Vi guider

Her er de mest populære & unikke pigenavne

Navne er en uundgåelig del af vores identitet og spiller en afgørende rolle i vores liv. Fra det øjeblik vi fødes, gives vi et navn, der for evigt vil være forbundet med vores personlighed, arv og historie. Denne artikel giver dig et indblik i de mest populære, unikke og traditionelle pigenavne, der har indfanget folks hjerter verden over.

Fra ældgamle traditioner, der videreføres gennem generationer, til moderne pigenavne inspireret af kunst og populærkultur, vil vi i denne artikel udforske de navne, der har bevaret deres tidløse popularitet og dem, der er dukket op som friske, kantede og anderledes navnevalg til piger. Uanset om du er en kommende forælder, en navneelsker eller bare nysgerrig efter at udforske det brede spektrum af navne, er du kommet til rette sted, for i denne artikel tager vi dig med på en inspirerende rejse gennem nogle af de mest elskede, unikke, traditionelle og internationale pigenavne.

De 25 mest populære pigenavne i Danmark i 2022


Populære pigenavne er en kilde til fascination og nysgerrighed, da de afspejler både tidens trends og tidløse favoritter. Hvert år udmærker visse navne sig ved at erobre forældres hjerter og toppe hitlister rundt omkring i verden.

Navnene har en eller anden særlig magnetisk tiltrækningskraft, der strækker sig på tværs af kulturer og traditioner, og de bliver ofte valgt med håb om at give barnet en stærk identitet og et navn, der vil bære dem gennem livet. I dette afsnit vil vi udforske de mest populære pigenavne i dagens samfund, dykke ned i deres oprindelse og betydning.

Ifølge Danmarks Statistik så er Ella, Alma, Nora, Ida og Freja top fem mest populære pigenavne i Danmark i 2022.

 1. Ella. Ella er et tysk pigenavn, og betyder ”den fremmede”.
 2. Alma. Alma betyder ”den yndige/hengivne” på latinsk og ”sjæl” på spansk.
 3. Nora. Nora stammer fra det nordiske navn ”nord” og betyder ”lys/skinnende”.
 4. Ida. Ida stammer fra det tyske pigenavn ”Iduberga” og betyder ”flid”.
 5. Freja. Freja er et oldnordisk navn og betyder ”herskerinde”.   

Her er en liste over de 20 resterende populære pigenavne i Danmark:

 1. Sofia
 2. Luna
 3. Olivia
 4. Agnes
 5. Asta
 6. Clara
 7. Emma
 8. Frida
 9. Alberte
 10. Anna
 11. Karla
 12. Ellen
 13. Lily
 14. Ellie
 15. Esther
 16. Lærke
 17. Astrid
 18. Josefine
 19. Isabella
 20. Saga
Her er de mest populære & unikke drengenavne

Vi guider

Her er de mest populære & unikke drengenavne

Navne er mere end blot en betegnelse – de er bærere af vores identitet og historie. Fra det øjeblik, vi kommer til verden, får vi tildelt et navn, der vil følge os gennem livet og afspejle vores unikke personlighed og arv. I denne artikel udforsker vi de mest populære, unikke, internationale og traditionelle drengenavne, der har indtaget en særlig plads i folks hjerter verden over.

Læs også

De 25 mest unikke pigenavne i Danmark i 2022


Unikke pigenavne, der skiller sig ud fra mængden, bærer ofte historier, symboler og betydninger med sig, der er mere end bare et middel til identifikation.

De er ofte kunstneriske og dristige og giver forældre mulighed for at udtrykke deres personlige stil og kreativitet, samtidig med at de skaber et meningsfuldt og mindeværdigt navn for deres datter.

Vi har taget et kig på de godkendte navne anno 2022 på Familieretshusets hjemmeside og fundet 30 forskellige navne, som din datter sandsynligvis vil være den eneste i vuggestuen, der hedder:

 1. Clover
 2. Africa
 3. Engel
 4. Blue
 5. Indie
 6. Håb
 7. Måne
 8. Nine
 9. Tytte
 10. Cuba
 11. Falke
 12. Indigo
 13. Lune
 14. Moon
 15. Nat
 16. Nike
 17. Ocean
 18. Valentine
 19. Vilde
 20. Vinter
 21. Noir
 22. Oktober
 23. Lyn
 24. Atlas
 25. Fine

Husk, at dit unikke pigenavn skal være godkendt

Hvis du søger efter et helt unikt pigenavn, kan det være en god idé at udforske arkivet over godkendte fornavne i Danmark, som er tilgængeligt hos Familieretshuset.

Der er i alt 25.316 godkendte pigenavne og 1.284 godkendte unisex-navne i Danmark. Hvis du derimod har opfundet et navn, som ikke er inkluderet på navnelisten, har du mulighed for at ansøge om godkendelse.

De 25 mest populære, traditionelle pigenavne


Traditionelle pigenavne forbinder os med vores oldnordiske kulturelle historie og aner, og de gode, gamle pigenavne er på det seneste blevet ret populære igen. De har en tidløs charme og dyb forbindelse til vores forfædre og værdier. Disse navne, som har formet historien, er kendt for deres skønhed og har påvirket generationer af kvinder. Her vil vi udforske deres oprindelse og betydning.

Ifølge Danmarks Statistik så er Marie, Anna, Ellen, Birgit og Kirstine nogle af de mest trendende traditionelle navne gennem tiden.

 1. Marie. Maria kommer af det hebraiske navn ”Mirjam”, der betyder 'den skønne'
 2. Anna. Anna kommer af det det hebraiske ”channah”, der betyder ynde.
 3. Ellen. Ellen stammer fra Grækenland og betyder ”majestætisk hest”.
 4. Birgit. Birgit kommer af ”Birgitte”, der stammer fra keltisk og betyder "strålende".
 5. Kirstine. Kirstine kommer af helgennavnet ”Sankt Christina”, der er afledt af Kristus.

Her er en liste over 20 andre populære, traditionelle pigenavne i Danmark:

 1. Anne
 2. Annie
 3. Asta
 4. Astrid
 5. Beate
 6. Cornelia
 7. Edith
 8. Elinor
 9. Elisabeth
 10. Elise
 11. Nina
 12. Molly
 13. Oda
 14. Nanna
 15. Ottilia
 16. Rosa
 17. Elisa
 18. Ellen
 19. Else
 20. Erna

De 25 mest populære, internationale pigenavne


I en stadig mere globaliseret verden er det ikke overraskende, at mange forældre søger inspiration uden for deres kulturelle rammer, når de vælger et navn til deres datter. Internationale pigenavne åbner døren til kulturel mangfoldighed, hvor forældre kan finde navne, der reflekterer deres interesse for forskellige sprog, traditioner og regioner.

Disse navne bringer en unik klang og afspejler de rige kulturelle rødder og betydninger fra lande som Italien, Spanien, Indien, Japan, Afrika og mange flere. Hvert navn bærer en historie og en betydning, der er vævet ind i det kulturelle stof.

Ifølge Danmarks Statistik så er Sofia, Isabella, Maya, Chiara og Amélie nogle af de mest trendende internationale navne gennem tiden.

Her er en liste over populære pigenavne fra forskellige kulturer og lande:

 1. Sofia. Sofia stammer fra Grækenland og betyder ”visdom”.
 2. Isabella. Isabella stammer fra Italien og betyder ”Gud er fuldkommenhed”
 3. Maya. Maya stammer fra Grækenland og betyder ”lillemor”
 4. Chiara. Chiara stammer fra latinamerika og betyder ”lys og klarhed”.
 5. Amélie. Amélie stammer fra Tyskland og betyder ”flittig”.

Her er en liste over 20 andre populære, internationale pigenavne i Danmark:

 1. Olivia
 2. Aisha
 3. Emma
 4. Vera
 5. Julie
 6. Helena
 7. Mia
 8. Charlotte
 9. Harper
 10. Luna
 11. Ella
 12. Emily
 13. Emilia
 14. Cathrine
 15. Lily
 16. Diana
 17. Jane
 18. Ava
 19. Camilla
 20. Ellie

Tips til at vælge det rette drengenavn

 • Tag hensyn til betydningen: Mange navne har en særlig betydning, så det er en god idé at vælge et navn, der har en vigtig betydning for dig og din familie.
 • Tænk på kombinationen med efternavnet: Overvej, hvordan drengenavnet vil lyde sammen med dit efternavn.
 • Prioriter udtale og stavning: Vælg et navn, der er let at udtale og stave for at undgå forvirring.
 • Overvej familiære traditioner: Tænk på navne, der går igen i din familie, og som du måske ønsker at videreføre.
 • Kig på popularitetstendenser: Undersøg, hvordan navnet er blevet mere eller mindre populært over tid. Dette kan give dig en idé om, hvor unikt navnet er, og om det vil blive mere eller mindre almindeligt i de kommende år.
 • Tænk på mulige forkortelser og kælenavne: Overvej, hvordan drengenavnet kan forkortes eller omdannes til et kælenavn, og om du er tilfreds med det.
 • Tag kulturelle og religiøse hensyn: Hvis du har en bestemt kulturel eller religiøs baggrund, kan du overveje navne, der passer til den.
 • Følelsen af navnet: Husk, at det vigtigste nogle gange er, hvordan navnet føles, når du siger det. Hvis et navn føles rigtigt for dig og din partner, er det sandsynligvis det rette valg.


Kilde: Danmarks Statistik

Babyprodukter du vil elske:

SPAR 20%
250 ml
Matas StriberKids Balsam Spray
Medlemspris
33,56 kr.41,95 kr.
(70)
200 ml
NIVEASun Kids Sensitive Protect & Play Spray SPF 50
139,95 kr.
SPAR 20%
KUN ONLINE
100 ml
DermaEco Baby Creme
Medlemspris
27,96 kr. 34,95 kr.
(5)

4 artikler vi anbefaler, du også læser:

Her er de mest populære & unikke drengenavne

Vi guider

Her er de mest populære & unikke drengenavne

Af Pernille Witt Kirkegaard

Navne er mere end blot en betegnelse – de er bærere af vores identitet og historie. Fra det øjeblik, vi kommer til verden, får vi tildelt et navn, der vil følge os gennem livet og afspejle vores unikke personlighed og arv. I denne artikel udforsker vi de mest populære, unikke, internationale og traditionelle drengenavne, der har indtaget en særlig plads i folks hjerter verden over.

Læs Mere
Få de 5 bedste tips til et succesfuldt babyshower!

Din sundhed

Få de 5 bedste tips til et succesfuldt babyshower!

Af Ida Hinchely Kyhn

Din veninde er gravid, og du og hendes andre veninder vil gerne holde et dejligt og sjovt babyshower for hende – det er nemlig en fantastisk måde at hylde den kommende mor på! Men hvordan skaber man et godt babyshower? I denne artikel giver vi fem gode råd til, hvordan I kan gribe planlægningen an.

Læs Mere
Vi anbefaler: Kun det bedste til dig og din baby

Vi guider

Vi anbefaler: Kun det bedste til dig og din baby

Familieforøgelse betyder masser af indkøb og redebyg, men med det enorme udvalg af baby-produkter, kan det være svært at spotte, hvad der er nødvendigt – og ikke mindst hvad der er det bedste på markedet. Vi har udvalgt fire uundværlige must-haves, der blandt andet er allergivenlige, men også gør livet med bebs lettere og grønnere. Fælles for de fire produkter er, hands down, at vi ikke selv ville være dem foruden i vores hverdag med småbørn, så læs med her og lad dig inspirere. For selvfølgelig

Læs Mere
Nyfødt baby: Hvad skal vi huske?

Matas LIVE

Nyfødt baby: Hvad skal vi huske?

Af Matas

Den lille ny er på trapperne, og I står snart over for forældreskabet. Det skaber stor glæde – og en lille smule usikkerhed. For har man nu fået rigtig styr på alting, og ligger sutterne klar? Er pusletasken fyldt med alt det, man har brug for? Se med i denne live, hvor vi guider dig gennem de praktiske ting, du får brug for i den første tid af forældreskabet lige fra pakning af hospitalstasken til den nybagte mors bedste råd.

Læs Mere

Vores negletekniker, Alberte, har testet kittet, og se lige nogle flotte negle, der kom ud af det!

Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek