Din sundhed

Bliv klogere på Salicylsyre

Salicylsyre er en syre der i kemiens verden tilhører gruppen beta-hydroxy-acid også kaldet BHA. Salicylsyre er med god grund en populær aktiv ingrediens i mange hudplejeserier.

Salicylsyre er en alsidig aktiv ingrediens med gode egenskaber, du kan finde i alt fra rens og serum til salver og plaster mod hård hud.

Virkning

Salicylsyre har eksfolierende egenskaber, hvor den løsner døde hudceller. Salicylsyre kan trænge dybt ned i hudens porer hvor den løsner ophobet sebum og tilstoppede porer.

Den eksfolierende egenskab kan også bruges på tyk eller forhornet hud i højere koncentrationer af syren. Salicylvaseline eller hælstifter med salicylsyre, kan anvendes på områder hvor der er intenst brug for at fjerne det overskydende hudlag.

Mængden af salicylsyre er sammensat specifikt efter hvor på kroppen den anvendes og den effekt produktet har. Salicylsyre kan du derfor trygt bruge daglig, så længe du følger produktets anvisning til netop din hudtype.

Fordele og anvendelse


Da salicylsyre er en kemisk peeling kan den også anvendes af dig der ikke har urenheder. Flere peelingmasker eller dybderensende masker, selv til tør og irriteret hud, kan indeholde salicylsyre for dens peelende effekt og da den giver glød til huden.

Døjer du med urenheder såsom bumser, tilstoppede porer eller måske synlige hudorme, så er salicylsyre en rigtig god ingrediens for dig. Bumser er en tilstand hvor indkapslet talg bliver betændt under det yderste hudlag. Hudorme består også af tilbageholdt talg og sebum samt døde hudceller fra huden. Den er åben i overfladen og bliver derfor ikke betændt som en bums gør. Ved at frigive de yderste hudceller i overfladen, kan du rense poren i dybden og få ”tømt” tilstopningen. Ved at bruge salicylsyre i din faste rutine mod urenheder, vil du derfor både kunne behandle og forebygge bumser, hudorme og tilstopninger i huden.

Vær opmærksom på...

Det vigtigste er, at du sikrer dig at produktet er til din hudtype, så du får den bedste effekt af produktet og undgår hudirritation. Du skal bruge produktet præcis som der står under anvendelse, og selvom urenheden eksempelvis virkelig plager dig, så brug det kun efter hensigten.

Det kan for nogen være en fordel at trappe op ved brug af salicylsyre, så huden kan vænne sig til produktet. Dette mindsker risikoen for irritation og giver dig en bedre oplevelse af produktet.

Anvend altid solfaktor dagligt, specielt når du anvender peelende hudpleje. Solfaktor beskytter huden mod solens UVA og UVB stråler, så du undgå rødme, forebygger ar og pigmentering - specielt ved urenheder.

Bonus info

Selvom salicylsyre klinisk set er en syre, så er den af natur mere skånsom og mild end fysiske scrubs, der anvender ”korn” til peeling af huden. Derfor kan den trygt anvendes af alle hudtyper.

Relaterede hudtilstande og hudindikationer

  • Uren hud
  • Sensitiv hud
  • Pigmentforandringer

Populære produkter med Salicylsyre

La Roche-Posay Effaclar Micro Peeling Rensegelé 400 ml
SPAR 20%
400 ml
La Roche-PosayEffaclar Micro Peeling Rensegelé
Medlemspris
166,36 kr.207,95 kr.
(53)

Relaterede artikler

Bliv klogere på uren hud

Din sundhed

Bliv klogere på uren hud

Af Matas

Der kan være mange typer af uren hud, men fælles for dem alle er, at huden oplever en ubalance i dens normale produktion af talg og det påvirker hudens regulering af bakterier. Det skaber gunstige vilkår for at bakterierne på huden kan formere sig og tilstoppe hudens porer, og det kan medføre betændte porer, bumser og i værste tilfælde, akne.

Læs Mere
Akne – uren hud og bumser

Din sundhed

Akne – uren hud og bumser

Af Matas

Hudorme, bumser og røde knopper. Akne er en af de allermest almindelige hudlidelser, som viser sig i form af urenheder i huden, typisk i ansigtet, på bryst eller ryggen. Lidelsen rammer størstedelen af unge i puberteten og kan forekomme i mild, moderat eller svær grad. Vil du vide mere om akne, uren hud og bumser, så læs med i artiklen her.

Læs Mere
Eksperten Guider: Hudplejerutine til uren hud

Nyhed

Eksperten Guider: Hudplejerutine til uren hud

Af Matas

Forstørrede porer, fedtet hud og bumser. Uren hud kan være rigtig irriterende, men heldigvis er der i mange tilfælde råd for det. Se med i denne LIVE, hvor farmakonom Stephanie Berg gæster studiet for at rådgive om de helt rigtige produkter, ingredienser og vaner, som giver den urene hud kamp til stregen.

Læs Mere
Vi guider: Slip for uren hud

Vi guider

Vi guider: Slip for uren hud

Uren hud har det med at påvirke vores humør. Det gælder uanset, om du er ramt af en enkelt bums, hudorme eller urenheder i en længere periode. Urenhederne opstår ikke, fordi din hud er beskidt, så det er et noget misvisende ord. Vi har samlet de bedste produkter mod uren hud - så læs med her, og bliv klogere på, hvordan du slipper af med uren hud.

Læs Mere