Spot Trenden

Trend: Den ultimative guide til Glass Skin

Drømmer du om dewy hud med et nærmest glasklart udtryk, skal du vende blikket mod skønhedstrenden ”Glass Skin”. En hudplejerutine, der stammer fra Korea og som sigter efter at få huden til at fremstå så glat og reflekterende, som var det glas. Lige her får du den ultimative guide til, hvordan du gør.

I Korea har dét at have Glass Skin i årevis være et skønhedsideal. Indenfor de seneste år har trenden dog også invaderet de sociale medier, og verden over hungrer nu både kvinder og mænd efter at opnå en hud, der stråler af sundhed og ”klarhed” i bogstavelig forstand. Og we get it! Her i artiklen guider vi dig til Glass Skin-looket med del 1: Hudpleje til Glass Skin og del 2: Make-up tips, der skruer max op for Glass Skin-looket.  

Hvad er "Glass Skin"?

Glass Skin er, som navnet indikerer, en hudplejerutine, hvor målet er at få din hud til at fremstå så klar som var det glas. I hudplejen er fokusset på at gennemfugte huden, så den opnår glathed og stråler af sundhed. Det skal være glossy, dewy og blødt som aldrig før. Og bare rolig, Glass Skin-looket er ikke kun for dig, der har fejlfri hud uden porer og pigmentfejl, men også alle os andre. For faktisk handler Glass Skin rutinen egentligt bare om at nære din hud så meget, så den fremstår så velhydreret, ensartet og sund som overhovedet muligt - med udgangspunkt i din hudtype. Hudplejerutinen stammer fra Sydkorea og tilhører altså det populære "K-beauty". Før & efter hudplejerutinen til Glass Skin her i artiklen

Del 1: Hudpleje til Glass Skin

At opnå det ultimative Glass Skin look kræver velbalancerede, gode hudplejerutiner med mange steps. Ja, faktisk så mange, at det måske kan virke overvældende – men frygt ikke, we got you. Nedenfor får du et bud på en god hudplejerutine på 11 steps til Glass Skin.


...Og husk, at det ultimative Glass Skin-look kræver vedholdenhed i rutinerne.

Step 1 Double Cleanse som fundament for et smukt Glass Skin-look

Du har sikkert hørt det før. Rens, rens og atter rens. Drømmer du om glass skin er rens mere nødvendigt end nogensinde før. Vil du have glass skin er det en god ide med dobbelt rensning.

Step 1.1 Oliebaseret rens

Første step til en klar, ren hud er en oliebaseret rens som f.eks. den fra Anua. En rens, der opløser og dybderenser huden for makeup og snavs med hjælp af olier fra bl.a. jojoba, vindruefrø og oliven. Formlen er let og tilstopper derfor ikke porerne. Derudover er den fantastisk, fordi den også tilfører fugt  og beroliger sensitiv hud med tendens til rødme, idet den er tilsat hjertebladekstrakt og andre effektive ingredienser til dét formål.  

200 ml
AnuaHeartleaf Pore Control Cleansing Oil
189,95 kr.
(7)

Step 1.2 Vandbaseret cleanser

Fortsæt din double cleasing med en vandbaseret rens, der fjerner sved og urenheder fra huden og gør den helt ren. Min yndlings er Sensibio H2O Make-up Removing Micellar Water fra Bioderma, der er udviklet til sensitiv hud. Den er beriget med miceller, der effektivt og blidt renser huden og forhindrer forureningskilder i at trænge ind.

SPAR 20%
BiodermaSensibio H2O Make-up Removing Micellar Water
Medlemspris
71,96 kr.89,95 kr.
(91)

Step 2 Tid til toner

Med en kompletrenset hud, er du klar til toner. En toner hjælper med at balancere hudens pH-værdi og forbereder den til at absorbere de næste produkter bedre.


Jeg er blevet forelsket i Fat Water Hydrating Milky Toner Essence fra Fenty Beauty, fordi den tilfører øjeblikkelig fugt, hjælper med at reducere udseendet af porer og udjævner hudtonen.


Arh, sikke en følelse.. I’m obsessed! 

148 ml
Fenty BeautyFat Water Hydrating Milky Toner Essence
289,95 kr.
(4)

Hvad er K-beauty?

Når vi taler Glass Skin, taler vi også om K-beauty. K-beauty står nemlig for koreansk skønhedspleje og refererer til produkter og skønhedsrutiner fra Korea (ligesom Glass Skin).. K-beauty er kendt for sine naturlige ingredienser, innovative teknologier, hydrering og omfattende hudplejerutiner, der fokuserer på vedligeholdelse og boosting af hudens sundhed. Typiske elementer i K-beauty inkluderer mange-lags rutiner med produkter som essens, serum og solbeskyttelse. Den ultimative stjerneingrediens indenfor K-beauty er dog snegleslim, ofte omtalt ”Snail Essence”. Det både fugter, bidrager til kollagenproduktion og healer irriteret eller skadet hud.


Psst…
Glass Skin-looket er ikke kun for dem med en "fejlfri" hud

Step 3 Sneglesekretion for ægte koreansk Glass Skin


Vil du have Glass Skin kommer du ikke udenom stjerneingrediensen fra K-beauty; snegleslim. Prøv darlingen Advanced Snail 96 Mucin Power Essence fra COSRX. Og ja, du har helt ret. Det lyder småklamt med snegleslim – men, fordelene opvejer det i den grad.. Slim fra snegle er nemlig fyldt med næringsstoffer som hyaloronsyre og peptider. Faktisk er det et sandt vidunderprodukt, hvis du spørger mig..Den her bestie består af 96,3% snegleslim og beskytter huden mod fugttab. Derudover hjælper den også med at reparere og dulme rød og følsom hud. Og jeg lover dig, at det hverken lugter eller er så klamt, som du måske forestiller dig.  

100 ml
COSRXAdvanced Snail 96 Mucin Power Essence
154,95 kr.
(47)

Step 4 Serum for dybdegående fugt


Når det kommer til Glass Skin er serum et absolut must! Forsæt derfor din rutine med den her darling af et serum, der indeholder en høj koncentration af fermenteret cica-ekstrakt (Centella Asiatica). En bladrig, grøn urte, der er ingrediens i utallige K-beaty produkter.


Cicaen her i produktet 100% Centella Asiatica ekstrakt fra Madagaskar, og den tilfører huden intens fugt og styrker huden i dybden. Samtidig er Cica kendt for at have beroligende og helende effekt, der vil hjælpe med at dulme irritation eller urenheder i din hud.   


Den trænger hurtigt ind i huden og gør min hud silkeblød.

100 ml
SKIN1004Madagascar Centella Ampoule
249,95 kr.
(1)

Step 5 Fugt, fugt og mere fugt


Kalder alle softness suckers?!  Ansigtscreme skal vi naturligvis ikke forglemme i denne flerlags hudplejerutine, og den her Moisturizer cream med ceramidin er seriøst next level-lækkerhed! Aldrig har min hud føles blødere.

Den indeholder fem forskellige ceramider og panthenol, som blødgør, styrker og beroliger huden. Samtidig er glycerinen med til at tilføre fugt.


Her vil du med det samme opleve følelsen af en hud, der er smidig, næret og velfugtet.

50 ml
Dr. Jart+Ceramidin Skin Barrier Moisturizing Cream
334,95 kr.
(8)Glass Skin er en hudplejerutine, der hører til K-beauty

Step 6 Olie til alle


Er du klar til endnu et lag fugt? For at opnå det smukkeste Glass Skin-look, vil man indenfor K-beauty ofte inkludere en lækker ansigtsolie i  hudplejerutinen. Det giver nemlig huden fugt, mæthed og får den til syne glattere.

Jeg er stor fan af Plaisir's ansigtsolie, der er uden parfume og som indeholder både macadamia olie, jojobaolie, sheasmør og superfugtgiveren squalane.


Olien giver med den samme en ekstra glans til huden og ikke mindst en dejlig, beroligende fornemmelse.Psst.. den lille størrelse på olien gør den nem at have med i tasken, så du løbende kan tilføre mere fugt og gloss til dit Glass Skin-look i løbet af dagen.

SPAR 25%KØB 2
30 ml
PlaisirFace Oil
144,95 kr.
(20)
Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs også
Guide: Find den perfekte hudpleje til din alder

Vi guider

Guide: Find den perfekte hudpleje til din alder

Huden forandrer sig hele livet, og der kan derfor være stor forskel på, hvad din hud har brug for, når du er i 20'erne fremfor 50'erne. Med Matas Striberne er det gjort meget nemt – her finder du nemlig hudpleje skræddersyet til præcis der, du er i livet. Læs med her, så guider vi til de forskellige serier, og hvad de kan gøre for din hud.

Læs også

Step 7 Solcreme, selvfølgelig!


Du er næsten i mål med del 1 af hudplejerutinen, meeen vi mangler naturligvis lige solbeskyttelse. En bredspektret solcreme med mindst SPF 30 beskytter din hud mod skadelige UVA- og UVB-stråler, som kan forårsage tidlig aldring og mørke pigmentpletter. Brug gerne solcreme som det sidste trin i din hudplejerutine, når du vil have et Glass Skin-look, da det får din hud til at fremstå endnu mere glowy og klar. Min yndlingssolcreme er Fluid ansigtssolcremen fra Matas Striber, da den udover at beskytte huden mod UVA- og UVA-stråler også indeholder hyaluronsyre, der fugter huden. Endnu mere fantastisk er den, fordi den btw også er god under make-up – og så fnuldrer den ikke!

SPAR 30%KØB 2
50 ml
Matas StriberFluid Ansigtssolcreme SPF 30 Uden Parfume
84,95 kr.
(71)
Vi tester: Ultralet ansigtssolcreme fra Striberne

Nyhed

Vi tester: Ultralet ansigtssolcreme fra Striberne

Sommeren er kommet og med det hører solbeskyttelse til. Glem alt om tunge, klæbrige solcremer, der efterlader din hud fedtet. Matas Striber Fluid Ansigtssolcreme absorberes med sin lette formel øjeblikkeligt. Jeg har testet solvidunderet af, så læs med og hør meget mere om den!

Læs også

Del 2: Make-up tips til Glass Skin

Med huden renset, plejet og gennemfugtet er du godt på vej mod Glass Skin-looket. Hvis du vil gøre dit look endnu mere ensartet, glat, shiny og glas-klart, kan du fuldende rutinen med et par helt enkelte make-up strøg. Det kan særligt være et godt kort i ærmet, hvis du, ligesom jeg, er plaget af små røde ar fra urenheder, pigmentpletter eller lignende, men gerne vil have Glass-Skin looket så rent og ensartet som muligt.

Step 8 Ensartet hudtone med en plejende CC+ Cream SPF 40


Hvis din hud, ligesom min, har ar og pigmentpletter, kan du tilføre dit Glass Skin-look et par dråber Color Correcting Skin Teint. Min yndlings er CC+ Nude Glow SPF 40 Foundation fra fra IT Cosmetics.Ikke alene giver den en medium dækkende teint, men hvad jeg elsker endnu mere er, at den er beriget med et hudplejende serum, der giver huden glød; 2% niacinamid, hyaluronsyre og ekstrakt af grøn te og ikke mindst SPF40.

Da Glass Skin-looket skal være naturligt, dupper jeg den kun på kinderne og i T-zonen. Dup forsigtigt, så du ikke fjerner de plejende produkter og det glasklare finish fra hudplejerutinens tidligere steps. Vælg gerne en lysere nuance i forhold til din hudtone, så du undgår, at du laver contour.

3 FOR 2
IT CosmeticsCC+ Nude Glow SPF 40 Foundation
349,95 kr.
(86)

Step 9 Dæk mørke rander og urenheder

Har du tendens til mørke rander eller urenheder, kan du nemt gøre en concealer til en fast del af din Glass Skin-hudplejerutine. Det kan nemlig få dit look til at fremstå "sunder"e eller friskere. Brug gerne en let, fugtgivende concealer som POWER PLUSH CONCEALER fra Kylie by Kylie Jenner. Den både dækker, lysner og udglatter til en naturlig satinfinish. Den giver en blød fornemmelse på huden i op til hele 12 timer.

Påfør dog kun på de steder, hvor det er nødvendigt for at bevare den naturlige klarhed og glans fra renserutinen.

3 FOR 2
IT CosmeticsCC+ Nude Glow SPF 40 Foundation
349,95 kr.
(86)


Jeg lægger et par dråber conealer under øjet ind mod næsen for at lyse en mørk rande, og så laver jeg et par dutter under øjenbrynet for at highlighte her, og på de værste røde mærker på min hud.   Jeg bruger her farven 2.5N

Step 10 Ekstra shiiiiiine, ja tak!

Næsten i mål – meeen først, får du lige et af mine personlige yndlings hemmeligheder til at fuldende Glass Skin-looket. Brug en Match Stix Glow Skinstick fra Fenty  Beauty til at tilføre den sidste dewy-finish til looket. En stift, der med en gennemsigtige base glider over huden som silke og efterlader et strejf af perlemor. Resultatet er en en subtil glød uden glitter eller glimmer. Så naturligt og glansfuldt.. Fik jeg sagt, at den dufter faaaantastisk!

Purrrl
Fenty BeautyMatch Stix Glow Skinstick
239,95 kr.
(1)

Step 11 Glossy lips

Tid til det sidste finish! All eyes on the lips. Essence’s Juicy Bomb Lip Oil er den perfekte bestie til Glass Skin-looket. Her får du nemlig en læbeolie med en ultra glasnfuld finish, en volumengivenhed, filler-lignende effekt til fyldigere læber og ikke mindst et diskret strejft af farve, der får læberne til at fremstå velplejede og smukke.

Relaterede artikler

Ultimativ highlighter guide – fremhæv dit glow

Vi guider

Ultimativ highlighter guide – fremhæv dit glow

Af Trine Brøndsted

En highlighter fremhæver dine bedste features og giver din hud et smukt og lysende look. Uanset alder og hudtype, så kan lidt ekstra shine få din hud til at poppe på en kedelig onsdag eller festlig fredag aften.

Læs Mere
Sådan mestrer du din renserutine

Vi guider

Sådan mestrer du din renserutine

Af Cathrine Park

Hver eneste morgen og hver eneste aften bør du rense din hud. Og vand er ikke nok. Heldigvis tager det kun et par minutter, og her kan du læse, hvorfor den tid er så godt givet ud, og hvilket renseprodukt du bør bruge til netop din hudtype.

Læs Mere
Eksperten forklarer: Hvad er dobbelt rens?

Matas LIVE

Eksperten forklarer: Hvad er dobbelt rens?

Af Matas

Hvad er dobbelt rens? Og hvad gavner det? Dobbelt rens, som man også kalder dobbelt cleansing, er en metode, der kommer fra k-beauty, og som særligt de seneste måneder er stormet frem på særligt de sociale medier. I denne LIVE guider vores kosmetiker, Zita, dig til netop en hudplejerutine, der gør brug af dobbelt cleansing metoden, og gør dig meget klogere på effekten - og hvordan du gør.

Læs Mere
Test: 3 virale TikTok trends fra Gosh Copenhagen

Vi guider

Test: 3 virale TikTok trends fra Gosh Copenhagen

Af Cecilie Høgh

Drømmer du også om en nem vej til solkyssede kinder, fyldige læber eller voluminøse bryn? Netop nu trender tre makeup-artikler fra Gosh Copenhagen på TikTok og Instagram, der lover netop dét. Vær med, når jeg tester de virale produkter lige her.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek