Vi guider

Guide: Solcreme og hudpleje, når solen skinner

Sommersæsonen er lige om hjørnet, og derfor er det vigtigt at huske solcremen – hver eneste dag. I denne artikel guider vi dig til ansigtssolcremen, der ikke fnulrer under makeuppen og den bedste øvrige hudpleje til sæsonen.

Solens stråler giver fornyet energi og varme, og derfor er det også dejligt at bruge masser af tid udenfor i den. Men husk, at det er vigtigt at beskytte din hud, når du er i solen. Brug solcreme i ansigtet hver dag, og supplér med hudpleje, der nærer huden, fugter den og beskytter mod frie radikaler.

​​​​​​​Her får du tre produkter, der sikrer din hud optimal beskyttelse og glød hele solsæsonen.

Avène Ultra Fluid SPF50: Den optimale UV-beskyttelse

Hvis du ikke har prøvet Avènes superpopulære Ultra Fluid ansigtssolcreme endnu, har du en rigtig god overraskelse i vente. Det er nemlig en solcreme, der på alle måder er det rigtige valg til enhver solskinssituation. Solcremen beskytter effektivt mod både UVA og UVB-stråler fra solen, den har en let og lækker konsistens, der ikke fedter på huden, og så er det den perfekte base for makeup, fordi den har en primer-lignende effekt, der ikke fnulrer den.


Derudover har netop Avènes solcremer en helt unik beskyttelse mod det, vi kender som blåt lys. Det kan du læse meget mere om i afsnittet herunder, men kort fortalt er blåt lys højenergi lysbølger, som fremskynder cellernes aldring. Det er altså disse stråler, Avène Ultra Fluid beskytter mod.


Solcremen fås som en almindelig ansigtssolcreme og i en såkaldt ’skin tint’, altså en farvet dagcreme, der foruden den høje solbeskyttelse også giver ansigtet den fineste glød.  

50 ml
AvèneSun Ultra Fluid SPF50
174,95 kr.
(3)
50 ml
AvèneSun Ultra Fluid Perfector SPF50+
174,95 kr.
(9)


​​​​​​​Avènes Ultra Fluid SPF 50 fnulrer ikke under makeuppen, så du kan uden problemer bruge den i hverdagen også.

Hvad er højenergi blåt lys?  

Blåt lys – også kendt som højenergi synligt lys (HEV-lys) – er en del af det synlige lysspektrum, altså det lys, som det menneskelige øje kan opfatte. Det er lys med en bølgelængde på ca. 380 nanometer til 500 nanometer – de er altså korte, men til gengæld mere energirige. Blåt lys udsendes blandt andet fra digitale skærme som dem på smartphones, tablets eller lignende, men langt den største mængde af disse korte stråler kommer fra solen.

Selvom blåt lys er mindre kendt end ultraviolet stråling – UV-stråling – har nyere forskning vist, at blåt lys også kan have skadelige effekter på huden. Blandt andet kan blåt lys fremme produktionen af frie radikaler i huden, hvilket kan føre til cellernes oxidative stress og for tidlig ældning.

​​​​​​​Det kan være svært at sige, præcist hvor meget blåt lys der skal til, før det påvirker huden, men ligesom UV-stråling fremskynder hudens aldring på sigt, ved vi, at blåt lys gør det samme. Du vil ikke kunne se en ændring fra dag til dag – måske ikke engang fra år til år – men ifølge Avène forårsager HEV-lys 25% af solens celleskader på huden*. Det betyder altså, at blåt lys synligt fremmer udviklingen af rynker og pigmentpletter over tid.

​​​​​​​Kilde: Avène

Hvordan kan man beskytte huden mod blåt lys?  

Det kan du blandt andet ved at bruge bredspektret solcreme, som også beskytter mod blåt lys. Blandt andet indeholder flere af Avènes solcremer et særligt solfilter, TriAsorB™, som blokerer for blåt lys med en bølgelængde op til 450 nanometer. Det forbedrer hudens beskyttelsesniveau mod aldring forårsaget af højenergi blåt lys, og så giver solfilteret en høj beskyttelse mod dybe og synlige hudskader.

C-vitamin i hudplejen

C-vitamin er en vaskeælte multitasker i hudplejerutinen, som både udjævner huden, hjælper med at reducere pigmentpletter, booster kollagenproduktionen og giver flot glød. Derfor er det også en ingrediens, der er god til mange forskellige hudtyper og mange forskellige anledninger – sommersæsonen er bestemt også en af dem. C-vitamin har nemlig en stærk antioxidativ effekt, der beskytter mod frie radikaler, og så bidrager det til flot udstråling – perfekt til det solkyssede look.


Avènes Vitamin Activ Cg Radiance Serum og Cream er derfor det oplagte valg til hudplejerutinen. Ikke alene indeholder både seriens serum og creme vitamin Cg, som har en antioxidativ effekt svarende til 20% ren C-vitamin, men også niacinamid og bakuchiol. Niacinamid udjævner hudtonen, giver glød og fugtgiver, mens bakuchiol øger produktionen af kollagen i huden og reducerer fine linjer og rynker.


Produkterne supplerer Ultra Fluid ansigtssolcremen rigtig godt, og tilsammen udgør de tre produkter en ideel hudplejerutine til sommerhalvåret.

30 ml
AvèneVitamin Cg Serum
329,95 kr.
50 ml
AvèneVitamin Cg Cream
299,95 kr.


C-vitamin er en fantastisk ingrediens til at give huden fornyet glød, hvilket er helt ideelt til sommertiden. Avènes Vitamin Cg Serum har en lækker konsistens, som hurtigt trænger ind i huden.


Avène Vitamin Cg Cream er en lækker dagcreme, som hverken er for tung eller for let, men lige midtimellem. Den føles fugtgivende og nærende, men trænger samtidig hurtigt ind i huden.

3 andre tips til at pleje huden i sommertiden:  

1: Undgå solen fra 12.00 til 15.00
Solen skinner allerstærkest midt på dagen, så søg gerne skygge i de timer, hvis det er muligt. Er du på ferie eller bare holder af at nyde solen i fulde drag, mens den er der, kan du også bruge en bredskygget solhat til at skærme for ansigtet.

2: Husk rens
Det er altid godt at rense huden, og om sommeren bliver det ikke mindre vigtigt.  Solfiltre, skidt, sved og andre frie radikaler fra dagen sidder på huden. Rens derfor ansigtet grundigt, så din hud er helt ren, når du påfører din hudpleje.

3: Fugt
Fugt hjælper med at opretholde og beskytte hudens barriere. Brug fugtgivende produkter som en del af din hudplejerutine; det forfrisker og giver fylde. Vitamin Cg-serien fra Avène giver god fugt til huden, men hvis du holder af et friskhedspust i løbet ad dagen, kan den lette fugtmist Eau Thermale varmt anbefales.

Andre produkter fra Avène, du vil kunne lide:

30 ml
AvèneB-Protect SPF 50+
139,95 kr.
(14)
40 ml
AvèneCicalfate+ Cream
110,95 kr.
(17)
40 ml
AvèneAnti-Redness Emulsion SPF 30
223,95 kr.
(10)
30 ml
AvèneHyaluron Activ B3 Plumping Serum
329,95 kr.
(4)
300 ml
AvèneThermal Spring Water
139,95 kr.
(12)
400 ml
AvèneXeraCalm A.D Cleansing Oil
198,95 kr.
(6)

Relaterede artikler

Bliv klar til solens stråler med Avène Solaire

Vi guider

Bliv klar til solens stråler med Avène Solaire

Af Ida Hinchely Kyhn

Sol og sensitiv hud er en kombination, der kræver den helt rigtige solcreme. I mere end 30 år har det franske apotekermærke Avène skabt hudpleje til sensitiv hud, og deres solcremer er ingen undtagelse. I denne artikel stiller vi skarpt på en række af deres bedste solcremer med faktor 50, som kan bruges af alle hudtyper, men også er perfekte til dig med en mere sart og sensitiv hud.

Læs Mere
Avène: Innovativ anti-age til sensitiv hud

Nyhed

Avène: Innovativ anti-age til sensitiv hud

Af Ida Hinchely Kyhn

Avène er kendt for at skabe hudpleje til den sensitive hud, som beroliger, blødgør og dæmper irritation. Nu er de netop landet på hylderne med en helt ny hudplejeserie til dig, der ønsker at mindske de fine linjer og rynker. Læs med her, hvor jeg har testet den nye Hyaluron Activ B3 serie fra Avène, og gør dig klogere på, hvad der gør den så unik.

Læs Mere
Tør og sart hud? Her er dine hudpleje-musthaves!

Vi guider

Tør og sart hud? Her er dine hudpleje-musthaves!

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvis du er én af de mange danskere, der døjer med en tør, sart og sensitiv hud, så ved du også, at det kan være svært at finde den rette hudpleje. Din hud har brug for masser af fugt, men kan samtidig reagere uhensigtsmæssigt på nye produkter, hvilket kan gøre det udfordrende at finde den rette pleje. Derfor har vi samlet tre gode brands her, som kan hjælpe dig med dine hududfordringer.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek