Nyhed

Frisør guider: Undgå hårtab med ny serie

Hårtab kan være en frustrerende gene for mange, der oplever det, men heldigvis er der ting, man kan gøre, for at undgå periodisk hårtab. I denne artikel tester Pernille fra redaktionen en ny serie mod hårtab fra Matas Striber, og vores frisør, Mike, svarer på de mest stillede spørgsmål om hårtab.

Hvem skulle tro, at en fermenteret bakteriestamme sammen med koffein kan gøre underværker for håret? Det er, hvad Matas Stribers nye, stimulerende hårplejeserie indeholder. Den er nemlig lavet til at modvirke periodisk hårtab. Jeg (Pernille fra redaktionen) tester hele serien og dykker ned i, hvordan serien helt præcist kan hjælpe på hårvækst sammen med vores frisør, Mike, som også besvarer alle jeres mest stillede spørgsmål!

Step 1 – Rens & stimulér

Første skridt, til at takle periodisk hårtab, er, at starte med en shampoo til det formål.

Matas Stimulerende Shampoo indeholder en kraftfuld kombination af koffein og lactobacillus ferment, som er et probiotika, der støtter hårets vækstfase og booster hovedbundens naturlige processer. Selvom probiotika og koffein er ret cool i sig selv, så er der faktisk også et mikroalgeekstrakt i shampooen, som styrker håret og giver det ekstra volumen. Samtidig beskytter glycerin hovedbunden mod tørhed og sørger for den rette pleje.


For at opnå det bedste resultat anbefales det at bruge Matas Stimulerende Shampoo sammen med balsam, kur og tonic i hårplejerutinen.


Pernille tester
Det første, jeg lagde mærke til, da jeg brugte shampooen, var den dejlig friske og milde duft, som minder mig lidt om en varm sommerdag (hele serien har denne dejlige duft). Det næste, jeg lægger mærke til, er, at shampooen skummer fint op og efterlader mit hår rent. Jeg efterlades med en frisk fornemmelse i hovedbunden, uden at mit hår føles alt for tørt.


Step 2 – Intens stimulering og pleje

Efter shampooen vil jeg anbefale at gå efter med en hårkur 1-2 gange om ugen. Det vil sige næsten ved hver hårvask for mit eget vedkommende, da jeg vasker håret cirka 3 gange om ugen. Matas Stimulerende Hårkur er en kraftfuld og effektiv løsning, hvis du oplever hårtab. Koffein, lactobacillus ferment og mikroalgeekstraktet går igen i alle produkterne og støtter hårets naturlige vækstfase og booster hovedbundens naturlige processer.


Sådan bruger du hårkuren korrekt:
For de bedste resultater anbefales det at anvende hårkuren i vådt hår efter shampoo. Massér den godt ned i hovedbunden, og lad den virke i 5-6 minutter og skyl derefter grundigt. Brug hårkuren 1-2 gange om ugen eller efter behov for en optimal effekt.


Psst… Det anbefales at bruge en balsam efter brug af hårkur. Mange mennesker tror, at man skal bruge en hårkur efter balsam, men det er ikke rigtigt. Shampoo "åbner" hårstråene, mens balsam lukker dem, så for det bedste resultat skal man bruge en hårkur mellem shampoo og balsam.


Pernille tester
Hårkurens tekstur er fed og rig og føles dejligt på mit hår. Jeg lod hårkuren sidde i håret i cirka 5 minutter, mens jeg vaskede resten af min krop. Da jeg skyllede den ud, føles det virkelig blødt og friskt!


Godt Nyt: Start året med de bedste nyheder

Matas LIVE

Godt Nyt: Start året med de bedste nyheder

Vi har gode nyheder - og vi gennemgår dem alle sammen for dig i denne LIVE! Hylderne bugner i Matas med gode nyheder, du ikke må gå glip af. Vi giver dig derfor en hjælpende hånd, og guider dig til alle de nye produkter og brands. I denne LIVE sætter vi fokus på blandt andre Prada, Urban Decay, Hickap og Wellexir. Her er noget for alle, og det bliver svært ikke at forelske sig i - men hvorfor også lade være?

Læs også

Forskellen på periodisk hårfældning og hårtab

Hårfældning:

Alle oplever hårfældning, da vi taber 100-150 hårstrå hver eneste dag. Det sker, fordi nye, sunde hårstrå vokser ud og skal have en plads. Det er helt normalt, og det er sådan, vores hovedbund og hår fungerer. I nogle perioder kan vi fælde mere end andre. Derfor hedder det periodisk hårfældning. Det kan for eksempel skyldes stress, udsving i hormonbalancen (f.eks. graviditet) eller behandling med medicin og lignende.
Det er på denne type hårfældning, at serien kan være behjælpelig. Matas Striber Stimulerende Hårpleje-serien hjælper nemlig med at booste den sunde hårvækst og holde vores hårstrå længere tid i vækstfasen, inden de falder af.

Hårtab:

Hårtab, som vi normalt kender det, er arveligt og skyldes påvirkning af det mandlige kønshormon, der får hårsækken til at skrumpe og afkorter hårets vækstfase. Hårstrået bliver med tiden tyndere og tyndere, og til sidst holder hårvæksten helt op. Serien er ikke lavet til at afhjælpe denne slags hårtab.​​​​​​​

​​​​​​​

Step 3 – Beskyt, forsejl & stimulér

Tredje trin er balsam til at ”lukke” og beskytte hårstråene igen. Matas Stimulerende Balsam har samme unikke formel som shampooen og hårkuren, som støtter hårets naturlige vækstfase og booster hovedbundens naturlige processer til at stimulere ny hårvækst. Derudover giver dette sidste step i renserutinen dit hår masser af liv, glans og blødhed.


Pernille tester
Balsammens tekstur er mindre fed sammenlignet med hårkuren, men gør mit hår helt silkeblødt og nemt at rede ud. Det er nemlig nu, at jeg også godt kan lide at rede mit hår igennem med en børste, fordi jeg har krøller, som ellers kan være svære at rede ud uden balsam, og den del fungerer helt fint.


Step 4 – Fortsæt stimulering indtil næste hårvask

Efter balsam anbefales det at bruge Matas Stimulerende Hovedbundstonic. Du kan bruge det i både håndklædetørt og tørt hår. Her får du en koncentreret form af de samme gode, aktive ingredienser, som kan arbejde i din hovedbund indtil næste hårvask. På den måde får du virkelig sat gang i hårsækkenes hårproduktionen.


Sådan bruger du Matas Stimulerende Hovedbunds Tonic korrekt:
Anvendelsen er nem - bare påfør tonic'et langs hovedbunden i baner med flaskens spids og massér derefter med dine fingre for at fordele produktet. Lad det sidde indtil næste hårvask for den bedste oplevelse.


Pernille tester
Efter at have renset mit hår med stimulerende, shampoo, hårkur og balsam føles mit hår virkelig rent, blødt og lækkert. Men der er jo faktisk endnu et lille, men vigtigt skridt, hvis man gerne vil have det højst mulige udbytte ud af serien. Nemlig tonicen. Den sørger for, at min hovedbund er stimuleret helt indtil næste vask, så det skulle jeg selvfølgelig også lige teste af!
Jeg må dog indrømme, at jeg var lidt spændt på, om jeg mon ville kunne mærke tonicen i min hovedbund på en ikke særlig rar måde. Ville min hovenbund føles fedtet eller irriteret efter et par dage? Men det gjorde min hovedbund absolut ikke! Det føles som om, at min hovedbund hurtigt absorberede væsken uden problemer.  


Man skal dog være forsigtig med ikke at få for meget væske ud, hvis det påføres i tørt hår, da håret godt kan blive lidt vådt igen – og derfor godt kan se lidt fedtet ud, hvis man skal ud ad døren med det samme. Men så kan man jo tage en føntørrer, som speeder tørringsprocessen op. Jeg vil dog anbefale at påføre serummet om aftenen i stedet, for så er man helt sikker på, at hovedbunden er tør næste morgen, og så får hovedbunden også ro til at arbejde med serummet over natten.

Doseringensspidsen gør det ret nemt at dosere få dråber ud ad gangen, så det er ret nemt at styre –  endnu et stort plus i min bog!
Alle produkterne i Matas Stimulerende hårplejeserie er Svanemærket, vegansk og produceret i Danmark. Efter tre måneders brug af serien vil du kunne se det fulde resultat.

FAQ om hårtab

Hårtab er en irriterende gene for mange mennesker, og der kan dukke mange spørgsmål op, hvis man oplever det. Derfor har vi slået os sammen med vores dygtige frisør, Mike Paudy, som besvarer alle de mest stillede spørgsmål herunder:


1. Hvad skyldes hårtab hos mænd?

Mandlig skaldethed kaldes androgen alopeci. Det er ikke en sygdom, og de fleste mænd får denne type hårtab. Tidspunktet for, hvornår hårtabet starter, og hvor udbredt det bliver, er meget forskelligt og afhænger af arvelige forhold. Mandlig skaldethed skyldes, at hårsækkene påvirkes negativt af mandligt kønshormon.
Hårtab/fældning kan skyldes mange ting. Dårlig levestil, tilstopning af hårsækkende, stress, medicin osv. Noget af det sidste, der for næring, er vores hårsække.


2. Hvad skyldes hårtab hos kvinder? Det samme som hos mænd, men kvinder fælder også især, når de er gravide, da de giver alt deres nærering videre til deres baby, når det er i maven og også under amning. Man er måske også mere stresset, da man ikke får sovet lige så meget og nemt glemmer at spise, og det går udover håret. Vi har faktisk skrevet en hel artikel om, hvordan kvinder kan komme hårtab til livs her.


3. Hvor meget hårtab er normalt? Fældning er helt normalt. Vi fælder 100-150 hårstrå hver dag. Hvis du har langt hår, kan det se mere voldsomt ud, end hvis du har kort hår. Hvis du reder dit hår morgen og aften, vil du ikke på samme måde opdage, at du fælder, fordi hårende sidder i børsten. Men en med krøller, som måske redder hår én gang i uden og i badet vil opleve et stor klump hår i badet. Derfor skal man ikke bekymre sig, hvis det er tilfældet. Hvis man derimod lige pludselig fælder meget mere hår end normalt, bør man søge læge.


4. Hvornår stopper hårtab efter stress?

Vi fælder som sagt hver dag, og det skal vi, før nye hår kan komme til sin ret. Jeg kender ingen studier, der viser, hvornår hovedbunden er tilbage til normal efter stress. Nogle siger, at det kan tage op til tre år, før håret ser ud som før, men det er kun ud fra personlige erfaringer.


5. Hvad kan man gøre for at undgå hårtab?

Produkter som Matas' stimulerende serie går ind med koffein og starter blodcirkulationen, og tonicen går ind og giver de vitaminer, der skal til, for at styrke hårsækken og håret til at blive strækt og ” lev længere tid ”.

Håret går igennem tre faser. Den første er vækstfasen. Ligesom et vippeserum forlængder seriens produkter levetiden, hvor håret sidder fast og vokser.

På den måde forbygger man også for tidlig hårtab. Heller forbygge end at reparere.


6. Hvis jeg ikke oplever hårtab udover det sædvanlige, men gerne vil have endnu flere hår, er det så muligt, eller har man det antal hår, man nu engang har?

Du har de antal hårsække, som du har fra naturens side. Men du kan aktivere flere af de hårsække, som er i dvale. Hvis hårsækken er død, kan der dog ikke gøres noget.


7. Hvornår (hvilken alder) starter hårtab (både mænd og kvinder)?

Det er meget forskelligt, men mange oplever det allerede omrking 25-års-alderen. Forbyg gerne, hvis du kan se på dine forældre, at det muligvis kan blive et problem. Brug altid gode produkter, der styrker din hovedbund og dit hår. Det gælder f.eks. din shampoo, balsam, kur og voks osv.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Frisør med speciale i Hårstyling og Grooming.

Mike er i 2013 uddannet frisør, og altid haft en naturlig interesse i produkter og ingredienser. Mike har lavet mange forskellige ting inden for beautybranchen og er derfor godt klædt på til at hjælpe og rådgive med at finde de helt rigtige produkter.

Læs mere om vores dygtige frisør, Mike Paudy, lige her.


Her er 4 andre produkter, som du også vil elske:

4 artikler vi anbefaler, du også læser:

Godt Nyt: Start året med de bedste nyheder

Matas LIVE

Godt Nyt: Start året med de bedste nyheder

Af Matas

Vi har gode nyheder - og vi gennemgår dem alle sammen for dig i denne LIVE! Hylderne bugner i Matas med gode nyheder, du ikke må gå glip af. Vi giver dig derfor en hjælpende hånd, og guider dig til alle de nye produkter og brands. I denne LIVE sætter vi fokus på blandt andre Prada, Urban Decay, Hickap og Wellexir. Her er noget for alle, og det bliver svært ikke at forelske sig i - men hvorfor også lade være?

Læs Mere
Nyhed fra Plaisir er godt nyt for hår og negle

Nyhed

Nyhed fra Plaisir er godt nyt for hår og negle

Jeg gætter på, jeg er ikke den eneste, der godt kunne bruge lidt hjælp til at få skønne negle og et skinnende hår? Selvfølgelig kan vi til dels hjælpe hår og negle godt på vej med målrettede ydre produkter, men du kan faktisk også pleje indefra og ud. Plaisirs nye Inner Beauty kosttilskudsserie består af tre nye produkter, hvoraf det ene – Hair and Nail Power - giver dig hjælp til velplejede negle og glansfuldt hår ved et indtag af bare en tablet om dagen. Vi kigger nærmere på den gode nyhed.

Læs Mere
2 vinternyheder fra Matas du skal kende

Nyhed

2 vinternyheder fra Matas du skal kende

Af Pernille Witt Kirkegaard

Matas har været i beauty-laboratoriet og er stolte af endnu engang at kunne introducere dig for nyheder, som, vi tror, bliver dine nye favoritter til ansigt og krop.

Læs Mere
Godt Nyt: Vi løfter sløret for de bedste nyheder

Matas LIVE

Godt Nyt: Vi løfter sløret for de bedste nyheder

Af Matas

Det bugner med gode nyheder i Matas. På hylderne i butikkerne og på Matas.dk. I denne LIVE løfter vi sløret for nogle af de nyeste (og skønneste) nyheder, som du kan forkæle dig selv med - og byde en ny favorit velkommen i din rutine.

Læs Mere