• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Sandt eller falsk - alt du bør vide om bumser

Makeup giver bumser, bumser smitter, og sorte hudorme er snavs - har du styr på, hvad der er sandt om bumser og hudorme? Vi gør dig klogere på, hvad der er sandt og falsk om bumser i indslaget her.

Vil du lære, hvad der er sandt og falsk om bumser? Så er det nu, du skal læse med.


Chokolade giver bumser

Delvist sandt. Der er intet, som tyder på, at dette er 100 % sandt, men der findes dog alligevel individuelle holdninger. En del oplever, at deres hud bliver bedre ved at undgå eksempelvis chokolade og nogle andre bestemte fødevarer. Det er dog ikke en generel anbefaling.

Fedtet hud = bumser

Delvist sandt. Bare fordi du har en fedtet hud er det ikke ensbetydende med, at du også har bumser. En fedtet hud har dog ofte nemmere ved at få bumser, idet huden har en øget talgproduktion.

Make-up giver bumser

Delvist sandt. Nogle foundations kan have en tendens til at tilstoppe porerne, men så længe du er grundig, når du renser huden hver dag, er det ikke noget problem. Det er derimod vigtigt, at du renser dine makeup-pensler ofte - de er nemlig et perfekt sted for bakterier at sidde og hygge sig.

Bumser smitter

Falsk. Nej, nej, nej - bumser smitter ikke!
​​​​​​​


1/3 af alle unge i alderen 12-16 år har problemer med bumser og har brug for en eller anden form for behandling.

Sorte hudorme er snavs

Falsk. En sort hudorm er en åben pore, hvori talg/sebum har oxideret ved kontakt med UV-lys og ilt, og dermed blevet mørkt.

Klem en bums ud, og du får endnu én

Falsk. En bums smitter ikke resten af ansigtet, men på den anden side bliver huden mere betændt, og bumsen kan komme igen og igen og igen, hvis du fortsætter med at klemme.

Det er godt at dække bumser med makeup

Delvist sandt. Tykke lag af dækkende makeup kan tilstoppe porerne og forværre problemet. Hvis du bruger de rigtige produkter, såsom ACO Spotless Cover Stick, der dækker og samtidig udtørrer bumsen, kan du i stedet slippe af med bumsen.

Man kan godt fjerne porer i huden

Falsk. Porer bliver hverken færre eller mindre, men de rigtige produkter kan få dem til at se mindre fremtrædende ud.

Næsten ingen har bumser, kun mig

Falsk. Faktum er, at en tredjedel af alle unge i alderen 12-16 år har problemer med bumser og har brug for en eller anden form for behandling.

Relaterede produkter

ACO Spotless Overnight Spot Treatment 10 ml
63,95
Førpris 79,95
Optjen 7 point
ACO Spotless Daily Moisturizer 60 ml
71,95
Førpris 89,95
Optjen 8 point
ACO Spotless Blemish Treating Moisturizer 40 ml
71,95
Førpris 89,95
Optjen 8 point
ACO Special Care Intensive Dry Scalp Treatment 150 ml
87,95
Førpris 109,95
Optjen 9 point
ACO Spotless Cover Stick 3,5 g
55,95
Førpris 69,95
Optjen 6 point

Relaterede artikler

Allergivenlig hudpleje til sensitiv hud

Vi guider

Allergivenlig hudpleje til sensitiv hud

Står du og mangler mild hudpleje til sensitiv hud, så skal du så meget læse med her! For Matas har lavet de fineste, superskånsomme hudplejeprodukter til lige præcis sensitiv hud. Faktisk er der kommet tre helt nye serier, som kan noget for forskelligt, men i dag vil jeg gerne have fokus på sart og sensitiv hud. Jeg kommer tilbage til de to andre nye serier på et andet tidspunkt.

Læs Mere
7 danske hudplejebrands med én fællesnævner

Vi guider

7 danske hudplejebrands med én fællesnævner

Af Michelle Weis

Her på Stories redaktionen er vi vilde med danske hudplejebrands, og det er der mange gode grunde til. Én af grundene er, at danskhed, som oftest, er lig med høj kvalitet samt naturlige ingredienser, og netop disse er nøgleord for de syv danske brands, som vi giver spotlight til i dagens indlæg: Raunsborg, NatureCell, Matas Natur, Tromborg, Rudolph Care, RAZspa og MIILD.

Læs Mere
Sådan mestrer du din renserutine

Vi guider

Sådan mestrer du din renserutine

Af Cathrine Park

Hver eneste morgen og hver eneste aften bør du rense din hud. Og vand er ikke nok. Heldigvis tager det kun et par minutter, og her kan du læse, hvorfor den tid er så godt givet ud, og hvilket renseprodukt du bør bruge til netop din hudtype.

Læs Mere
Redaktionen tester: bedste serum

Vi guider

Redaktionen tester: bedste serum

Af Isabel Marschall Thostrup

Har du overvejet at tilføje et serum til din hudplejerutine? Så se med her. Vi har testet de bedste sera på forskellige hudtyper, så du kan finde det, der passer til netop din hudtype og pengepung – og som virker!

Læs Mere