syntetisk eller udvundet fra planter, hvor hvedekim er en meget almindelig kilde.


Om ceramider er syntetiske eller plantebaseret har ikke en betydning i forhold til effekten, men for at ceramiderne i din hudpleje virkelig skal kunne præstere optimalt, får de ofte selskab af andre hudidentiske og cellereparerende ingredienser som glycerin, fedtsyrer og kolesterol. Og den gode nyhed er, at det faktisk er muligt at genskabe meget af den tabte mængde af ceramider i huden.


En anden god nyhed er, at fordi huden genkender ceramider, er ingrediensen ideel til alle hudtyper lige fra den meget fedtede til den mest sensitive. ​​​​​​​

Relaterede produkter

SPAR 20%ABONNÉR
Elizabeth ArdenRetinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum
Fra 484,95 kr.
(44)

Relaterede artikler

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Spot Trenden

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Vi dykker ned i naturens egen fugtmester her.

Læs Mere
Skønhedsvitaminer til hår og hud

Nyhed

Skønhedsvitaminer til hår og hud

Smuuk Skin er dansk produceret kosttilskud, der med sin unikke formel og kombination af nøje udvalgte næringsstoffer har til formål at pleje, nære og styrke huden, både inde- og udefra.

Læs Mere
5 fordele ved æblecidereddike, du ikke kendte!

Spot Trenden

5 fordele ved æblecidereddike, du ikke kendte!

Af Trine Brøndsted

Æblecidereddike kan bruges til et hav af forskellige ting, lige fra madlavning i køkkenet til en fast plads på badeværelseshylden. I denne artikel guider vi til fem fantastiske fordele, du muligvis ikke havde hørt om!

Læs Mere
Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Vi guider

Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Af Lene Søe Rasmussen

Du ved sikkert, at du burde tilføre din hud noget syre af en eller anden art for at eksfoliere. Men syre? Og i ansigtet? Faktisk er det slet ikke så farligt – eller forvirrende. Læs med her, og bliv klogere på syrepeeling.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek