Vi guider

Ammehår. Morhår. Strithår. Fedtet hår

Det er ikke tid, jeg har mest af til mit hår. Og det har lige nu nået en længde, hvor jeg, som mange mødre måske genkender, har lyst til at klippe det helt kort igen, så det i det mindste ikke hives og rives i (små fedtede babyfingre kan virkelig hænge i lokkerne, av!) - for det er heller ikke så langt, at jeg sådan kan få det helt væk fra ansigtet.

På listen over daglige gøremål var engang et øjeblik fra morgenstunden til at overveje, om jeg mon skulle crepe, krølle eller flette dagens frisure frem. Jeg har alle dage elsket at lege med det. Lige nu er det bare andre måder, jeg gør det spændende. Sætte en lille klemme, finde en fin elastik eller en hårbøjle frem. Noget mindre tidskrævende.

Amme(eller flaske-)hår

Lige nu er min bøn til lokkerne, at de ikke falder af. For det gjorde det sidst. Jeg fældede omkring panden, så hårgrænsen blot veg og veg tilbage. Nogle kalder det ammehår og skyder skylden på de små børn, som suger energien ud af en. Energien til at holde på håret.
Men kvinder der giver flaske kan opleve det samme; at håret tynder ud efter en fødsel.


Andre kloge forklarer, at man ikke fælder under en graviditet, fordi kroppen holder på al næring til det lille barn i stedet for at bruge energi på at skille sig af med håret. Derfor må man fælde ekstra meget efter fødsel for at komme tilbage til status quo. Man taber altså hår, man alligevel skulle have sagt adieu til. Det virker bare voldsomt på en gang fremfor løbende.


Nul parfume, tak

Mine overordnede krav: Nul parfume, så min baby kan genkende min duft og finde tryghed, og svanemærket, så jeg passer på mig selv og min mælkeproduktion.
Og når det er sagt, så drømmer jeg hede drømme om en tur i frisørstolen, hvor jeg får hele høstakken farvet og fikset. Men den store kemiske os må vente lidt endnu.


Og så må det gerne være prisvenligt… Barsel tage i betragtning. Her er løsningen:

Matas Luksusshampoo

En af de bedstsælgende og med god grund. For mig har den faktisk balsameffekt i sig. Håret bliver silkeglat - så det sparer mig lidt tid.


For mange er duften af den nærmest ikonisk, men jeg må indrømme, jeg går for den parfumefri.

SPAR 20%ABONNÉR
Matas StriberLuksus Shampoo til Normalt Hår Uden Parfume
Fra 19,95 kr.
(949)

Matas Mild Balsamspray

Hvis du dog har brug for balsam, så kan jeg anbefale Matas Mild Balsamspray (hele mildserien er vidunderlig og effektiv - ansigtsrensen derfra er super!).


Det sparer en runde i badet, da du kan spraye det i efterfølgende. Eller hvis dit større barn har lidt knuder i håret efter en ekstra god dag i børnehaven.

Matas Dry shampoo Translucent

Enhver tidsbesparende types hjælper. Den giver følelsen af friskhed til håret.


Mit tip er dog ikke at tilføje den, når det allerede er super fedtet, men gøre det præventivt, for så holder det sig friskt længere. Det var lidt en nøgleopdagelse for mig i tørshampooens verden.

SPAR 20%ABONNÉR
Trending
Matas StriberDry Shampoo Translucent Uden Parfume
Fra 19,95 kr.
(536)

Matas Biotin

Og så er der Matas Biotin. Biotin går ofte også igen i multivitaminpiller rettet mod efterfødselstiden.


En enkelt tablet om dagen er med til at styrke hårproduktionen. Du får også biotin (Vitamin B) gennem kosten - og du må gerne tage det som tilskud som gravid og ammende.

SPAR 20%ABONNÉR
100 tabl.
Matas StriberBiotin 5 mg
144,95 kr.

… Og skal du have vasket hår på børnene, så må jeg lige tippe om Matas Striber Kids Balsam Spray. Svanemærket og med den blå krans - vores dreng elsker selv at få lov at spray’e tryllevand, og det må tælle som en finmotorikøvelse i sig selv.​​​​​​​

​​​​​​​

Hvad kan jeg gøre for at passe på manken?

Jeg ved ikke hvad, der er det rigtige. Men jeg ved, at det er træls. Oven i en krop der tager sig anderledes ud, et hoved der føles anderledes, så er det ikke nødvendigvis det fedeste at tabe håret med. Der er så meget identitet i den manke. Uanset hvordan den tager sig ud. Om den tager sig ud.


Men krøllejernet må blive på hylden lidt endnu. Alt andet er utopi. Så hvad gør jeg for at passe på det, jeg har?


  1. En god og ikke for ofte vask. Med mindre de der fedtede babyfingre virkelig var fedtede, for så må det få en omgang. Jeg vasker ca. 1-2 gange om ugen, og det kræver tilvænning for håret. Til gengæld vasker jeg det med shampoo to gange i streg og dropper balsamen, når jeg står under bruseren.

  2. En god hårkur, for der går nok en rum tid, før jeg har mulighed for at sidde i en frisørstol igen.

  3. En tørshampoo - min bedste ven, som frisker op på de dage, jeg ikke når en hujende fis. Det er ikke usædvanligt, at jeg spørger min partner; “må jeg lige komme i bad”, når han kommer hjem fra arbejde.

  4. En god multivitamin, min fiskeolie og - biotin, som hjælper til at styrke hårproduktionen.

Relaterede produkter

SPAR 20%ABONNÉR
Matas StriberCarbamid Shampoo til Tør og Irriteret Hovedbund Uden Parfume
Fra 34,95 kr.
(738)
SPAR 20%ABONNÉR
200 ml
Matas StriberDry Shampoo Uden Parfume
54,95 kr.
(209)
SPAR 20%ABONNÉR
Matas StriberUrteprotein Shampoo til Fedtet Hår Uden Parfume
Fra 34,95 kr.
(383)

Relaterede artikler

Cathrines hudplejerutine som gravid

Vi guider

Cathrines hudplejerutine som gravid

Af Cathrine Wichmand

Det er virkelig nemt at tage en velafbalanceret hud forgivet. Normalt set vil min være uden de store urenheder, uden de store udsving. Men når jeg er gravid, så får jeg perioral dermatitis. Det er en betændelsestilstand i huden, som gør huden rød, lidt fortættet og ’bulnet’, der kan komme små hvide bumser i huden, og det kan nærmest gøre ondt.

Læs Mere
Rockpaperdresses: Hormonhud og hyldest til serum

Nyhed

Rockpaperdresses: Hormonhud og hyldest til serum

Af Cathrine Widunok Wichmann

Læs med når Cathrine Widunok Wichmand fortæller om sin hormonelle graviditetshud, og hvordan et effektivt og budgetvenlig serum hjælper på hendes hudtilstand.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek