• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Allergivenlige håndcremer til børn og voksne

Er du i tvivl om, hvordan du plejer tørre børnehænder, der har været udsat for hyppig og grundig håndvask? Så læs med her, hvor vi guider dig i plejende håndcremer med en høj fedtprocent, som er særligt gode til at pleje tør og irriteret hud.

Vi viser, hvilke allergivenlige cremer både børn og voksne kan have gavn af i en tid, hvor ekstra håndhygiejne og hyppig håndvask forårsager udtørrede hænder. Læs med her.

Hyppig håndvask kræver en fedtholdig creme

En masse børn (og deres forældre) oplever i disse dage ekstra udtørrede hænder, et resultat af god håndhygiejne med hyppig og grundig håndvask på skoler og i daginstitutioner. Håndvask og sprit er hård kost for hænderne, da det tærer på fedtmængden i huden. I værste tilfælde kan hudbarrieren blive beskadiget, og som følge heraf, kan mange opleve ubehagelige gener, rødme og kløe.


Ifølge Sundhedsstyrelsen har ca. 15-20% af alle børn ekstra sart hud, og hvis man ikke er opmærksom på at få plejet de ekstra udsatte hænder med en fedtholdig creme, kan den hyppige håndvask for nogle få ubehagelige konsekvenser*.


Der er derfor al mulig grund til at sætte sig ind i, hvad en håndcreme skal indeholde for at pleje de tørre og udsatte hænder, men også hvilke produkter, der er mest skånsomme og som kan minimere risikoen for udvikling af allergier.

Sundhedsstyrelsen anbefaler en uparfumeret håndcreme med en fedtprocent mellem 40-70%

Sundhedsstyrelsen anbefaler at især børn bruger håndcreme efter hver håndvask eller så tit som det er muligt. Derudover anbefales det, at håndcremen, der anvendes, er uparfumeret og med en fedtprocent mellem 40-70%*.


Det er altså vigtigt, at den håndcreme du bruger, skal have et høj fedtindhold for at komme de tørre hænder til undsætning. Du kan også overveje om 2 forskellige cremer, med hver deres høje fedtindhold, kan afhjælpe de udsatte hænder. 

Håndvask og afspritning? Hjælp til tørre hænder

Nyhed

Håndvask og afspritning? Hjælp til tørre hænder

Når man er flittig til at vaske og afspritte hænderne går det ud over huden på både store og små hænder. Vi prøver alle at begrænse udbredelsen af virus ved at øge håndhygiejnen, men undervejs kan vores hænder komme på en prøve. Derfor har Australian Bodycare lanceret en håndcreme, der kommer tørrer hænder til gode.

Læs også

Brug forskellige fedtprocenter om dagen og om natten

Om natten får børnehænder lov at hvile fra sand, leg og hyppig håndvask, så brug gerne denne tid til at påføre en håndcreme med en ekstra høj fedtprocent. Du kan med fordel bruge en ’fedtcreme’ eller en håndcreme med en fedtprocent på 70% her. Det høje indhold af fedtstoffer forbedrer fugtindholdet i huden samt elasticiteten og forebygger derved sprækker og ruhed. Fedtstofferne danner desuden en beskyttende film på huden, så fugtbalancen vedligeholdes.


Om dagen kan du anvende en håndcreme med lidt lavere fedtprocent – dog minimum det anbefalede 40% - og bruge denne efter den hyppige håndvask. Her kan du med fordel vælge en ’repair’-creme, som tilfører huden naturlige barrierestoffer og hermed virker ekstra plejende og genopbyggende på tør hud og revner.

Kig efter mærkningerne før du vælger en creme

Sidst men ikke mindst – og for at mindske risikoen for udvikling af allergier, kan du med fordel kigge efter Astma-Allergi Danmark eller Allergy Certified mærkningerne, for at udvælge dig de mest skånsomme produkter. Håndcremer med disse mærkninger er ekstra opmærksomme på at udvikle produkter, der minimerer risikoen for at udvikle allergier.

Hos Astma-Allergi Danmark har du i mange år skulle kigge efter Den Blå Krans. I 2018 slog de sig sammen med de svenske og norske astma- og allergiforeninger og blev til Asthma-Allergy Nordic. Allergimærket er ændret lidt i udseendet siden da, men betydningen er den samme - og mærket indeholder stadig Den Blå Krans, så du ikke er i tvivl.

Allergivenlige håndcremer

Vi guider dig til til 10 forskellige håndcremer fra 5 forskellige mærker. Alle håndcremer er mærket med enten Astma-Allergi eller Allergy Certified mærkningerne og indeholder en fedtprocent på mellem 40-70%.

1. Matas Natur  

En lækker, blød håndcreme som indeholder økologisk aleo vera og E vitamin. Formlen indeholder også en stor mængde fugtgivende glycerin, som er med til at holde hænderne velfugtede og beskyttet hele dagen. Den findes i flere størrelser, så du både kan have den med på farten, men også kan have den stående ved håndvasken derhjemme.


Når du køber en Matas Natur Håndcreme, så går der automatisk 5 kr. til Astma Allergi Danmark. De går til blandt andet rådgivning, vidensdeling og øget fokus på allergi, så vi kan skabe en bedre hverdag for dem, der lever med allergi. Cirka 1,5 millioner danskere er ramt af astma og/eller allergi på den ene eller anden måde, så du støtter altså et stykke arbejde, der i den grad er brug for. Lider du selv af astma eller allergi? Så kan du melde dig ind i Astma Allergi Danmark. Læs mere om medlemsskabet her.


2. Astion

Astion Repair Cream 40% og Astion Daily Repair 70% blødgør huden uden at fedte og lindrer både tør, rødme, kløe og skællende hud.


Alle cremer fra Astion indeholder det patenterede aktive indholdsstof Dermadexin®. Dermadexin lindrer både kløe og genopbygger hudens naturlige beskyttende barriere. Sammen med de andre aktiver i cremerne opbygger det hudens naturlige barriere ved at lægge en tynd film over den irriterede hud. På den måde holder den fugten tilbage i hudlagene, og opbygger den ødelagte hudbarriere.


Produkterne er AllergyCertified og velegnet til hele familien.

3. Matas Medicare 

Matas Medicare Fedtcreme uden parfume er en fed, plejende creme til udsatte områder med meget tør hud. Anvendes efter behov på hele kroppen eller problemområde, fx på hænder eller ansigt.


Matas Medicare Repaircreme uden parfume er en plejende creme til meget tør eller revnet hud. Cremen tilfører huden naturlige barrierestoffer, der virker genopbyggende på tør og revnet hud. Anvendes efter behov.

4. Mderma  

MDerma MD12 High Absorbent Cream er en unik, allergivenlig fugtighedscreme, som trænger lynhurtigt ind og holder på fugten. Cremen er baseret på fugtgivende ingredienser, der styrker hudens naturlige barriere, og giver optimal pleje af tør hud. Cremen indeholder 40% fedtstoffer, men absorberes alligevel lynhurtigt af huden.


MDerma MD02 Lipid Light Balm giver huden et tiltrængt fugtboost, med et fedtindhold på hele 92%, effektivt afhjælper tor og meget tør hud. Til trods for den høje fedtprocent er cremen utrolig nem at påføre og særdeles velegnet til store hudområder med tør, tynd eller sensitiv hud. Kan også anvendes på sårbar hud eller slimhinde.


Produkterne er Astma-Allergi certificeret og AllergyCertified.

​​​​​​​

5. Locobase

Locobase Repair og Fedtcreme er begge cremer, der virker effektivt til meget tør hud.


Repair er specielt god til at reparerer tør hud som hænder, fødder og andre udsatte hudområder, hvor Locobase Fedtcreme forebygger og beskytter udtørrede områder som hænder, der er forårsaget af blandt andet rengøringsmidler og ekstra hyppig og grundig håndvask.


Alle Locobases cremer er Astma-Allergi certificeret og er egnet til både børn og voksne.

Kilde*: Sundhedsstyrelsen.


Artiklen er skrevet af Rikke Højris Bæk

Relaterede artikler

Førstehjælp til tørre hænder

Vi guider

Førstehjælp til tørre hænder

Af Natalie Khayat

Tørre hænder? Nej tak! Vi kan (måske) alle nikke genkendende til, at hyppig håndvask er hårdt for hænderne og resultatet af, at de virker ru og tørre. Derfor har vi lavet en simpel og let guide, til hvordan du undgår tørre hænder, der sprækker, med hjælp fra gode håndcremer og håndsæber.

Læs mere
Kom børnenes tørre hænder til livs

Matas LIVE

Kom børnenes tørre hænder til livs

Af Matas

Håndvask og afspritning er hårdt mod små barnehænder. Se med når Marianne, der både er helse- og hudplejeekspert, guider dig til at vælge de mildeste og mest effektive produkter mod tørhed, sprukken hud, kløe og svie. Du kan stille spørgsmål undervejs når Marianne deler sine bedste tips til at få mest muligt ud af produkterne.

Læs mere
Håndvask og afspritning? Hjælp til tørre hænder

Nyhed

Håndvask og afspritning? Hjælp til tørre hænder

Af Matas

Når man er flittig til at vaske og afspritte hænderne går det ud over huden på både store og små hænder. Vi prøver alle at begrænse udbredelsen af virus ved at øge håndhygiejnen, men undervejs kan vores hænder komme på en prøve. Derfor har Australian Bodycare lanceret en håndcreme, der kommer tørrer hænder til gode.

Læs mere
Forkæl dine hænder – smukke velplejede hænder

Vi guider

Forkæl dine hænder – smukke velplejede hænder

Af Trine Brøndsted

Smukke, bløde og velplejede hænder og negle drømmer de fleste af os om. Men efter mange kolde og våde måneder pakket væk i handsker har dine hænder brug for lidt ekstra kærlighed.

Læs mere