• Afsendelse 1-3 hverdage
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 260 butikker
 • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
 • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Vi guider

Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Du ved sikkert, at du burde tilføre din hud noget syre af en eller anden art for at eksfoliere. Men syre? Og i ansigtet? Faktisk er det slet ikke så farligt – eller forvirrende. Læs med her, og bliv klogere på syrepeeling.

Der findes rigtig mange slags syrer – nogle er mere kradse end andre og er forbeholdt fagfolk som speciallæger. I princippet skal du kun forholde dig til to slags syrer, der er fabelagtige til hjemmebrug: AHA og BHA (salicsylsyre).

Om syrepeeling og forskellen på AHA og BHA:

AHA - frugtsyre

 • Er god til tør og aldrende hud, der er mærket af tidens tand og måske har set sine første rynker.

 • Populære AHA-syrer er frugtsyre, der forfiner og udglatter hudens overflade, mens de stimulerer regenereringen af cellerne.

 • Prøv eksempelvis Rodials Gycolic Booster drops, der indeholder 10% glycolsyre eller Peter Thomas Roth Enzyme Mask, der både indeholder syre og fysiske korn.


BHA - Salicsylsyre

 • Er god til dig, der har tendens til uren hud. Salicsylsyre bekæmper den fedtede hud og formindsker dine porer og dermed risikoen for at udvikle hudorme og bumser.

 • Den kan trænge ned i porerne i modsætning til AHA, der virker på overfladen.

 • Den mest kendte BHA-syre er salicylsyren, som du kan finde i et væld af renseprodukter og som creme eller serum mod uren hud.


Alt, du skal vide om salicylsyre

Vi guider

Alt, du skal vide om salicylsyre

Måske har du hørt om salicylsyre i hudpleje? Selvom syre lyder lidt voldsomt, så er den kemiske peeling faktisk mild og meget effektiv til dybderens af særligt uren hud og tilstoppede porer.

Læs også

AHA - Lactid Acid/mælkesyre

 • Lactid Acid er mælkesyre og er en smule mildere mod huden end AHA frugtsyre.

 • Mange produkter indeholder begge slags som fx Ecookings peel maske, der også indeholder salicsylsyre.

 • Philosophy har også lavet et produkt, som er en alt-i-en løsning. Det er et to-trins peeling system som indeholder C-vitamin, mælkesyre og salicylsyre.


Produkter med mælkesyre:

Syren alle vil tale om i år

Som en lidt anderledes form for rednings-planke peger meget på ikke-peelende tranexaminsyre som den syre, vi kommer til at tale en hel del om nu.


Det er en såkaldt aminosyre, der er i stand til at dulme rødme, lysne og ensarte huden - og dermed sørge for at vi lettere får glans frem i huden.


Hudlæge Howard Murad blander tranexaminsyren med klassisk glycolsyre.


Tranexaminsyre:

Kan jeg ikke bare bruge en scrub, som jeg altid har gjort?

Jo, det kan du sagtens. Og en god scrub kan ændre din huds udseende dramatisk i løbet af ingen tid. Men mange scrubs er hårde mod ansigtshuden og kan nemt ridse din hud, hvis du ikke er forsigtig.


En eksfoliering eller peeling med AHA eller salicsylsyre er, selvom det kan lyde paradoksalt, meget mildere mod huden, da syren kun opløser de yderste celler og dermed trigger din hud til at regenerere.


Hvor mange procent syre skal der være i mit produkt?

Faktisk så handler det om pH-værdien i dit produkt og ikke alene om koncentrationen af syren, da en forkert pH-værdi kan ødelægge syrens evne til at arbejde. Ideelt set skal pH-værdien ligge mellem 3 og 4, men det er sjældent du kan læse dig frem til et produkts pH-værdi.

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Vi guider

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Det er ikke kun inde i kroppen, at vitaminer hjælper. De har også en gavnlig effekt, hvis du smører dem på huden. Vi guider dig igennem de vitaminer, som booster din hudpleje

Læs også

Hvad med resten af kroppen?

Har du problemer med uren hud på brystet – eller måske endnu værre steder? Så brug en bodyshampoo med salicylsyre. Smør den på området, vent i et kvarter og vask den så af.


Lad være med at begynde at skrubbe de der overarme, der føles som en plukket kylling – brug i stedet en lotion med AHA eller BHA.

​​​​​​​

Hvilken creme skal jeg bruge sammen med mit syreprodukt?

Lad være med at bruge en creme med A-vitamin (retinol) sammen med dit AHA- eller BHA-produkt. Vitamin A har også en let eksfolierende effekt, og det kan let blive for meget af det gode for din hud.


Brug evt. produkterne hver for sig morgen og aften. Vælg i stedet en creme med hyaluronsyre, der holder på fugten i din hud.

​​​​​​​

Sådan bruger du syrepeeling:

Din hud kan sagtens reagere med rødmen, når du første gang introducerer en syre i din hudplejerutine. Derfor er det en god idé at bruge dit AHA- eller BHA-produkt om aftenen og evt. kun hver anden dag, indtil din hud har vænnet sig til peelingen.

Relaterede artikler

A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Vi guider

A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Af Trine Brøndsted

A-vitamin er ikke blot noget, vi spiser i maden og i kosttilskud. A-vitamin i hudplejeprodukter har en dokumenteret effekt i en grad, så vi slet ikke behøver at diskutere, hvorvidt det virker eller ej. Her er alt du skal vide om vidunderingrediensen.

Læs Mere
Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Spot Trenden

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Vi dykker ned i naturens egen fugtmester her.

Læs Mere
Derfor får du pigmentpletter, og sådan fjernes de!

Vi guider

Derfor får du pigmentpletter, og sådan fjernes de!

Af Cathrine Park

Er din hud i ansigtet blevet ujævn med brune pletter og plamager, er der heldigvis hjælp at hente i effektive hudplejeprodukter og gode vaner. Læs med her og bliv klogere på, hvad pigmentpletter er, og hvordan du bedst får bugt med dem.

Læs Mere
C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Vi guider

C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Af Isabel Marschall Thostrup

Glow! Det er præcis hvad huden får, når du bruger c-vitamin i din hudplejerutine. Men C-vitamin kan faktisk gøre andet end at give glød til huden; det kan give en mere ensartet hudtone, beskytte huden fra forurening og også være med til at give fugt. Få overblikket over de forskellige mærkers styrker, så du kan finde de produkter, der passer bedst til netop dig.

Læs Mere