Podcast
Nøgne sandheder: Tættere på dating
Imens 78-årige Susan kan finde på at jagte mænd i supermarkedet, føler 18-årige Fanny sig slet ikke modig nok på datingmarkedet. I andet afsnit af podcastserien, Nøgne sandheder, har Josefine Stork igen inviteret en boomer og en generation Z-repræsentant ind i en sauna til en hed snak, der skildrer generationernes delte meninger om dating og alt der hører til. 

Dating er ikke hvad det har været. Det kan boomeren og gen Z'eren godt blive enige om. Men holdningen til hvad sex skal fylde, når man dater, er de to ikke enige om. Læs med her hvor vi dykkere dybere ned i, hvordan dating har ændret sig, og hvordan de to generationers fordomme om hinanden diskuteres med åbenhed og respekt imellem. Podcastserien er et samarbejde med ALT for damerne, der åbner op for hede dialoger, om alt det der normalt skiller generationerne ad.

Vil du se videoen?
Så har vi brug for at du accepterer alle cookies

Lyt til afsnittet her!

"Jeg synes, man skal have så fucking meget sex, man har lyst til", udtrykker 18-årige Fanny Gaarslev, mens boomeren, Susan Ekberg, mener, at der er for meget sex på banen blandt unge.


Generationskløftens facetter afspejles i holdningen til, hvorvidt det er okay blot at ville have sex uden at se en fremtid sammen. For imens Susan ønsker at finde en at dele sit liv med, har Fanny ikke meget imod at være single og have sex uden anden bagtanke. Og denne tendens er Fanny ikke alene om blandt den yngre generation. Svedige facts viser nemlig, at der er rekord mange singler.


Svedige facts

"Ifølge dansk statistik var der sidste år over 1,7 millioner enlige. Dette kan blandt andet forklares med, at en stor bølge af særligt unge ikke har travlt med at binde sig til hverken parforhold eller fællesskabet. De bruger derimod bevidst deres 20'ere på at nyde sig selv og finde ud af, hvad de vil i livet."

- Sexolog, Cathrine Katzmann

Denne svedige fact, kan Fanny godt se sig selv i. Hun kunne godt bruge en kæreste men har intet imod at være single og bare kunne fokusere på sig selv. Hun tilføjer, at der formentlig ligger mere bag:

"Der er en mistillid blandt unge mennesker, fordi de nemt kan hoppe på Tinder og finde en ny med det samme."
​​​​​​​- Fanny Gaarslev, 18 år

Generelt ser generation Z'eren, Fanny, sig selv og sin generation som mindre modige en bommerne. For imens Susan kan finde på at jagte mænd i Netto og Rema, hvis de ser charmerende ud, gad Fanny bare godt være bedre til at starte samtaler. Hun uddyber:


“Jeg tror faktisk at vi ville være mere modige, hvis vi ikke havde sociale medier og internettet. For nu har vi de her måder at gemme os bag en telefon i stedet for bare at gå op til en i virkeligheden."

Fanny tilføjer, at hun nok havde været ti gange mere modig, end hun er nu, hvis hun havde været født for 60 år siden. Denne modighed kommer stærkt til udtryk i den dialog de to generationer hver især opsætter for deres dates. Fanny vil helst smalltalke på en bar, hvorimod Susan har en tjekliste der skal gennemgås.

"Jeg bruger ikke mit liv på smalltalk, så jeg spørger, om han tror på reinkarnation, eller om han vil sige ja eller nej til dødsstraf”
​​​​​​​- Susan Ekberg, 78 år

Selvom de begge mener, at Tinder er en god måde at nå ud til mange singler, mangler Susan mere indhold i samtalerne. Hun tænder på at snakke, diskutere og udveksle meninger - alt det som er grænseoverskridende for Fanny, fordi hun aldrig har prøvet at date uden apps.


På trods af at de to generationer er uenige om, hvordan man bør date, deler de én holdning: De vil begge helst finde en partner uden brug af datingapps. De anser nemlig begge Tinder som bidrager til en mere overfladisk form for dating.


Om de kan blive enige om, hvordan dating bør være, og lære af hinandens erfaringer, kan du høre i podcasten, hvor generationerne i løbet af samtalen både forsøger at møde og udfordre hinanden på tværs af generationskløften.

Lyt til afsnittet her!

I andet afsnit af podcasten, Nøgne sandheder: Tættere på dating, dykker vi yderligere ned i slutshaming, sex uden cykelhjelm og ikke mindst, hvordan dating og sex har ændret sig siden Susan var ung. De to generationer udfordrers af hinandens fordomme, imens de forsøger at bygge bro over generationskløften og lære af hinandens syn på dating. Podcasten er et samarbejde med ALT for damerne, som du kan finde mere om her.


​​​​​​​Podcastserien "Nøgne sandheder: Tættere på hinanden" inviterer i 12 afsnit lytterne ind til samtaler hvor forskellige emner som krop, køn, seksualitet og sundhed diskuteres med ærlighed og åbenhed generationerne imellem.​​​​​​​

Relaterede artikler

Nøgne sandheder: Tættere på hinanden

Podcast

Nøgne sandheder: Tættere på hinanden

Af Matas

Hvad sker der, når boomeren og en woke Gen-Z'er tager tøjet af, sætter sig en sauna og dykker ned i de emner, der normalt skiller generationerne ad? Dét har vi sat os for at undersøge i samarbejde med ALT for Damerne, og sammen har vi skabt podcasten 'Nøgne sandheder'. En podcast, der kommer helt tæt på en række brandvarme emner. Helt tæt på generationerne - og ikke mindst forskellighederne herimellem. Skal du med boomeren og Gen-Z i sauna?

Læs Mere
Nøgne sandheder: Tættere på flirt og komplimenter

Podcast

Nøgne sandheder: Tættere på flirt og komplimenter

Af Matas

Hvor langt er der fra flirt til grænseoverskridende adfærd, og hvordan har flirt ændret sig efter MeToo? #MeToo-fænomenet er nok ikke gået nogens næse forbi de sidste par år. Men hvordan henholdsvis generation Z og boomerne anser og tolker hashtagget er en anden snak. For imens Benedikte på 26 oplever en indre styrke til at sige fra i situationer, hun ikke tidligere ville have sagt fra i, mener 80-årige Kirsten, at det har skabt en tendens til at blive en form for kvinde-front mod mændene.

Læs Mere
Nøgne sandheder: Tættere på nøgenhed

Podcast

Nøgne sandheder: Tættere på nøgenhed

Af Matas

21-årige Josephine Bellaiche ønsker at afmystificere kvinders bryster og nægter at lade dem være fængslet bag bh'en. På den anden side mener 73-årige Camilla Lindemann, at det er ren utopi at fjerne det seksualiserede blik på de kvindelige attributter. Værten, Josefine Stork, har i første afsnit af podcasten, Nøgne sandheder, inviteret de to generationer ind i en sauna til en ærlig og åben snak om nøgenhed, hvor generationskløften mellem en Generation Z og en boomer viser sig. 

Læs Mere
Nøgne sandheder: Tættere på køn og seksualitet

Podcast

Nøgne sandheder: Tættere på køn og seksualitet

Af Matas

Hvor mange forskellige seksualiteter findes der, og behøver man egentlig at definere sit køn? Der bliver ledt op til en hed diskussion mellem en boomer og en gen Z'er, når Josefine Stork igen inviterer de to generationer ind i en brand varm sauna. I tredje afsnit af podcasten, Nøgne Sandheder, dykker vi ned i køn og flydende seksualitet. Banen bliver kridtet godt op, når de to generationer udfordrer hinanden på tværs af deres fordomme. 

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.