• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Emily Salomon guider til velplejet sommerhår

Lækkert strandhår med solblegede spidser og naturligt, gyldne striber, der falder i bløde bølger. Måske man er så heldig, at det er resultatet af en dejlig, lang sommer, men for mit vedkommende er det kun den halve sandhed.

For mit hår er altid noget så tørt og sprødt (ikke på den gode måde) ovenpå en sommer med masser af sol og saltvand. Sommerliv og -vejr gør måske nok noget rigtigt pænt for min hårfarve og fald og krøl, men knapt så meget for tekstur og fugtbalance. Håret kræver således ekstra kærlig pleje for at få nyt liv og få glansen tilbage i sensommeren. Men jeg går altså ikke på kompromis med indholdet af den årsag. For selvfølgelig skal det være effektfulde produkter med gode, aktive ingredienser, men de skal samtidig være skånsomme og uden uønsket kemi. ​​​​​​​

Mine 5 go-to hårpleje fra Matas Striber

Her er mine 5 go-to favoritter fra Striberne fra Matas, der skaber balance i hår og hovedbund og giver nyt liv til det trætte sommerhår.

Mild Shampoo

Mildt skal det være og så skånsomt som overhovedet muligt, når det kommer til shampoo til hår og hovedbund, der allerede har været udsat for lidt for meget.


Denne er god og gør lige akkurat hvad den skal, men uden af være kras. Og så indeholder den både beroligende og fugtgivende ingredienser. En anden, og endnu mildere shampoo-favorit er Stribernes Baby Shampoo. Den 'låner' jeg ofte fra min lille søn.

Hårkur til tørt og beskadiget hår

Denne her (eller måske dens forgænger) har været med mig og mit viltre hår siden teenageårene og den fugter og tæmmer på bedste vis.


Den er især genial til tørt sommerhår og i sensommeren bruger jeg den 1-2 gange om uge MELLEM shampoo og balsam. Det gør hele forskellen for resultatet synes jeg. Især hvis håret er meget tørt og skadet.

Balsam til krøllet hår

Min yndlingsbalsam blandt Matas Striber, for den ikke bare fugter og plejer og er lidt som et kram til håret, den giver også mine fald lidt ekstra schwung og kærlighed. Og det helt uden at jeg behøver gøre så meget ved håret efterfølgende.


Synes at fald og krøl bliver ekstra markante om sommeren, måske takket være saltvand og mangel på styling, så det er herligt at omfavne dem og give dem lidt ekstra god pleje tilsigtet krøller.

Hovedbundskur til tør/irriteret hovedbund

Det er ikke kun selve hårstråene, der er udsatte i sommersolen. I alle tilfælde ikke hos mig. Mit hovedbund bliver nemt irriteret af især solen (omend jeg ihærdigt bruger hat og ikke mindst solcreme i skilningen) og også en kende tør af de daglige badeture.


Denne hovedbundskur giver både masser af fugt og pleje i form af blandt andet glycerin og sheabutter og så indeholder den herligt kølende menthol, der gør den så rar, at bruge efter en lang dag i sol og varme. Jeg kommer den i fugtigt hår om aftenen og sidder så med den i, mens jeg ser en serie. Bagefter går jeg i bad og skyller den ud og fortsætter evt. med ovenstående plejeprodukter.

Silver Shampoo

Denne er lidt en dark horse og skal bruges med mål og måde. For silver shampoo er kendt for at udtørre let, men denne er en af de mildeste og mest skånsomme jeg har prøvet, og efterfulgt af god pleje à la ovennævnte hårkur og balsam går det helt fint. For jeg vil gerne nyde godt af de blå-lilla pigmenter i shampooen, der fjerner det gule skær, som mit lysnede sommerhår ellers kan få.


Jeg bruger den max. 1 gang pr. uge (snarere hver anden uge) og det rækker til at give hårfarven en flot tone.

PS...

... Jeg er i øvrigt særligt vild med at fremhæve naturligt krøl og fald om sommeren. Og jeg holder af at gøre det ved at kramme en balsamspray eller leave-in (så får man samtidig pleje til det tørre hår 2-i-1) ind håndklædetørt hår.


Fordeler slet og ret produktet i håret og krammer så sektion for sektion nedefra hårspidserne og op mod hovedbunden for at stimulere krøllerne.​​​​​​​

Relaterede artikler

Emily Salomon: 4 stribede solstorfavoritter

Vi guider

Emily Salomon: 4 stribede solstorfavoritter

Af Emily Salomon

Yes manner! E.N.D.E.L.I.G. Solen skinner fra en skyfri himmel på anden dag heroppe på Nordkysten, og jeg synes det ser ud til at være tilfældet i det ganske, danske land. Det var også på tide hva’? Normalt synes jeg det er tumpet, at brokke sig over eller gå for meget op i det med vejret (for hvad kan man alligevel gøre), men ovenpå det nylige efterårsforår, så har jeg måttet sluge alle principper og har været så beklemt over regnvejrsmaj, at jeg nok er kommet til at klage en gang eller to.

Læs Mere
Emily Salomon guider til fine fusser

Vi guider

Emily Salomon guider til fine fusser

Af Emily Salomon

Er du også sløj, når det kommer til at give dine fødder en god omgang kærlighed med fodplejeprodukter? Så guider Emily Salomon dig godt på vej, til hvordan du på en nem og effektiv måde kan gå sommeren i møde med velplejede fødder med blot få steps.

Læs Mere
Emily Salomon: Basiskosttilskud og super smoothie

Vi guider

Emily Salomon: Basiskosttilskud og super smoothie

Af Emily Salomon

Mens min lægefar påstod at “Man fik, hvad man skulle bruge, gennem kosten”, så var der altså alligevel altid en vitaminpille på morgenbordet i mit barndomshjem. For trods alt lige at være på den sikre side. Og fordi han måske også var ret opmærksom på, at den med kosten, kun er sand i de tilfælde, hvor man lever af en helt ideel diæt af uforarbejdet, varieret mad.

Læs Mere
Emily Salomon guider: Selvbruner og solbeskyttelse

Vi guider

Emily Salomon guider: Selvbruner og solbeskyttelse

Af Emily Salomon

Sommeren er for alvor over os. Emily Salomon gør dig klogere på, hvordan du kan beskytte dig mod solens stråler og få en flot farve med selvbruner.

Læs Mere