• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Rød og irriteret hud - vælg de rigtige produkter

Bliver din hud i ansigtet ofte bliver rød og irriteret? Måske er det så voldsomt at du oplever at huden blusser op når du bruger bestemte make-up og hudplejeprodukter? Det handler om at tage de rette valg, når du har en hud, der ofte reagerer på denne måde. Vi guider dig godt på vej her.

Artiklen er skrevet af Rikke Højris Bæk

Reagerer din hud på bestemte forhold og ingredienser, uden at du ved hvorfor? En hud, der reagerer kraftigt og pludseligt, kræver omtanke. For en hud med denne tilstand, er det ikke ligegyldigt, hvilke produkter du anvender. De forkerte valg kan nemlig gøre det hele værre. Hvorimod de rette produkter kan hjælpe dig til at leve med din huds tilstand, uden at det behøver at være tydeligt eller mærkbart i huden.


Når du tager de rigtige valg – både når det gælder hudpleje, makeup, den mad du spiser og den måde, du opholder dig i solen på – mærker du meget mindre til udbrud af rødme, varme og irritation. Det kan altså godt betale sig at blive lidt klogere på, hvilke produkter du kan bruge, og hvilke du skal holde dig fra.

Mild, uden sæbe & en neutral pH-værdi

Uanset hvor ofte din rødme og irritation opstår, så er dine hudplejerutiner og produkter helt utroligt vigtige. Både når du skal vælge hvilke renseprodukter du skal anvende, men også hvilken creme du skal bruge morgen og aften. Din rens skal være mild, uden sæbe og have en neutral pH-værdi, som er så tæt på din egen huds som muligt. Derudover skal din creme give masser af fugt og ikke tilstoppe hudens porer.


Irritation og rødme i huden kan betyde at din hud har en defekt fugtbarriere og således oplever den et større transepidermalt vandtab end normalt. Det betyder blot at irritationen og rødmen kan være forårsaget af skader på din huds ydre lag, hvilket gør at din krop kan opleve et større vandtab, end hvis hud ikke var skadet. Det kan føre til højere grad af irritation og udbrud i huden. Derfor er det vigtigt at holde et højt fugtniveau i huden. Vælg et serum og en creme, der hjælper dig i den rigtige retning og på samme tid er mild for huden, og naturligvis uden parfume.

Hudplejerutine til dig med rødme

Undgå at overpleje din hud. Er du typen, som bruger mange forskellige sera og cremer, så prøv at skære ned til det mest essentielle:
•    Rens huden to gange dagligt, med mild rens
•    Brug en serum og creme, der passer til din hud
•    Husk solcreme om dagen, hvis din creme ikke indeholder SPF
Undgå at bruge vaskesvampe og vaskeklude i ansigtet. Det er for hårdt for din hud, når den i forvejen er irriteret og har tendens til at rødme.

Allergivenlige håndcremer til børn og voksne

Vi guider

Allergivenlige håndcremer til børn og voksne

Er du i tvivl om, hvordan du plejer tørre børnehænder, der har været udsat for hyppig og grundig håndvask? Så læs med her, hvor vi guider dig i plejende håndcremer med en høj fedtprocent, som er særligt gode til at pleje tør og irriteret hud.

Læs også

Gode fugtgivere til en rød og irriteret hud

Fugt er vigtigt for huden, når hudbarrieren er svag, og når du oplever at din hud blusser op. Huden har nemlig svært ved at holde på fugten, når den ikke fungerer optimalt.

Du giver din hud ekstra fugt ved at bruge en fugtgivende serum, som samtidig beroliger din rødme under din creme.​​​​​​​

Allergivenlig hudpleje til sensitiv hud

Vi guider

Allergivenlig hudpleje til sensitiv hud

Står du og mangler mild hudpleje til sensitiv hud, så skal du så meget læse med her! For Matas har lavet de fineste, superskånsomme hudplejeprodukter til lige præcis sensitiv hud. Faktisk er der kommet tre helt nye serier, som kan noget for forskelligt, men i dag vil jeg gerne have fokus på sart og sensitiv hud. Jeg kommer tilbage til de to andre nye serier på et andet tidspunkt.

Læs også

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Den gode hudpleje til efteråret

Matas LIVE

Den gode hudpleje til efteråret

Af Matas

Winter is coming! I takt med sæsonerne skifter gør hudens behov også. Det koldere vejr og den lavere luftfugtighed virker særligt udtørrende på huden, og kan give anledning til dehydrering, hudirritation og endda en hud der "drysser". I dag giver vores ekspert Janni dig de bedste tips til, hvordan du allerede i efteråret kan sætte ind for at undgå problematisk vinterhud.

Læs mere
Min hudplejerutine, når jeg bruger mundbind

Vi guider

Min hudplejerutine, når jeg bruger mundbind

Af Karina Ananda Pedersen

Pung, telefon, nøgler… og mundbind! Det er min rutine, når jeg skal ud ad døren hver morgen. Faktum er nemlig, at mundbindet er blevet en uundgåelig del af hverdagen for os alle, og vi kan vel lige så godt vænne os til det.

Læs mere
Øko-hudpleje der virker

Bag om brandet

Øko-hudpleje der virker

Af Matas

Organic Apoteke laver naturlige og økologiske produkter, som garanterer resultater. I dag tager vi dig med bag om brandet, og fortæller om vores favoritter her på Matas redaktion!

Læs mere
Alt du skal vide om probiotika i hudpleje

Spot Trenden

Alt du skal vide om probiotika i hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Probiotika har opnået stjernestatus i skønhedsverdenen og med god grund, for mælkesyrebakterierne fungerer som en stærk barriere og hjælper huden med at genoprette sig selv. Her er alt du skal vide om probiotika i hudpleje.

Læs mere