Vi guider

Hvad er taurin? Alt du behøver at vide

Taurin er et navn, der ofte dukker op i relation til ernæring, men hvad er det egentlig, og hvordan indtages det? I denne artikel vil vi dykke dybere ned i taurin.

Interessen for taurin er steget gevaldigt, og ligeså er spørgsmålene omkring det. Vi er dykket ned i det populære stof, så du kan blive klogere på, hvad det er, og hvordan det indtages.

Hvad er taurin?

Taurin er en aminosyre, som findes i mange forskellige dagligvarer – og i de fleste energidrikke. Fisk, kød og andre fødevarer med meget protein indeholder normalt meget aminosyre og derfor også taurin. Stoffet er en meget vigtig proteinbyggesten i din krop.

​​​​​​​

Selvom din krop selv kan producere taurin, får du tilført størstedelen af stoffet gennem din kost.​​​​​​​


Fakta: Navnet, taurin, kommer fra det latinske ord Taurus, fordi det første gang blev opdaget i en okses galde.

Er det nødvendigt at tage kosttilskud med taurin?

Da taurin indgår i en stor del af vores kost, herunder både mejeriprodukter, kød, fisk og skaldyr, er taurinmangel usandsynlig hos raske voksne. Veganere vil ofte tilføre mindre taurin gennem kosten, end dem der regelmæssigt spiser animalske produkter. Dog har kroppen en evne til selv at lave taurin i leveren fra andre aminosyrer, hvorfor taurinniveauet oftest vil være normalt.

​​​​​​​

Det er derfor ikke nødvendigt at indtage taurin som kosttilskud, hvis du er sund og rask.​​​​​​​

Relaterede artikler

Vi guider: Kosttilskud til en aktiv livsstil

Din sundhed

Vi guider: Kosttilskud til en aktiv livsstil

Af Ida Hinchely Kyhn

Vi ved alle, at motion er godt. Det er skønt at røre sig, og man bliver så dejligt glad af det! Men hvordan passer man bedst på sin krop, når man har en aktiv livsstil? Sund og varieret kost er selvfølgelig det vigtigste. Men i denne artikel har vi fundet to kosttilskud frem, som du kan supplere med, hvis du godt kan lide at holde din krop i gang og dyrke motion.

Læs Mere
Kosttilskud og sunde vaner i solskinsmånederne

Vi guider

Kosttilskud og sunde vaner i solskinsmånederne

Af Ida Marie Winge

Når temperaturen sniger sig op over de 25 grader, er der ingen undskyldning for ikke at lade sig omfavne af sommerens lyse sind. Men inden du begiver dig ud i sommerlandet, kan det være godt at have styr på vitaminerne og de sunde vaner. Vi klæder dig på til skønne solrige dage.

Læs Mere
Sådan får du det bedste ud af din træning

Vi guider

Sådan får du det bedste ud af din træning

Af Trine Brøndsted

Elsker du at træne, og er du inde i en god rutine, så optimér den med blot få tiltag.

Læs Mere
Vi guider: 9 fordele ved udendørs træning

Vi guider

Vi guider: 9 fordele ved udendørs træning

Af Matas

Forårets lune vejr gør det optimalt at træne udenfor, hvor man kan få frisk luft og sol på kinderne. Måske du også har oplevet en stigende lyst til at komme udenfor på det seneste? Så får du her 9 gode fordele ved at motionere udendørs.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek