Menu
Vi guider

Den gode renserutine

For at bevare en sund og smuk hud er en god hudplejerutine altafgørende. Nogle elsker at bruge lang tid på hudpleje, andre har travlt og skal have det overstået i en fart.

Uanset om du hører til den ene, den anden, eller en helt tredje type, så er det vigtig at rense og pleje huden, hvis du vil holde den sund, smuk og ungdommelig livet igennem.

Vælg de rigtige produkter til din hud


Find din hudtype

Første skridt på vejen til en god hudplejerutine er at kende sin hudtype, så man køber de rigtig produkter.


Hvis du regelmæssigt bruger produkter, der ikke passer til din hud, kan eventuelle problemer forværres, eller måske opstår problemer, du hidtil havde været foruden. Der er er mange ting, der kan påvirke, hvordan din hud har det, og derfor er det de færreste, der bruger de samme produkter hele livet.

​​​​​​​

Din hud ændrer sig

Ofte kan du sagtens blive i dit farvoritmærke, men skal måske have nogle andre produkter, end du plejer, hvis du oplever at din hud har forandret sig. Der kan være mange årsager til ændringer i huden. Nogle af de hyppigste er livsstilsbetingede – f.eks. ernæring og stress, men også graviditet, overgangsalder, sygdom og medicin kan påvirke huden.


Pleje, rens og fugt til den unge og sarte hud

Nyhed

Pleje, rens og fugt til den unge og sarte hud

Alle med ung eller sart hud er sikret god og mild hudpleje fra danske Beauté Pacifique. Den prisvindende hudplejeserie SuperFruit Skin Enforcement indeholder med den seneste nyhed hele fem effektive produkter: Micellar rensevand, dagcreme til både tør og alle hudtyper, natcreme og face mist.

Læs også

Udbuddet af renseprodukter er stort

Faste og flydende sæber, cremer, mousse og skum, olier, svampe og alt-i-en-produkter… Listen er lang, hylderne med produkter er endnu længere, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i! Der er et par spørgsmål, som du kan stille dig selv, før du køber:

Hvordan har min hud det, hvilken hudtype har jeg?

Tænk over hvordan din hud føles midt på dagen, - skinner den, føles den stram og tør, eller måske er det en kombination, hvor den fedter i t-zonen og med lidt tørhed på kinderne? En tør hud er ikke altid glad for sæbebaserede produkter, og her vil en rensecreme være en mulighed. Det omvendte gør sig gældende for en hud, der fedtet meget.

Hvilket udbytte vil jeg have af produkterne

Døjer du med mange urenheder, så ønsker du måske, at dine produkter er antibakterielle. Har du en sart og lidt stresset hud, kan milde og beroligende produkter være noget for dig.


Redaktionen anbefaler 6 tiltag til din renserutine:

1

Alt-i-en produkter

En hurtig og effektiv løsning, kan være alt-i-en-produkter. Specielt om morgenen, hvor man ofte har mindre tid, er et alt-i-en produkt en god måde at sikre, at huden bliver renset godt igennem.


Alt-i-en renseprodukter sørger både for at fjerne overskydende makeup, renser og toner huden.


Du kan altid gøre lidt ekstra ud af din hudplejerutine om aftenen.


2

Renseprodukter

Det kan være en jungle at finde ud af, hvilke renseprodukter man skal gå efter, fordi der findes et hav af forskellige former for renseprodukter. Det findes både en sæbe, foam, mælk, mousse og en flydende cleanser - og så er der også en olie, creme og gel. Det gælder om at finde netop de produkter, der passer bedst til dig, så du kan gøre det bedste for din hud - alt efter om du har sensitiv, tør, uren, ung eller moden hud.


Som tommelfingerregel må man gerne mikse renseprodukterne på tværs af mærker, hvis du eksempelvis er glad for en ansigtsrens fra et mærke og en skintonic fra et andet.

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Vi guider

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Det er ikke kun inde i kroppen, at vitaminer hjælper. De har også en gavnlig effekt, hvis du smører dem på huden. Vi guider dig igennem de vitaminer, som booster din hudpleje

Læs også
3

Populære Rudolph Care

Med sine aktive ingredienser bliver Rudolph Care ofte fremhævet af både kunder og kollegaer i butikken. Rudolph Care tilbyder eksklusive skønhedsprodukter af højeste kvalitet, og var det første hudplejebrand i verden, der tilbyder produkter, som både er svanemærket og økologiske certificerings Ecocert (Cosmos).


Se hele udvalget af Rudolph Care produkter her.4

Ekstra rens til huden

Vil du gøre mere, er der mange andre ting, du kan indføre i din rutine, fx exfoliering. Her kommer du af med de døde hudceller, der kan få huden til at se trist og træt ud.


En regelmæssig exfoliering af huden sætter gang i blodcirkulationen og giver en flot, sund glød til ansigtet og en meget flottere og mere holdbar makeup!


For dem som bruger selvbruner, er regelmæssig exfoliering en nødvendighed for at få farven til at forblive ensartet.


Der findes mange forskellig produkter til exfoliering, nogle bruger man hver dag og andre et par gange om ugen, afhængig af hvilket produkt det er.


Det gode råd!
Mangler du af og til overskud til at bruge flere produkter til rens morgen og aften?
Prøv Matas Micellar Water, som  effektivt og skånsomt fjerner makeup og snavs i ét step. Fås med og uden parfume.


Hvilken Micellar Water skal du vælge?

Vi guider

Hvilken Micellar Water skal du vælge?

Bag om kultproduktet; micellar waters. Ethvert brand med respekt for sig selv har efterhånden udviklet en micellar water. Her får du en guide til 5 forskellige slags, så du kan finde præcis den, der passer til dig.

Læs også
5

Rens med børste

​Når du renser din hud, er det en god idé at anvende en rensebørste til ansigtet. Med en rensebørste går dit renseprodukt mere i dybden i huden og hermed renser din hud mere effektivt.


En god børste fjerner både makeup, fedt, snavs og renser porerne samtidigt med, at den sætter gang i blodcirkulationen.


6

Ekstra plejende masker

Et godt supplement til hudplejen er masker. Der findes rigtig mange, virkelig gode, produkter på markedet, og der findes noget til enhver hudtype!


Man kan med stor fordel bruge et exfolierende produkt først, så døde hudceller er fjernet, og huden er ren, og derefter påføre en maske eller to, afhængig af hvad huden trænger til.​​​​​​​


Et eksempel kunne være en normal-kombineret hud med hudorme omkring næsen og på hagen, lidt fedtet i panden og tørhed på kinderne.


Her kan man med fordel mikse maskerne og starte med at bruge en skrubbecreme i hele ansigtet, derefter en dybderensende maske i T-zonen, og afslutte med en fugtgivende maske på kinder og hals.Efter rens kommer pleje...

...og det er et helt kapitel, eller flere, for sig selv! Men den efterfølgende hudpleje er ligeså vigtig som renserutinen. Den meget korte udgave efter rens er fugt og solbeskyttelse, men der er så meget andet, du kan gøre for at pleje din hud og derved opnå den smukkeste udgave af dig selv!


Start med et serum på den helt rene hud og følg op med øjencreme og dag- eller natcreme. Der findes også såkaldte 24-timers cremer, hvis du helst vil nøjes med én creme og bruge den både dag og nat. Vær opmærksom på, at der ikke er solbeskyttelse i sådanne cremer.


Hvis du er tilhænger af at bruge olie, så skal den, medmindre andet er oplyst, på efter serum og før dag/natcreme.  


Sidst, men absolut ikke mindst: Husk solbeskyttelse!
Rigtig god fornøjelse med din (måske) nye hudpleje rutine.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

10 af de skønneste hudplejehelte

Vi guider

10 af de skønneste hudplejehelte

Af Amalie Schiller

Har du også nogle helt særlige hudplejehelte, der til hverdag formår at redde din hud? For det har jeg og resten af mit team bag! Alt fra velplejende cremer, renseprodukter til masker, der gør en forskel. Ergo: når det kommer til hudpleje har vi en bred vifte af superhelte, vores hud elsker, og i indslaget her skal det handle om 10 af dem.

Læs Mere
De ideelle renserutiner til dig med tør hud

Vi guider

De ideelle renserutiner til dig med tør hud

Gode og konsekvente renserutiner morgen og aften er alfa omega, hvis huden skal stråle smukt og fremstå sund. Har du tendens til tør hud, er det vigtigt at finde en rutine, der giver optimal fugt og pleje. Følg guiden nedenfor og find en skræddersyet renserutine til netop dit behov.

Læs Mere
15 hudplejebrands med økologiske ingredienser

Vi guider

15 hudplejebrands med økologiske ingredienser

Af Amalie Schiller

Hudplejeprodukter med fokus på bæredygtighed og økologiske ingredienser er i høj kurs i disse dage. Men det kan måske være lidt svært at hitte ud af, hvor du kan finde den bedste naturlige hudpleje? Bare rolig - vi har samlet 15 skønne brands til dig her, som enten indeholder økologiske og naturlige ingredienser eller er veganske eller bæredygtige, så du kan lade dig inspirere til dit næste køb. Lad os se på dem her!

Læs Mere